איש אחד הלך
משתמש סופר מקצוען
- הוסף לסימניות
או שהם נכנסו כהעדפה מתקנתנ.ב הרופאים הערבים שאתם רואים לרוב עשו את התואר בחו"ל ששם תנאי הקבלה קלים יותר.
או שהם נכנסו כהעדפה מתקנתנ.ב הרופאים הערבים שאתם רואים לרוב עשו את התואר בחו"ל ששם תנאי הקבלה קלים יותר.
אני לא מתפלאתכשאני למדתי קורס מקצועי במקום שהוא מחוץ לכותלי הסמינר הגשתי בקשה למלגה,
מהמזכירות אמרו לי שלא אשרו לי את המלגה...
אבל אני הייתי קצת יותר מתוחכמת וביררתי ישירות עם הגוף שהיה אמור לאשר
(אל תשאלו אותי שמות, זה היה לפני יותר מ 10 שנים...)
ואמרו לי ש....בטח שאשרו! וגם העבירו את הכסף!!!
הלכתי למזכירה - התעקשה שלא אשרו,
שאלתי אותה מי מטפלת בזה אצלם,
נגשתי אליה ישירות ואחרי לך ושוב של "אני עסוקה עכשיו" היא גם אמרה לי שלא אשרו ! (במצח נחושה!!)
אמרתי לה שמעניין כי הבנתי שכן אישרו..אז אולי אני אדבר איתם שוב כדי להגיש שוב בקשה או משו...
היא נבהלה ואמרה שתבדוק שוב.
קיצור---אחרי חודש בערך של חפירת קיבלתי את כל המלגה!!!!
אה...כן...הם התבלבלו ביני לבין מישהי אחרת רק שלא זכרו אפילו בין מי למי התבלבלו.........
רק אמרו לי שאקח את הכסף ואעוף להם מהעיניים ושלא אספר לאף אחת מהבנות שאשרו לי.
עולם השקר.
לפעמים צריך שרירים....בראש....ובאומץ....
זה ממש לא אותו דבר,אני לא מתפלאת
יש לי חברה שניסתה לקבל מילגה של מפעל הפיס
ובעצם מה שזה אומר לפי מה שהיא הסבירה לי
שהיא עושה 120 שעות
הסמינר מפקיד לה 5000 ש''ח ואז מפעל הפיס גם מפקיד לה 5000 ש''ח
אבל בגלל שלסמינר אין איך לשלם 5000 לכל בת
אז אחרי שמפעל הפיס מפקיד הם מושכים את הכסף חזרה...
לא חושבת שיש מקום להשוואה בכלל. טווח הבחירה ונסיבותיו שונים בתכלית.אגב, עם קשר או בלי, בחו"ל משלמים הורים חרדים שרוצים מוסד פרטי משובח לבנות כאלף דולר לחודש. (לא רק בה/ו/ז)
ובלי קשר לרמת הלימודים והתעודה
למה ליאש?חבל על הכסף ועל הזמן שלה.
היא יכולה כבר היום ללא כל תעודה ללכת לעבוד כסייעת בתחום. לא נדרשת תעודה, ובכל מקרה זו האופציה היחידה לעבודה גם אחרי לימודי חנ"מ (לפחות בהתחלה).
אם היא תרצה היא תוכל במקביל להשלים את הלימודים במקום כמו בית המורה.
לאן מקדמים אותה? להיות גננת?למה ליאש?
מנסיון שלי מי שמתאימה ואוהבת מאד את המקצוע- מגיעה מאד מהר לעבודה בלי שום פרוטקציה
דגש על התאמה מוחלטת ואהבת המקצוע
תותחית שמתחילה כסייעת- מאד מהר מזהים את הפוטנציאל ומקדמים אותה
מדברת מנסיון של 0 פרוטקציה - אחרי שנה סייעת התקדמה לגננת צהריים, ואחרי שנתיים נוספות קיבלה גן
גננת חנ"מלאן מקדמים אותה? להיות גננת?
גננת זה מקצוע נכבד ושליחות אבל אני מזכירה לך שרשתות הגנים אצלנו רמסו אותו עד עפר בעושק של שכרן ותנאיהן.
רמסו אותו עד כדי שהמסלולים האלו נסגרו בחלק מן הסמינרים.
זה לא לייאש. זו תמונת מצב.למה ליאש?
מנסיון שלי מי שמתאימה ואוהבת מאד את המקצוע- מגיעה מאד מהר לעבודה בלי שום פרוטקציה
דגש על התאמה מוחלטת ואהבת המקצוע
תותחית שמתחילה כסייעת- מאד מהר מזהים את הפוטנציאל ומקדמים אותה
מדברת מנסיון של 0 פרוטקציה - אחרי שנה סייעת התקדמה לגננת צהריים, ואחרי שנתיים נוספות קיבלה גן
מי ערב לך לזה?אבל מעדיפה לשלם בשביל הערכים
זו תפיסה שאני לא מצליחה להבין. ציבור שנאבק על כל שקל ואת אומרת לו לשלם ביודעין שנתיים על בייביסיטר ועוד שלש שנים לתואר וזה מבלי שנתחיל לדבר על סיוע לזוג בדירה ונישואין.אולי בהמשך תתקדם ללימודי פארארפואי
שירה, אני מאוד מסכימה אם מה שאת אומרת באופן כללי.מי ערב לך לזה?
גם כשתחתן את הילדים תחשוב שקרבנה לא היה לשווא? גם כשתעמוד מול השוקת השבורה של שנות הפנסיה?
גם כשתלך לגור בפריפריה כי השכר נמוך ותגלה שבלי תואר אין לה מקום עבודה?
וכמו שאמרה חוה לפני: זה לא לייאש זו תמונת המצב.
וגם אם את לא חושבת ככה באופן אישי הציבור מצביע ברגליים ומסלולי הגננות בסמינרים נסגרים.
זו תפיסה שאני לא מצליחה להבין. ציבור שנאבק על כל שקל ואת אומרת לו לשלם ביודעין שנתיים על בייביסיטר ועוד שלש שנים לתואר וזה מבלי שנתחיל לדבר על סיוע לזוג בדירה ונישואין.
לא לכולם יש כסף לשלם פעמיים על לימודים. הגיע הזמן שאנשים יבינו שהורים הם לא כספומט שאמור לשלם פעמיים רק כי הסמינר לא חושב על מגמות עם תעודה קצת יותר שימושית.
מסכימה ממש. גם אצלנו בבית חלק הלכו לסמינר.רק מציינת שממש לא לכל בת מתאים ללכת ללוסטיג / קמפוס שטראוס/ מבחר.
(וכן, אני יודעת שיש בנות שיכולות לצאת משם דוסיות בדיוק כמו שנכנסו ואפילו יותר, אבל באותה מידה יש בנות שיורדות רוחנית במקומות האלה.)
אלו מקומות הרבה יותר פתוחים, וזו מציאות. לא כל הורה מוכן לשלוח את הבת שלו לשם,
גם אם זה במחיר של לשלם בייביסיטר.
זה שיקול אינדיבידואלי לחלוטין.
הנה נתת בעצמך דוגמא נפלאה: החומר במערכות ספרתיות עבר שינוי ממכון לב לסמינר? ממש לא. הוא נותר על כנו.לא מדברת על תואר במדמ"ח. בתחום הזה יש מספיק מקומות שמרניים שנותנים מענה. מדברת על תחומים אחרים.
כל מילה.מסכימה ממש. גם אצלנו בבית חלק הלכו לסמינר.
מה שאני לא מסכימה איתו זו ההשלמה שחייבים לשלם שנתיים על כלום במקום לומר לסמינר: אנחנו משלמים לך מיטב כספנו ותובעים הכשרה ראויה לבנותינו.
ואני לא מסכימה עם התעמולה שסמינרים מנהלים נגד מקומות אלו בפה ואז מכניסים בעצמם קורסים כאלו.
מנהלים מסע דה לגיטימציה פרוע, משמיצים מכללות באוזני הבנות במקום לתת אלטרנטיבה בעצמם.
הנה נתת בעצמך דוגמא נפלאה: החומר במערכות ספרתיות עבר שינוי ממכון לב לסמינר? ממש לא. הוא נותר על כנו.
פשוט הסמינר קלט שהבוגרות שלו לא מצליחות להתברג בעבודה וזולגות להשלמת תואר.
אז הוא לא יוותר על האווזה המטילה ביצי זהב והכניס אליו את הקורסים.
ובקיצור: אני בעד שכל מוסד כולל סמינר ינהל מערך הכשרות מקצועיות ראוי לשמו. לאו דווקא תארים. פשוט תעודות טובות. בית ברכה ונוות ישראל הם דוגמא מצוינת איך משפרים את ההכשרות ולא רק בתכנות.
אני נגד סמינרים שטוענים שרק להם מותר להכשיר את הבנות וכל השאר מחוץ למחנה וזאת בשם הקדושה והטוהר.
רק לגבי זה: אין מספיק.לא מדברת על תואר במדמ"ח. בתחום הזה יש מספיק מקומות שמרניים שנותנים מענה. מדברת על תחומים אחרים
דווקא הכוונה שלי כאן הייתה למקומות שכן מלמדים לתואר אקדמי. בית ברכה וכד'.רק לגבי זה: אין מספיק.
לא כל מי שרוצה וציוניה מתאימים מתקבלת למסלול תכנות בסמינר.
ולא לכל ההורים יש כסף לממן אותו.
כך שאין שום שוויון הזדמנויות בנקודה הזו.
וזאת בניגוד למוסדות אקדמיים בהם לכולם יש את הזכות להיבחן בהליך שקוף ולהתקבל במידה ועמדו בתנאי הסף.
ויש די והותר מלגות לתואר במדמ"ח והן כמובן ניתנות לכל מי שמגיע לו ולא לכל מי שאבא שלו...
אוקיי אבל כפי שציינת יש הורים שרוצים סמינר "קלאסי" ולא לכל אלו יש מענה.דווקא הכוונה שלי כאן הייתה למקומות שכן מלמדים לתואר אקדמי. בית ברכה וכד'.
שרה - כל מילה,מסכן מי שמרגיש שבוחרים עבורו ומחליטים עבורו. פיספוס אמיתי של החיים.
כולנו בעלי בחירה חופשית.
לכולנו יש אפשרות לעשות מה שאנחנו רוצים בכל רגע נתון.
ללמוד איפה שרוצים.
ואיזה מקצוע שרוצים.
ולשלם כמה שיש לנו או שמתחשק לנו.
ולכן,
אנחנו בוחרים לחיות בחברה מסויימת כי היא המיטב של המבחר האנושי - למרות כל החסרונות.
ואת הפתק שאנו שמים בקלפי אנו שמים מאותה סיבה.
אנחנו לא בוחרים אנשים, בוחרים חברה ובעיקר ערכים ואורחות חיים.
אבל בערים אחרות מקבלים מילגה מלאה של 10000זה ממש לא אותו
זה ממש לא אותו דבר,
לקחת מילגה שאישרו לבת זה ממש גניבה,
אבל מלגות שמקבלים רק אם המוסד נותן אותו דבר,
אם המוסד לא יכול או מעונין לתת את הכסף,
הוא עוזר לבת בזה שהוא נותן את חלקו, מפעל הפיס משלים לה,
היא מחזירה לסמינר את הכסף שנתן ונשארת עם 5000
בעיני זו ממש עזרה לתלמידה
באותה מידה המוסד יכל להגיד שהוא לא נותן את הכסף וזהו.
והתלמידה היתה מפסידה 5000
רק בירושלים יש מלגת פיס.אבל בערים אחרות מקבלים מילגה מלאה של 10000
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים