דרוש מידע למה אשכנזים לא נותנים מתנות בשמחות

מצב
הנושא נעול.
אם חבר לא קרוב מדי יערוך אירוע בלי אוכל, יש מצב שאני לא יבוא, כי מבחינתי הוא מזלזל בי.
כשאני מגיע לאירוע, אני גם חושב על האוכל, הרי אם אכלתי בבית או במסעדה הרי לא יהיה לי מקום בכלל לאכול..
אז אתה מגיע לאוכל ואני מגיעה לשמח את החתן/ כלה/ הורים/ אחים.

אולי זה חלק מהשמחה שלו.
אבל שים לב שזה רק חלק.
ואם אתה מגיע רק לחלק הזה - כמו שכתבת שאם אין אוכל אתה לא תבוא אז...
אני לא יגיע בגלל הזלזול שלו בי.
אבל אם לדוגמא אני ישמע שהיו כל כך הרבה אנשים והכל נגמר... בוודאי שאבוא ואשמח ואשמח.

אני זוכרת ששמעתי על רב גדול שדיבר על כך שאדם שמגיע לאירוע צריך לשלם על המנה שלו לכל הפחות...
זו הוצאה ענקית לכל בעל אירוע וכולם עושים אירועים באותו האופן פחות או יותר...
אין מציאות אחרת בעיני

אני זוכרת ששמעתי על רב גדול שדיבר על כך שאדם שמגיע לאירוע צריך לשלם על המנה שלו לכל הפחות...
אין מציאות אחרת בעיני
סורי אבל זה ממש מוריד מלהגיע לאירועים.
אנשים מנסים לייחצן את עצמם באירועים, עושים הכל ברמה מטורפת בלי כיסוי להוצאות.
ברמה שאני לא מרשה לעצמי.
למה אם נפל בחלקי כזה אח אני צריך לממן לו כל אירוע??

נערך לאחרונה ב:
אין מציאות אחרת בעיני
זו מציאות יפה/נורמלית שקרובי משפחה מעדיפים להעדר מהשמחה?

סורי אבל זה ממש מוריד מלהגיע לאירועים.
אנשים מנסים לייחצן את עצמך באירועים, עושים הכל ברמה מטורפת בלי כיסוי להוצאות.
ברמה שאני לא מרשה לעצמי.
למה אם נפל בחלקי כזה אח אני צריך לממן לו כל אירוע??
חד משמעית - דיברתי על משהו מקובל ובסיסי.
מעבר לזה - כמובן שזה לא שייך לך.
פשוט זה לא הכל או כלום....

חד משמעית - דיברתי על משהו מקובל ובסיסי.
מעבר לזה - כמובן שזה לא שייך לך.
פשוט זה לא הכל או כלום....
אין לי מושג כמה עולה מנה פשוטה 'אשכנזית'
אבל אני חושבת שמי שעושה אירוע כזה פחות מתחשבן על המתנות...

למה: אשכנזים לא נותנים מתנות באירועים בשונה מבעבר שהיו נותנים ספר בבר מצווה וקומקום או סלייסר בחתונה?
וכמה: ספרדים נוהגים לתת בחתונות של בני תורה באולמות כאן ההדסים ארמונות חן ופרידמן?

האם לדעתך יש מקום לשינוי כנשיאה בעול או שעדיף כך שכל אחד משלם את האירוע שלו?
האמת היא שמי שמגיע לשמחה כן מחויב לתת מתנה. זה לא רק מנהג יפה, זה משהו שכבר כתוב בגמרא ובשולחן ערוך: המתנה נקראת “שושבינות” והיא בעצם סוג של הלוואה טובה. אתה נותן עכשיו בשמחת חברך, ובעתיד כשאתה תשמח, יחזירו לך באותו אופן... זו הייתה דרך של עם ישראל לדאוג אחד לשני.
מצד שני, חשוב גם להבין את המציאות של היום, את האורח חיים של ימינו, את הקושי הכלכלי וכל מה שהשתנה מבעבר... ויש הבדל בין מי שבא רק לשמח בריקודים, למי שיושב ואוכל באולם, ויש גם הבדל בין אירוע צנוע לבין חתונה יוקרתית.
אבל בעיניי, עדיין יש מקום גדול להשתתף במשהו, משהו בסיסי.
בסוף כולנו היינו או נהיה בסיטואציה הזאת, לדעת כמה מתח יש לפני אירוע וכמה זה מחזק כשמישהו בא ותורם אפילו קצת.
זו לא רק מתנה זה חסד אמיתי שמוריד לחץ ומשמח לב.

לא בטוח שפחות מתחשבן ואולי יש גם אנשים שהתרגלו לצורה הזאת.
אבל גם הוצאה שנחשבת ''קטנה'' לאירוע היא הוצאה, מדובר באלפי שקלים.
להגיע בידיים ריקות זה לא פיתרון ללא לדעת כמה עולה מנה פשוטה אשכנזית...

להגיע בידיים ריקות זה לא פיתרון ללא לדעת כמה עולה מנה פשוטה אשכנזית...
לא מכיר את המדד לצרכן האשכנזי והספרדי זה מאד אינדבדואלי.
מנה הכי פשוטה היום בקייטרינג נעה סביבות 20 שח - מצחיק אבל כנראה קיים.
ככה ראיתי פרסום לפני תקופה.. זה מין גמ"ח כזה, מן הסתם שזה הכי זול שיכול להיות.

ואם נוסיף לזה את השכרת המקום, שתיה וחד''פ, אפשר להגיע ל40-50 ש"ח
זה סכום שלא עדיף להביא מאשר כלום?
באמת שואלת, אני חושבת שזה עדיף. אבל אולי אחרים חושבים אחרת.

ואם נוסיף לזה את השכרת המקום, שתיה וחד''פ, אפשר להגיע ל40-50 ש"ח
זה סכום שלא עדיף להביא מאשר כלום?
באמת שואלת, אני חושבת שזה עדיף. אבל אולי אחרים חושבים אחרת.
אולי זה באמת נחמד.
אבל בסופו של דבר עדיף שכל אחד ישלם על האירוע שלו, ויעשה בו כרצונו מאשר שכל אחד ישלם על האירועים הגרנדיוזיים של אחיו וחבריו..

אולי זה באמת נחמד.
אבל בסופו של דבר עדיף שכל אחד ישלם על האירוע שלו, ויעשה בו כרצונו מאשר שכל אחד ישלם על האירועים הגרנדיוזיים של אחיו וחבריו..
ודעתי היא שלאדם פשוט יהיה יותר קל להוציא 50-100 ש"ח בכל פעם שיש אירוע מאשר 100 אלף ש''ח בפעם אחת ללא כיסוי....
וסתם זרקתי מספרים, לצורך ההמחשה.
לא משנה אם זה אירוע יוקרתי או הפוך.

בקיצור- שיהיה רק בשמחות בעזרת ד'!!!

אם יתחילו לתת מתנות/השתתפתות כספית בשמחות אצל האשכנזים,
האולמות יהיו ריקים...
אולי באמת רעיון טוב לצמצום הוצאות החתונה :unsure:
המשפחות של רובנו ענקיות היום, וגם ככה מאד קשה להגיע לאירועים של בני משפחה לא מדרגה ראשונה,
אני בוחרת בפינצטה לאיזו שמחה להגיע ולאיזו לא, אין לי יכולת כלכלית, פיזית ונפשית להשתתף בכ"כ הרבה שמחות בלעה"ר.

אם יתחילו לתת מתנות/השתתפתות כספית בשמחות אצל האשכנזים,
האולמות יהיו ריקים...
אולי באמת רעיון טוב לצמצום הוצאות החתונה :unsure:
המשפחות של רובנו ענקיות היום, וגם ככה מאד קשה להגיע לאירועים של בני משפחה לא מדרגה ראשונה,
אני בוחרת בפינצטה לאיזו שמחה להגיע ולאיזו לא, אין לי יכולת כלכלית, פיזית ונפשית להשתתף בכ"כ הרבה שמחות בלעה"ר.
כמה מוזמנים וכמה משתתפים בפועל בחתונה אשכנזית, בממוצע?
ואשכנזית הכוונה לליטאית או גם חסידית?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה