כללי לכל אוהבי התחרויות למיניהם - גנזך קידוש השם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזל;1142413:
כדי לתפוס שיח משלמים אנשים סכומי 'עתק'!

יש לך טעות חמורה
לא נראה לי שהם מעוניינים שהמוסד "יתפוס את השיח" ואין להם שום רווח מזה, מה שמעניין אותם זה הפצת המסר של הגבורה היהודית בשואה, זהו מסר יהודי וערכי שחשוב שלא ישכח ויגיע למודעות של הדור הצעיר.
לא הם מרוויחים מהתחרות אלא הציבור כולו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזל;1142413:
כדי לתפוס שיח משלמים אנשים סכומי 'עתק'!

ממש לא.
ביום בו מישהו ישלם לנו כדי שנשוחח המצב יהיה חמור ביותר.

יש אנשים שמשלמים לעיתונים כדי שיכתבו משהו שידברו עליו, או עושים מודעות מעוררות שיח, או עושים קד״מ מעניין או שולחים מייל ויראלי... אנשים משקיעים בד״כ יותר מאמץ מכסף, כדי לתפוס שיח.

או שאולי את מתכוונת למייל הזה שכבר הפסיק להסתובב שביל גייטס ישלם כסף לכל מי שיעביר אותו? זה בערך נשמע לשלם סכומי עתק כדי לתפוס שיח, ובמחילה זה מטומטם (וגם לא משלמים אבל זה עוד עניין)...

ולענייננו - אין שום תקדים לתשלום לציבור שלם כדי לתפוס שיח!

ועוד - ההשתתפות בתחרות במחיר לגמרי סמלי - כשיש כל כך הרבה הוצאות כמו ערב בו יוכרזו המנצחים - על הערב לבד היו צריכים לדרוש דמי כניסה במחיר גבוה יותר!
אם את מדברת על תשלום לעיתונים או עלויות עתק - אני חושבת שזה נמצא בעיקר בסעיף האירוע הענק. מי שהתנסה בדברים מעין אלה יודע ש-35 ש״ח לכניסה עבור המשתתפים, וגם סכום גבוה פי כמה, לא מכסים את העלות.

אבל בסדר, הכל שטויות. את הפוסט שלי קראתם? ;)

• הוסף לסימניות
הלווו, נסחפתם

פסדר, הבנו שלגרפיקאים יש כלים לבטא מסר ואמורים לשלם לנו על זה וכו' וכו'
אבל מה קרה, לא שמעתם על תרומה לקהילה?
למה אם התחרות הייתה במגזר הכללי זה היה נחשב ומתאים ואפילו "שווה" לנסות? למה כל דבר שמיועד דווקא לנו כמגזר, מייד נפסל? מישהי יודעת כמה עולה להשתתף בתחרות 'קאן', תחרות שכל משרד פרסום מכובד בעולם משתתף? עולה כמה עשרות עד כמה מאות אלפי דולרים!! כן, כן, תבדקו..
נכון, פסטיבל 'קאן' זה מכובד, וזה פרס יוקרתי וכו' וכו', אבל הם לא היו ככה מתחילה? אם ניתן כח ליוזמות במגזר שלנו, ונכון, יהיו אנשים שירוויחו קצת עלינו (בלי שנתרושש) אבל ניתן לעצמינו כלים, במה וכוח? וככה, תהיה תחרות גם שנה הבאה וגם עוד שנתיים, ויהיה מקום לעוד אנשים לעודד את היצירתיות שלהם,
ובשורה תחתונה - נראה לכולם, ולעצמינו, שכן, גם אנחנו, חרדיות שלא למדו במוסד מפורסם יודעות לעשות כרזות ולבטא מסר בצורה הכי נקיה ומושלמת שיש??

בינתיים שכולם פה יללו, אני חפרתי על תחרויות בתחום ומצאתי את הלינק הבא:
http://www.yadvashem.org/yv/en/education/international_projects/posters/index.asp

אולי נהפוך את הפוסט הזה לדו שיח שיתן לנו השראות וכיוונים
תשתפו בלינקים נוספים שיכולים להעשיר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה פרידמן;1142364:
כאחת שהשתתפה כבר שנתיים בתחרות של יד ושם, חשוב לי לכתוב את דעתי (על אף שאני נמנעת בדר"כ מלהגיב).
התחרות שם פונה לציבור הגרפיקאים הישראלי ומותנית בדמי השתתפות של 50 ש"ח. הייתי מכותבת ברשימת התפוצה שלהם, והיה מאוד מעניין לחלוק עם המשתתפים רעיונות, ואפשרויות לביצוע הכרזה. אם דיברו שם על הכסף? - לא. ניצול? שוב פעם - לא. הבטיחו לנו חשיפה? – לא!
ללא ספק, זאת הייתה חוויה שהעשירה אותי. היה לי הרבה יותר מנחמד, אך העובדה שהגישה של הציבור הכללי לשואה אינה באה בקנה אחד עם ההשקפה שלנו, הביאה אותי להחלטה לא להמשיך להשתתף בתחרות. (לא השתתפתי בשנה השלישית.) הם רואים את השואה מנקודת במבט שונה משלנו, ולפעמים הם עשויים להעביר מסר בצורה צורמת ביותר.
שמחתי מאוד כשראיתי ש"גנזך קידוש השם" הביאו את התחרות "הביתה". משפניתי אליהם נאמר לי שתמורת ההשתתפות בתחרות אקבל הזמנה חינם להשתתפות בערב לציון 70 שנה לגטו וורשא שיתקיים בבניני האומה. באותו הערב גם יכריעו על 3 הכרזות הזוכות.
דבר לגיטימי ביותר, אחרי שביקשתי להשתתף בתחרות, אקבל הזמנה חינם .
נכנסתי לפורם הזה כדי להתייעץ ולחלוק רעיונות, כמו שקרה כשהשתתפתי בתחרות של יד ושם, והתאכזבתי לגלות שאת הגרפיקאים שלנו מעניינים דברים אחרים.
אני ממליצה לכל מי שיש לו בעיה עם העניין הכספי או כל עניין אחר, לפנות אליהם במייל: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> הם זמינים. ומה שבטוח, זה הרבה יותר מכבד לפנות אליהם מאשר להגיב באופן שהגיבו בפורם הזה.
בכל אופן אם יתפתח בפורם הזה, דיון אודות האופנים בהם אפשר לבצע את הכרזה, מניסיון, זה עלול להיות מעניין ביותר!.
בהצלחה לכולם.
את כל כך צודקת!!!!
גם לגבי מה שכתבת על הגישה של יד ושם ובכלל של הציבור הכללי, שגבורה אמונית לא ממש מדברת אליו (במקרה הטוב וד"ל)
וגם לגבי הערך העצום שיש בתחרות כזו.
תחרות היא לא בשביל להתעשר. יש לנו הזדמנות לא כלכלית, להשתמש בכשרון שהקב"ה חנן אותנו בו, כדי להביע מסר של קידוש השם.
רבקה - אשמח מאוד לפתח את השיח הזה עם כל מי שמעוניין, אני רואה זכות גדולה להשתתף בתחרות כזו.

ובמאמר מוסגר - התלבטתי לא פעם אם להכנס לתחרויות של יד ושם, ואפילו נרשמתי פעם, ובסוף לא השתתפתי. מהסיבות שכתבת.

• הוסף לסימניות
לפי דעתי כל הפולמוס נובע מצורת הגשת הדברים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ckuh;1142794:
ממש לא.
ביום בו מישהו ישלם לנו כדי שנשוחח המצב יהיה חמור ביותר.

יש אנשים שמשלמים לעיתונים כדי שיכתבו משהו שידברו עליו, או עושים מודעות מעוררות שיח, או עושים קד״מ מעניין או שולחים מייל ויראלי... אנשים משקיעים בד״כ יותר מאמץ מכסף, כדי לתפוס שיח.

או שאולי את מתכוונת למייל הזה שכבר הפסיק להסתובב שביל גייטס ישלם כסף לכל מי שיעביר אותו? זה בערך נשמע לשלם סכומי עתק כדי לתפוס שיח, ובמחילה זה מטומטם (וגם לא משלמים אבל זה עוד עניין)...

ולענייננו - אין שום תקדים לתשלום לציבור שלם כדי לתפוס שיח!

ועוד - ההשתתפות בתחרות במחיר לגמרי סמלי - כשיש כל כך הרבה הוצאות כמו ערב בו יוכרזו המנצחים - על הערב לבד היו צריכים לדרוש דמי כניסה במחיר גבוה יותר!
אם את מדברת על תשלום לעיתונים או עלויות עתק - אני חושבת שזה נמצא בעיקר בסעיף האירוע הענק. מי שהתנסה בדברים מעין אלה יודע ש-35 ש״ח לכניסה עבור המשתתפים, וגם סכום גבוה פי כמה, לא מכסים את העלות.

אבל בסדר, הכל שטויות. את הפוסט שלי קראתם? ;)

מוזר למה כל המיילים שקיבלתי על העובדה שביל גיטס מחלק כסף הגיעו מחרדים (על פי אלה שלא השכילו למחוק את רשימות התפוצה שלהם... אומרים עלינו שאנחנו עם הספר לא???)

אגב עוד שאלה ששאלתי את עצמי, למה כל אלה ששלחו לי את המייל כתבו בנושא "בא נראה אם נעשה מזה כסף"... זו כאילו חתימה, חברה, אני יודע שאני פתי, אבל בא נראה אם אני בכל זאת כזה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה פרידמן;1142364:
כאחת שהשתתפה כבר שנתיים בתחרות של יד ושם, חשוב לי לכתוב את דעתי (על אף שאני נמנעת בדר"כ מלהגיב).
התחרות שם פונה לציבור הגרפיקאים הישראלי ומותנית בדמי השתתפות של 50 ש"ח. הייתי מכותבת ברשימת התפוצה שלהם, והיה מאוד מעניין לחלוק עם המשתתפים רעיונות, ואפשרויות לביצוע הכרזה. אם דיברו שם על הכסף? - לא. ניצול? שוב פעם - לא. הבטיחו לנו חשיפה? – לא!
ללא ספק, זאת הייתה חוויה שהעשירה אותי. היה לי הרבה יותר מנחמד, אך העובדה שהגישה של הציבור הכללי לשואה אינה באה בקנה אחד עם ההשקפה שלנו, הביאה אותי להחלטה לא להמשיך להשתתף בתחרות. (לא השתתפתי בשנה השלישית.) הם רואים את השואה מנקודת במבט שונה משלנו, ולפעמים הם עשויים להעביר מסר בצורה צורמת ביותר.
שמחתי מאוד כשראיתי ש"גנזך קידוש השם" הביאו את התחרות "הביתה". משפניתי אליהם נאמר לי שתמורת ההשתתפות בתחרות אקבל הזמנה חינם להשתתפות בערב לציון 70 שנה לגטו וורשא שיתקיים בבניני האומה. באותו הערב גם יכריעו על 3 הכרזות הזוכות.
דבר לגיטימי ביותר, אחרי שביקשתי להשתתף בתחרות, אקבל הזמנה חינם .
נכנסתי לפורם הזה כדי להתייעץ ולחלוק רעיונות, כמו שקרה כשהשתתפתי בתחרות של יד ושם, והתאכזבתי לגלות שאת הגרפיקאים שלנו מעניינים דברים אחרים.
אני ממליצה לכל מי שיש לו בעיה עם העניין הכספי או כל עניין אחר, לפנות אליהם במייל: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> הם זמינים. ומה שבטוח, זה הרבה יותר מכבד לפנות אליהם מאשר להגיב באופן שהגיבו בפורם הזה.
בכל אופן אם יתפתח בפורם הזה, דיון אודות האופנים בהם אפשר לבצע את הכרזה, מניסיון, זה עלול להיות מעניין ביותר!.
בהצלחה לכולם.

אז זהו, שאם היה מדובר בימי עיון אולי היה על מה לדבר...

• הוסף לסימניות
1. מאוד פופולארי היום לערוך תחרות כרזות, זה פשוט נכנס. אז כל גוף שמכבד את עצמו ורוצה הכרה מהציבור ומהחלונות הגבוהים, מציג עשיה זו או אחרת.
2. לטעמי, דמי ההרשמה לא נועדו לממן את הפרס, אלא לגרום לתחרות להיות רצינית יותר. כדי שמי שנרשם יחשוב רגע לפני כן ובאמת ישקיע. לפעמים החינם הוא אויב.
3. וכמובן שלא נעדר הטעם של זכרון השואה ולפעמים אף על ידי איזה גוף הוא יזכר. (סליחה על הציניות בנושא כה רגיש)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הלל נאה;1143037:
מוזר למה כל המיילים שקיבלתי על העובדה שביל גיטס מחלק כסף הגיעו מחרדים (על פי אלה שלא השכילו למחוק את רשימות התפוצה שלהם... אומרים עלינו שאנחנו עם הספר לא???)

אגב עוד שאלה ששאלתי את עצמי, למה כל אלה ששלחו לי את המייל כתבו בנושא "בא נראה אם נעשה מזה כסף"... זו כאילו חתימה, חברה, אני יודע שאני פתי, אבל בא נראה אם אני בכל זאת כזה...

זה יכול להיות שני דברים. קצת קשה לי להסכים עם ההשערה הזו, שאתה די מרמז עליה - שיש יותר חרדים תמימים ו/או טיפשים מאשר דתיים, חילונים או גויים.
אני למשל מעדיפה להצביע על נתון שהוא ככל הנראה נכון: אתה חרדי, וסטטיסטית נפגש עם יותר אחוזים מהמגזר החרדי מאשר עם מגזרים אחרים (וגם החברים שלך דומים לך בזה.)

כלומר - אם אתה מכיר על כל 10 חרדים 2 חילונים, ה-10 חרדים כבר מהווים אחוז גבוה יותר מהמגזר החרדי, שהוא קטן יחסית, ולכן ההסתברות שתופעות שונות שנופלות באחוזים שונים בו - יפלו בקרב מכריך החרדיים באחוז גבוה יותר מאשר באלה שאינם חרדים...

• הוסף לסימניות
משתתפים

היי, הוארך התאריך האחרון להרשם לתחרות בעקבות הסערה, יש כאן אנשים שרוצים לפתוח איתי דיון מרתק ולהרחיב את הפוסט לסיעור מוחות?
בואו ננשא למצא זויות חדשות לשואה.

• הוסף לסימניות
אני מעתיקה את תגובתי מאשכול פרסום ושיווק:
אני אישית לא חשבתי ועדיין אני לא חושבת שיש בעיה עם גביית תשלום, אנחנו בתור מעצבים יכולים לתרום מהכישרון שחנן אותנו ה' בעיצוב כרזה לזכר השואה, כרזה שתעצים את העם היהודי שתראה לכל העולם שהנה אנחנו כאן למרות הכל, פורחים, מקימים משפחות וגדלים..להראות במסר העיצובי שלנו על הגבורה היהודית שתמיד נשארת. זו תרומה קטנה מאוד לאנשים גדולים מאוד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה