נכתב ע"י pr;759880:ומנין לי לדעת שאת ארגנטינאית?
ובכל מקרה, אם אני מבינה נכון (ואני לא טובה בזה בכלל)
נניח שהדולר שווה 5 פסו (על המטבע הזה את מדברת?)
אז זה יוצא בערך 884 פסו,
אבל שוב בשקלים זה יוצא 15 לציור, לא הבנתי מה זה משנה.
נכתב ע"י נוי;759888:מה שהבנתי משיררי (ועכשיו אני מבינה למה הרר- זה בגלל המבטא, נכון?) ששיטת התמחור על עבודות ציור בארגנטינה שונה מאוד מהארץ, וגם בלי קשר לשער הדולר.
לכן היא הייתה מופתעת נוראות וזעקה על זה במר ליבה.
כדי ליצור תשומת לב לזעקתה היא צבעה אותה בניצול ובזעקת דל ציורית, וגרמה לכולנו להשתאות על הטענה האבסורדית.
נכתב ע"י מוטי הלר;759900:חבר'ה אל תרוצו לארגנטינה
עבדתי כבר עם אנשים שם
אין כסף
מה זה משנה אם קוראים לזה 1000 פסו או 660 ש"ח כשזה אותו ערך?נכתב ע"י שיררי;759917:שירי אני לא מאשימה אותך שלא ידעת שאני ארגנטינאית...
אם הדולר שווה 5 אז מאה דולר הם 500 פסו כן? אז 200 דולר הם 1000 פסו. יוצא שאני משלמת על 50 ציורים קטנים 1000 פסו, אוקיי?
ונכון שבישראל זה 15 שקל כל אחד ו660 שקל הכל בערך, אבל אני לא גרה בישראל ותכלס "הפסדתי" 1000 פסו לכן אני אומרת שכדאי לי לקנות פה. מובן?
זה לא כל כך נכון, אם את לוקחת 1000 שקל לחו"ל, בכלל לא בטוח שיהיה לזה את אותו ערך כמו בישראל, זה תלוי במצב המדינה.נכתב ע"י pr;760036:מה זה משנה אם קוראים לזה 1000 פסו או 660 ש"ח כשזה אותו ערך?
רק כי זה נשמע יותר הרבה? סליחה ומחילה אם לא הבנתי, אבל זה נשמע לי מגוחך..
זה כמו שאומר שעדיף לי לקנות בארה"ב גרביים כי שם זה עולה דולר, ופה זה עולה 3.5 ש"ח...
נכתב ע"י pr;760068:אם הבנתי נכון אז עדיין הנושא כמה שזה מצטלצל באזניים?
נכתב ע"י pr;760068:אם הבנתי נכון אז עדיין הנושא כמה שזה מצטלצל באזניים?
נכתב ע"י pr;760082:עדיין אני סבורה שבאופן יבש זה לא אמור להיות מזעזע כ"כ,
(אלא אם כן מחירי המחיה שם שונים לחלוטין, כי אם לא - אז זה הרגל שבדבר לראות/לשלם/להרוויח/להפסיד את המספרים הגדולים, כמו שהיה אי פעם כשהשקל היה שווה כלום וחצי, ובשביל לקנות חלב או לחם סחבו המון מטבעות.)
אבל הדיון מיותר מעיקרו, בעצם..
(:
שבת שלום ומבורכת, שמחה והצלחה לשיררי ולכולם!
נכתב ע"י שיררי;760477:נ.ב:למי שאמרה שלא רואים שאני חוצניקית איך שאני כותבת, אם היית שומעת אותי מדברת כבר לא היה לך ספק.
נכתב ע"י שיררי;760477:כל אבל עד היום לא הבנתי למה היה צריך לצעוק???...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים