מידע שימושי לימודי מקצוע אחרי תיכון

• הוסף לסימניות
ביתי מסיימת השנה י"ב,
ביתי חולמת על ליצנות רפואית ופיסול וקיפול בבלונים,
חשבתי לפתוח מגמה בסמינר בירושלים של ליצנות רפואית,
פיסול ועיצוב בבלונים, אולי להוסיף גם עיצוב קולינרי ושזירת פרחים,
אשמח לקבל את חוות דעתכם על הרעיון, עצות לייעול וכד'.
כמו"כ מי שזה מדבר אליה אפשרי לשלוח בפרטי כדי שנוכל באמת לגבש קבוצה.

• הוסף לסימניות
זה באמת רעיון ממש יפה, אבל לדעתי רוב הבנות מעדיפות להמשיך במסגרת מוכרת עם קודש ולצאת עם תעודה מוכרת.

• הוסף לסימניות
זה בדיוק הרעיון. מדוובר בסמינר בית יעקב עם לימודי קודש. והתעודות יהיו מוכרות. משרד התמ“ת, שמחת הלב וכו`

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אינדיזיין;2439450:
זה בדיוק הרעיון. מדוובר בסמינר בית יעקב עם לימודי קודש. והתעודות יהיו מוכרות. משרד התמ“ת, שמחת הלב וכו`

אה אם ככה אז זה ממש יכול לרוץ, כי יש המון בנות שאין להן ראש למקצועות של מחשבים וממש לא בכיוון של להיות מורות.
בהצלחה!

אגב, אני הייתי פונה לסמינרים קטנים שבהם אין המשך של יג יד ומחלקת לבנות שם פרוספקטים כי זה בנות שהמסלול הזה ממש יכול להתאים להן

• הוסף לסימניות
על ליצנות רפואית תבדקי קודם אם זה מתאים לבת שלך...
הביאו אצלינו בעבודה ליצן רפואי להרצות והסיפורים שהוא סיפר כולם ישבו ובכו
זה להתמודד עם מוות יומיומי עם מחלות נוראיות עם כמות טרגדיות עצומה

זה לא היה נשמע מקצוע שמח....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קפוצון;2439639:

תודה, הבת שלי חולמת על המקצוע הזה כבר שנים. סוג של `מה אני רוצה להיות כשאהיה גדול` המקצוע הזו לאו דוקא נושק למוות. כמו כל מקצוע רפואה אחר. היום מכניסים ליצנים רפואים לחדרי ניתוח לשלב ההרדמה גם לניתוח כפתורים פשוט. משתפים את הליצנים במחלקות ילדים לטיפול שותף וכן גם למחלקות של מבוגרים שאבדו חשק לחיות. והתפקיד של הליצן להשיב להם את החיוך לפנים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אינדיזיין;2439643:
תודה, הבת שלי חולמת על המקצוע הזה כבר שנים. סוג של `מה אני רוצה להיות כשאהיה גדול` המקצוע הזו לאו דוקא נושק למוות. כמו כל מקצוע רפואה אחר. היום מכניסים ליצנים רפואים לחדרי ניתוח לשלב ההרדמה גם לניתוח כפתורים פשוט. משתפים את הליצנים במחלקות ילדים לטיפול שותף וכן גם למחלקות של מבוגרים שאבדו חשק לחיות. והתפקיד של הליצן להשיב להם את החיוך לפנים.

ברור שזה תלוי באיזה מחלקה משתבצים

אני רק סיפרתי מה שמעתי מליצן רפואי כמות האובדן שהוא חווה היא יותר מאחות ממוצעת בבי"ח

• הוסף לסימניות
ונראה לך מתאים לבת בית יעקב לשמש ליצן רפואי בבתי חולים? הרי יש גברים ובנים ולסנן לאיזה חדר להכנס ולאיזה לא.. והמקום מלא צוות רפואי מעורב
תשקלו היטב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;2439659:
ונראה לך מתאים לבת בית יעקב לשמש ליצן רפואי בבתי חולים? הרי יש גברים ובנים ולסנן לאיזה חדר להכנס ולאיזה לא.. והמקום מלא צוות רפואי מעורב
תשקלו היטב
תודה בדקנו את הנושא לעומק.כרגע סגרנו עם עזר מציון ולב מלכה שיתוף פעולה. המגמה היא לא נטו ליצנות רפואית, זה משולב בעוד תחומים שיתנו אפשרויות תעסוקה. אך ליצנות יכולה בהתאם לתרום לעוד נושאים בחיים. ובשילוב הפעלות בבלונים זה יכול להיות מושלם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קפוצון;2439639:

מצטרפת ל"קפוצון".
יום אחד נסעתי בקו 51 לכיוון בלינסון ועלה ליצן רפואי , וכמובן עמד ועשה פרצופים לכל האוטובוס וכולם הסתכלו עליו (היה חצי מחופש) ואז התקשר אליו מישהו, והליצן דיבר איתו בקולי קולות וכולם שמעו את התאור, לאן הוא בדיוק הולך -ילד סופני, ואיפה היה אתמול, והתאורים היו קשים!!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rachelY;2439677:
מצטרפת ל"קפוצון".
יום אחד נסעתי בקו 51 לכיוון בלינסון ועלה ליצן רפואי , וכמובן עמד ועשה פרצופים לכל האוטובוס וכולם הסתכלו עליו (היה חצי מחופש) ואז התקשר אליו מישהו, והליצן דיבר איתו בקולי קולות וכולם שמעו את התאור, לאן הוא בדיוק הולך -ילד סופני, ואיפה היה אתמול, והתאורים היו קשים!!!!!!

אין ספק שיש בזה גם עצב. אבל בימנו לצערי יש חשיבות בידיעה להתמודד עם עצב. אבל אם כבר מדברים לגיסתי תואר בפסיכודרמה. היא עובדת בבתי ספר ומה שילדים מתמודדים שלא נדע.... וזה ממש לא מחלות. בכל מקצוע טיפולי נפגשים בעצב ובכאב. אז מה ילדים מהציבור שלנו אמורים להחשף לליצן רפואי שמדבר ממש לא בשפה שלו? או בליצנית פרועת שיער?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אינדיזיין;2439725:
אין ספק שיש בזה גם עצב. אבל בימנו לצערי יש חשיבות בידיעה להתמודד עם עצב. אבל אם כבר מדברים לגיסתי תואר בפסיכודרמה. היא עובדת בבתי ספר ומה שילדים מתמודדים שלא נדע.... וזה ממש לא מחלות. בכל מקצוע טיפולי נפגשים בעצב ובכאב. אז מה ילדים מהציבור שלנו אמורים להחשף לליצן רפואי שמדבר ממש לא בשפה שלו? או בליצנית פרועת שיער?

צודקת!
אני ממש לא נגד הענין שיהיה בציבור שלנו ליצן רפואי, ודווקא אהבתי את הרעיון של הלימוד מקצוע בתוך הסמינרים!
רק חידדתי את הענין (לאו דווקא אליך) שליצן רפואי זה בד"כ לא שמחה ובלונים וכו', זו עבודה עם המון כאב.

• הוסף לסימניות
לא הייתי בונה על שת"פ עם ארגוני חסד לגבי בוגרות מסלול ליצנות רפואית.
יש לי קרובת משפחה שלמדה מסלול שהושתת על שת"פ וחסות מעין אלו, ושום גוף לא מכיר במקצועיות ההכשרה, אפילו לא ארגון החסד המהולל שליווה את המסלול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rachelY;2439750:
צודקת!
אני ממש לא נגד הענין שיהיה בציבור שלנו ליצן רפואי, ודווקא אהבתי את הרעיון של הלימוד מקצוע בתוך הסמינרים!
רק חידדתי את הענין (לאו דווקא אליך) שליצן רפואי זה בד"כ לא שמחה ובלונים וכו', זו עבודה עם המון כאב.

אין לי ספק בכלל!!! אך אני חושבת שהגיע הזמן לתת לבנות משלנו עוד אופציות מלבד הוראה ומחשבים. עדיין בתוך החממה של בית יעקב. במקום ללמוד שנתיים מקצוע שלא יהיה שימושי הלאה... ליצנות רפואית זה מקצוע שתורם קודם כל לאדם עצמו ואח"כ לסובבים אותו. ובן אדם שבוחר במקצוע הזה מודע למה שהוא מכיל. ובהחלט תוך כדי ההכשרה יש הכנה להתמודדות עם שכול ואובדן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;2439808:
לא הייתי בונה על שת"פ עם ארגוני חסד לגבי בוגרות מסלול ליצנות רפואית.
יש לי קרובת משפחה שלמדה מסלול שהושתת על שת"פ וחסות מעין אלו, ושום גוף לא מכיר במקצועיות ההכשרה, אפילו לא ארגון החסד המהולל שליווה את המסלול.

השת"פ הוא לא לגבי ההמשך, השת"פ הוא לעבודה מעשית, לגבי ההמשך יש לי עוד רעיונות, יש לי מגעיים במעייני הישועה ובשערי צדק כמו גם עלה. אך כרגע אני במטרה לפתוח את המגמה ובמהלך השנה אדאג בעז"ה גם לנושא ההשמה.

• הוסף לסימניות
ישר כח על היוזמה!
כל הכבוד לך שאת מתאמצת להגשים לביתך חלום!
בארץ יש מחסור גדול בליצנים רפואיים (אולי בגלל השכר?) ויש צורך ברור בליצנים חרדיים.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י userit;2440062:
ישר כח על היוזמה!
כל הכבוד לך שאת מתאמצת להגשים לביתך חלום!
בארץ יש מחסור גדול בליצנים רפואיים (אולי בגלל השכר?) ויש צורך ברור בליצנים חרדיים.

בהצלחה!

תודה רבה! המטרה היא באמת לתת מענה לעוד בנות שרוצות לעשות משהו ולאו דווקא הוראה או מחשבים.

• הוסף לסימניות
מעניין איך תהיה תגובת הסמינרים...
לא מצליחה לדמיין בת "בית יעקב" רוקדת ומתפרצפת לעיני הרופאים...
מינימום של צניעות???
וזה עוד חוץ מהבעיה הכללית שיש בעבודה בבתי חולים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י B7;2440279:
מעניין איך תהיה תגובת הסמינרים...
לא מצליחה לדמיין בת "בית יעקב" רוקדת ומתפרצפת לעיני הרופאים...
מינימום של צניעות???
וזה עוד חוץ מהבעיה הכללית שיש בעבודה בבתי חולים.

ליצנית רפואית ממש לא רוקדת מול הרופאים וממש לא עובדת בכפיפה אחת עם הרופאים,
תפקידה להעלות חיוך לילד שמפחד מטיפול רפואי, או להחזיר את האור לעיניים לילד שאיבד את הטעם בחיים,
בנוסף האישו הוא ממש לא רק ליצנות רפואית יש עוד דברים מדהימים במגמה, כמו קיפול ופיסול בבלונים, שזירת פרחים ועיצוב קולינרי. ומלבד זאת שחלק מהמגמה תהיה בהחלט הגדרה מדוייקת של גבול הצניעות בתור ליצנית רפואית. וזה רק יתן ערך מוסף לצניעות היומיומית של בת בית יעקב!!!!

• הוסף לסימניות
בלונים זה לא דורש מגמה בסמינר ושום תעודה, בכמה שיעורים בכל קורס ניתן ללמוד זאת ומי שמוכשרת עפה עם זה קדימה...
פרחים ועיצוב קולינרי לא רואה מה הקשר בין זה לעבודה עם חולים ולשמח אותם סורי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה