דרוש מידע למה אשכנזים לא נותנים מתנות בשמחות

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לדעתי האישית לא זה העניין, יש שני סיבות למה לא נותנים הרבה ספרים (כמה כרטיסי ספר נותנים???) 1.) כי זה עולה הרבה כסף וברגע שנוהגים לתת אז פתאום יש לכל אברך הוצאה נוספת של מאות שקלים בחודש והמצב הכלכלי של האברכים היום לא כ"כ מזהיר 2.) פשוט הספרים עולים היום פי שתיים מלפני כמה שנים.
ובנוגע לכרטיס ספר העניין הוא פשוט כרטיס ספר אתה יכול לתת 50 ש"ח ואם תקנה ספר לא יהיה לך משהו ראוי לקנות עם זה
א. ספר לבר מצווה (אשכנזי לא יודע מה קורה אצל עדו"המ לא עולה יקר (בין 35-50) ברור שלמשפחה קונים ביותר יקר
ב. זה לא הוצאה של מאות שקלים בחודש יש לי אולי בר מצוה אחת בחודש שאני צריך להגיע וגם זה לא תמיד
ג. גיסים ואחים שלי שהתברמצו בשנים האחרונות קיבלו כמות לא קטנה של כרטיס ספר (נכון שלא כמו ספרים, אבל קיבלו).

• הוסף לסימניות
מישהו אמר לי בחתונה:
תשנו רגוע - המתנה תגיע
וברוך ה' אנחנו ישנים רגוע כבר 20 שנה😒😒😒
כנראה אתם עדיין לא ישנים רגוע..
הוא בודק אתכם עד שתשכחו מזה שהוא הבטיח (זה האות שאתם ישנים רגוע).
ואז בבתח'ת הוא ינחית עליכם את המצלצלים.... 😂

• הוסף לסימניות
לא נעים! מבטיחה! עברתי הריון, לידה, יש ילד חדש שבא לעולם, זה מאורע מרגש גם אם זה לא פעם ראשונה, מינימום השתתפות. כאילו הסיטואציה היא אישית שלנו ולא מעניינת אף אחד. (אני מדברת על לידת בת, אם היה ברית סביר להניח שלפחות היו מגיעים), זאת אחות/ גיסה שילדה, אין שום רצון להראות שותפות?
ואני לא מדברת על הוצאות גדולות ומתנות ברמה. גם שמיכה או מחזיק למוצץ מעליאקספרס היה מתקבל יפה. העיקר תתיחחסו! בקושי מסמנים וי על שיחת טלפון של 'מזל טוב'.
ה' ישמור ויציל!
זה כבר לא קשור לספרדים ואשכנזים זה מדד לאנושיות בסיסית!!
אפשר היה לכתוב אפי' בפרוג, מבטיח שהיו שולחים לכם צרור ברכות 💐 ואפי'🎂

מזל-טוב!!
שפע ברכה והצלחה,
תזכו ובחיק ירא אלקים תינתן בבריאות שמחה ונחת מכל יו"ח!

אז מה אם היא בת 8 כבר..

• הוסף לסימניות
חברים של בעלי (ספרדים) מזמינים את האשכנזים לארועים, די ברור להם שאנחנו לא מביאים מעטפה.
וגם הם לא יביאו אצלינו.

ומי ששאל למה אין מעטפות אצל האשכנזים
זה פשוט הדדי "שמור לי ואשמור לך"...
היום אתה אוכל אצלי ומחר אני אצלך...

ולגבי מתנות של ארוסין ובר מצוות - במרבית המשפחות הגדולות יש קופת מתנות שמפרישים משם סכום קבוע, או שהמשפחה המורחבת עורכת שבע ברכות לזוג(שעולה כסף, זמן וכח ואלו יקרים לא פחות)

לגבי לידות, גם אצלי במשפחה היו כאלה שלא שלחו מתנה, ואני לא לוקחת קשה
זה בא מעומס החיים, לא לכולם יש רבי עקיבא מתחת לבית ויכולת לארוז ולשלוח ולזכור את זה בכלל....
לא תמיד זו בעיה כספית...

• הוסף לסימניות
למה סתם אמרנו חכמנו
"טוב ללכת לבית האבל (של ספרדי) מללכת לבית המשתה (של אשכנזי)"
שטותניק שטותניק,
מה זה הריצני? אני הייתי כותב השטותניק הרציני;)
רק כדי שאכן תזכה והגאולה תתקרב בזכותך.
נציין שהסוגריים הם הפירוש שלך..

• הוסף לסימניות
ההל
מי אמר לשלם את המנה??
לתת מתנה זה גם 50 שקל גם אם המנה עלתה 500- זה נשאר לשיקול דעת של בעל הארוע בשונה מספרדים שבאים לשלם על המנה.
כאשכנזי אני חושב שאיבדנו את זה!!
מתנה זה ביטוי של קירוב לבבות "גדולה נתינה"... וגם כשהיא קטנה
ההלכה מחייבת לשלם על המנה

• הוסף לסימניות
חידושים נפלאים על מתנות בארועים מהרב בנימין חותה שליטא

• הוסף לסימניות
הכי טוב זה להיות אשכנזי עם חברים ספרדים!!!
בתור אשכנזי קשה לי העניין להביא כמה מאות שקלים בכל אירוע - כי לא גדלנו ככה
אבל בחתונה שלי מאוד הערכתי שכמה חברים ספרדים הביאו סכום ממש יפה
והיה אחד שהגדיל והביא סכום של ארבע ספרות
ואתה לא חושב שתצטרך להחזיר לו בשמחות שלו ?

• הוסף לסימניות
המתנות בארועים נקראים בהלכה "שושבינות" - והן הלוואה שחובה להחזיר בשמחות שלהם.
ממליץ מאוד לשמוע את השיעור המלא של הרב בנימין חותה ששיתפתי לעיל

• הוסף לסימניות
המתנות בארועים נקראים בהלכה "שושבינות" - והן הלוואה שחובה להחזיר בשמחות שלהם.
ממליץ מאוד לשמוע את השיעור המלא של הרב בנימין חותה ששיתפתי לעיל
זה לא נפקא מינה לאשכנזים.
כי הם לא באים, לא אוכלים, ולא שמים מעטפה..
והספרדים בד"כ ממילא מפרגנים.

• הוסף לסימניות
הוא לא בונה עלינו כל הזמן אומרים לו אל תביא כי לא תקבל בחזרה
והוא מביא כי זה עושה לו טוב ולא נעים לו לא להביא
הוא מצפה (וגם אני) שגם לך לא יהיה נעים לא להביא..
עצתי, תשלשל לו בתיבת המעטפות, הוא לא יחזיר לך..

• הוסף לסימניות
בלידות הבאות זה נשאר רק להורים.
לא נעים! מבטיחה! עברתי הריון, לידה, יש ילד חדש שבא לעולם, זה מאורע מרגש גם אם זה לא פעם ראשונה, מינימום השתתפות. כאילו הסיטואציה היא אישית שלנו ולא מעניינת אף אחד. (אני מדברת על לידת בת, אם היה ברית סביר להניח שלפחות היו מגיעים), זאת אחות/ גיסה שילדה, אין שום רצון להראות שותפות?
ואני לא מדברת על הוצאות גדולות ומתנות ברמה. גם שמיכה או מחזיק למוצץ מעליאקספרס היה מתקבל יפה. העיקר תתיחחסו! בקושי מסמנים וי על שיחת טלפון של 'מזל טוב'.
יש לי ולאשתי יחד 20 אחים ואחיות.
אם ניתן מתנה לכל לידה זה בלי עין הרע יהיה כאב ראש רציני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה