- הוסף לסימניות
תודה רבה!אני מאכילה את המחמצת בערך 8 שעות לפני ההכנה ולא יוצא חמוץ - נהיה מלא בועות עם ריח לא חמוץ
אם יוצא חמוץ יכול להיות שהגור מקולקל.
מקוווה ששאלה אחרונה
הרכנתי את הבסיס לבד
איך אפשר לזהות שזה מקולקל?
שלא אעבוד קשה סתם;
תודה רבה!אני מאכילה את המחמצת בערך 8 שעות לפני ההכנה ולא יוצא חמוץ - נהיה מלא בועות עם ריח לא חמוץ
אם יוצא חמוץ יכול להיות שהגור מקולקל.
מה המילה הזו?שהגור
זה בסיס של המחמצתמה המילה הזו?
מומלץ לפני שאת הולכת לישון בערך 8-12 שעות לפני. (זה מאוד תלוי בטמפרטורה וכו)אני רוצה להכין מחר בבוקר,
חשבתי שמאכילים וכשהנפח מוכפל פי שתיים משתמשים,
כדאי גם 12שעות לפני?
באיזה יחס?של מים וקמח ככמות המחמצת?
אין כ"כ סיבה שיהיה מקולקל, מקסימום יותר חמוץ- אבל כך זה מחמצת, אם יצא לך לחם חמוץ, תכיני לחם נוסף בשבוע ותשימי לב בהבדל בטעמים.תודה רבה!
מקוווה ששאלה אחרונה
הרכנתי את הבסיס לבד
איך אפשר לזהות שזה מקולקל?
שלא אעבוד קשה סתם;
כלומר המחמצת.- המים והקמח המוחמצים?זה בסיס של המחמצת
לכמה גרם בערך מחמצת?מומלץ לפני שאת הולכת לישון בערך 8-12 שעות לפני. (זה מאוד תלוי בטמפרטורה וכו)
אני פשוט מוסיפה חצי כוס מים וחצי כוס קמח (חיטה לבן בלבד) בודקת שלטא מדי נוזלי ולא מדי קשה צריך להיות בערך כמו בללילב של פנקייק.
בהצלחה!!!
תשקלי את כמות המחמצת ולפי משקל המחמצת תוסיפי מים וקמח.לכמה גרם בערך מחמצת?
וואו, ליגה!!!
זה לא כל כך משנה. יש לך כמות של בערך כוס? אז תעשי כמו שכתבתי לך. אם יש לך יותר מזה את יכולה (אם יש לך כוח וזמן לעשות 2 האכלות מראש8+8)לכמה גרם בערך מחמצת?
אני ממש ישמח!!!!!!!
את לא עושה כמו המתכון שכתבתי בתחילת האשכול?רוצות מתכון?
בהתחלה הייתי עושה את החירוץ עם סכין שעלתה 3 ש"ח בעלי אקספרס אבל עכשי ואני עושה עם סכין משוננת של ויקטורינוקסוואו, ליגה!!!
אהבתי את העגולים- איך את עושה?
ואת החירוץ- את עושה במספרים?
וחבל שלא כל התמונות עולות...
חחח בכיף ממשאני ממש ישמח!!!!!!!
אני צריכה פרוט של כל שלב קטן
בעזרת ה מחר אני יכין וישתףחחח בכיף ממש
אנסה לכתוב הכל ואם יש שאלות- מוזמנת.
8 שעות לפני התחלת הכנת הלחם מאכילה את הגור, מוסיפה למה שיש חצי כוס מים קרים (חובה מסוננים/מינרלים) וחצי כוס קמח ובודקת שיוצא מרקם סמיך של פנקייק, לא נוזלי מדי ולא קשה מדי. ומשאירה על השיש לא במקרר
(אני בדר"כ עושה את השלב הזה לפני שיוצאת לעבודה בחמישי בבוקר)
לאחר 8 שעות (בצהריים כשחוזרת מהעבודה. בלי לחץ זה יכול להתעכב הרבה יותר... )
מערבבת בקערה 500 גרם קמח (מומלץ למתחילים להשתמש בקמח לבן או כוסמין לבן) ו330 גרם מים עם חצי מכמות המחמצת (שזה בערך 150גרם.) אם את מכפילה את הכמות של הקמח והמים - אין צורך להכפיל את כמות המחמצת.
מערבבת עם כפית ומניחה למנוחה של שעה מכוסה בניילון נצמד או נייר כסף. הבצק בשלב הזה יהיה מעט קשה ודביק וזה טוב.
במקביל- מאכילה שוב את הגור כמו שכתבתי למעלה ושמה במקרר.
לאחר כשעה, מוסיפה כף גדושה מלח (10גרם למדייקים) ולערבב.
הגענו לשלב הקיפולים... איזה כיף!!! :
כל שעה או חצי שעה( לא צריך לעמוד עם סטופר... כשעוברים לידו ונזכרים זה הזמן..)
מקפלים עם הכף את הבצק (הבצק יהיה קצת רך ונשפך וזה מעולה) מהצדדים לכיוון מעלה כדי שייווצרו בועות אויר בתוך הבצק רק צריך לקפל מס פעמים (לא מדי הרבה) הבצק לאחר הקיפול נהיה שוב מוצק ויציב (כל סדרה כזו הוא נופל ונשפך ואז קם ומתחזק.. )
עושים בערך 4 פעמים את הסבב. (אפשר פחות אם זמן)
שלב הבא:
חייב אחת מהאופציות, לא לוותר על זה-
סולת, קמח אורז/לבן מלא (אפשר להשיג בבי אנד די)או תערובת של קמח תירס וסולת
לקמח בנדיבו את השיש ובעדינות למתוח מעט את הבצק ולקפל אותו לארבע.
לגלגל אותו בקמח מהאופציות שהזכרתי, ולהניח בקערה להתפחה. אפשר כל קערה מומלץ עם יותר עומק מאשר רוחב.
לשים במקרר ל8 שעות/לילה (אני שמה מחמישי בלילה לשישי בוקר.
ועכששיו לחלק הכי כיף:
לחמם את התנור הרבה זמן לחום הכי גבוה ולהניח בתוכו תבנית עם שוליים/סיר (תזהרו שמותאם לתנור) זה חייב להיות משהו כבד ועבה (אני משתמשת בסיר יצוק מלבני טפלון כזה) הסיר צריך להיות רותח.
מהר ובזהירות להוציא את הסיר/תבנית ולהפוך מעל את המחמצת ולחרוץ בעומק של כסנטימטר להנאתך, (הצורה האהובה עלי זה כמו פיצה ואז זה נפתח לפרח מהמם) אם יש צורך אני יצלם לכם בשישי..
לשים בתחתית התנור תבנית חד"פ עם מים (עדיף קרים/קרח אבל ממש לא חובה)
ולאפות בערך 10 דק /רבע שעה עד שמשחים. אני לא שמה טורבו.
אם הלחם נופל והיה כמו פיתה, זה בסדר, צריך לחכות קצת והוא יתפח בתוך התנור. העיקר לא לדאוג ולומר לכבוד שבת... (אם זה קורה, מומלץ שבוע הבא לשים קצת פחות מים בבצק)
לאחר שהלחם משחים מעט, להנמיך את התנור לבערך 180 מעלות ל30/40 דקות נוספות. זה לא כמו חלה רגילה, זה צריך אפיה ארוכה יותר.
זהו...
אם יש שאלות אני כאן ובבקשה בבקשה תשתפו אם ניסיתם!!!!
בהצלחה
מושלםצפה בקובץ המצורף 2028415
איך זה לפעם ראשונה?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים