לידה בלניאדו: בקשת מידע ממי שהתנסתה לאחרונה, או יודעת מקרוב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טבעונית;1947954:
[/B]לאחר וותק ארוך בשערי צדק, ברוך ה', הגעתי השבוע לצרכי מעקב כלשהם, ונדהמתי מול העומס ומול עודף המיחשוב. זה לא בית החולים החמים והאנושי שהכרתי.
יצאתי בתחושה לא נוחה, וברצון לבדוק אפשרויות נוספות.
אשמח לקבל מידע עדכני אודות בי"ח לניאדו (אני יודעת שמרוצים שם אבל אני מעוניינת במידע לגבי הנקודות הבאות):
נגישות - מה זמן ההגעה מאזור ירושלים? האם יש מימון לנסיעה במונית / באמבולנס? (אני גרה בפריפריה ירושלמית נטולת בית חולים)
חדר לידה - יש עומס? מה השפעתו על היחס - זמני המתנה לצוות / מרדים וכו'?
ימים נוספים - האם נכונה השמועה כי מקבלים ימים לפי מספר הילדים שבבית? ללא הגבלה? האמנם? - מידע מעודכן בלבד, בבקשה.
המחלקה - איך התינוקיה? מה ההתייחסות לתינוק בחדר האם? ואיזה סוג של ביות מקובל שם, אם בכלל?
החדרים - כמה נשים בחדר? ומה בזמני עומס? והאם חדרי הביות הינם פרטיים?
תודה מראש.

אני ילדתי לא מזמן בלניאדו והייתי מאד מאד מרוצה.

נגישות מירושלים אני לא יודעת אבל הם מחזירים כסף על צד אחד של הנסיעה (מכל מקום בארץ)
הצוות היה מקסים, התיחס נהדר, היה מרדים די מיד.
אני מאד נהנתי במחלקה ובתינוקיה
אני יודעת שיש שם אפשרות לביות (לא ניסיתי) את יכולה להתקשר לשאול אותם
מלכתחילה הם נותנים שלושה ימי אישפוז (כמו שהיה פעם)
וכן, הם נותנים ימים נוספים (או שנותנים לך בית החלמה) ילדה איתי מישהי לידה 11 הגיע לה אני חושבת משהו כמו 7 ימים

אם את צריכה עוד מידע אשמח באישי

• הוסף לסימניות
אני גם ילדתי בלניאדו לפני שלושה חודשים.
היה ממש חוויה מדהימה !!!
יש להם מימון לצד אחד במונית (צריך להביא קבלה) או סיבסוד לדלק (גם עם קבלה)
עוד דבר כיף שיש הסעות מירושלים כמה פעמים ביום לבית החולים
בתנוקיה מתיחסים מדהים לתינוקות- ובכלל היחס מאוד חם (וחרדי- בשבת זה מאוד משנה ,וממש הרגשה שבתית)
לא הייתי בזמני עומס אז אני לא יודעת
הם לא מסכימים לעוד ימים ,כי בדרך כלל יש עומס
אני הייתי בחדר של 2

• הוסף לסימניות
כפילות

• הוסף לסימניות
את מירושלים? אז למה לא הר הצופים?

• הוסף לסימניות
היא ציינה במפורש שהיא מאיפשהו בפריפריה.
והר הצופים זה לא בית החולים של הערביות? רק לחשוב על המיקום שלו. לא מעט נשים זה מרתיע ומפחיד. אישית, לא בטוח שהייתי הולכת לבקר מישהי שילדה שם, קל וחומר שלא לידה!

• הוסף לסימניות
היו לי לידות בהר הצופים והאחרונה בלניאדו.
אין מה להשוות!
בהר הצופים נהניתי מיחס של מיילדת אחת והתעצבנתי על השניה, במחלקה השתכנתי במסדרון מחמת העומס ורק אחכ בחדר, היו אחיות מקסימות ואחיות מעצבנות.
ובלניאדו הכל היה מקסים.
מההתחלה ועד הסוף.
יצאתי מרוצה וחושבת לחזור לשם שוב.
מה שכן, היה מעצבן המרחק.
ויתרתי על ביקורי המשפחה מראש כי ידעתי כמה לוגיסטיקה זה דןרש.
(למרות שהיו כמה שלא שאלו אותי ועשו את המאמץ והפתיעו, אבל הצהירו שלא יחזרו על זה בשנית:)).

• הוסף לסימניות
תודה לכל העונות.
מישהי יודעת מה קורה אם לוקחים אמבולנס מאיזור ירושלים ללניאדו. (מעירנו, הנסיעה לירושלים ללידה בבית חולים מקבלת החזר מלא. מה קורה אם מרחיקים נדוד לנתניה?)

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי, בפריפריה המדוברת מקבלים החזר רק לבתי חולים בירושלים,
אלא אכן יש צורך רפואי המחייב לפנות לבית חולים רחוק יותר.
(זה לא רק עניין של החזר, נראה לי שגם אם תרצי לשלם מחיר מלא.... פשוט אסור להם) .
בכל מקרה, הכי פשוט להתקשר לטרם לשאול, או לשאול בקופת החולים.

• הוסף לסימניות
אני רק לא מבינה איך אישה יכולה לשבת במונית מרחק נסיעה מירושלים לנתניה עם צירים ועוד לחשוב על אפשרות כזאת מלכתחילה :eek:

• הוסף לסימניות
עונה:
חדרי לידה: כשאני הייתי היה עמוס מאוד. הייתי השלישית לאותו לילה שילדה בקבלה... ולא שהיתה לי לידת בזק, פשוט לא היה חדר פנוי. אבל היחס היה מעולה, של האחיות המילדות והרופאה.
ימים נוספים- מי שמבקשת מקבלת יום נוסף, ואם יש מקום פנוי הם מחלקים בלי בעיה. לתינוקת שלי היה צהבת גבולית והם הציעו לי להשאר שבת אך אני העדפתי לעשות את המעקב בקהילה.
המחלקה: מעולה. הכל נקי וחדש, אחרי שהייתי בקפלן הרגשתי שם vip, בכלל היה לי חדר זוגי ונוף לים...
לקחתי ביות מלא, והוא הכי נוח ששמעתי. אפשר להשים את התינוק ללילה או לזמן קצר כשהאמא מתקלחת לדוגמא, בקיצור ביות גמיש מאוד.

• הוסף לסימניות
בס"ד

נכתב ע"י טבעונית;1948171:
תודה לכל העונות.
מישהי יודעת מה קורה אם לוקחים אמבולנס מאיזור ירושלים ללניאדו. (מעירנו, הנסיעה לירושלים ללידה בבית חולים מקבלת החזר מלא. מה קורה אם מרחיקים נדוד לנתניה?)

??

• הוסף לסימניות
בס"ד

נכתב ע"י טבעונית;1948171:
תודה לכל העונות.

לפני שנתיים וחצי קיבלנו החזר מי אמבולנס מי בית שמש אבל בתנאי שהלידה זה תוך 24 שעות
נהגי אמבלונוס לא כ"כ מעונינים והם מנסים לשכנע
אבל הלכנו קודם למיילדת שגרה באיזור ואמרה שב"ה זה מתקדם מצד אחד ומצד שני יש זמן לנסוע עד שם
אני חושב שקיבלנו גם החזר על המונית חזרה ע"י הצגת קבלה של המנוית

לגבי הנסיעות מירושלים יותר קל אבל מי בית שמש וכוד' יותר קשה צריכים לנסוע עד בני ברק ומשם עוד אוטבוס שעושה סיבוב די גדול אבל בשבילנו זה היה שווה
אנחנו קיבלנו יותר ימים וגם יום אחד בית החלמה

שיהיה בשורות טובות

• הוסף לסימניות
שמעתי אי אלו שמועות כמו זו.
מאידך, לפי תקנות ביטוח לאומי, שהוא זה שמממן פינוי יולדת באמבולנס - יולדת זכאית למימון הנסיעה רק אם פונתה לבית החולים הקרוב למקום הימצאה. בתי החולים הקרובים לבית שמש הם אלה הירושלמיים. האם הם מממנים גם פינוי ללניאדו?
ואם אכן בחרה היולדת לנסוע ללניאדו, והיא אינה זכאית להחזר מלא - כמה יהיה עליה לשלם?
מי חכם ו/או בעל ניסיון - ויחכימנו?

• הוסף לסימניות
כלומר, אם את רוצה לניאדו, את חייבת להיות בנתניה בכל זמן נתון?
אחרת: בגוש דן יש לך את מעייני הישועה, תל השומר, איכילוב, ובטח שכחתי עוד אחד לפחות.
בכפר סבא - מאיר.
חולון - יש גם, שמו זרח מפרחוני.

• הוסף לסימניות
כן. זה אומר שלפי לשון החוק האמבולנס אמור לפנותך בכל מצב לבית החולים הקרוב ביותר. אם את רוצה בית חולים אחר - שלמי נא... או סעי במונית...
לכן אני מעוניינת במידע עדכני מאלה שפונו לבית חולים מרוחק יותר, לפי בחירתן. האם היה גורם כלשהו שנתן החזר על פינוי זה? או שביטוח לאומי הואיל לשלמו?

• הוסף לסימניות
תתקשרי ללינאדו.
בטוחה שהם ידעו לומר לך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טבעונית;1948356:
כן. זה אומר שלפי לשון החוק האמבולנס אמור לפנותך בכל מצב לבית החולים הקרוב ביותר. אם את רוצה בית חולים אחר - שלמי נא... או סעי במונית...
לכן אני מעוניינת במידע עדכני מאלה שפונו לבית חולים מרוחק יותר, לפי בחירתן. האם היה גורם כלשהו שנתן החזר על פינוי זה? או שביטוח לאומי הואיל לשלמו?

שאלה: מה המעלה בנסיעה באמבולנס? אם זה ההחזר מביטו"ל, אז לניאדו נותנים החזר מלא על מונית. אישית ילדתי חמישה ילדים ולא ראיתי אמבולנס מבפנים.

• הוסף לסימניות
מונית קצת מלחיץ לקחת למישהי שיולדת מהר, הוא לא יכול לעקוף כמו אמבולנס וגם אם חלילה מתפתח הלידה או ירידת מים ... אפילו לא רוצה לחשוב על זה, מבחינה זו באמבולנס הרבה יותר רגוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פסטו;1948418:
מונית קצת מלחיץ לקחת למישהי שיולדת מהר, הוא לא יכול לעקוף כמו אמבולנס וגם אם חלילה מתפתח הלידה או ירידת מים ... אפילו לא רוצה לחשוב על זה, מבחינה זו באמבולנס הרבה יותר רגוע.

מי שלחוצה בזמן גם ככה לא תיסע עד לניאדו, ותרצה להגיע לביה"ח הקרוב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה