נכתב ע"י נתנאלה;1106298:כבר עשיתי עם כמה ילדים, שהתלוננו שאין להם כוח ללוח הכפל וללמוד בעל פה וכו' (דוקא חכמים...), ואצל כולם עזר: ידעו לוח הכפל בתוך שעה - פיקס:
הודעתי לילד: אני מכינה לך המון תרגילים, אתה מסתכל בלוח הכפל ורושם את הפיתרון. אין בעל פה! כל הזמן מסתכל בלוח, רושם תשובה, ובתוך שעה אתה יודע לוח הכפל! (חייב הסכמה ורצון מהילד, אחרת אין על מה לדבר! אי אפשר להכריח)
הכנתי לוח הכפל על דף, ובמקביל הכנתי ה-מון תרגילים מתוך לוח הכפל, (למשל: 4 * 9, 7 * 8, 2 * 1 וכו'), התרגילים גם חזרו על עצמם כמה וכמה פעמים. אני חושבת שבסך הכל היו איזה 200 תרגילים, כולל אלו שחזרו על עצמם. אין בעיה שהילד יראה את התרגילים שאת מכינה ויגיד: "יו, כמה פעמים את כותבת 6 * 9..."
הילד התישב בשמחה! (אצל כולם!) מילא את התרגילים מתוך הלוח. התשובות, כמובן, טובות, הרי הוא כותב אותן מתוך הסתכלות בלוח, ותוך כדי התשובות נכנסות לו לדם, והלוח מצטלם לו בראש.
אחר כך הוא מגיש לאמא את הלוח לבדיקה. אני מסמנת V לכל תשובה, אם יש פשלה (פה ושם) אני שואלת אותו כמה זה והוא עונה, וממילא אפשר לכתוב עוד V. ובסוף ציון: מצוין! תלמיד מצטיין וחתימה
מה שהילדים למדו בכיתה במשך שנה, לא נכנס בראש כמו השעה הזו!
הילדים לא שוכחים את לוח הכפל!
הילדים שלי (5,6) מתחילים לשיר את הכפולות ואחרי עשרים שניות עוברים לשיר המקורי.נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1106328:לנו יש קלטת מדהימה שירכפל - כל הכפולות בשירים קליטים במנגינות מוכרות.גם הקטנה בת החמש יודעת לדקלם את סדר הכפולות.
חני
נכתב ע"י אך;1106333:היכן ניתן לקנות את הקלטת הזו? (עדיף בדיסק כי אין לי טייפ תקין...), נשמע רעיון נחמד. (בינתיים הבן שלי פותר בשמחה ובששון את התרגילים שעשיתי לו לפי הצעת של נתנאלה...)
נכתב ע"י אך;1106299:נתנאלה, זה רעיון שלא חשבתי עליו, מצויין לבן שלי כי יש לו זיכרון מצוין. תודה, [/B]:![]()
נכתב ע"י נתנאלה;1122492:נו... האם הצליח?
נכתב ע"י eden7115;1122542:אז יש שיטה מקסימה ללימוד "הכפולות הקשות" עם האצבעות.
אומנם אני מעדיפה שידעו לוח הכפל בע"פ אבל כשהמורה של ביתי הכריזה אחרי יומיים של לימוד בלבד על מבחן בכפולות 6-9, לימדתי את ביתי את השיטה, כדי שתצליח במבחן... :-
בעל פה נלמד בהמשך..
בהצלחה!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //