למה הציירים לא מבינים את אלו שלא יודעים לצייר?

• הוסף לסימניות
ומעניין לעניין באותו עניין:
מעשה שהיה היום בצהרים:
בני בן ה-11 חזר להפסקת צהרים מהחיידר ובפיו הודעה:"אני צריך חצי שקל!"
- וזאת למה? הוא הזמין ציור אצל חבר שלו, הצייר הכי הכי בחיידר.
(מה שנכון, הילד ההוא מוכשר בציור באופן יוצא דופן. במו עיני ראיתי)
בררתי:"הוא בקש ממך כסף בעד הציור?"
הילד הסביר בטוב טעם: "הוא השקיע הרבה בציור. את כל ההפסקה הוא בזבז בשביל זה!"

אז מי שרוצה ציורים מושקעים במחיר נוח. אני יכולה לקשר אותו עם החבר של הבן שלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;759497:
ומעניין לעניין באותו עניין:
מעשה שהיה היום בצהרים:
בני בן ה-11 חזר להפסקת צהרים מהחיידר ובפיו הודעה:"אני צריך חצי שקל!"
- וזאת למה? הוא הזמין ציור אצל חבר שלו, הצייר הכי הכי בחיידר.
(מה שנכון, הילד ההוא מוכשר בציור באופן יוצא דופן. במו עיני ראיתי)
בררתי:"הוא בקש ממך כסף בעד הציור?"
הילד הסביר בטוב טעם: "הוא השקיע הרבה בציור. את כל ההפסקה הוא בזבז בשביל זה!"

חמוד הילד שלך שהעריך ורצה לשלם.
זה בהחלט מעיד על מידות טובות. ובעיקר על עין טובה.

הרבה נחת! :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;759497:

אכן נודע הדבר, מיהו הברנש ששובר את השוק !

:)

• הוסף לסימניות
ציירים מתחילים

קחו את ההשכול ההזוי הזה ותבינו למה כ"כ קשה לתמחר ולמה כ"כ קשה להתקדם בתחום

מבלי לפגוע בפותח האשכול

• הוסף לסימניות
חח
זה מזכיר לי שבחיידר הייתי מצייר תמורת גוגואים (בעונה) ויש לי ״לקוחות״ שעד היום הציור תלוי להם על הקיר

דמיינו שירצו עבודה היום.....
בטח יחטפו שוק...

מה לעשות המחירים עלו מאז כמעה

• הוסף לסימניות
כולם לוקחים פה ישר ללב ואני ממש מבינה

אבל אולי לרגע נעצור, במיוחד כעת ימי ספירת העומר נושא 'בין אדם לחברו' חשוב מאוד
מישהו ניסה לדון לכף זכות ולחשוב שאולי היא פשוט באמת שואלת בתמימות? אולי היא באמת לא מודעת למחיר והערך האמיתי? אני הבנתי וכנראה הבעיה היא אצלי שעל תמונה בודדת המחיר הוא 200 דולר אולי היא חוצניקית ולא ממש הסבירה את עצמה כראוי אפשר לדון מכל כך הרבה כיוונים...

אולי במקום להתנפל כי דרכו לנו על מקום רגיש ננסה לשים את הרגשות בצד ונענה בצורה יותר מאוזנת ונסביר מה דורשת העבודה מהצייר ומהו טווח המחירים המקובל אצל ציירים בדיוק כמו אצל כל בעל מקצוע אחר אבל בלי ציניות שנכנסה במרבית התגובות. פשוט להסביר עם חיוך על המקלדת...

מקווה שהובנתי כי חסד הוא לא דווקא לתת למישהו בחינם את יצירת כפי אלא לדעת להסביר במאור פנים ובשמירה על כבוד שני הצדדים מהו הערך של העבודה שלי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיה יצחקי;759526:
כולם לוקחים פה ישר ללב ואני ממש מבינה

אבל אולי לרגע נעצור, במיוחד כעת ימי ספירת העומר נושא 'בין אדם לחברו' חשוב מאוד
מישהו ניסה לדון לכף זכות ולחשוב שאולי היא פשוט באמת שואלת בתמימות? אולי היא באמת לא מודעת למחיר והערך האמיתי? אני הבנתי וכנראה הבעיה היא אצלי שעל תמונה בודדת המחיר הוא 200 דולר אולי היא חוצניקית ולא ממש הסבירה את עצמה כראוי אפשר לדון מכל כך הרבה כיוונים...

אולי במקום להתנפל כי דרכו לנו על מקום רגיש ננסה לשים את הרגשות בצד ונענה בצורה יותר מאוזנת ונסביר מה דורשת העבודה מהצייר ומהו טווח המחירים המקובל אצל ציירים בדיוק כמו אצל כל בעל מקצוע אחר אבל בלי ציניות שנכנסה במרבית התגובות. פשוט להסביר עם חיוך על המקלדת...

מקווה שהובנתי כי חסד הוא לא דווקא לתת למישהו בחינם את יצירת כפי אלא לדעת להסביר במאור פנים ובשמירה על כבוד שני הצדדים מהו הערך של העבודה שלי

מיה יקרה,
ודאי וודאי שהשואלת שאלה בתמימות.
וכי מה זאת אומרת לשאול שלא בתמימות?
מי שיודע מה דורשת העבודה ובכ"ז שואל? לא מכירה אנשים מוזרים כאלו :)
זה כמו 'שנאת חינם', הרי אף פעם זה לא בחינם, תמיד יש סיבה!
אז ל'תמימות' זו, בעיני,היה צורך בתשובה חריפה,
הוסיפי לזה שעפ"י רוב עם הציירים הוא עדין ולא סוחר טוב בכלל,
לא תראי כאן תגובות של צרות עין, הערות מזלזלות ומבטלות,המצב כאן מתחשב ורגיש יותר מכל פורום אחר!!!
אבל ההודעה, האשכול הזה - היה מעין 'קול קורא' של כל אותם לקוחות שכועסים על זה שהם צריכים לשלם,
של אותם אלו שמנצלים, או גונבים (סליחה) בפשטות את אותן יצירות הקרויות ציור ואיור,
של זו וזה והם והן שמעולם לא שלמו את חובם וזה נראה להם לא נורא בכלל,
של זו שכינתה אותי רודפת בצע כשדרשתי תשלום,
ועל זה התשובה הברורה והחדה, והלא נחמדה באופן יוצא דופן -
שהייתה צריכה להאמר!
ופותחת האשכול כינתה אותו בשם מאד רגיש, מתחשב, נוטה חסד וחולק כבוד,
ואף ניסחה את הודעתה באווירה הנ"ל -
שאני חושבת שהיה הגון וראוי שהשיבו לה באותה מידה.

• הוסף לסימניות
מאוד תלוי גם איזה ציור שחור לבן, ציור של שתי דקות, או 5 שעות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ayal;759666:
מאוד תלוי גם איזה ציור שחור לבן, ציור של שתי דקות, או 5 שעות.

לך זה לוקח 5 דקות. ולי? 5 שעות אם לא יותר. למה שלא אשלם לך על הידע שרכשת כדי ליצור לי דבר במהירות רבה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;759674:
לך זה לוקח 5 דקות. ולי? 5 שעות אם לא יותר. למה שלא אשלם לך על הידע שרכשת כדי ליצור לי דבר במהירות רבה?

וואלה, צודקת :)
זה מזכיר לי עורך דין שחתם והדפיס לי איזשהו מסמך, תוך דקה,
ולקח מאה ש"ח....
את המאה ש"ח הוא לא לקח על הדקה הזו, זה בטוח. התשלום היה על הידע שלו, הלימודים, המשרד, החליפה, המזכירה, המחשב,
ובמיוחד על זה שרק הוא יכול לחתום לי על המסמך הזה, על היכולת שיש רק לו.

וכנ"ל הטכנאי שתיקן לי את מכונת הכביסה ב5 דקות, ולקח מאתיים ש"ח,
בגלל שאני לא יודעת לתקן את המכונה בעצמי.

בתכלס, עכשיו אני חושבת על זה שבעצם כולנו מתעצבנים קצת על זה שבעלי מקצוע לוקחים ממנו כסף. למה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוטי הלר;759519:
ציירים מתחילים

קחו את ההשכול ההזוי הזה ותבינו למה כ"כ קשה לתמחר ולמה כ"כ קשה להתקדם בתחום

מבלי לפגוע בפותח האשכול

זה לא רק בתחום הזה זה בעוד המון תחומים שיש להם הרבה מתחרים והרבה מתחילים...

• הוסף לסימניות
מעולם לא התעצבנתי, ויותר מזה - תמיד אני מרגישה שמגיע לו יותר, או נותנת טיפ.
אני חושבת שזה מגיע מהמקום של העצמאים,
המתרגזים הם שכירים, בד"כ. (:

• הוסף לסימניות
מה עושים בשעת התקפה? מכופפים את הראש!

קודם כל בימי ספירת העומר לא התכונתי לפגוע, להכאיב, לדרוך, להכעיס, להעליב, לזלזל, לעצבן, לקומם, וכל הדברים שכתבתם אז עמכם הסליחה.
(סתם.. בסוגריים נסחפתם!! ככה להתעצבן בגלל הודעה של סתם מישהי??)

והנה ההסבר:
א.מחיר הדולר אצלנו עכשיו חמש ומשהו כך שכל החשבונות שלכם לא רלונטים בשבילי.
ב.הציורים כאן הם הרבה הרבה יותר זולים, בדרך כלל אני קונה מפה, אבל עם החוברת הזאת מצאתי משהו מוכן, ביקשתי מחירים וכשנתנו לי נראה לי מוגזם, פשוט כי אני לא מכירה את המחירים בישראל.
ג.800 שקל לפרסומת?? 1500שקל שער?? סליחה אבל אני ממש לא מכירה את המחירים האלו. וזה לא מתמימות, פשוט המחירים כאן שונים. לדוגמה פרסומת רגילה של עסק לא עולה יותר מ200 שקל!
אז ממה מתפרנסים? מהכמויות! לכן כעסתי שהמחברת הגבילה אותי בכמות.

אם לעוד מישהו יש שאלות אני מוכנה להסביר. ואם לא תבינו, אז סליחה.
ולכל מי שדאג אולי נפגעתי, אל דאגה לא נפגעתי בכלל!! הבנתי שבשבילכם השאלה היתה מאד לא במקום.
הצלחה רבה בכל עבודתכם ושתמיד תזכו אך ורק להערכה ופרגון!!

נב:תודה על מספר הכוכבים, בדרוג, שנתתם לי (לפחות שתיים ולא אחת)

• הוסף לסימניות
תודה שיררי,
לימדת אותי שוב
כמה חשוב
פשוט -
לדון לכף זכות!

(אני מסמיקה מבושה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיררי;759750:
קודם כל בימי ספירת העומר לא התכונתי לפגוע, להכאיב, לדרוך, להכעיס, להעליב, לזלזל, לעצבן, לקומם, וכל הדברים שכתבתם אז עמכם הסליחה.

והנה ההסבר:
ב.הציורים כאן הם הרבה הרבה יותר זולים, בדרך כלל אני קונה מפה, אבל עם החוברת הזאת מצאתי משהו מוכן, ביקשתי מחירים וכשנתנו לי נראה לי מוגזם, פשוט כי אני לא מכירה את המחירים בישראל.
ג.800 שקל לפרסומת?? 1500שקל שער?? סליחה אבל אני ממש לא מכירה את המחירים האלו. וזה לא מתמימות, פשוט המחירים כאן שונים. לדוגמה פרסומת רגילה של עסק לא עולה יותר מ200 שקל!

ולכל מי שדאג אולי נפגעתי, אל דאגה לא נפגעתי בכלל!! הבנתי שבשבילכם השאלה היתה מאד לא במקום.

זה חשוב מה שאת אומרת,
בכל מקרה נראה לי מה שהקפיץ את כולם זה לא התמימות עם המחירים, אלא המילה "ניצול" כל צייר כאן פתאום הרגיש נצלן, בעוד שהוא אינו אלא איש תמים העוסק לפרנסתו בציור.

ע"כ ניתן ללמוד מכאן על חשיבות המילה ועוצמתה.

• הוסף לסימניות
אוקיי...
תרגישו בנח...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיררי;759750:

והנה ההסבר:

בחשיבה עסקית, את ממש צודקת וכאן אולי מתחילה הבעיה של הציירים והגרפיקאים.

לדוגמא, אם מישהוא מזמין ציור מיוחד אצל יוני גרינשטיין, הוא יכול לקחת על הציור 2000 ש"ח, ויותר. - ובצדק.
מחר יבוא עוד אחד ויבקש ציור דומה, או אפילו את הציור הזה הוא יוכל לקחת לו על זה 500 ש"ח, - ובצדק.

אבל בצורה עסקית, אם יוני גרישנטיין יתן לכל מי שרוצה להעתיק את הציור, אפשרות להעתיק תמורת 1 ש"ח לתמונה, וכמובן שיהיה אפשר גם להוריד את זה מאתר אינטרנט, אז יכול להיות שהוא ימכור מהציור הזה עוד כמה אלפי תמונות, לגננות, למורות, למאיירים, לציירים ועוד. ואז יצא שהוא ירויח הרבה יותר כסף, בהרבה פחות מאמץ.
ואם הוא יעלה לאתר שלו אלפי ציורים שהוא צייר במשך חייו, וכל גננת או מורה שצריכה ציור תרכוש משם תמורת 1 ש"ח לציור, הוא יוכל למכור המון המון המון תמונות בלי עבודה בכלל.

יכול להיות שכדאי לייבא את המחירים של חו"ל, לארץ. - ציור מיוחד, במחיר יקר, רכישת ציור קיים במחיר מצחיק.

אבל, בחשיבה עסקית, אם יוני משאיר את הזכויות אצלו, הוא מו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיררי;759750:

והנה ההסבר:

נב:תודה על מספר הכוכבים, בדרוג, שנתתם לי (לפחות שתיים ולא אחת)
הודעתך ראויה לשבח,
שאלה סקרנית - אצל מי שער הדולר הוא למעלה מ-5 שקלים?
לגבי 'הודעה של סתם מישהי' - הרי את רואה כמה חבית הנפץ טעונה וכאובה,
וכמו שציינתי בתושבתי ל-למה התגובה כ"כ חזקה,
זו היתה תשובה לכל השואלים באשר הם... שאותם, בעיני, ההודעה ייצגה.
כמו שנותן הכוכבים שראה לנכון לציין הודעה זו לשבח, כאות לכך שהוא מסכים עם הכותרת המקוממת...
ואכן עיקר הסיבה שהאשכול היה פוגע, היא כותרתו.
שערי בנפשך שאשלח לך מחר הודעה בסגנון: את נצלנית שפלה. (זו התחושה שעברה פלוס המילה עצמה, ניצול).
אני מניחה שלא היית מגיבה בשלוות נפש, או לא היית מאד שמחה באותו רגע, גם לו השולחת היתה סתם אחת. :)
קיבלת אמנם התקפה במנה שראויה לכלל הציבור,
אבל אני שמחה שלא נפגעת בכלל כדבריך,
בהצלחה בכל מקרה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;759775:
ואם הוא יעלה לאתר שלו אלפי ציורים שהוא צייר במשך חייו, וכל גננת או מורה שצריכה ציור תרכוש משם תמורת 1 ש"ח לציור, הוא יוכל למכור המון המון המון תמונות בלי עבודה בכלל.

אגב, זה בערך מה שהוא עושה - אלפי ציורים מכל השנים נמכרים לבתי ספר, גנים וכד' - אבל במחיר מעט יותר יקר מזה שציינת, כ-2 ש"ח לציור, בחבילות מובנות,
וחבילות אלו מיועדות אך ורק לגננות, אמהות - ואין רשות להשתמש בציורים לצורך הוצאה לאור בשוק ולשימוש מסחרי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה