למה הציירים לא מבינים את אלו שלא יודעים לצייר?

• הוסף לסימניות
לא ברור לי שירי כהן הבנת את ההסבר או לא?
שער הדולר את יכולה לברר בארגנטינה הוא עכשיו יותר מ5

• הוסף לסימניות
ומנין לי לדעת שאת ארגנטינאית?
ובכל מקרה, אם אני מבינה נכון (ואני לא טובה בזה בכלל)
נניח שהדולר שווה 5 פסו (על המטבע הזה את מדברת?)
אז זה יוצא בערך 884 פסו,
אבל שוב בשקלים זה יוצא 15 לציור, לא הבנתי מה זה משנה.

• הוסף לסימניות
מה שהבנתי משיררי (ועכשיו אני מבינה למה הרר- זה בגלל המבטא, נכון?) ששיטת התמחור על עבודות ציור בארגנטינה שונה מאוד מהארץ, וגם בלי קשר לשער הדולר.
לכן היא הייתה מופתעת נוראות וזעקה על זה במר ליבה.
כדי ליצור תשומת לב לזעקתה היא צבעה אותה בניצול ובזעקת דל ציורית, וגרמה לכולנו להשתאות על הטענה האבסורדית.

• הוסף לסימניות
חבר'ה אל תרוצו לארגנטינה
עבדתי כבר עם אנשים שם
אין כסף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;759880:
ומנין לי לדעת שאת ארגנטינאית?
ובכל מקרה, אם אני מבינה נכון (ואני לא טובה בזה בכלל)
נניח שהדולר שווה 5 פסו (על המטבע הזה את מדברת?)
אז זה יוצא בערך 884 פסו,
אבל שוב בשקלים זה יוצא 15 לציור, לא הבנתי מה זה משנה.

שירי אני לא מאשימה אותך שלא ידעת שאני ארגנטינאית...;)
אם הדולר שווה 5 אז מאה דולר הם 500 פסו כן? אז 200 דולר הם 1000 פסו. יוצא שאני משלמת על 50 ציורים קטנים 1000 פסו, אוקיי?
ונכון שבישראל זה 15 שקל כל אחד ו660 שקל הכל בערך, אבל אני לא גרה בישראל ותכלס "הפסדתי" 1000 פסו לכן אני אומרת שכדאי לי לקנות פה. מובן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;759888:
מה שהבנתי משיררי (ועכשיו אני מבינה למה הרר- זה בגלל המבטא, נכון?) ששיטת התמחור על עבודות ציור בארגנטינה שונה מאוד מהארץ, וגם בלי קשר לשער הדולר.
לכן היא הייתה מופתעת נוראות וזעקה על זה במר ליבה.
כדי ליצור תשומת לב לזעקתה היא צבעה אותה בניצול ובזעקת דל ציורית, וגרמה לכולנו להשתאות על הטענה האבסורדית.

תודה לך נוי שעזרת לי להסביר את עצמי:)
וה"ר" הכפולה זה בגלל שבפרוג לא הסכימו לשם שירי , דוקא ה"ר" של הספרדית רפה מאד ולא חזקה כדי לכתוב שתיים.
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוטי הלר;759900:
חבר'ה אל תרוצו לארגנטינה
עבדתי כבר עם אנשים שם
אין כסף

אתם פוחדים להשאר בלי עבודה שם בישראל כי כולם ירוצו לפה??:confused: אל תדאגו אין כמו הטעם הישראלי!!
ודוקא יש פה המון כסף, והראיה היא השליחים שבאים לפה מישראל כל יום.

• הוסף לסימניות
תודה רבה רבה למי שהחליף את הכותרת של האשכול "למבינים"!!
אלו המנהלים?

• הוסף לסימניות
שיררי אני מוכרחה לציין שבכתיבה שלך אין זכר למבטא חוצניקי, או לקשיים בשפה העברית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיררי;759917:
שירי אני לא מאשימה אותך שלא ידעת שאני ארגנטינאית...;)
אם הדולר שווה 5 אז מאה דולר הם 500 פסו כן? אז 200 דולר הם 1000 פסו. יוצא שאני משלמת על 50 ציורים קטנים 1000 פסו, אוקיי?
ונכון שבישראל זה 15 שקל כל אחד ו660 שקל הכל בערך, אבל אני לא גרה בישראל ותכלס "הפסדתי" 1000 פסו לכן אני אומרת שכדאי לי לקנות פה. מובן?
מה זה משנה אם קוראים לזה 1000 פסו או 660 ש"ח כשזה אותו ערך?
רק כי זה נשמע יותר הרבה? סליחה ומחילה אם לא הבנתי, אבל זה נשמע לי מגוחך..
זה כמו שאומר שעדיף לי לקנות בארה"ב גרביים כי שם זה עולה דולר, ופה זה עולה 3.5 ש"ח...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;760036:
מה זה משנה אם קוראים לזה 1000 פסו או 660 ש"ח כשזה אותו ערך?
רק כי זה נשמע יותר הרבה? סליחה ומחילה אם לא הבנתי, אבל זה נשמע לי מגוחך..
זה כמו שאומר שעדיף לי לקנות בארה"ב גרביים כי שם זה עולה דולר, ופה זה עולה 3.5 ש"ח...
זה לא כל כך נכון, אם את לוקחת 1000 שקל לחו"ל, בכלל לא בטוח שיהיה לזה את אותו ערך כמו בישראל, זה תלוי במצב המדינה.
במקרה שלנו, 660 ש"ח בישראל ו-1000 פסו בארגנטינה הם שונים לגמרי אבל עדין אותו סכום.
לדוגמה 50 יורו בצרפת בכלל לא נשמע כמו 250 ש"ח (פלוס מינוס) בישראל, ועדין זה אותו סכום.. מקווה שהבנת מה אני מתכוון..

פעם אחרונה שהייתי בצרפת קניתי סיגריות, הם עלו שם 7 יורו, שזה אומר פלוס מינוס 32 ש"ח, הייתי כל כך בהלם שהצעתי למוכר ללוות אותי לאיזה קיוסק בקרית ספר רק כדי להראות לו מה זה מחיר הגיוני.

• הוסף לסימניות
אם הבנתי נכון אז עדיין הנושא כמה שזה מצטלצל באזניים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;760068:

וודאי שכן! שקל בישראל ויורו בצרפת נשמעים בערך אותו דבר, כשאני אומר "נשמעים" אני מתכוון לערך שיש לאזרחים כלפי הכסף הזה, והערך בין מטבעות שונה לגמרי!..
אם נגיד לישראלי ממוצע 250 שקל, זה ישמע לו סכום מכובד.
אם נגיד לצרפתי ממוצע 50 יורו, זה ישמע לו סכום שהוא פחות מכובד מאשר הישראלי שלנו..
יש?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;760068:

לא, אם היא משתכרת כמו שמשתכרים שם, אז מבחינתה לשלם סכום כזה על הציורים- זה המון.

ולמה לצרפתי לא מזיז המחיר של הסיגריות- כי הוא משתכר ביורו וקונה ביורו בהתאם.

• הוסף לסימניות
עדיין אני סבורה שבאופן יבש זה לא אמור להיות מזעזע כ"כ,
(אלא אם כן מחירי המחיה שם שונים לחלוטין, כי אם לא - אז זה הרגל שבדבר לראות/לשלם/להרוויח/להפסיד את המספרים הגדולים, כמו שהיה אי פעם כשהשקל היה שווה כלום וחצי, ובשביל לקנות חלב או לחם סחבו המון מטבעות.)
אבל הדיון מיותר מעיקרו, בעצם..
(:
שבת שלום ומבורכת, שמחה והצלחה לשיררי ולכולם!

• הוסף לסימניות
אפילו אם הדולר שווה 5 ש"ח שזה 20 ש"ח לציור
אין על מה להזדעזע...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;760082:
עדיין אני סבורה שבאופן יבש זה לא אמור להיות מזעזע כ"כ,
(אלא אם כן מחירי המחיה שם שונים לחלוטין, כי אם לא - אז זה הרגל שבדבר לראות/לשלם/להרוויח/להפסיד את המספרים הגדולים, כמו שהיה אי פעם כשהשקל היה שווה כלום וחצי, ובשביל לקנות חלב או לחם סחבו המון מטבעות.)
אבל הדיון מיותר מעיקרו, בעצם..
(:
שבת שלום ומבורכת, שמחה והצלחה לשיררי ולכולם!

לכל מדינה יש את המנטליות שלו - סגנון חיים - סגנון הוצאות - מה נחשב כחיוני ומה מותרות
- מצרכים מסוימים שעולים זול ואחרים יקר - וכו ' וכו'
ובגלל זה הנסיון של לך לך מארצך הוא גדול כל כך!! כי אנשים לא מבינים אותך ואת המנטליות שלך!!
רק מי שעבר את זה (ואפילו רק טעם את ההרגשה של זרות לתקופה קצרה כגון בחופש) יכול להבין שיש פה מה לא להבין כשמדובר במישהוא מארץ אחרת.
אני מקווה שהבנתם!!:eek:

• הוסף לסימניות
כל הסיפור הזה מזכיר לי מה שקרה לי כשהייתי בישראל לפני שנתיים, ירדתי מהמונית והיה נראה לי שהנהג אמר 10 שקל (בשבילי לנסיעה שעשיתי זה היה נורמלי) אז נתתי לו מטבע של 10 שקל, והוא התחיל לצעוק איך אני חושבת שנסיעה עולה כך, בקיצור זרקתי לו את הכסף והגעתי לבית כמעט בוכה... אחר כך הבנתי שהייתי מאד לא במקום כששילמתי כך, אבל עד היום לא הבנתי למה היה צריך לצעוק???...:confused::confused::confused:
(סתם כדי שתבינו המשכורות כאן שונות מאד מאד ממה שאצלכם)

בקיצור.. נגמור עם העינין הזה. מי שהבין מההתחלה, הבין ומי שלא הבין (או לא רוצה להבין) לא יבין לעולם, בכל אופן לא משנה לכם המחירים של ארגנטינה ולי לא משנים המחירים של ישראל, אתם לא תבואו לכאן ואני בינתיים לא לשם;).

נ.ב:למי שאמרה שלא רואים שאני חוצניקית איך שאני כותבת, אם היית שומעת אותי מדברת כבר לא היה לך ספק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיררי;760477:
נ.ב:למי שאמרה שלא רואים שאני חוצניקית איך שאני כותבת, אם היית שומעת אותי מדברת כבר לא היה לך ספק.

לפי מה שהתרשמתי בחיי הקצרים הארגנטינאיות החרדיות מדברות עברית ממש מצויין, ואפילו במהירות כזאת שאפשר ממש להתבלבל, אם לא הר' הרפה, במיוחד אם הן באות ללמוד בארץ תקופה. אם אני לא טועה הן מדברות עברית בבית הספר או משהו דומה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיררי;760477:
כל אבל עד היום לא הבנתי למה היה צריך לצעוק???...

לגבי הנהג מונית - אם הוא לא היה צועק מן הסתם היה הולך לעבוד במאפייה,
זה חלק מהמקצוע :) (לפחות כאן בישראל :))

ולגבי האשכול הזה - לולא היה נפתח בקול צעקה לא היה נענה בקול צעקה.
פשוט וקל...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה