(תגובתי זו מועתקת מהאשכול הנוסף בנושא בפורום פרסום. תרגישו נוח לא לקרוא אותה פעמיים.)
חברים יקרים.
ראשית אבהיר כי אין לי כל קשר לניהול התחרות או ארגונה. התבקשתי בסך הכל לכתוב פוסט הכוונה בנושא שיווק רגשי ועשיתי זאת (ומכאן לכל מי שיש לו בקשה דומה - תגידו, ואם יש לי מה להוסיף - בכיף אכתוב פוסטים כבקשתכם).
לעניין התחרות:
אני חושבת כמו כולם, שתחרות לעיצוב לוגו עבור חברה מסוימת, למשל, זה ניצול, גועל נפש ואפילו שחיתות ממדרגה ראשונה. זה מוזיל את מקצוע העיצוב והופך את המעצבים לפראיירים ובלתי נצרכים גם אם הם עצמם לא השתתפו בתחרות - רק החברים שלהם.
על עיצוב צריך לשלם ולא לקבל בחינם עשרות או מאות דוגמאות ולשלם רק על אחת מהם.
אבל, יש הבדל מאוד גדול בין זה לבין התחרות הנוכחית:
התחרות של גנזך קידוש השם איננה מתוך רצון או צורך להשתמש בכרזות. אם היו צריכים כרזה בעלת אמירה, לצורך ספציפי, היו פונים לאחד הגדולים (ממליצה מאוד על מאיר אשל), ומבקשים ממנו לבנות כרזה במחיר שידרוש (והוא בטח ידרוש כמו שצריך).
אלא מה, גנזך קידוש השם רצו שהנושא 'גבורה יהודית בזמן השואה' יתפוס שיח. ושיח לא יקרה גם אם מישהו מפורסם מאוד או לחלופין - אלמוני מאוד יצור כרזה, ואפילו לא אם היא תתפרסם בכל העיתונים כולם. ודאי שהנושא הזה לא יקבל את מלוא ההתייחסות ולא ילמד לעומק כמו כאשר הרבה מאוד אנשים יכינו כרזה ויתאמצו בשבילה.
אני לא יודעת מה בדיוק הסיבה שתוכננה התחרות הזו, אבל לדעתי היא זו. תחרות זה דבר טוב ואנשים אוהבים את זה, תחרות כמו זו היא הזדמנות ללמוד משהו שככל שעובר הזמן הופך להיות עוד איזה רקע היסטורי לסיפורי קומיקס, ובמחילה - 35 שקל זה תשלום סמלי בשביל כל הכיף והאדרנלין שיש בתחרויות מסוג זה.
יש אנשים שחושבים אחרת ממני - והם מוזמנים שלא להצטרף לתחרות, למרות שיהיה נורא חבל לוותר על האמירה שלהם. אולי הם אומרים שפרסום שווה את התשלום (כי יד ושם זה פרסום אם יזכו - ו-35 שקל שווים את זה), זה נכון. גם גנזך קידוש השם הוא גוף מספיק גדול בשביל להתפרסם בזכות תחרות שלו. אבל עדיין אני חושבת שבלי קשר לזה - גם על כיף משלמים וגם על סיפוק וגם על הנאה. וזה לגמרי שווה 35 שקל. אני מאמינה שלא רק תלמידים ישתתפו אלא גם אנשי מקצוע שרואים חשיבות בהדגשת הנושא ובלמידתו, ומרגישים שיש להם מה להביע באופן אומנותי.
באמת מעניין למה אף סופר או משורר לא צועק על תחרויות כתיבה למיניהן. אולי כי המעצבים של היום שכחו שהם גם (קצת) אומנים?
בעניין שאר הסעיפים מתקנון התחרות שציטטו כאן - הייתי ממליצה לא להתייחס אליהם בכזו צורה. מדובר בסעיפים משפטיים שאמורים לכסות על הגוף, עורך התחרות, בכל מיני מקרים. רובם סעיפים יבשים ומשעממים שמועתקים מתחרות אחת לאחרת... תרגעו בבקשה.
ודבר אחרון - בזמנו היו בקשות בפורום הזה (פורום פרסום בפרוג) ליצור כל מיני תחרויות. האמת היא שכבר עבדנו על זה לא מעט, מזמן (תחרות מקצועית ולא קשקוש של תעשו כרזות בנושא איקס), אך לא יצא מזה כלום. למה? כי תחרות זה דבר שעולה הרבה כסף וזמן. במקביל לזה שהתאמצנו בכל זאת להתגבר על המכשולים הכלכליים - היו, בעיקר בפורום עיצוב, צעקות על עניין התחרויות באופן כללי, הרבה דיבורי נגד, שהוציאו לנו את החשק להמשיך.
אז אם יש בכל זאת אנשים שחושבים שתחרות היא דבר מעניין וכיפי, ושאפשר לנסות את זה בכל זאת - אתם מוזמנים לצלצל פה, לפני שעוד כמה יחליטו לא להכניס את ראשם הכואב מרוב עמל וטרחה לתוך המקום הזה.
בהצלחה לכל המשתתפים בתחרות. אל תרגישו מנוצלים - זה יותר בשבילכם מאשר בשביל איזו מטרה קטנונית של 'להשתמש בכישרונות המבורכים שלכם בלי לשלם, ועוד לעשות עליכם כסף'...