כללי לוגו 60 לבית שמש - שלב השאלות הקשות

• פותח הנושא Shia
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
תחרות עיצוב הלוגו של עריית בית שמש זכתה להתעניינות רבה מצד חברי הפורום.
להערכתי, רוב מוחלט של המתמודדים בתחרות הם חברי פרוג.
בנוסף, וועדת השופטים גם היא מונה כמה נציגים נבחרים מהפורום. (הרשל'ה, איש-קטן...)
בקיצור, כמו שאומרים, הכל נשאר במשפחה.

עם פרסום רשימת הלוגואים שעלו לשלב הגמר, עלו כמה טענות מצד כמה ממשתתפי התחרות, חלק מהקולות מוחים על בחירת לוגואים גרועים וסבורים שנעשו שגיאות שיפוטיות, אחרים הצביעו על שימוש באלמנטים מוכנים שעמד בבסיס העיצוב של אחד העולים לגמר. ייתכן שישנן עוד טענות נוספות שנשארו בתחום הרהורי הלב...

במקביל, ציפור קטנה לחשה לי, שצוות השופטים מאוד קשוב לקולות האלו ואף מעוניין להתמודד מול הטענות השונות במסגרת דיון ענייני בנושא.

לכן אני מזמין את כל מי שיש לו טענות, מענות, הערות או שאלות קשות שדורשות תשובות, זה המקום להציג את דבריכם ולקבל תשובות.

קבצים מצורפים

• דאבל עיריה.jpg
    1.3 MB · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
מה מתכוונים לעשות עם לוגו מס' 1 (המועתק)?
למה הלוגו של מיג לא עלה?

:)

• הוסף לסימניות
לי באופן אישי הפריעו שני דברים:
הראשון אמנם לא קשור ישירות לחבר השופטים, אלא כנראה לדובר העירייה או מאן-דהו אחר שסבור שתשלום בסך 2000 ש"ח הוא תמריץ ראוי להפעלת עשרות מעצבים. שיא החוצפה זה לקרוא לזה "פרס כספי נאה"! לדעתי יש כאן עלבון גדול למקצוע שלנו ואני בטוח שאם היתה נכונות להעניק פרסים ראויים לשמם, היינו זוכים לראות רשימת פיינליסטים מרשימה יותר.

הדבר השני הוא היעדרו של בריף מסודר שמתאר במילים שמעצב יכול להבין, מה רוצים שאני אביע בלוגו הזה? אילו ערכים צריכים להתבטא? מה הרקע הרעיוני? מה ההשראה? וכן הלאה.
הדבר יוצר שתי בעיות: האחת, כפי שכל מעצב יודע, קשה יותר לכוון לטעמו של מזמין העבודה כאשר הציפיות שלו לוטות בערפל. זה מזכיר את אחרון הלקוחות המעצבנים שמבקש "כמה סקיצות, ולפי זה אני כבר אגיד לך מה אני אוהב...". אבל הבעיה העיקרית היא שבהיעדר קריטריונים ברורים שהלוגו צריך לעמוד בהם, קשה מאוד לנמק בפני הציבור שהשתתף בתחרות, מדוע נבחר לוגו א. על פני ב.

והערת שוליים, לא היה מזיק אם מישהו במחלקת הדוברות היה מכין איזה קטע קצר בנוסח המוצע להלן:
"מחלקת דובר העיריה מודה לך על שהקדשת מזמנך היקר לעיצוב לוגו לרגל שישים שנה לעיריה.
אנו מאשרים בזאת את קבלת העיצוב שלך. וועדת השופטים שלנו תקדיש את מלוא תשומת הלב לכל אחד מהמשתתפים בתחרות.

תודה ובהצלחה,
מוישה אבוטבול/מתי רוזנצווייג
עיריית בית שמש."

-רק לעשות קופי-פייסט ולהחזיר לשולח כאקט סמלי ופורמאלי של נימוס לכל מי שהקדיש דקות ארוכות מזמנו והשתתף ביוזמה הזו.

• הוסף לסימניות
לי מפריעה העלאתם של לוגואים כה רבים לשלב הגמר.
אחרי הכל, הבחירה מבין 15 אינה שונה בהרבה מבחירה מבין 30.
בתחרויות כאלה מקובל, לרוב, לא לעבור את ה-10 לוגואים שעולים לגמר, ובד"כ פחות.

בחירה תמוהה זו מעידה בעיניי על חוסר החלטיות של השופטים, או ליתר דיוק חוסר נכונות/רצון לקבל החלטה נחרצת יותר.

• הוסף לסימניות
גם לי מאוד הפריע שלא פרסמו בריף לפני זה,
ואח"כ לספר שהתמקדו בלוגואים שביטאו בניה וכו' וכו'...

• הוסף לסימניות
שייע - לכן עושים כמוני. מכינים משהו מהיר בכמה דקות.
אם זכית - בהחלט זכית...
אם לא זכית - לא הפסדת.
וכיון שרוב הסיכויים שלא תזכה (מאות לוגואים), אז אין צורך, עבור 2000 ש"ח בספק ספיקא, לטרוח יותר מכמה דקות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;526919:
שייע - לכן עושים כמוני. מכינים משהו מהיר בכמה דקות.
אם זכית - בהחלט זכית...
אם לא זכית - לא הפסדת.
וכיון שרוב הסיכויים שלא תזכה (מאות לוגואים), אז אין צורך, עבור 2000 ש"ח בספק ספיקא, לטרוח יותר מכמה דקות.

נכון מאוד ידידי.
זה בדיוק מה שעשיתי. קישקוש של כמה דקות וחסל.

העניין הוא שההתכתבות הזו בינינו צריכה לתת חומר למחשבה ליוזמי התחרות.
כנראה שגם משתתפים רבים אחרים ניגשו לעניין באותה גישה של "נעשה קישקוש ונשלח", היחידים שהקדישו לזה את מלוא מרצם הם מעצבים מתחילים/מובטלים.
אם כן, מה שכנראה התקבל בתיבת הדואר של דובר העיריה זה ערימה של "קישקושים של כמה דקות" ועוד כמה לוגואים מושקעים -- של מעצבים מתחילים ולא מנוסים.

נשמע לי כמו החמצה.

• הוסף לסימניות
כל התחרות הזאת, התנהלה באופן חובבני.

עיריית בית שמש לא פחות חשובה מ'יד ושם' , וראו מה הסכומים שהוצע למתחרים, ושימו לב מי היה בצוות השופטים.

התחרות פתוחה לכל אזרחי ישראל ומותנת בהרשמה מראש ובהשתתפות ביום עיון שיתקיים ביד ושם. בסיום התחרות יוענקו פרסים לשלוש כרזות: מקום שלישי- 4,000 ₪, מקום שני: 6,000 ₪ ומקום ראשון: 10,000 ₪.
על הכרזה להיות תוצר של עבודה עצמאית תוך מתן ביטוי אישי ויצירתי לנושא השואה והקריטריונים המרכזיים יהיו: מקוריות, בהירות ואיכות העיצוב.

בוועדת השיפוט חברים: חתן פרס ישראל דוד טרקטקובר, חתן פרס ישראל וניצול השואה פרופ' דן רייזינגר, ראש המחלקה לעיצוב גרפי באקדמיה לעיצוב ולחינוך ויצ'ו חיפה טרי שרויאר, ראש המחלקה לתקשורת חזותית בביה"ס הגבוה להנדסה ועיצוב שנקר איציק רנרט, ראש המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל עדי שטרן, ראש מכון "האות" בביה"ס הגבוה להנדסה ועיצוב שנקר יקי מולכו, נציגי יד ושם ומשרד ההסברה והתפוצות.

• הוסף לסימניות
שבוע טוב.
ברשותכם, נמתין לעוד שאלות, אותן אבקש לתמצת לשורה אחת או שתיים (כל אחת), על מנת שנוכל לצטט - ולהשיב תשובה עניינית, ברורה ומובנת מיד מתחתיה.

תודה.
(ובמיוחד לשייע שהואיל להרים את הכפפה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הכי טוב;526926:
בוועדת השיפוט חברים: חתן פרס ישראל דוד טרקטקובר, חתן פרס ישראל וניצול השואה פרופ' דן רייזינגר, ראש המחלקה לעיצוב גרפי באקדמיה לעיצוב ולחינוך ויצ'ו חיפה טרי שרויאר, ראש המחלקה לתקשורת חזותית בביה"ס הגבוה להנדסה ועיצוב שנקר איציק רנרט, ראש המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל עדי שטרן, ראש מכון "האות" בביה"ס הגבוה להנדסה ועיצוב שנקר יקי מולכו, נציגי יד ושם ומשרד ההסברה והתפוצות.

לא הבנתי?

אתה בא לזלזל באנשים שבחרו את הלוגואים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דויד א;527040:
לא הבנתי?

אתה בא לזלזל באנשים שבחרו את הלוגואים?

האם אתה מודע למקומם וחשיבותם של השמות שהודגשו בעולם העיצוב הישראלי?
מבלי לזלזל באף אחד, אין מקום להשוואה.

• הוסף לסימניות
אולי זה פרס כספך נאה, אבל זה לא פרס כספי נאה.

אבל בחייאת, טלמסר? ט ל מ ס ר ? הלו? 2011?

• הוסף לסימניות
האמת היא שגם לי מאד חסר הבריף,
ולא היה מספיק ברור מה רוצה העיריה להביע לרגל הכנסה למחצית השניה של ה-120 :)

אי לכך גיבשתי לעצמי מה לדעתי היה ראוי להביע ואותו ממש בזמן קצר שעמד לרשותי ניסיתי להביע.
אבל זה לא צורה לעבודה.

תמהה אני שהוגשו לציבור 15 לוגואים לבחירה ולא 5!! לא מכובד ולא רציני.

• הוסף לסימניות
קצת תשובות

בשלב זה, אנסה ברשותכם לענות מהזכרון על חלק מהטענות / תהיות / שאלות שהועלו באשכול זה ובאשכול השכן. אבקש ממי שלא מצא את עצמו נענה - לשוב ולנסח בקצרה (באשכול זה) שאלה ברורה ואשתדל בל"נ להשיבו מעל במה זו.

מי חברי הועדה שהשתתפו בבחירת הלגו, ומה מכשיר אותם לכך?
נכתב ע"י naamah;527059:
האם אתה מודע למקומם וחשיבותם של השמות שהודגשו בעולם העיצוב הישראלי?
מבלי לזלזל באף אחד, אין מקום להשוואה.
אכן אין, ולא היתה כל יומרה שכזו. לא כל וועדת פרס חייבת מקצועית מטבעה. כל מעצב ששולח יצירה לתחרות - מביע בזאת את הסכמתו להיות נתון לביקורתה. אם ברצונו להיות מבוקר דווקא ע"י גורמים מקצועיים יותר, יתכבד וישלח את יצירתו לגופים מכובדים כ"יד ושם" ודומיו.
(בצד הדברים, אציין שאיתמר גור הינו מרצה לתקשורת חזותית בבצלאל, מכללת תל חי ועוד, כמו"כ הינו בעלים ומנהל של סטודיו עצמאי למיתוג. הניק "איש קטן" משמש לפרנסתו כאסטרטג שיווקי ונמנה על הפרסומאים המוכרים יותר בציבור החרדי, זאת בנוסף להיותו מעצב גרפי ותיק ומוערך. מתי רוזנצווייג, בעלים (לשעבר) ומייסד של המקומון "חדש בבית שמש", ודובר עיריית בית שמש - לה כידוע מיועד הלוגו.)

למה לא פורסם בריף מסודר?
דווקא כן פורסם משהו שכזה, אמנם ללא הכותרת "בריף", אך מי שהפעיל מעט את הראש יכל בהחלט להבין למה הכוונה ומה עליו לנסות וליצור.

למה כל כך הרבה לוגויים עלו לשלב הגמר (15!!) זה מקצועי זה..??
נכתב ע"י naamah;526891:
לי מפריעה העלאתם של לוגואים כה רבים לשלב הגמר.
אחרי הכל, הבחירה מבין 15 אינה שונה בהרבה מבחירה מבין 30.
בתחרויות כאלה מקובל, לרוב, לא לעבור את ה-10 לוגואים שעולים לגמר, ובד"כ פחות.

בחירה תמוהה זו מעידה בעיניי על חוסר החלטיות של השופטים, או ליתר דיוק חוסר נכונות/רצון לקבל החלטה נחרצת יותר.

אל תיבת המייל של הועדה הגיעו מאות (..!) יצירות גרפיות. מטבע הדברים, חלקן אינן יכולות להיות מוגדרות כ"לוגו" ואכמ"ל. מתוך כבוד רב לגרפיקאים שטרחו הוחלט (ספונטנית - מודה באשמה...) להרחיב את שלב זה. איני רואה בכך כל רע שעוד חמישה פרצופים חייכו השבת. ובכלל, מה ההבדל הגדול בין 10 ל 15..?
"החלטה נחרצת יותר" היתה אולי נשקלת לו היינו אנשים שאינם שומרי תומ"צ. כאנשים היושבים בתוך עמם, וכמעצב שציבור עמיתיו למקצוע יקר לו, מצאנו לנכון להיות קצת פחות "מקצועיים" - ולנסות להיות קצת יותר יהודיים. איני מצטער על כך.

מה זה הקליפארט הגנוב הזה (מס' 1 - אם אני זוכר נכון) שנכנס כלוגו?!
כאן אביע את דעתי האישית ואציין שאיני רואה בכך כל רע. פשוט כך. ההיטפלות הקטנונית למקורו של אלמנט גרפי כזה או אחר משאירה טעם רע. לא כל גרפיקאי נולד גם מאייר. הרעיון המתבקש לשלב את הספרה 6 בפנים ולהפוף את האיור לסמל חביב, קליט ומתוק - גם נבון, וגם לגיטמי למהדרין (לענ"ד לפחות).
על פי ההגיון שבטענה זו, עלינו לזכות בגילוי נאות מצד כל אותם יוצרים המשתמשים במאגרי העיטורים הווקטוריים בעבודותיהם.

2,000 ש"ח - זה כסף זה?!
נכתב ע"י אלי ויסברג;527066:
אולי זה פרס כספך נאה, אבל זה לא פרס כספי נאה.

אבל בחייאת, טלמסר? ט ל מ ס ר ? הלו? 2011?

כתחרות הפתוחה לכלל הציבור, מוגבלת העירייה באפשרותיה לתקצב מיזמים מסוג זה. לו היה מדובר בתחרות למעצבים בלבד, ייתכן וגודל הפרס אכן קטן. מאידך גיסא, במקרה כזה היה על כל מעצב להציג תיק עבודות ונסיון מקצועי מוכח בכדי להיכלל בתחרות - על כל המשתמע מכך.

ט ל מ ס ר . לציבור המשתמש רובו ככולו בטלפונים כשרים, ואינו אמון (השבח לקל) על שיטות ההצבעה של כוכב נולד, אין דרך אחרת להצביע. השימוש ביוני דואר דווקא נשקל, אך לא נמצא סעיף מתאים לתקצוב הדורה ונקיון השובך העירוני. (ועוד לא אמרנו מילה על הדרישות השערוריתיות של הוטרינר העירוני...).

• הוסף לסימניות
הכל מתקבל למעט הטענה האחרונה בדבר ההעתקה של לוגו מספר אחד.
פשוט לא מתקבל על הדעת. שום דעת שהיא.
מצטער.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;527123:
הכל מתקבל למעט הטענה האחרונה בדבר ההעתקה של לוגו מספר אחד.
פשוט לא מתקבל על הדעת. שום דעת שהיא.
מצטער.

צר לי, אך זכותך לחלוק עליי.
ייתכן ומעצב הסמל עשה לעצמו "עבודה קלה", אך הדבר אינו גורע כהוא זה מהמקוריות (היחסית) ברעיון שהציג. אף לי כעוסק בתחום, נדרשו יותר מכמה דקות על מנת לזהות מה מקור האיור. לא נפלתי מהכסא, וכך (אני מאמין) גם הציבור הרחב שכלל אינו מתעניין בספריות ווקטוריות בזמנו הפנוי.

• הוסף לסימניות
אולי משהו אצלי לא בסדר, אבל ממש מפריע לי גם ההטפלות ללוגו מס' 1. נכון יש שם אובייקט שהועתק, אבל השימוש בו, והמסביב שלו ממש חמוד. דווקא אהבתי איך שה- 60 התלבש בתוך הרקע.

ולגבי הפרסים והיחס, אנ משתדלת מאד שלא להצטרף לכאלה מבצעים משתי סיבות.
א. סביר להניח שלא אזכה, ואז הזמן שבוזבז הוא זמן שיכולתי להשקיע במקומות שאקבל תמורה לזה.
ב. כמו שכתבו מעלי - בכזה פרוייקט לא שווה לגרפיקאי להשקיע יותר מכמה דקות ליצור לוגו ואותי תמיד מפליא, שלקוח כמו עיריית בית שמש מוכן לקבל ולהפיץ לוגו שאיזה גרפיקאי עשה לו ב- 5 דקות. זה לא נשמע רציני.

הקיצר, אני נהנית מהאיכות של מה שחברי פרוג עשו בכמה דקות האלה, אבל חבל לי על אלה שלא זכו. חבל על זמן ההשקעה.

• הוסף לסימניות
מצטרפת למתנגדים לאלו שקוראים להחרים את הלוגו הראשון. שימוש בקבצים ווקטוריים קביל בהחלט גם אם הם מוכנים ע"י יפני/סיני או דרום קוריאני ואין שום פסול בעיני להשתמש בהם (ע"ע הלוגו של עלית ועוד)
לא נראה לי שיש גרפיקאי שלא משתמש בהם.

ואגב, זכור לי דיון שהתנהל כאן על חשיבות הירידה לפרטי פרטים בקורסים לגרפיקה, שבתכל'ס, כשבאים לעצב מודעה וצריך לשלב בה ויז'ואל טוב, קומפוזיציה וטיפוגרפיה נכונה -אין שום תועלת בכך שיודעים לצייר בכלי המאש בננה ותפוח א-מ-י-ת-י-י-ם ככל שיהיו - במבחן התוצאה לא זה מה שקובע, נכון שיש הבדל בין מודעה ללוגו, אבל עדיין, זה לא פוסל מלהשתמש.

• הוסף לסימניות
יש הרבה הבדל בין להשתמש בעיצובים, לבין "לעצב" לוגו.
לקחת לוגו ש90 אחוז ממנו קיים כבר במאגר אחר, לדעתי זו מלאכת רמיה.

חבל שלא ציינו שאפשר לקחת עיצובים קיימים ולהלביש עליהם את 'בית שמש'. אני סמוך ובטוח,
שעבודתם של מעצבים רבים פה היתה קלה לאין ערוך, ויצירתית לאין שיעור....

:(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה