קורונה למה המטפלת דורשת כסף?

הבעיה היא שההורים שבחל"ת מקבלים אבטלה.
מי ישלם למטפלות?
אם הולכים לפי אבטלה=70%
אז אחרי שהתמ"ת ישלם את חלקו ולא הגעתם ל70% תדברו.
והמטפלות לא כאלו מסכנות, הם עובדות בבית ומבשלות ומכבסות, (מהכרותת אישית) ומנסות להשוות את עצמן לאחת שעובדת מחוץ לעיר בעבודה מלאה, וחוזרת ב-5 מותשת כדי להתחיל לעשות בביתסדר, גיהוץ, קיפול, כביסה, אוכל - מה שהמטפלות גמרו לעשות ב10 בבוקר.

והמטפלות לא כאלו מסכנות, הם עובדות בבית ומבשלות ומכבסות, (מהכרותת אישית) ומנסות להשוות את עצמן לאחת שעובדת מחוץ לעיר בעבודה מלאה, וחוזרת ב-5 מותשת כדי להתחיל לעשות בביתסדר, גיהוץ, קיפול, כביסה, אוכל - מה שהמטפלות גמרו לעשות ב10 בבוקר.
כן אבל זה ממש לא קשור לדיון האם יש לשלם להן או לא.
וטיפול בילדים זו עבודה קשה.

לענין ימי החופשה אין קשר לגלובלי או לא.

אם אתה משווה לעצמאי - הרי שהמושג ימי חופשה לא קיים.
הוא מחליט מתי לעבוד או לקחת חופש ויודע שזה בהחלט על חשבון הכסף שמקבל
(פחות תפוקה = פחות רווח )
שכיר - גלובלי או שעתי
באופן כללי (למעט עובדי הוראה ותנאים מיוחדים) זכאי ל12 ימי חופשה בשנה ,
כאשר יש מקומות עבודה שמכריחים לנצל אותם בתקופה מסוימת (חופשה מרוכזת וכדו')
וזה חוקי לחלוטין.
לרוב הנשים החרדיות מתבזבזים ימי החופשה על חול המועד וערבי חג.
וכן - לא נשאר להן הרבה פעמים ימים לניצול בבין הזמנים.
וגם אם הן עובדות גלובלי - אם לוקחות ימי חופש מעבר ל12 ימים הנ"ל זה על חשבונן - ומתבטא בשכר .
ולכן זה כן הטבה של המשפחתוניות -

לא נכנסת לענין הגדר ההלכתי מה דינן,
וודאי שאם מבחינה הלכתית צריך לשלם - אז צריך.
וודאי שהייתי שמחה לו יכלו לצאת לחל"ת ולקבל כסף מהמדינה
כמו שהייתי שמחה לו היתה ניתנת האפשרות לכל העצמאים לעשות זאת,
ולצלוח את המשבר.
אך התחושה הזאת שהן יותר מסכנות מכל עצמאי אחר במשק שהוכרח לסגור את העסק בגלל המצב
ולכן צריך לפצות אותן -
זה כבר מקומם.
ההתמסכנות לא קשורה לימי החופשה כלל וכלל, זה ניסיון פסול להסיט את הדיון.
העניין עכשיו שאין להם פיצוי הולם.

וגם לגבי ימי החופשה את סותרת את עצמך כי אם הן עצמאיות אז מתי שבא להם הם יכולות לסגור, וזה לא המצב.

אם הולכים לפי אבטלה=70%
אז אחרי שהתמ"ת ישלם את חלקו ולא הגעתם ל70% תדברו.
ברור, חוזרות לבית מסודר ומטופח שהשאירו בבוקר..
והן? מתחילות אז לנקות לסדר לארגן לקנות ולבשל למחר.
וב7 בבוקר כבר פותחות את הדלת שלהם, הפרטי, לאנשים זרים.
ובכלל, השכירה הזאת שאת מדברת עליה השקיע עשרות אלפים ציוד בטיחות ומשחקים רק כדי שישארו לה פתיחה?

אז מה ההשוואה בכלל?

אבל זה לא קשור לדיון ואם אתם רוצים מאוד לפתוח את הדיון הזה בהזדמנות אחרת, אבל זה באמת לא קשור.
זה יותר קשור לדשא של השכן.

ימי החופשה שהדיון כאן סטה קצת יותר רלוונטיים לעובדים שכירים לפי יום/שעות, פחות במשכורת גלובלית.
אין לנו דרך לדעת האם ערב חג (שיש בכל חודש כמעט) מתומחר או לא.
או האם 9.5 שעות עבודה ללא הפסקה כל יום, זה ע"ח 'חופש' בערב חג..
ככה זה בגלובלי.

למה זה לא רלוונטי?
ככה נראה רק לעובדים שמשלמים להם את ימי החופש הקבועים מראש ולעולם המשכורת קבועה.

בשוק החופשי - גם מי שמקבל שכר גלובלי לחלוטין - מקזזים את ימי החופש שלו מימי החופשה שמגיעים לו בשנה (12 אחרי התיקון לחוק) ואז כשעובר כמה ערבי חגים וחול המועד ונגמרים ה-12 ימים (כי יש יותר ימי ערב חג / פורים / ערבי חג מ-12) - מקזזים להם מהשכר הגלובלי את הימים החסרים (אם בכלל מאשרים להם לצאת כשאין להם ימי חופש).

ברור, חוזרות לבית מסודר ומטופח שהשאירו בבוקר..
והן? מתחילות אז לנקות לסדר לארגן לקנות ולבשל למחר.
וב7 בבוקר כבר פותחות את הדלת שלהם, הפרטי, לאנשים זרים.
ובכלל, השכירה הזאת שאת מדברת עליה השקיע עשרות אלפים ציוד בטיחות ומשחקים רק כדי שישארו לה פתיחה?

אז מה ההשוואה בכלל?

אבל זה לא קשור לדיון ואם אתם רוצים מאוד לפתוח את הדיון הזה בהזדמנות אחרת, אבל זה באמת לא קשור.
זה יותר קשור לדשא של השכן.
תרשה לי לנחש שאתה נגוע בעניין.
מה שאמרתי הוא לא קשור לדיון, אבל בוא עונה תשובה לנושאים שעלו פה?
ובכן, גם אני למדתי מטפלות... ויש לי תעודה, ואני יודעת בדיוק מה הביוקרטיה ומה צריך להשקיע...
ועדין יש להם ערך מוסף של בית (שזה לא קשור לנושא של הדיון...)
ושוב כמו שאמרתי, שיקבלו מהתמ"ת וההורים ישלימו להם ל70%.
זו דעתי.
ויש את דעת התורה והיא הקובעת,
אבל כאן זה לא דיון תורני, אלו דעות.
כל אחד ונגיעותיו:)

וגם אם הן עובדות גלובלי - אם לוקחות ימי חופש מעבר ל12 ימים הנ"ל זה על חשבונן - ומתבטא בשכר .
ולכן זה כן הטבה של המשפחתוניות -
אין משפחתונית שתוותר על אופציה כזו!

זו עיקר התלונות שלהם על חופשות, שהן לא יכולות לקחת חופשה על חשבונן, אין מושג כזה

הן עובדות בכל מצב (כמה בריתות במשפחה אשתי הפסידה רק בגלל שלא נמצאה מ"מ שתאושר ע"י הרכזת)

ההתמסכנות לא קשורה לימי החופשה כלל וכלל, זה ניסיון פסול להסיט את הדיון.
העניין עכשיו שאין להם פיצוי הולם.

וגם לגבי ימי החופשה את סותרת את עצמך כי אם הן עצמאיות אז מתי שבא להם הם יכולות לסגור, וזה לא המצב.
לא מנסה להסיט את הדיון כלל וכלל.
רק דייקתי את דבריך -( מכיון שהשתמע מכמה הודעות שלך שאינך מצוי בפרטים לגבי שכירים)
לומר שבנקודה הזו של ימי החופשה מצבן טוב או לפחות זהה לשכירים .
לעצמאים אין ימי חופשה בתשלום כלל ולהן כן.

אגב גם מטפלת פרטית (עצמאית לכאורה) מסכמת בדר"כ את לוח החופשות שלה בתחילת שנה ,
ולא מקובל שקמה בבוקר יום אחד ומודיעה להורים היום לא בא לי - תמצאו לעצמיכם סידור אחר.

אפשר להסתכל ע"ז כך -
משרד הכלכלה קונה מהם שירותים בתשלום -
ויש לו דרישות להתקשרות עם הספקים שלו. ( בדיוק כמו שיש לו דרישות ממעון שמספק לו שירותים)
כך וכך ימי חופשה , שעות מסוימות וכו'.

הבעיה שההורים משלמים להן ולא למשרד הכלכלה.
ולכן זה יוצר בעיות.
תארו לעצמכם שתשלום ההורים היה עובר דרך משרד הכלכלה
ומועבר למטפלות יחד עם התשלומי המשרד.
האם גם אז היו מרשות לעצמן לדרוש מההורים חלק מהסכום?

בתכלס ההורים נרשמו לשירות משפחתון של משרד הכלכלה
לא תמיד הם יכולים לבחור משפחתון בכלל והשיבוץ הוא על בסיס מקום פנוי.

זה ידוע שהן אכן במעמד מיוחד של לא שכיר ולא עצמאי.
וזה גורר הרבה בעיות ואכן חברי הכנסת החרדים פעלו בענין גם בעבר.
וכרגע לענין משבר הקורונה מתייחסים אליהן כעצמאיות - זכאיות למענק.

יתכן ( מדברת מהשערה , אולי יש פה רו"ח שמבינים בזה,)
שזה נותן להן גם יתרונות לפעמים לעומת עצמאים רגילים.

ושוב - זה לא מוריד מעומק הברוך שהן נקלעו אליו כרגע.
כל משפחה ללא משכורת - זה בעיה רצינית וכואבת.

וחוזרת ב-5 מותשת כדי להתחיל לעשות בביתסדר, גיהוץ, קיפול, כביסה, אוכל - מה שהמטפלות גמרו לעשות ב10 בבוקר.
חרוצות המטפלות שאת מכירה.
:)
מתי הן שומרות לנו על הילדים?
:(
נראה לי שאישה במשרד לפעמים מספיקה להגניב כוס קפה....
לא בטוחה שמטפלת מספיקה דבר כזה (טוב, היא מסדרת את הבית...)
אני ביום חופשי מלא, לא מספיקה לעשות את זה אפילו עד אחר הצהריים ;)

לא מזלזלת חלילה בזו שעוזבת בית בזריחה וחוזרת בשקיעה, אבל אולי לא כדאי להגזים.

למה את צריכה לשלם לה על חופשת פסח כשהיא בחל"ד??
היא מקבלת כבר חופשת לידה מביטוח לאומי
לא כ"כ הבנתי...
אני ממש לא רוצה להכנס לכל הדיון הזה. אני לא מטפלת ואין לי השנה ילד לא במשפחתון ולא אצל מטפלת פרטית.
מה שכן לנושא השאלה הנ"ל, להבנתי, כנראה שהיא סכמה עם המ"מ שלה על תשלום יותר נמוך על חודש אפריל בגלל שיורדים ימי עבודה ועכשיו היא מרגישה שהיא מפסידה.
לא אומרת שזה הוגן ולא אומרת שלא הוגן. רק מנסה לחשוב שזו הייתה החשיבה שלה.
(סתם ככה, דברתי היום עם המשפחתונית של שנה שעברה שלי והיא אמרה לי שהיא החזירה להורים את חצי מרץ ולא גבתה על החופשה. היא אמרה לי שכולם עכשיו צריכים ניסים אז הנס יגיע או אליה או להורים, זה לא משנה.)

• תודה
Reactions: ELO
והמטפלות לא כאלו מסכנות, הם עובדות בבית ומבשלות ומכבסות, (מהכרותת אישית)
קודם כל, זה לא דבר בסדר כי שעות הטיפול בילדים הם שעות טיפול בילדים נטו ! ואם הרכזת תגיע בדיוק אז, אז היא תקבל הערה, (אולי בזמן שהילדים ישנים, הן יכולות לעשות את מה שאת כותבת) אבל בזמן שהילדים ערים הן צריכות לטפל רק בילדים.
ותבינו שהן מקבלות את הילדים ב7 בבוקר כמו שהזכירו, ובזמן הזה נמצאים גם הילדים של המטפלת ! ובו זמנית היא צריכה לטפל טיפול בוקר בילדים שלה וגם בילדים של המשפחתון !
בזמן שכל שכירה או עצמאית כל דבר זה נפרד, מטפלים בילדים בלבד ואחרי זה עובדים את העבודה בבית או שבזמן שהילדים צריכים את העניינים של הבוקר, האמא נוסעת לעבודה והיא עושה באותו הזמן רק את זה, מה שאין כן במשפחתון כמו שהסברתי.

יש כאן נקודה כואבת, שהמטפלות (כמעט כולן) ממורמרות מאוד.
למה? יש המון סיבות. אבל לי אישית, ממש לא נעים להביא את האוצר שלי למטפלת ממורמרת.
ופשוט לטובת כולנו חייבים לטפל בעניין. דחוף.
זה לא אמור להיות כ"כ קשה להפוך אותן לקצת יותר מרוצות ושמחות.

יש כאן מצב אבסורדי, כמעט לכל המשק דאגו, למטפלות לא. ויש להן הזדמנות להקים זעקה על כל המצב שלהן.
ואני חושבת שלטובת כולנו, חשוב שההורים יעמדו מאחוריהן ויתנו להן גב. כי מגיע להן יותר! הן שומרות על האוצרות הכי יקרים שלנו ומגיע להן לעבוד בכיף ולא להתמרמר מבוקר עד ערב.

אני לא מטפלת וממש לא בכיוון של מטפלת אבל כואב לי וממש לא נעים לי עם המצב של המטפלת של הבן שלי.

לפי פסק הרבנים אם המטפלת מקבלת מענק עצמאי מהמדינה היא צריכה להתחלק בזה עם ההורים, השאלה מה עושים עם מטפלת שאומרת שזה מסובך עבורה לטפל בזה, כי אין לה אינטרנט ועוד שלל תירוצים........
(היא בכל מקרה מקבלת 50% מהסכום, והרבנים אצלנו בשכונה אמרו שאם היא מקבלת מענק שתוריד להורים מה -50%).

משפחתוני התמ"ת נקבע לפי המדינה, כעת ההוראה שלא צריך. נלחמים שכן, והיא כנראה רק רצתה להכין אותך נפשית.
אם יקבעו שצריך, ההחלטה היא של המדינה. אין למשפחתונית שלך בכלל צד בעניין.
לשאלתך, לא מקבלים כרגע גם לא מהתמ"ת.
הם קיבלו מענק באזור ה4000
אולי למשפחתונית שרגילה למשכורת כפולה זה כלום אבל גם משהו...

בזמן שכל שכירה או עצמאית כל דבר זה נפרד, מטפלים בילדים בלבד ואחרי זה עובדים את העבודה בבית או שבזמן שהילדים צריכים את העניינים של הבוקר, האמא נוסעת לעבודה והיא עושה באותו הזמן רק את זה, מה שאין כן במשפחתון כמו שהסברתי.
רק תיקון טעות קטן-
בזמן שהאמא נוסעת לעבודה-בעלה או הבייביסיטר בתשלום או הילדים לבד מתארגנים לצאת ליום הלימודים, מה שגם המשפחתונית יכולה לעשות, זאת בחירה שלה לא לתת תפקיד זה לאחר, מה שלשכירה אין ברירה אלא לתת את התפקיד למישהו אחר.

(אני מאד בעד המטפלות, סתם קפץ לי בעין)

כשהמטפלת מבקשת כסף על חצי חודש תבינו שהיא לא קיבלה כלום והיא גם רוצה לאעביר את החודש איכשהו עם הכנסה
ואני לא מדבר על כאלו ששאלו שאלת רב, שאז צריך ללכת לפי פסק הרב.
כשאתם פוסטים נזעמים בפרוג, על זה שלוקחים לכם את מעט הכסף שיש לכם, לפחות תשמעו את הצד השני מה יש לו לומר על המצב.
למיטב ידיעתי מטפלת משפחתון קיבלה מענק באיזור ארבעת אלפים
אולי זה לא הרבה ביחס למה שהיא רגילה(10) אבל זה גם משהו...

א יודעת מה השיקול של כל מטפלת בפני עצמה, אבל סיכוי טוב שאם היא בשלב הילודה פעם בשנה וחצי - שנתיים אז יותר ריווחי לה לשלם ולקבל גם דמי לידה.
בכל מקרה השיקול של מטפלת אם להיות לבנה, ולבטח את עצמה, או לעבוד בשחור - צריך לכלול גם דברים בלתי צפויים כמו הקורונה, או לחלופין תאונה קשה ח''ו
ביטוח עולה כסף כל חודש, נכון, אבל זה בדיוק מטרתו - לעזור בזמן מצוקה.
יש גם מס הכנסה שלילי- מענק עבודה שמקבלים בסוף שנה,
אז בפועל דמי המקדמות שמשלמים מתקזזים עם הנ"ל
ואפילו נשאר רווח. ויש את הבונוסים כמו שכתבת של חופשות לידה

אני אעשה קצת סדר בדברים
משפחתון תמ"ת בחוק הוא מאד מאד לא ברור
מצד אחד הם לא יכולות לקבל אבטלה כי כביכול הם עצמאיות, מצד שני הם לא מקבלות מענק כי הם לא עצמאיות. ורוב המטפלות שאני שמעתי (אני לא מכיר אישית מטפלות, אבל אשתי היא מטפלת משפחתון, ואני מכיר את הכל מקרוב) אין להם תיק במס הכנסה ולא מגישות דוחות שנתיים.
כך יוצא שהם לא מקבלות שקל, לא על חצי מרץ, לא על אפריל ולא על פסח
מהתמ"ת הם לא מקבלים כי הם לא עובדות, מענק הם לא מקבלות כי אין תיק ואין דוח שנתי, וגם אבטלה לא כי כביכול הם לא שכירות.
ולמה אני כותב 'כביכול' ? כי האמת הם שכירות לכל דבר ! הם לא יכולות להחליט מתי לפתוח את המשפחתון, הם לא יכולות להחליט על התפריט, והכל מוכתב מלמעלה. אבל הם לא מוגדרות שכירות כי אין להן תלוש שכר ואין הפרשות לפנסיה מצד המעביד, והמעביד לא מעוניין שיהיו שכירות.
בחוזה בין המטפלת ובין המעביד רשום שאין יחסי עובד מעביד. בזמן שזה לא מדויק. המטפלת חייבת לעמוד בכל הדרישות של הרשת ! אם היא עצמאית אז היא יכולה לפתוח את המשפחתון מתי שהיא רוצה, לבקש לקחת את הילדים מתי שהיא רוצה. בפועל בשטח זה לא קורה ! הם מחויבות לכללים שמוכתבים מלמעלה.
למה הם מבקשות כסף ?!
כי שכיר - יצא לחל"ת ומקבל דמי אבטלה. עצמאי - מקבל מענק מהמדינה. תגידו שזה קצת ?, תגידו שזה בקושי מספיק לחצי חודש ?
יכול להיות, אבל הם קיבלו משהו ויש להם כסף לפחות ללחם, חלב, גבינה, וכו'.
מטפלת על חודש מרץ קיבלו חצי תשלום ועל אפריל לא קיבלו ש ק ל !
מה אתם חושבים שהמטפלות יושבות על כספות של כספים ועוד ברוב חוצפתם מבקשים עוד כסף מההורים שמסכנים לא עובדים ובקושי מקבלים כמה גרושים ?! :(
כשהמטפלת מבקשת כסף על חצי חודש תבינו שהיא לא קיבלה כלום והיא גם רוצה לאעביר את החודש איכשהו עם הכנסה
ואני לא מדבר על כאלו ששאלו שאלת רב, שאז צריך ללכת לפי פסק הרב.
כשאתם פוסטים נזעמים בפרוג, על זה שלוקחים לכם את מעט הכסף שיש לכם, לפחות תשמעו את הצד השני מה יש לו לומר על המצב.
לא קראתי את שאר התגובות
אבל יש הרבה אי בהירות במה שרשמת.
מטפלות שיש להם משפחתון של התמת
מחויבות לפתוח תיק במסה הכנסה של עוסק פטור!! והן מקבלות מהתמת משכורת קבועה של 6200 משהו כזה כול חודש....
אם הן לא פתחות תיק ולא מוציאות ניכוי מס במקור התמת לא מעביר להן את הכסף.
מה קורה בתחום של הקורונה...
לא ברור עדיין מדוע הן לא מקבלות את המענק ומדוע הן מוחרגות משאר העצמאים...
אם למישהו יש תובנות בעניין אני ישמח לשמוע...

זה בתחום של משפחתונים של התמת
בתחום של המטפלות הפרטיות
הן צריכות לפתוח תיק מס הכנסה לעצמאים ולראות לפי גובה ההכנסות האם לפתוח עוסק פטור או לפתוח עוסק מורשה...

אבל, יש הרבה מטפלות ואם לא רובן שלא פותחות תיק במס הכנסה ומקבלות הכול ברוטו לכיס.
לכן, כרגע אין להן שום יכולת תקציבית משום מקום.
מס הכנסה לא ישלם להם מענק קורונה כי הוא בכלל לא מכיר בתיק שלהם--- כי בכלל אין להן תיק...
ולכן יש להן בעיה והן פונות להורים שישלמו...
אם זה מוצדק לא יודעת שאלה לרב....

במהלך השנה אומרות מטפלות המשפחתונים שהמשכורת בפועל לא גבוהה כי יש המון הוצאות, אז סביר שכשה לא עובדות, הן לא צריכות לקבל מענק מלא אלא בקיזוז הוצאות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה