- הוסף לסימניות
מסכים.תשנאו אותי אם תרצו, אך אני מאלו שסוברים בתוקף שממלכה במבחן אינה פנטזיה (לפחות כפי שציפינו שתהיה מהספרים הראשונים)
לדעתי זו אלגוריה מוצלחת אבל אין שום קשר לפנטזיה.
מסכים.תשנאו אותי אם תרצו, אך אני מאלו שסוברים בתוקף שממלכה במבחן אינה פנטזיה (לפחות כפי שציפינו שתהיה מהספרים הראשונים)
בטח, היא אפילו שכללה את זה. הפגישה את כל הטובים ביחד, ושלחה אותם עד ביד להציל את העולם.אגב מה אומרים פה על לולאה אינסופית של חוי בר? גם אותו דבר כמו הקודמים?
די מסכימה, אבל מסכימה שיש גם טרנדים וברגע שנכנס לספרות החרדית טרנד כמו סוכנים, ממלכות וכו, כל הסופרים יפעלו לפיהם, ויש מצב שגם אם זה לא בדיוק יהיה הסגנון שלהםלאחרונה הייתי צריך לסקור את ספרות המתח החרדית לצורך כלשהו.
ותוך כדי הסקירה שמתי לב למשהו מעניין.
לכל סופר מתח חרדי, יש מוטיב חוזר בכל הספרים שלו.
אצל יונה ספיר, תמיד יש גיבור מרכזי שהוא הכי טוב בתחומו.
ואצל נחמן גרשונוביץ, תמיד יש גיבור על עם יכולות על טבעיות.
ואילו אצל מ. ארבל, תמיד יש אדם אחד שנקלע לסיטואציה מורכבת שנדמית שהיא מעל יכולותיו, אבל בסוף הוא מצליח להתמודד עם זה.
כמובן שלא קראתי את כל הספרים והסופרים, אבל ממה שקראתי עד היום זו המסקנה שלי.
ומעניין אותי לדעת האם אני צודק, ואם כן - למה זה ככה? האם זה מבחירה מודעת או שככה זה יוצא.
אשמח לשמוע את חוות
דווקא הגיבורים של מיה קינן דומים אחד לשני למדי בדרך כלל. רק העלילות שונותשמעתי אמירה שאומרת: סופר כותב ספר אחד בחייו, בכמה ווריאציות שונות.
ספציפית אצל יונה ספיר מדובר בסדרות, כך שלא הייתי מצפה למשהו אחר, בדופליקטים לעומת זאת אכן ראיתי את מה שתיארת - דני הרגיש לי כמו אייל גלבוע בגרסא פנטזית שלו, במיוחד מהבחינה האישיותית - חזק, מעין כול יכול...
למה זה קורה? חושבת שקשה לתת כיוון. יש השראה - שאם היא לא מתעדכנת - הספרים יוצאים זהים. יש את חיי הסופר עצמו, אהבתו ותחביביו - לרוב הוא לא יבחר לכתוב על משהו שהוא סולד ממנו אלא על דברים שמעניינים אותו. אם הוא מגלה עניין באותו תחום ואישיות דמויות כל הזמן - אין מה לצפות לשינוי משמעותי.
מיה קינן, אגב, בקטע הזה (בין אחרים) מאד מתעלה על השאר. לא מצאתי עלילות דומות בספרים שלה, הדמיון אולי מתרכז ברקע - ממלכות (ממלכה במבחן, עגור הברונזה, המלך הבא בתור, טיפונת אל חזור ואדמה פראית) אבל בין העלילות עצמן אי אפשר להשיק. אולי זה דווקא בגלל שהיא בונה אותם על מסרים וכאשר המסרים שונים - ההשראות שונות ובפועל יוצא גם העלילות.
גיל 17 זה מקסים. גם כבר גיל בוגר, גם מלא כוחות, גם עדיין לא לגמרי שקול וחסר ניסיון חיים, גם חסר עול של משפחה.האדם הוא יוצר בוחר כל חייו. לא רק בגיל 17.
נכון. שכחתי את גדליה!!!!!גיל 17 זה מקסים. גם כבר גיל בוגר, גם מלא כוחות, גם עדיין לא לגמרי שקול וחסר ניסיון חיים, גם חסר עול של משפחה.
דמות חופשית לחלוטין לצאת לבחירות שונות, כמעט בלי שיקולים צדדיים ומניעות.
(גדליה הוא לא בן 17)
זה ז'אנר מסוים. עם דמות אחרת זה בהכרח יצור סיפור אחר.
היא כתבה אותו בשם עט (רוברט גלבריית), מה שקצת מוריד את עוצמת הטענה (אולי היא דווקא כן רוצה שיזכרו אותה בתור מחברת HP, ולכן היא מפרסמת רק ספרים בודדים בשמה המוכר, אך סדרות ספרים לא.)לדוגמא, ידעתם שג'י קי רולניג כותבת גם ספרי בלשים או משהו עם סוכן חשאי (לא זוכר בדיוק)? אז זוכרים לה את הארי פוטר בעיקר, אבל היא דוגמא לאחת שאמרה, אני לא רוצה להיזכר רק בגלל זה, אני רוצה עוד סגנונות.
אם אני זוכר נכון, היא התחילה עם השם הזה והחליטה להמשיך איתו כדי לשמור על ההמשכיות. כמדומני, HP החל עם שם אחר, אך היה מספיק זמן לשנות את השם לפני שהוא התפרסם.היא כתבה אותו בשם עט (רוברט גלבריית), מה שקצת מוריד את עוצמת הטענה (אולי היא דווקא כן רוצה שיזכרו אותה בתור מחברת HP, ולכן היא מפרסמת רק ספרים בודדים בשמה המוכר, אך סדרות ספרים לא.)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים