דרוש מידע לימודי מקצוע CBT

מצב
הנושא נעול.
הסרטות או זום?
כי אם זה הסרטות אני תוהה כיצד להמידה העמוקה מתבצעת בפועל..

ולא שתהיינה אי הבנות, אני מאוד מעריכה את מי שלא רוצה ללכת לעשות תארים, מודה שאכן הסילבוס נראה מקיף..
רק רוצה להאיר נקודות פה ושם..
מעריכה מאד את מי שלא לומד באקדמיה, באמת. אבל כמו שהוא לא יתימר להיות רופא בלי זה, ואין ברירה אלא יוותר. כך אולי נכון לוותר על להיות מטפל בגלל הערכים.

שוב מערבים בין בסיס הנפש ובין מטרות הנפש הסופיות.
ברור שבמטרות וייעוד האדם, יש לחרדי ייעוד אחר, אבל מעולם לא הוכח שבבסיס הנפש יש איזשהו הבדל בין חילוני לחרדי.
ואם תרצה, אוכיח לך מדברי חז"ל שגם בגוף יש הבדל בין גוי ליהודי.
בבסיס הנפש יש הבדל בין יהודי לגוי לא בין חרדי לחילוני
חילוני הוא יהודי לכל דבר
יכול להיות, שחילוני שעבר עבירות מהחמורות זה טימא את הנפש שלו אך היא בנויה אותו הדבר.

טרם קראתי את שאר התגובות.
אבל לידעתך במבחר מעבירה את הקרוס בנושא זה אישה חרדית למהדרין...

ואולי זה שלי, אבל לי קצת מפריע ללמוד על כל התכנים האלו, על "פרוטוקול הקדושה", ובכלל על הנפש במהותה על כל רבדיה ממרצה גבר.
אז נכון שגם בתואר יש פה ושם מרצים גברים, אבל הם מלמדים קורס אחד (שעה וחצי בשבוע, כפול 15 שבועות) ותו לא.
זה ההבדל עצום ממי שמלמד 300 שעות, והוא גם המנטור של התוכנית..
דברים שבקדושה נכנסים כמעט או להרבה מהטיפולים, אז איך עושים הדרכות על הטיפולים עם גבר?
לא לומדים שעור אחד על דברים שבקדושה.. זה מגיע לחלקים רבים בהכשרה.

קראתי בעיון את הסילבוס שלו.
הוא אכן עושה התאמות לנפש החרדית כמו שהוגדר כאן
אבל חלקים נרחבים מהלימודים עוסקים בתיאוריות של תיאורטיקנים ידועים בפסיכולוגיה. כנ"ל "פרוטוקול הקדושה" שכולל בטח תסביך אדיפוס וכל השאר.
רק מה, הוא עושה התאמות. זה משהו שכל מטפלת דתית/חרדית עושה...
ישנו הבדל בין התאמה שהמטפל עושה עם עצמו
לבין תוכן שמועבר בצורה מסודרת ואפשר לדון עליו ולהתווכח עליו וכ"ו
ולא ברור שאכן תסביך אדיפוס שלדעת רוב הפסיכולוגים לא רלוונטי
אלא נחשב כהזיות של פרויד זה מה שצישינסקי מלמד

מעריכה מאד את מי שלא לומד באקדמיה, באמת. אבל כמו שהוא לא יתימר להיות רופא בלי זה, ואין ברירה אלא יוותר. כך אולי נכון לוותר על להיות מטפל בגלל הערכים.
סליחה על השאלה אם יורשה
עו"ס תואר ראשון לפי החוק מורשית לטפל
ואשמח אם יענו ידידי העוס"ים בכנות
האם התואר הראשון אכן מקנה כלים מספקים לטיפול?
למיטב ידיעתי והבנתי ממש לא!!!

דברים שבקדושה נכנסים כמעט או להרבה מהטיפולים, אז איך עושים הדרכות על הטיפולים עם גבר?
יש מדריכה.

ביחס למה שאחרים כתבו - זה הרבה מעבר להתאמות.
מסתבר מאוד שלא מספיק שמעביר החומר הוא חרדי.
גם חרדים עלולים לטעות בתפיסה היהודית (וממילא, בתפיסה המקצועית) ובמיוחד בזה.

סליחה על השאלה אם יורשה
עו"ס תואר ראשון לפי החוק מורשית לטפל
ואשמח אם יענו ידידי העוס"ים בכנות
האם התואר הראשון אכן מקנה כלים מספקים לטיפול?
למיטב ידיעתי והבנתי ממש לא!!!
עו"ס מורשה לטפל רק אם יש לו תואר שני קליני

יש מדריכה.

אבל גם איש אחד מאד מקצועי יכול לטעות, לאו דווקא בעייני דת אלא גם בענייני הנפש.
אא להסתמך רק על איש אחד. שוב לעוס ההקבלה לרפואה, אין מצב לעבור את ההכשרה עי רופא אחד,גם אם הוא המומחה ביותר בעולם.

יש מדריכה.

מי אמר שיש רק תפיסה יהודית לגיטימית אחת?
איך אפשר להגיד שרק מה שאדם X חושב זה הנכון?
(הרי גם בין גדולי ישראל יש כל כך הרבה תפיסות שונות וחלקן סותרות.)

בבסיס הנפש יש הבדל בין יהודי לגוי לא בין חרדי לחילוני
זו המצאה חסרת כל בסיס, ששקולה לטענה שחיסונים גורמים לאוטיזם ולעקרות. בשני המקרים אנשים טוענים את זה בשביל להרוויח הון על הטיפולים האלטרנטיביים, שמעולם לא הוכחו.

העובדה שמישהו [שנוגע בדבר] המציא שיש כזה דבר 'תפיסה יהודית' בטיפול בנפש, אינה מחייבת אף אחד.

נערך לאחרונה ב:
E="yonatanr, post: 8711842, member: 51359"]
העובדה שמישהו [שנוגע בדבר] המציא שיש כזה דבר 'תפיסה יהודית', אינה מחייבת אף אחד.
[/QUOTE]
אני מוחה נחרצות.
אין לי זמן לחפש לדבר מקורות, אבל הדברים פשוטים.
בקטנה: כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא. מה זה החלק הזה? זה חלק בנפש. לגוי כמדומני אין את החלק של יחידה, ועוד.
וזה ממש על קצה קצה המזלג.
חכמים, הזהרו בדבריכם.

זו המצאה חסרת כל בסיס, ששקולה לטענה שחיסונים גורמים לאוטיזם ולעקרות. בשני המקרים אנשים טוענים את זה בשביל להרוויח הון על הטיפולים האלטרנטיביים, שמעולם לא הוכחו.
למדנו על זה בסמינר, מתוך הספר של הרב וולף "תורת הנפש".
לא ידוע לי שהוא היה מטפל אלטרנטיבי.
הספר לא ברשותי אבל אפשר לחפש שם, יכול להיות שיש לזה מקורות.

מי אמר שיש רק תפיסה יהודית לגיטימית אחת?
איך אפשר להגיד שרק מה שאדם X חושב זה הנכון?
(הרי גם בין גדולי ישראל יש כל כך הרבה תפיסות שונות וחלקן סותרות.)
גם על התפיסה הבאה אולי יהיה מי שיחלוק.

אבל ככל שמתחקים אחרי שורשי הדברים והנקודה הפנימית שלהם
כשמחפשים את התפיסה היהודית=רוח התורה
לא משנה באיזה דרך הולכים, מגיעים לאותם נקודות.

(לא מדבר על רבנים, מחנכים, גישות ושיטות בני דורנו, אלא גדולי הרוח היהודים לדורותיהם)

מסכימה עם כל מילה. אבל פעם כבר פגעתי באחד האשכולות בנושא במשהי..
אז אני נזהרת שבעתיים...
אני באמת אעדיף ללכת למדריכה...
ברור שהתכנים נכנסים להרבה קורסים/הכשרות.
אבל דיברו כאן על הבסיס...
לא ברור שאכן תסביך אדיפוס שלדעת רוב הפסיכולוגים לא רלוונטי
אלא נחשב כהזיות של פרויד זה מה שצישינסקי מלמד

לא נכנסת לשאלת התסביך.
אבל מעיון בסילבוס, נראה הוא כן נוגע בתכנים דומים.

העובדה שמישהו [שנוגע בדבר] המציא שיש כזה דבר 'תפיסה יהודית', אינה מחייבת אף אחד.

קשה לצפיה..
התורה היא מציאות ההוויה הגשמית והרוחנית של כל יהודי.
אין תחום בהוויתו של האדם היהודי, שלא אמור להיות בנוי ומאוגד בתורה ברוחה ובנשמתה.
התורה היא לא משהו חיצוני לאדם עם הוראות מסוימות וכו', אלא נפשו של האדם אמורה להתאחד עם מטרת ורוח התוה"ק.

(כשאני מדבר על רוח התורה אני לא מתכוון על מאמרי השקפה ביתד המודיע המבהשר והפלס, גם לא במוספי ה'קודש' שלהם.. אלא על משהו 'מעט' יותר גבוה.)

(יש דרך לתקשר אתך?
מייל וכדו')

קשה לצפיה..
התורה היא מציאות ההוויה הגשמית והרוחנית של כל יהודי.
אין תחום בהוויתו של האדם היהודי, שלא אמור להיות בנוי ומאוגד בתורה ברוחה ובנשמתה.
התורה היא לא משהו חיצוני לאדם עם הוראות מסוימות וכו', אלא נפשו של האדם אמורה להתאחד עם מטרת ורוח התוה"ק.

(כשאני מדבר על רוח התורה אני לא מתכוון על מאמרי השקפה ביתד המודיע המבהשר והפלס, גם לא במוספי ה'קודש' שלהם.. אלא על משהו 'מעט' יותר גבוה.)

(יש דרך לתקשר אתך?
מייל וכדו')
מסכים עם שניכם
חושב שהכוונה הייתה להגיד שזה שמישהו מסויים החליט שזוהי דרך התורה
לא מחייבת את כולנו להאמין לו שזוהי אכן דרך התורה

מסכים עם שניכם
חושב שהכוונה הייתה להגיד שזה שמישהו מסויים החליט שזוהי דרך התורה
לא מחייבת את כולנו להאמין לו שזוהי אכן דרך התורה
הוא דיבר על עצם הרעיון "שיש כזה דבר תפיסה יהודית" שזו המצאה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.