דרוש מידע למה אשכנזים לא נותנים מתנות בשמחות

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני יתן את מה שאני יכולה
שזה אומר שמירה על הילדים יום אחד/שליחת ארוחצ או כל דבר אחר שיעזור להם
תאמינו לי הם שמחים בעזרה הזאת הרבה יותר מחיתול ושוקלד...
אה ברור אם עוזרים זה שווה הרבה יותר ממתנה..
התלונה היתה על כך שאין יחס כלל - לא הייתי מגדירה עזרה כחוסר יחס..

• הוסף לסימניות
אה ברור אם עוזרים זה שווה הרבה יותר ממתנה..
התלונה היתה על כך שאין יחס כלל - לא הייתי מגדירה עזרה כחוסר יחס..
שלא לדבר עכ שארוחת צהריים היא הוצאה גדולה + טרחה גדולה

• הוסף לסימניות
מישהו אמר לי בחתונה:
תשנו רגוע - המתנה תגיע
וברוך ה' אנחנו ישנים רגוע כבר 20 שנה😒😒😒
גם לי שכן אמר לפני כ20 בבר מצווה שנה המתנה בבית אני כבר עולה אליכם
ואני עדיין מחכה והוא כבר לא חי (נפטר בשיבה טובה 90+)

• הוסף לסימניות
מפריע לי הכותרת "אשכנזים", מנסה לחשוב אם היה כתוב להיפך, תוך כמה זמן היה ננעל האשכול מטענה לגזענות..
אפשר לכתוב באופן כללי
זה נכתב כמצב נתון שאשכנזים אוכלים גפילטעפיש וספרדים דג אפוי.
התנצלות מראש ממי שלא מצליח מספיק להבין שעדתיות זה לא פגם אלא מעלה עם הנהגות ומסורת שונה.

• הוסף לסימניות
גם לי שכן אמר לפני כ20 בבר מצווה שנה המתנה בבית אני כבר עולה אליכם
ואני עדיין מחכה והוא כבר לא חי (נפטר בשיבה טובה 90+)
לך לקבר שלו תאמר לו שאתה סולח לו ולא מקפיד ושינוח על משכבו בשלום..
לך תדע!

• הוסף לסימניות
תודה לכל המשיבים
אשמח להגיע לתמצות של הנושא.
יש כאלו שלא רוצים לתת ורק לקבל )בכל העדות והחוגים(
יש שחוששים שיגרור חריגת תקציב כשיתנו 50 ש"ח בחתונה כי כנראה הולכים בכל ערב....
ויש שמאוד רוצים לתת רק זה דורש מאמץ ושימת לב שעם כל הרצו הטוב טרדת החיים גוברת.
ברור לכולם שנתינה שמגיעה מאהבה והערכה היא חיובית, אבל כשבאה מלחץ חברתי היא שלילית מאוד.

• הוסף לסימניות
יש לי ולאשתי יחד 20 אחים ואחיות.
אם ניתן מתנה לכל לידה זה בלי עין הרע יהיה כאב ראש רציני.
בסדר גודל של משפחות גדולות מאד נח לנהל קופת מתנות
מפרישים סכום כל חודש להו"ק, ולכל ארוע קונים או עושים העברה על הסכום שהוחלט והתקבל על כל האחים
מנסיון - מאד מוצלח וחוסך הרבה כאבי ראש (וגם כאבי לב של מי שתמיד שולח לכל ארוע וכשהוא חוגג שמחה לא מקבל כלום...)

• הוסף לסימניות
למה לא לתת ממעשרות?

• הוסף לסימניות
דווקא אני לחתונה קיבלתי יחסית הרבה מתנות (הרבה צ'קים- לא עבדתי בחודשים אחרי החתונה וחיינו מזה בערך 4 חודשים, כולל התפנקויות של זו"צ, ועשינו גם שבתות בבית- גרנו רחוק מההורים... ועוד כל מיני מתנות)
גם ללידה של הבן שלי- קיבלתי מתנות מכללל המשפחה המורחבת... כולל כוולםם (דודים, אחים, בני דודים, אפילו דודים של ההורים שלי ושל בעלי)
אה, אני אשכנזיה
אמנם מהצד שלי אני הבכורה, אבל ממש לא הנכדה הבכורה, ומהצד של בעלי- בלע"ה..
חושבת שזה עניין של מקובלות במשפחה ויכולת. אנחנו אשכנזים וקיבלנו גם כן הרבה כסף לחתונה(
לא התחתנו בארמונות חן אבל גם לא באולם מפואר ומנקר עיניים).
מה שכן ההורים שלי בעלי תשובה ואת הסכומים היותר גדולים קיבלנו מהמשפחה החילונית( הצחיק אותי שמישהו כתב שאפילו קיבל סכום של 4 ספרות , אצלנו במשפחה זה אזור הסכומים שנותנים לאחיין שמתחתן או לבר מצווה גם מהמשפחה החרדית - צד אחד חרדי צד אחד חילוני).
ההורים שלי שמים כסף גם אצל חברים מיינסטרים אשכנזים שמברמצים/מחתנים לא בשביל שיחזירו הם לא בונים עליהם אלא בשביל להראות כמה אם חשובים ואהובים ובאמת רוצים לעזור אבל כמובן שזה חינוך, מקובלות ויכולת

• הוסף לסימניות
התנצלות מראש ממי שלא מצליח מספיק להבין שעדתיות זה לא פגם אלא מעלה עם הנהגות ומסורת שונה.
באמת? אז מי אוכל קציצות דג ברוטב? או סיר דגים חריפים?

• הוסף לסימניות
בעיני אצל אשכנזים הכל 'קר'
נכון שלהתחיל לתת מתנה לכל אירוע שהולכים זה מגוכח
אבל זה מגיע למצב שגם בן משפחה שנולד לו ילד זה כאילו עוד משהו בחיים
ולא עוד איזה משהו שצריך לעצור להתבונן להתרגש ולשמח עם מתנה סמלית
דווקא מתנה יכולה להיות גם ב30 ש"ח-50 ש"ח אם יודעים לתת את המתנה הנכונה

הלוואי שאשכנזים היו פחות קרים ויותר חמים ונותנים קצת מהלב שלהם ולא חושבים רק על עצמם

(מדברת אשכנזיה בלי כסף מיותר...)

• הוסף לסימניות
ברור שזה מעלה ולא חיסרון וכל אחד עם מעלותיו. רק ציינתי שבפורום כזה ראוי לכתוב בצורה פחות מכלילה.

• הוסף לסימניות
הנושא הזה הזכיר לי מקרה משעשע שהיה לי לפני תקופה.

קרוב משפחה שלי התחתן (אשכנזי),
ואני לא הייתי מעודכן שהיום כבר המצב השתנה ולא נותנים כל כך מתנות.
בכל מקרה הגעתי לחתונה עם שקית גדולה של פוקס עם מתנה בפנים,
ושאלתי את האח של החתן איפה אני אמור לשים את זה (בתמימותי זכרתי שפעם היו שמים באולם כמו ארגז גדול בשביל המתנות) ואף אחד לא ידע על מה אני מדבר ואיפה אמורים לשים את זה, ואני רק חיפשתי איך להתפטר מהשקית כבר, עד שאיזה אח של החתן לקח את זה, וקיוויתי שלא יישאר בטעות באולם.:sick::sick:

אני זוכר שחזרתי הביתה ואמרתי שלא יודע איך כבר נהייתי כזה זקן שאני לא מעודכן מה קורה היום...:rolleyes:;)

תכלס המעניין היה שקיבלתי טלפון מהזוג להודות לי על המתנה, והם דווקא מאוד נהנו, שזה דבר שאף פעם כנראה לא היה קורה אם עדיין היינו במצב שכולם נותנים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה