- הוסף לסימניות
לא הבנתי
מה עם המעונות בבני ברק?
מה עם המעונות בבני ברק?
פה אני נבוך. כבר בתמוז או בסיוון הבטיחו לנו סגר בתשרי. וכבר שאלנו מדוע בתשרי ולא מייד. במשך כמה חודשים הממשלה גררה רגלים, גמזו נופף כל הזמן באיזה רמזור חלומי כלשהו, והמספר של החולים עלה. ואף אחד לא עשה כלום כלום.שר הבינוי והשיכון יעקב ליצמן בהודעה: ״לצערי צדקתי במה שהתרעתי בשבועות האחרונים, כי ההחלטה להטלת סגר בשלב זה, הינה חלק מתכנית סדורה של חלק מהגורמים, להביא לסגר בחגים וסגירת בתי הכנסת בימי ראש השנה, יום כיפור וסוכות, מה שלא נאפשר בשום צורה״.
מנין שהקפסולות גרמו להפצה?אם שאלת, תשאל יותר מזה:
איך קרה שדווקא הקפסולות גורמים להפצה?
יתכן מאד וכל עידוד הקפסולות היה בכדי להתגבר על ההקפדה של הציבור החרדי לשמור על הכללים וב"ה בהתחלה כמעט ולא נדבקו וכ"ש נפטרו...ודאי שלא היה ניתן להאשים את המגזר כמפיצי המחלה...
לא היתה ברירה אלא לגרום ח"ו להדבקה המונית בשביל שיהיה שוויון בנטל!!!
עכשיו בטוח שרק הם אשמים...
תשפ"א
מאשפות דייקא - ירים אביון וד"ל
אם לא תהיה תשובה טובה אאלץ לתייג כאן כמה ניקים שיבואו להגיב בכוח...פה אני נבוך. כבר בתמוז או בסיוון הבטיחו לנו סגר בתשרי. וכבר שאלנו מדוע בתשרי ולא מייד. במשך כמה חודשים הממשלה גררה רגלים, גמזו נופף כל הזמן באיזה רמזור חלומי כלשהו, והמספר של החולים עלה. ואף אחד לא עשה כלום כלום.
פתאום באורח פלא שבועיים לפני ראש השנה קפץ מספר החולים והם צועקים: סגר סגר.
מה קורה פה!!
אבקש עזרת החברים להסביר לי. מדובר בצעד מחשיד מאוד שמהווה עוד זעזוע כבד באימון הציבור במערכת הבריאות.
(אגב כבר מזמן הבטיחו לנו מסבירן לאומי - סוג של "נחמן שי" למי שזוכר את תשנ"א, ועדיין אין כלום, ומדינת ישראל נבוכה).
תקשיב לכל מה שקורה ומה אומרים בתשקורת ע"ז ותבין הכל...מנין שהקפסולות גרמו להפצה?
אין לי כוח לשבת על הרדיו או הטלוויזיה. אשמח לתקצירתקשיב לכל מה שקורה ומה אומרים בתשקורת ע"ז ותבין הכל...
אז מה השאלה פה?פה אני נבוך. כבר בתמוז או בסיוון הבטיחו לנו סגר בתשרי. וכבר שאלנו מדוע בתשרי ולא מייד. במשך כמה חודשים הממשלה גררה רגלים, גמזו נופף כל הזמן באיזה רמזור חלומי כלשהו, והמספר של החולים עלה. ואף אחד לא עשה כלום כלום.
מה קורה פה!!
אבקש עזרת החברים להסביר לי. מדובר בצעד מחשיד מאוד שמהווה עוד זעזוע כבד באימון הציבור במערכת הבריאות.
(אגב כבר מזמן הבטיחו לנו מסבירן לאומי - סוג של "נחמן שי" למי שזוכר את תשנ"א, ועדיין אין כלום, ומדינת ישראל נבוכה).
בעצם התשובה שלכם היא שהנתונים להחמרת המגיפה באלול היו ידועים כבר מראש (חופש ואחר כך תחילת שנת לימודים)אז מה השאלה פה?
בהחלט היה כזה רעיון לעשות שוב סגר בחגים
וכיום זה גם קביל והגיוני בגלל רמת התחלואה
רגע אחד מאוחר מידי עקב הקטסטרופה כתוצאה מתחילת שנת הלימודים
ולגבי מסבירן זה באמת רעיון מעולה
אבל אתה תצטרך להצמד לטלוויזיה כדי להווכח בו
הם לא רוצים!בעצם התשובה שלכם היא שהנתונים להחמרת המגיפה באלול היו ידועים כבר מראש (חופש ואחר כך תחילת שנת לימודים)
והסכנה של ימים נוראים גם היתה ידועה מראש (מאז שחר ההסטוריה של עם ישראל חודש תשרי היה מאופיין בצפיפות והמוניות לאורך כל החגים שלו).
אבל אם כן אני שואל: מדוע עד עכשיו לא עשו כלום כדי לקדם את פני הסכנה??
זה נראה שהמתינו למשהו. וזה נראה בעייתי.
מסבירן לא צריך להצמד, אני צפיתי או האזנתי לשיעורים הכלליים של רה"מ בסוף אדר/תחילת ניסן, והיה מצויין. לא צריך יותר מזה.
(גם את נחמן שי שמעתי בתשנ"א)
מכונות הנשמה בתי החולים הודו שזה היה טעות של תחילת הקורונה, הבנתי שהיום לא מחברים להנשמה ללא צורך דחוף.הם לא רוצים!
הם לא מחבבים אותך...
50% ממחוברים למערכות הנשמה זה הרס להם את הריאות
תפסיק להאמין שבאמת יש כאן מישהו שמעניין אותו הבריאות של היהודי החרד
ליצמן ברח משם איך שהוא עלה על זה![]()
סגר כללי הוא צעד חמור מאד, שחונק את הכלכלה שכבר ממילא במצב קשה.בעצם התשובה שלכם היא שהנתונים להחמרת המגיפה באלול היו ידועים כבר מראש (חופש ואחר כך תחילת שנת לימודים)
והסכנה של ימים נוראים גם היתה ידועה מראש (מאז שחר ההסטוריה של עם ישראל חודש תשרי היה מאופיין בצפיפות והמוניות לאורך כל החגים שלו).
אבל אם כן אני שואל: מדוע עד עכשיו לא עשו כלום כדי לקדם את פני הסכנה??
זה נראה שהמתינו למשהו. וזה נראה בעייתי.
מסבירן לא צריך להצמד, אני צפיתי או האזנתי לשיעורים הכלליים של רה"מ בסוף אדר/תחילת ניסן, והיה מצויין. לא צריך יותר מזה.
(גם את נחמן שי שמעתי בתשנ"א)
רוצה את זה מרוכך או רוצה את זה פחות?פה אני נבוך. כבר בתמוז או בסיוון הבטיחו לנו סגר בתשרי. וכבר שאלנו מדוע בתשרי ולא מייד. במשך כמה חודשים הממשלה גררה רגלים, גמזו נופף כל הזמן באיזה רמזור חלומי כלשהו, והמספר של החולים עלה. ואף אחד לא עשה כלום כלום.
מה קורה פה!!
www.prog.co.il
גם בתחילת הגל הראשון הבטיחו לנו "אקורדיון" לפתוח ולסגור שוב ושוב כדי להמשיך את הגרף השטוח.את זה הבנו עוד בגל הראשון. שכלנו הדל הצליח לקלוט את תמונת הגרף השטוח.
אבל זה יהיה נכון רק אם הסגר יימשך לעולם.
כי ברגע שהסגר נגמר, התחלואה עולה בחזרה.
וזו השאלה - מה הועילו חכמים. האם הולכים לסגור אותנו כל חודשיים למשך שבועיים?
השאלה הבאה היא - איפה הנציגים שלנו... על זה אין לי מה לענות. אולי דעת תורה היתה שהשנה מתפללים במניינים קטנים ליד הבית? אני לא יודעת. ב"ה אני לא נמצאת בפוזיציה הזאת.
ואני שואלת איפה היו הנציגים שלנו ב9 הימים?רוצה את זה מרוכך או רוצה את זה פחות?
כי באזור החגים אין לימודים והמשק עובד יום כן יומיים לא, ולכן מבחינה כלכלית עדיף לעשות סגר בחגים.
אז כל אלה שבוכים שסגר יהרוג את הכלכלה ואם לא תהיה כלכלה כולם פה ימותו ברעב חלילה אז התשובה היא סגר בחגים.
ומכיוון שאנחנו בגלות במדינה חילונית התפילות ההמוניות שלנו לא מעניינות אף אחד. יותר חשוב שהכלכלה תמשיך לתפקד.
אז מבחינה כלכלית טהורה, הסגר היעיל ביותר ובעל הכי פחות נזק לכלכלה הוא בתקופה שהכלכלה מקרטעת בין כה.
השאלה הבאה היא - איפה הנציגים שלנו... על זה אין לי מה לענות. אולי דעת תורה היתה שהשנה מתפללים במניינים קטנים ליד הבית? אני לא יודעת. ב"ה אני לא נמצאת בפוזיציה הזאת.
ואני שואלת איפה היו הנציגים שלנו ב9 הימים?
ב3 השבועות?
למה אז לא עשו סגר????
היה חופש
הילדים ממילא היו בבית
היה בין הזמנים
קניות? הם ידעו שכמעט ולא עושים בזמנים הללו
לא היו חתונות
לא היה כלום
למה אז לא עשו סגר????
עכשיו כשאנשים צריכים להעביר ולהקדים חתונות
כששוב החנויות חשבו שהקניות לחגים יאוששו אותם במקצת והזמינו סחורות
כשהילדים רק התחילו את הלימודים
שוב סגר? למה????????????
רמת התחלואה אולי תרד
אבל כמות נפגעי הנפש תעלה בענק
לא יודעת
אני לא נגד אף אחד
משתדלת להאמין בטוהר כונותיהם של יושבי העולם שלנו
מאמינה שאז זה היה בלתי אפשרי וכעת הכרחי
ועדין כואבת מאד.
א. רואים קצת יותר דברים מהשיקולים שכתבת, תמונה טיפה יותר רחבה. אני לא מזלזלת בדברים שאמרת, הם נכונים וטובים אבל יש עוד כמה דברים על הפרק. (למשל שאנחנו בתחילת החורף וכדי שהסגר יהיה יותר יעיל עדיף שהוא יהיה צמוד יותר לחורף ועוד הרבה שיקולים שאנחנו הקטנים פחות רואים. אני מאמינה שהם שואלים את גדו"י שרואים תמונה רחבה יותר ממני וממך)ואני שואלת איפה היו הנציגים שלנו ב9 הימים?
ב3 השבועות?
למה אז לא עשו סגר????
היה חופש
הילדים ממילא היו בבית
היה בין הזמנים
קניות? הם ידעו שכמעט ולא עושים בזמנים הללו
לא היו חתונות
לא היה כלום
למה אז לא עשו סגר????
עכשיו כשאנשים צריכים להעביר ולהקדים חתונות
כששוב החנויות חשבו שהקניות לחגים יאוששו אותם במקצת והזמינו סחורות
כשהילדים רק התחילו את הלימודים
שוב סגר? למה????????????
רמת התחלואה אולי תרד
אבל כמות נפגעי הנפש תעלה בענק
לא יודעת
אני לא נגד אף אחד
משתדלת להאמין בטוהר כונותיהם של יושבי העולם שלנו
מאמינה שאז זה היה בלתי אפשרי וכעת הכרחי
ועדין כואבת מאד.
כשבית חולים קורס זה מונע טיפול מציל חיים לכל האוכלוסיה לא רק לחולי קורונה.
זה אומר שאם חו"ש מישהו מקבל שבץ, אין לו סיכוי כיון שבית החולים קרס, למרות שע"פ הרפואה טיפול מהיר ויעיל יכול להציל לו את החיים.
זה אומר שאדם עם התקף לב חלילה לא יוכל לקבל ניתוח מציל חיים כי אין חדרי ניתוח, מרדימים או רופאים לטפל בו.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים