מתכון בריאות לחם מחמצת- הכנתם פעם? אם לא, אמליץ לכם להכנס ולהתרשם!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אפיתי לחם מחמצת
מה אני צריכה לעשות עם המחמצת שנותרה לי כדי שתמשיך לגדול?

• הוסף לסימניות
אפיתי לחם מחמצת
וואו, איך יצא?
מה אני צריכה לעשות עם המחמצת שנותרה לי כדי שתמשיך לגדול?
להאכיל אותה!
כמה מחמצת נשארה לך?
תשקלי רק את משקל המחמצת, הוסיפי מים פושרים במשקל שווה- ערבבי היטב,
אח"כ הוסיפי משקל שווה של קמח וערבבי היטב (כדי להטמיע את הקמח מעט מעט).
השאירי את הצנצנת בטמפרטורת החדר למשך כמה שעות טובות (5-6- אולי יותר במזג האויר הקריר היום) עד שאת רואה שהמחמצת תוססת והיא "הכפילה" את הכמות,
אח"כ אפשר להכניס למקרר עד לאפיית הלחם הבא (במקרר המחמצת מצטמצמת וזה בסדר...)
את הלחם הבא לאפות בתוך עד 10 ימים,
אם לא אופים בתוך 10 ימים מפרישים לפח חצי מהמחמצת ומאכילים כנ"ל... כך שומרים על המחמצת.

• הוסף לסימניות
אם הייתם יודעים כמה בריא וטעים זה מחמצת הייתם משקיעים בזה קצת יותר, (זה לא אמור לצאת חמוץ!! לפני שמכינים את הלחם חצי יממה לפני טוב להאכיל את הסטרטר, וכשהיא תוססת להכין את הבצק)
לחם מחמצת עדיף על לחם רגיל בזכות יתרונות רבים: הוא תומך במיקרוביום המעי בזכות חיידקי חומצה לקטית שמאזנים את החיידקים הטובים במערכת העיכול. בניגוד לשמרים תעשייתיים שעלולים לעודד דלקות, המחמצת מתבססת על שמרי בר טבעיים שאינם גורמים לאותה תגובה דלקתית. תהליך ההתססה תורם לעיכול קל יותר, מפחית נפיחות ומאזן את החומציות בקיבה. בנוסף, המחמצת משפרת את ספיגת המינרלים, מכילה נוגדי חמצון טבעיים, ומסייעת באיזון רמות הסוכר בדם בזכות מדד גליקמי נמוך יותר.

עד מתי הילדים שלנו יאכלו פחמימות ריקות כל היום? תחשבו על זה שלחם לבן מהחנות עשוי מרכיבי מעבדה שלעולם לא היה עולה על שולחן של סבתא שלנו, הכל חוץ מבריאות הי"ו, והאנחנו והילדים אוכלים ארוחת בוקר ביסקוויטים או בייגלה ואז לחם ואז פסטה או תפו"א /קוסקוס ואז פיתה ולבן. מה יהיה? אנשים מתמכרים לפחמימות ריקות ואז מתלוננים על עייפות, קשיים בעיכול הפרעות קשב וכו. נושא הונשמרתם מנח בקרן זויחת בציבור לצערי

• הוסף לסימניות
השאירי את הצנצנת בטמפרטורת החדר למשך כמה שעות טובות (5-6- אולי יותר במזג האויר הקריר היום) עד שאת רואה שהמחמצת תוססת והיא "הכפילה" את הכמות,
המחמצת שלי לא מכפילה את עצמה בקצב הזה, לוקח לה מלא זמן והיא מתנפחת אבל לא מכפילה, מה יכולה להיות הסיבה? אולי בגלל מזג האוויר?

• הוסף לסימניות
המחמצת שלי לא מכפילה את עצמה בקצב הזה, לוקח לה מלא זמן והיא מתנפחת אבל לא מכפילה, מה יכולה להיות הסיבה? אולי בגלל מזג האוויר?
זה בסדר היא לא חייבת להכפיל נפח. אבל בועות זה סימן טוב.

• הוסף לסימניות
פעם בשבוע צריך להאכיל, ולפני שמכינים לחם בין 8 ל 12 לפני ג"כ מומלץ להאכיל
אני רוצה להכין מחר בבוקר,
חשבתי שמאכילים וכשהנפח מוכפל פי שתיים משתמשים,
כדאי גם 12שעות לפני?
באיזה יחס?של מים וקמח ככמות המחמצת?

• הוסף לסימניות
חשבתי שמאכילים וכשהנפח מוכפל פי שתיים משתמשים,
כדאי גם 12שעות לפני?
הבנתי כאן מניקים שונים שכאשר נותנים למחמצת האכלה מוקדמת יותר מהכפלת הנפח- הלחם יוצא יותר חמוץ, לי אישית זה הפריע כי זה גרם להרבה צרבות...
באיזה יחס?של מים וקמח ככמות המחמצת?
כן- להוסיף מים במשקל (לא בכמות) המחמצת ולערבב טוב עד לתערובת חלקה ואח"כ להוסיף קמח במשקל המחמצת ולערבב טוב...

• הוסף לסימניות
הבנתי כאן מניקים שונים שכאשר נותנים למחמצת האכלה מוקדמת יותר מהכפלת הנפח- הלחם יוצא יותר חמוץ, לי אישית זה הפריע כי זה גרם להרבה צרבות...

כן- להוסיף מים במשקל (לא בכמות) המחמצת ולערבב טוב עד לתערובת חלקה ואח"כ להוסיף קמח במשקל המחמצת ולערבב טוב...
מתי כדאי לי לעשות את זה?כמה זמן לפני?
אני רוצה לנסות פעם ראשונה...

• הוסף לסימניות

אני מאכילה את המחמצת בערך 8 שעות לפני ההכנה ולא יוצא חמוץ - נהיה מלא בועות עם ריח לא חמוץ
אם יוצא חמוץ יכול להיות שהגור מקולקל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה