דרוש מידע לימודים במחיר שלא עומדים בו

מצב
הנושא נעול.
אני נראה לי צעירה מכדי להגיב לאשכול, אבל רציתי להוסיף זווית ראיה שלא כולם שמים לב אליה.
אני לומדת בבית ברכה, ובעיני זה המקום הטוב (והשמור) לעשות תואר והמקום בו יש לי חיכוך גדול וקשה יותר עם ציבור כללי על כל המשתמע זה דוקא בעבודה צדדית במוסד חנוך מיוחד חרדי! (הצוות הפרא רפואי וחלק מההורים חילונים). צריך לדעת שבכל מקום יכולים להיות ניסיונות, וכן, כדאי מאד לשאול רב ולא לשלול אפשרויות מסוימות בלי בדיקה לעומק ושאלה.
בית ברכה הוא של חסידי קארלין שהרבי שלהם אומר לכתחילה לעשות תואר, ובתיכון שלהם עושים בגרויות.(ולא חוצים)

זה ממש לא מכסה את כל העלות. מדובר על כמה אלפי שקלים בודדים, פעם אחת.
יש מילגות ויש הלואה.
מילגה היא סכום קצוב קטן.
על ההלואה אני יודעת שהיא מכסה את העלות של הלימודים.

אני אשמח שמי שיש לו מידע בעניין שינסה לעזור.

יש לי חברה שכרגע לא נרשמה עדין לאף סמינר כי להורים שלה אין איך לשלם את המחירים האלו
ואותי מעניין מה כל ההורים עושים?
לא לכולם יש אפשרות, יש כאלה שהבנות באמת עובדות וחוסכות ויש כאלה שלא עובדות כי אין להן זמן- שומרות על האחים וכו...
האמא לא עובדת האבא לומד/ עובד בעבודה שההכנסה הולכת בעיקר לתשלומים על מזונות חשבונות וכו'..

ומה בס''כ הבת שלהם רוצה ללכת ללמוד בסמינר ולא לשבת בבית?
מה עושים במקרה כזה אני באמת מנסה לעזור לה
בודקת כל אפשרות של מילגות אבל אין לי עדין את הבסיס

היא לא גרה בעיר שיש בה סמינר אז התשלום הוא גם על נסיעות ואוכל ומגורים...
ובנוסף תשלומי סמינר- קודש ומקצוע.

העלות של כל הדבר הזה יוצא כמו 2500 לחודש
25,000 ש''ח לשנה לא כולל נסיעות ואוכל..- במקרה הטוב זה כולל מגורים..
וכמובן שיש עוד ילדים בבית שצריך לשלם עליהם..

אשמח לקבל מידע, אני חייבת לעזור לאותה חברה שלא תשב בבית שנה הבאה
כל מידע שיכול להועיל יעזור לי מאוד!!!
תודה רבה!
בלת''ק.

את מתכוונת לשנות התיכון או הסמינר?

לא הבנתי אם היא לא נמצאת בבית אלא עוברת למסגרת פנימייה וכד' למה שלא תוכל לשלב עבודה כלשהי?

בלת''ק.

את מתכוונת לשנות התיכון או הסמינר?

לא הבנתי אם היא לא נמצאת בבית אלא עוברת למסגרת פנימייה וכד' למה שלא תוכל לשלב עבודה כלשהי?
שנות הסמינר

לא בכל עיר מוצאים עבודה בקלות

בית ברכה הוא של חסידי קארלין שהרבי שלהם אומר לכתחילה לעשות תואר, ובתיכון שלהם עושים בגרויות.(ולא חוצים)
הוא בהנהלת מוסדות קארלין, רב הבנות שם לא קארלינריות.
והרבה מקארלין לא אומר לעשות תואר מלכתחילה!

טוב נרגענו, זה כנראה קיים בכל המגזרים.

מתוך "כל רגע"

גדולי ראש הישיבות והרבנים הספרדים המזוהים עם ציבור האברכים הישיבתיים של הציבור הספרדי בירושלים התכנסו לדון על גורל הסמינר הספרדי החדש בהכוונת הגר"ד אברהם, שהוקם במטרה מוצהרת כדי לקבל אליו רק את הבנות הספרדיות המצטיינות מבתים ישיבתיים.

מאז הכינוס שהתקיים בליל שישי בשכונת גבעת שאול בירושלים, ממתינים משפחות האברכים שנרשמו לסמינר בדריכות להכרעתו של נשיא מועצת חכמי התורה וראש הישיבה הגר"ש כהן, שאמורה להתקבל בשעות הקרובות.

בדיון הגורלי השתתפו הגאון רבי שלמה זעפרני אב"ד 'כתר תורה', הגאון רבי אלחנן פרץ גאב"ד 'חוקת המשפט', הגאון רבי דוד אברהם ר"י 'בנין אב', הגאון רבי מאיר אלבז ר"י 'שבות יהודה', הגאון רבי ינון יונה, הגאון רבי שמואל טולידאנו ר"י 'ברית יעקב', הגאון רבי אבינועם פרץ, ועוד.

אחד הרבנים טען בדיון כי למרות הטענות נגד הסמינר על סינון קפדני של בנות מבתים ישיבתיים בלבד, "חובתנו לדאוג לפתרון של 'לכתחילה' דווקא למשפחות הישיבתיות שלמעשה הם הסובלים המרכזיים מהאפליה של הסמינרים האשכנזים".

לעומתו טען אחד מראשי הישיבות כי לא פותרים בעיה של אפליה עם אפליה אחרת, וכי צריך להביא פתרון לבעיה הכוללת ולשיבוץ כל הבנות הספרדיות שתקועות ללא סמינרים.

אחד הרבנים השיב לדבריו וטען כי "כלל הבנות הספרדיות אינן בגדר תקועות ללא סמינר, וזאת לאור דברי הרשויות כי ישבצו אותם בקרוב בסמינרים הספרדיים הקיימים. לעומתן, הבנות הספרדיות המצטיינות שמתעקשות להתקבל לסמינרים האשכנזים המובחרים - הן הבעיה, כי שם לא מסכימים לקבל אותן. והסמינר החדש שנשמעות נגדו טענות כי הוא מסנן וכביכול מבצע אפליה, עונה בדיוק לצורך של אותן הבנות.

הגאון הרב אלחנן פרץ אמר בדיון כי "העובדה שמאחורי הסמינר עומד הגאון רבי דוד אברהם מהווה אמירה ברורה כי הסמינר מיועד למשפחות איכותיות בסגנון הישיבתי, וממילא מי שלא עונה להגדרה זו – אין לה מה להיפגע".

בסיומו של דיון ארוך התקבלה ההכרעה פה אחד על דעת כל הרבנים החשובים שהשתתפו, כי הקמת הסמינר הייעודי לבנות ספרדיות מצטיינות משבתים ישיבתיים דווקא, הינה חובת השעה וכי אין מקום לטענה כי הסמינר פועל כביכול נגד הציבור הספרדי. שלושה מהרבנים וראשי הישיבות שהשתתפו בדיון אף הפתיעו את הנוכחים כאשר בסיומו של הדיון סיפרו לנוכחים כי רשמו את בנותיהן לסמינר החדש.

כאמור, לאחר ההסכמות שעלו בדיון, ודעת הרבנים שנשמעה ממתינים עשרות המשפחות להכרעתו של ראש הישיבה ונשיא מועצת חכמי התורה הגר"ש כהן, על עתיד הסמינר.

@במבונה אבל למה אנשים לא משתמשים בקצת הבנת הנקרא?
האשכול מדבר על סמינר. לא על תיכון. שום קשר לסיפור הנ"ל שכולו, מלמעלה ועד למטה, יחסי ציבור היות שעוד לא התחילו בכלל רישום וממילא אין עדיין בנות שלא התקבלו.

תלמדו- ט'- י"ב= תיכון
י"ג- י"ד= סמינר

מאחר שבירושלים ואולי גם בבני ברק אומרים מכיתה ט' סמינר
אז אנשים מתבלבלים בחלוקה....-
ט'- י"ב= תיכון
י"ג- י"ד= סמינר
אני התייאשתי כבר מלהסביר לאנשים ולצפות שיקלטו...

האשכול מדבר על סמינר. לא על תיכון. שום קשר לסיפור הנ"ל שכולו, מלמעלה ועד למטה, יחסי ציבור היות שעוד לא התחילו בכלל רישום וממילא אין עדיין בנות שלא התקבלו.

תלמדו- ט'- י"ב= תיכון
י"ג- י"ד= סמינר
דיברו על קבלה לסמינר או לתיכון?
כשדיברו שמנהלי סמינרים לא שומעים לרבנים!
א"א להפריד את הדיון על לימודי ההמשך מלימודי התיכון,
מכיון שאלו אותם מנהלים, לטוב ולמוטב.

לפני שמטיחים במישהו בודקים על מה התגובה.
והכי מצחיק זה עוד לדבר על הבנת הנקרא.

לא נורא הפעם. פעם הבאה לחשוב קצת לפני שעונים.

נערך לאחרונה ב:
אצלנו במשפחה רץ סיפור, שכשהרב כהנמן פתח את פונוביז לא היה לו רישום ...
אז הוא הודיעה שנסגרה ההרשמה כי אין מקום, ואז כולם רצו להגיע אליו,
ומאז פונוביז נשארה פונוביז...

אין לי כח לקרוא הכל
אבל למה שלא תרשם למסלול במכוני השתלמות ובבוקר תעבוד?
כך גם תהיה לה מסגרת וגם עבודה
במכוני השתלמות העלות 700 ש"ח לחודש

אפשר לקחת הלוואה (אני יודעת שיש במרכנתיל) למשך השנתיים-שלוש לימודים, ואח"כ כשמקבלים בעז"ה עבודה-מחזירים בפריסה נוחה (כולל ריביות, וכו.)
יכול להיות שאחד ההורים/אחים שיש להם הכנסה קבועה, וכו יאלץ לקחת את ההלוואה על שמו/להביא ערבים.

אצלנו במשפחה רץ סיפור, שכשהרב כהנמן פתח את פונוביז לא היה לו רישום ...
אז הוא הודיעה שנסגרה ההרשמה כי אין מקום, ואז כולם רצו להגיע אליו,
ומאז פונוביז נשארה פונוביז...
אחלה סיפור לפני השינה..

במציאות הרב כהנמן הסתובב בין המנזרים באירופה, וליקט משם ילדים , ע"י אמירת "שמע ישראל"....
בדמעות הוא היה מתחנ לכומר האחראי על המינזר שיכניס אותו....
לא היה ליתומים הקטנים כסף לשלם על הישיבה, המעבר מאירופה לישראל לא היה קל לאף אחד,
והם קיבלו ישיבה+ פנימיה - חינם.... (וזה לא היה קל בכלל לרב כהנמן..)
(רק תחשבו מה היה קורה היום...)
אגב בין 7 התלמידים הראשונים , היו ר' יעקב ור' גרשון אדלשטיין.
בקבוצה השניה היה גם סבא של בעלי..
את רוב הילדים היה צריך לשכנע ממש בשביל להגיע....
ולשלם להם כסף (טוב, לא ממש כסף אלא צ'ופרים.. כדי שהם יכנסו ללמוד בשיבה... אחכ כבר התקיים ביתומים המסכנים הפסוק" שהאור שבה מחזירם למוטב"...)

הבדל בין להקים אימפריה,
לבין להחריב אותה,
יכול להיות מאד דק בתחילת הדרך.....
רק רוצים סביבה שמורה יותר,
רק רוצים קצת הטית שכם של ההורים בעול הכלכלי ..
והקצת הופך להרבה, ונהפך לתנאי סף..
פעם היו אוספים את הבחורים האומללים באמת! שעברו שואה, עם דמעות , ושמע ישראל...
היום הנערים/נערות נפלטים לברזלים, בגלל שאף אחד לא באמת התאמץ וזכר למה הוקמו המוסדות האלו.
בדם בדמע ובדמעות.....

מי יודע כמה גדולי דור, אנחנו מאבדים בדרך....

נערך לאחרונה ב:
אין לי כח לקרוא הכל
אבל למה שלא תרשם למסלול במכוני השתלמות ובבוקר תעבוד?
כך גם תהיה לה מסגרת וגם עבודה
במכוני השתלמות העלות 700 ש"ח לחודש
היא רוצה סמינר לא השתלמות

ונכון לכל הסמינרים:
עצם העובדה שכל בת יכולה ללמוד מקצועות מסוימים כמו תכנות או אדריכלות בחוץ ובסמינר לא מקבלים את כולן,
רק את המוכשרות והמקושרות,
העובדה ששכר הלימוד עולה משנה לשנה,
הגישה הפטרונית של מורה שעומדת בכניסה ומעבירה ביקורת על המראה שלך, כאילו זאת בעית הדור....
הדיבור של המורות רק על חצאיות אמצע(אני זקנה כשזה לא היה אופנתי...) כאילו זאת בעית הדור...

סליחה שאני אומרת ככה
מנהלים- לא מונו מדעת עצמם, אלא מדעת גדולים
ואני מאמינה שהם לא בגדר של-
לא שמעו בקול אותם גדולי תורה להכניס ילדה לתיכון/סמינר...
וגם אם כן
מדובר על מנהל ספציפי מאוד
אני ממש כואבת את העובדה שזורקים אבנים על אנשים שעובדים למען הציבור ימים ולילות

צודקת.
טוב שיש אנשים שזה עוד כואב להם.

והכי אני לא מבינה למה השכר לימוד כ"כ יקר???
הבעיה היא שגם שכר הלימוד יקר מאוד, ויש מקצעות מסויימים
שגם שכר הלימוד מאוד יקר וגם הסמינר עצמו מקבל מילגות ממשרד החינוך על בנות
שלומדות מקצועות מסוימים,
ורק ה' יודע מה הם עושים עם כל הכסף הזה...
כואב על ההורים....

הבעיה היא שגם שכר הלימוד יקר מאוד, ויש מקצעות מסויימים
שגם שכר הלימוד מאוד יקר וגם הסמינר עצמו מקבל מילגות ממשרד החינוך על בנות
שלומדות מקצועות מסוימים,
ורק ה' יודע מה הם עושים עם כל הכסף הזה...
כואב על ההורים....
והבנות משקיעות זמן וכח ללמוד מקצוע לפי ההיצע שיש בסמינר ולא לפי מה שהן טובות בו,
וההורים משלמים את מיטב כספם
כדי שאחרי החתונה היא תלך לאיזה קורס או מכללה ותלמד את מה שהיא תמיד חלמה.
העיקר שבשביל השידוכים היא תהיה בסמינר....
(פעם היו אומרים שזה גם בשביל המסגרת, אבל אני בספק כמה זה "ממסגר" את הבנות)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.