בשרי למה אין בשר טלה כבשים בכשרות בד"צ אשכנזי?

• הוסף לסימניות
ולמה לא מוכרים כבד של בקר?
לא נוהגים או פשוט לא טעים?

• הוסף לסימניות
ולמה לא מוכרים כבד של בקר?
לא נוהגים או פשוט לא טעים?
אני הבנתי פעם מכתבה של הרב מחפוד שזה סוג של ״עצלות״ כי הם לא רוצים לעשות ניקור כי זה מסובך לכן זורקים הכל לפח..
והוא, הרב מחפוד, מומחה לניקור לכן בהכשר שלו יהיה איברים פנימיים ( אשכנזים יש בהחלט חלקים שפחות מקובל לאכול )
והשחיטה של הרב מחפוד היא שחיטה כשרה לכל השיטות. במשך שנים הוא היה שוחט ראשי אצל לאנדא.

וכבד בקר יש להשיג נראה לי מחפוד אבל לא ניסתי לאכול.. ואם אכלתם וזה היה לכם טעים תעדכנו…. נראה דוחה קצת

• הוסף לסימניות
שארית ישראל, לדוגמא, שוחטים צאן רק פעמים בשנה

בגדול, יש לזה פחות ביקוש בציבור האשכנזי.

• הוסף לסימניות
מכירה הרבה אשכנזים (חסידים) שאוכלים ראש של כבש בראש השנה (רק מי שהמראה של זה לא קלקל לו את התאבון, כמובן.)

• הוסף לסימניות
אצל חלק מקהילות החסידים נהגו לאכול בראש השנה ראש כבש
יש מעשה, כמדומני עם הדבר חיים שהביאו לו ראש כבש לר"ה וסבל מזה אח"כ תקופה כי התברר שהוא היה מקולקל - תתקנו אותי אם טעיתי בשם
בכל אופן בעבר לא היה כמעט ביקוש לבשר כבש אצל אשכנזים, כיום עם התפתחות הקולינריה התחיל ביקוש ובהתאמה יש ניצני היצע.

• הוסף לסימניות
דווקא הפוך
יש הרבה פחות טריפות בכבשים
לא יודע סטטיסטיקות בזה
אבל הייתי כמה פעמים בשחיטת כבשים לצרכי הדגמה ובכל המקרים יצא טרף.
לא נראה לי שלקחו בכוונה כבשים ברמה ירודה כי א"כ יכולה להיות בעיה לברך על השחיטה.

• הוסף לסימניות
מאותה סיבה שלא תמצא מח בכשרות אשכנזית אלא רק מחפוד
או לבבות
או זנב כבש
הם פחות בקטע של החלקים האלה....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה