הפוך. חרדים מפחדים מכלבים כי הם לא מגדלים אותם ולא רגילים אליהם. למה החרדים לא מגדלים כלבים? מכל הסיבות לעיל ועוד רבותלמה חרדים לא מגדלים כלבים? כי הם מפחדים מכלבים
למה חרדים מפחדים מכלבים? זאת שאלה שאין עליה תשובה, כי גם משהו שכבר לא חרדי- עדיין מפחד מכלבים.
יש הרבה מחקרים.ראשית כל, ישנו מחקר שכלבים והבעלים שלהם נעשים דומים קצת לאחר שנים שהם יחד! בדומה לבני זוג.
חרדים זה מילה מאד מכלילה...הפוך. חרדים מפחדים מכלבים כי הם לא מגדלים אותם ולא רגילים אליהם. למה החרדים לא מגדלים כלבים? מכל הסיבות לעיל ועוד רבות
לא הבנתי מה הבעיה באשכול הזה.ומה הקשר לפתוח על זה אשכול? @הכלבויניק
נו ברור.. פני הדור, כפני כלבראשית כל, ישנו מחקר שכלבים והבעלים שלהם נעשים דומים קצת לאחר שנים שהם יחד! בדומה לבני זוג.
למה חרדים לא מגדלים כלבים? תשובה אין להם מספיק אהבה במלאי...? הבנתי נכון?שמעתי תשובה מדהימה מהרב יחיאל יעקובזון (באחד השיעורים שלו בחינוך, הוא ענה בדרך אגב):
כל אדם, מוגבל בכמות האהבה שהוא מסוגל לתת, למשפחה, לחברים, לשכנים, ולכל בריאה
(והראיה, שהרי עדיין לא קמה שום עמותה או ארגון שמטרתו למנוע התעללות במקקים המסכנים והאומללים,
או בנמלים שהורגים אותם בלא הבחנה. לעומת זאת, יש ארגונים רבים מאוד שמטרתם להציל כלבים חתולים וכו׳,
והסיבה לכך, שפשוט יש גבול כמה אפשר לאהוב. וזה הביאור באמרת הפסוק: ״...זובחי אדם עגלים ישקון״
שאלו שזובחי אדם, שבחרו לא להשתמש באהבה שבנפשם לבני אדם,
חייבים לפרוק את האהבה איפשהו והם בוחרים בעלי חיים).
ועל כן, אנו מעדיפים להשקיע את היכולות שלנו, באהבת המשפחה, חברים וכל כלל ישראל
(שגם זה ״לא תמיד״ אנו מצליחים), מאשר להשתמש בחלק מ״המכסה הנפשית״
שלנו לספק אהבה, על בעל חי (חמוד ככל שיהיה).
(אם משהו כאן לא נשמע נכון, תלו זאת בי, ולא ברב שליט״א, לא כתבתי בדיוק מה שהוא אמר)
מוזמנים לכתוב תשובות נוספות לשאלה.
מצטרפת לכל מילה הסיבה שבן אדם מגדל כלב זה נטו אינטרס אישי!זאת שאלה טובה
כי חיות נותנות כל כך הרבה לילדים
וכלב בייחוד. זאת החיה שהכי נוח לגדל בבית והכי מעניקה לילדים
בטח היה מייתר חלק גדול מהריפוי בעיסוק וכו.
התשובה בעיני לא רלוונטית
כי מי שבוחר לגדל חיה זה בשבילוף לא בשביל החיה.
ולא בשביל לתת לה אהבה.
זה קורה ממילא שמתחברים לחיה
אבל זה נראה גם אצל חרדים- שמגדלים למשל ארנבות, או כל חיה אחרת
גם הם מתחברים לחיה שאצלם ומעניקים לה.
לא אישי...
לא. הגבתי על הטענה הספציפית והנכונה שחרדים מפחדים מכלבים. כמובן שלא כולם, אבל בהחלט אחוז גבוה. ולדעתי זה לא שהם לא מגדלים כלבים כי הם מפחדים, אלא הסיבה לפחד היא העדר חשיפהחרדים זה מילה מאד מכלילה...
וכי אני לא חרדית בגלל העוון שאני אוהבת כלבים?![]()
מדויק!לגבי השאלה למה חרדים לא מגדלים כלבים?
תשובתי שזה מאותה סיבה שאברך לא ירכב על אופניים לכוילל למרות שהוא יספיק ללמוד יותר...
(לא מדויק אבל הבנתם...)
הנאמר שאסור זה גם לגבי כלב טוב?בלת"ק
חרדים לא מגדלים כלבים כי כתוב בגמ' שאסור לגדל כלבים. נקודה. כל דבר היום צריך הסבר פסיכולוגי. נו. באמת. לאן הדרדרנו שצריך להסביר לעצמינו למה עושים מה שכתוב בגמ'.
לא אמרתי שאסור, ואם צריך צריך, וחוץ מזה בתרפיה לא מדובר בכלב פרטי וממילא גם לא בקשר קרובאההה נכון...
לכן שולחים לילדים לתרפיה בבע"ח, כדי לטשטש את ההבדל בינהם לבע"ח!
נשמע הגיוני סה"כ..
כל עוד שלא חווית את הקשר לכלב את לא יכולה להעידועכשיו ברצינות.
בתור אחת שחיה מגיל 0 עם בע"ח ולא נפגם לה שום דבר ברגשות האהבה לבנ"א משום מה..
אני יכולה לומר שאם רק ההורים שלי היו מסכימים לי לקנות כלב, ולא היה לזה שום בעיה הלכתית- מזמן היה לי אחד כזה.
ואני חרדית 'אולטא', כמו שGPT מכנה את זה..![]()
את כתבת קשר עם בע"ח, לא עם כלב...כל עוד שלא חווית את הקשר לכלב את לא יכולה להעיד
לא לחינם כלב הוא חיית המחמד הנפוצה ביותר
כי כלב מפתח קשר חזק עם בעליו
ומי שחבר של כלב, חסר לו בהערכת האדם שבו
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים