דרוש מידע למה אשכנזים לא נותנים מתנות בשמחות

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
למה: אשכנזים לא נותנים מתנות באירועים בשונה מבעבר שהיו נותנים ספר בבר מצווה וקומקום או סלייסר בחתונה?
וכמה: ספרדים נוהגים לתת בחתונות של בני תורה באולמות כאן ההדסים ארמונות חן ופרידמן?

האם לדעתך יש מקום לשינוי כנשיאה בעול או שעדיף כך שכל אחד משלם את האירוע שלו?

• הוסף לסימניות
למה: אשכנזים לא נותנים מתנות באירועים בשונה מבעבר שהיו נותנים ספר בבר מצווה וקומקום או סלייסר בחתונה
לדעתי ספר בבר מצווה פשוט הוחלף לכרטיס ספר (לפחות אני כך)
כי אין עניין שכל חתן בר מצווה יסיים את הערב עם 7 משך חכמה, 6 מחנה אפרים 10 סטים אור חיים וחינוך

• הוסף לסימניות
מבחינה כלכלית והגיונית זה הרבה יותר נכון (שכל אחד משלם רק את האירוע שלו)
כי ככה כל אחד משלם את מה שהוא מסוגל
במקום לשלם על אירועי היוקרה של הסביבה
ולצפות שאח"כ הסביבה תכסה את אירוע היוקרה שלו...
במצב כזה כל אחד עושה אירוע מעבר ליכולותיו וכולם צריכים לממן את זה
וגם רמת האירועים עולה בלי שום סיבה

• הוסף לסימניות
מבחינה כלכלית והגיונית זה הרבה יותר נכון (שכל אחד משלם רק את האירוע שלו)
כי ככה כל אחד משלם את מה שהוא מסוגל
במקום לשלם על אירועי היוקרה של הסביבה
ולצפות שאח"כ הסביבה תכסה את אירוע היוקרה שלו...
במצב כזה כל אחד עושה אירוע מעבר ליכולותיו וכולם צריכים לממן את זה
וגם רמת האירועים עולה בלי שום סיבה
(y)(y)(y)

• הוסף לסימניות
דווקא אני חושב שריבוי השמחות והמתנות הכפולות שהיו בעבר גרם לנו להיכנס לפלונטר מה להביא שהרי אם אני מביא מה שוודאי יביאו אז מה העניין ולהיות מקורי זה מתחיל להסתבך בנוסף שיש הרבה חתונות ותהיה הרבה טרחה סביב כל מתנה (לא אחזיק במחסן ערמות של ההברקה המקורית שלי...) ומטבע הדברים זה נכנס לעוד דברים שדוחים וכך השתרש שלא נותנים.
להביא כרטיספר זה אותה בעיה עם הטרחה ללכת להטעין אותו גם אם יש כל מיני פתרונות.
בנוסף שלהביא בעיני 20 שקל בכרטיספר זה בדיחה. וגם להכניס סכום דומה במעטפה זה מביך...
האשכנזים לא באמת לא רוצים להביא כעיקרון אלא כמציאות בשטח שטרדות היום גוברות על האי נעימות בלא להביא לפני ואחרי שוכחים...

• הוסף לסימניות
אני חושב.
ששמחות של בר מצוה וחתונות של מכרים וידידים, היום כמעט שלא מביאים כלום אצל האשכנזים, בעיקר וגם בגלל שמגיעים ל5 דקות, ואם נביא לכל אחד אפילו 20 שקל, זה הוצאה מאוד גדולה בעיקר למשפחות של אברכים.

משא"כ אצל הספרדים אם הגעת, אתה כבר יודע שאתה הולך להוציא 250 שקל, ואתה עכשיו מוזמן לשבת למנה טובה.
ואם אתה לא מתכונן להוציא את הסכום הזה אז אתה פשוט לא תגיע לאירוע.

כשזה קרוב משפחה, משתדלים להביא, אם כי לפעמים מתאגדים ביחד למתנה אחת.

• הוסף לסימניות
למה מוזמן צריך לשלם על מנה 150 שקל
יש לך כסף לעשות באולם יקר? תתמודד
אין לך ,ואתה בונה על מתנות? תתמודד
לא רואה הגיון, מי שרוצה לשלם ילך למסעדה שהוא בוחר
ולא דווקא ביום ובזמן שאתה מחתן ...

* אצלינו מביאים מתנות , ולמי שלא חייב ללכת לא הולך

• הוסף לסימניות
מי אמר לשלם את המנה??
לתת מתנה זה גם 50 שקל גם אם המנה עלתה 500- זה נשאר לשיקול דעת של בעל הארוע בשונה מספרדים שבאים לשלם על המנה.
כאשכנזי אני חושב שאיבדנו את זה!!
מתנה זה ביטוי של קירוב לבבות "גדולה נתינה"... וגם כשהיא קטנה

• הוסף לסימניות
מי אמר לשלם את המנה??
לתת מתנה זה גם 50 שקל גם אם המנה עלתה 500- זה נשאר לשיקול דעת של בעל הארוע בשונה מספרדים שבאים לשלם על המנה.
כאשכנזי אני חושב שאיבדנו את זה!!
מתנה זה ביטוי של קירוב לבבות "גדולה נתינה"... וגם כשהיא קטנה
אנחנו נותנים לפי שיקול דעתינו. ממש לא כפי סכום המנה.
ולהיפך, לזוג אברכי ניתן יותר לברית מאשר חתונה מפונפנת.
כל אחד בוחר איך לתפוס את נושא המעטפות
אנחנו מסתכלים על זה כעזרה., נשיאה בעול. לא מעבר.

• הוסף לסימניות
אצל האשכנזים זה כך לפחות אצלינו
ברית /לידה מי שרוצה מביא בעצמו
בר מצוה המשפחה הקרובה מביאה כל אחד ספר או כרטיס גגם ידידים קרובים או שבנים קרובים כנל
ארוסין מתארגנים כולם 30-50 ש,ח
וקונים מתנה לזוג

חתונה זה תלוי אם האחים קרי הדודים מארגנים 7 ברכות זה המתנה
בחתונות של ילדים מתקדמים קונים לחוד או ביחד במקום ה7 ברכות בדרך כלל המתנה מגיעה אחרי החתונה
יש מתנות מעט מאד מידידים מאד קרובים שמרגישים רצון לתת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה