רחלי מטאור
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
ח"ו.בלת"ק חלקי
כל אלה שרשמו שצריך לשלם על האוכל כמו שהיו יוצאים למסעדה זוגית
עושים חתונות מעורבות?
ח"ו.בלת"ק חלקי
כל אלה שרשמו שצריך לשלם על האוכל כמו שהיו יוצאים למסעדה זוגית
עושים חתונות מעורבות?
ועדיין נסיעה של 3 שעות + חום היום + חזור + חופשי יומי + חזרה מאוחר הביתה - זה השקעה ענקיתולגבי הבעל... ההממ... מעולם הגברים שסביבי הם לגמרי היו יותר נהנים לנסוע לבד מאשר עם תינוק צרחן, כולל החלפת טיטול באמצע שום מקום
תודה, באמת...אוקי, מקבל.
כ"כ מסכים איתך גם לי קשה לקבל את כל הסיפורים שאני שומע "מכלי ראשון"חלילה לא מתכחש.
סיפורים הם לא הל"מ ומאוד אינדבדואליים.
יש כ"כ הרבה שמועות ושאינם נכונות בשם גדולי הדורות לדורותיהם שבהמשך התבררו כלא מדויקות או נכונות..
כך מקובלנו מבית אבותינו*אגב, סיפר לי יהודי חסידי מלא וגדוש עם המוון ידע בהיסטוריה ועוד.
שיש פתגם ידוע שאומר "מי שלא מאמין לסיפורי צדיקים הוא כופר ומי שמאמין הוא פתי, יש להאמין שבהחלט יכול להיות".
עכשיו אני מבינה, שהמתנות הנ"ל בחתונות היתה תשתית למתנות שהזוג יחלק בחתונות שישתתף בהם, ולא לשימוש הזוג עצמו.אתמול הייתי בחתונה של בן דוד לאחר כמה שנים שלא השתתפנו בשמחות כאלו.
אשכנזי קלאסי למהדרין-
הבאנו מתנה נחמדה ושאלתי היכן להניח אותה
חבל שלא צילמתי את ההלם על פני המחותנת חחחח
אין בכלל מקום למתנות!! היא לחשה לי שלא כדאי שאשאיר את המתנה באולם כי היא כנראה לא תגיע ליעדה.
זה רציני שכבר לא מביאים כלום??
רק אני כשהתחתנתי הגעתי ליחידה אחרי החתונה עם 10 קומקומים+10 טוסטרים+5 סכינים לחלות+5 מפיות לחלות?
שמעתי מהרב קסלר ששאל את הרב אלישיב אם מותר ללוות לחתונות ילדים בלי תוכנית מהיכן להחזיר.
ולאחר כמה פעמים שהרב אלישיב התעלם והרב קסלר שאל שוב, הרב אלישיב הרים איליו את ראשו ואמר "אתה רוצה שאאסור פריה ורביה"
מדובר על מימון חתונה. לא דירה.שמעתי מיהודי ששאל את הרב שטינמן איך הוא יכול ללוות לחתונות הילדים כסף שאין לו מאיפה לשלם
והרב שטינמן ענה לו שילוה וה' יעזור זה דרך העולם וזה מה שצריך לעשות
מבין אותך..אבל פתאום הרגשתי את הצד השני שלא מבין למה לא מאמינים לו אז "צעקתי" בחזרה...
מסכים לגמרי!!מדובר על מימון חתונה. לא דירה.
ואנשים משתגעים ולוקחים הלוואות שאין להם מהיכן להחזיר בשביל דירה, כי הבטיחו להם שאם יקרעו את עצמם ויהיו בגדר "לווה רשע ולא ישלם" אז החיים של הבת שלהם יהיו יותר מאושרים בגשם וברוח.
בשביל פריה ורביה הזוג יכול לשכור יחידה קטנטונת וזולה. ולהשאיר את ההורים עם קצת יותר מרווח נשימה.
כמובן שהאירוע עצמו יקר מאד, גם ברמה הפשוטה ביותר, אבל בד"כ כשמדברים על ההלוואות הללו זה מעבר למימון החתונה והנדוניה הבסיסית...
מאה אחוז,מסכים לגמרי!!
ולדעתי גם במימון הדירה.
ויש ע"כ כבר כמה וכמה אשכולות.
אפשר לתת להורים לנשום לרווחה גם אחרי חתונות.
הם לא אמורים לממן את גידול הילד 20 שנה + (יוצא כמה מליונים, יש חישובים ע"כ) הנידוניה, האולם, תזמורת, צלם, כל הנלווה להוצאות החתונה לרבות האחים ועוד.. ובנוסף לתת כמה מאות אלפים לדירה.
והמדובר במשפחות קלאסיות/אברכים שגם ככה מתמודדים ביומיום.
לא חסר משפחות שהתחילו מאפס בלי תשלום שכירות שנה ראשונה אפי'.. והם חיים. ואפי' נושמים ומחייכים.. כן תתפלאו
אה, ויש להם ילדים כ"י. ולחלקם גם דירות משל עצמם.
וגם ההורים מבסוטים בלי חובות ודאגות.
מה רע?
גם עכשיו יש הרבה חתונות אשכנזיות סטנדרטיות עם מקום למתנות. ויש שמקבלים יותר ויש שמקבלים פחות.אתמול הייתי בחתונה של בן דוד לאחר כמה שנים שלא השתתפנו בשמחות כאלו.
אשכנזי קלאסי למהדרין-
הבאנו מתנה נחמדה ושאלתי היכן להניח אותה
חבל שלא צילמתי את ההלם על פני המחותנת חחחח
אין בכלל מקום למתנות!! היא לחשה לי שלא כדאי שאשאיר את המתנה באולם כי היא כנראה לא תגיע ליעדה.
זה רציני שכבר לא מביאים כלום??
רק אני כשהתחתנתי הגעתי ליחידה אחרי החתונה עם 10 קומקומים+10 טוסטרים+5 סכינים לחלות+5 מפיות לחלות?
הובא לעיל
כןעכשיו אני מבינה, שהמתנות הנ"ל בחתונות היתה תשתית למתנות שהזוג יחלק בחתונות שישתתף בהם, ולא לשימוש הזוג עצמו.
אני קבלתי כמות נחמדה של סירים באותו גודל בדיוק, היה מבצע מיוחד בחנות הממוקמת סמוך לאולם בו התחתנתי, העטיפה של כולם היתה זהה.
הסיפור שאני סיפרתי היה גם על כסף לדירה וכמנהג אנשים חשובים דפהמדובר על מימון חתונה. לא דירה.
ואנשים משתגעים ולוקחים הלוואות שאין להם מהיכן להחזיר בשביל דירה, כי הבטיחו להם שאם יקרעו את עצמם ויהיו בגדר "לווה רשע ולא ישלם" אז החיים של הבת שלהם יהיו יותר מאושרים בגשם וברוח.
בשביל פריה ורביה הזוג יכול לשכור יחידה קטנטונת וזולה. ולהשאיר את ההורים עם קצת יותר מרווח נשימה.
כמובן שהאירוע עצמו יקר מאד, גם ברמה הפשוטה ביותר, אבל בד"כ כשמדברים על ההלוואות הללו זה מעבר למימון החתונה והנדוניה הבסיסית...
אה לא מזמן..אני קיבלתי בחתונה סט ספלי קפה משנת תרפפו
נשמע מאוד הגיוני,למה מוזמן צריך לשלם על מנה 150 שקל
יש לך כסף לעשות באולם יקר? תתמודד
אין לך ,ואתה בונה על מתנות? תתמודד
לא רואה הגיון, מי שרוצה לשלם ילך למסעדה שהוא בוחר
ולא דווקא ביום ובזמן שאתה מחתן ...
* אצלינו מביאים מתנות , ולמי שלא חייב ללכת לא הולך
תקראי את האשכול ותבינילמה אתה מרגיש בנוח להגיע לחתונה לאכול וכ'?
אבל להביא מתנה לא ????
בכל חתונה יש בר ואנשים שמגיעים לומר מזלטוב ולא יושבים.
התייחסות זה גם משו
ותחשוב מה אתה רוצה באירוע שלך!!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים