למה לא לקחתי יועץ????? עזרה דחופה.

• הוסף לסימניות
הסיפור הוא כדלהלן.
היה לנו משכנתא על 1,170,000 בפועלים. (הדירה שווה 2) רצינו למחזר, קיבלנו הצעות מכמה בנקים. מכל הבנקים ביקשנו הצעה ל330\336 חודשים, כדי לא להאריך יותר מכמה שאנחנו משלמים.
בסוף הלכנו על פאגי, הם הביאו לנו הצעה זולה, ובנו לנו תמהיל שונה ממה שרצינו בהתחלה.
אממה, עכשיו, חודש וחצי אחרי המחזור אני קולט שההצעה שחתמנו עליה שהייתה יקרה רק ב250 ש"ח לחודש, מההצעה של לאומי. כמו שההוא בפאגי אמר לנו.
והיה לנו שווה אותה יותר כי היא בלי הצמדה בכלל.
היא ל360 חודשים! ולא ל330 כמו שדיברנו. לא חשבתי לבדוק את זה בחתימה, כי האישור הראשון היה ל330, ובגלל העיכובים עד החתימה הוחלפו לנו שתי אישורים עקרוניים.
השתנו ביניהם הריביות, לא חשבתי שגם מספר החודשים.
הבו לי עזרה. אנה אני בא.
הצעה שעליה חתמתי
1736711753438.png

הצעה שעליה התחיל התהליך
1736711791301.png

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
המשכנתא שלכם לא גרועה.
אם יש לכם נתונים טובים ניתן לשפר גם בקלצ וגם במלצ.
כמה זה בדיוק שווה זה כבר דורש בדיקה פרטנית בהתאם ליכולת החזר וכמות שנים.
דבר ראשון, תודה הרגעת אותי.
דבר שני, אני פשוט כל הזמן השוותי מול הצעות של 28 שנים, כך שפאגי ממש עשו לי עוול, הייתי יכול להישאר בפועלים עם מאה חמישים שקל יותר, אבל אמרתי לא, כי חשבתי שזה יותר יקר, עכשיו אני מבין שטעיתי, כי פאגי דיברו (למרות שאמרתי במפורש שלא על זה אני מדבר) על שלושים שנה.

• הוסף לסימניות
דבר ראשון, תודה הרגעת אותי.
דבר שני, אני פשוט כל הזמן השוותי מול הצעות של 28 שנים, כך שפאגי ממש עשו לי עוול, הייתי יכול להישאר בפועלים עם מאה חמישים שקל יותר, אבל אמרתי לא, כי חשבתי שזה יותר יקר, עכשיו אני מבין שטעיתי, כי פאגי דיברו (למרות שאמרתי במפורש שלא על זה אני מדבר) על שלושים שנה.
מה היה לך במשכנתא הקודמת???

• הוסף לסימניות
הסיפור הוא כדלהלן.
היה לנו משכנתא על 1,170,000 בפועלים. (הדירה שווה 2) רצינו למחזר, קיבלנו הצעות מכמה בנקים. מכל הבנקים ביקשנו הצעה ל330\336 חודשים, כדי לא להאריך יותר מכמה שאנחנו משלמים.
בסוף הלכנו על פאגי, הם הביאו לנו הצעה זולה, ובנו לנו תמהיל שונה ממה שרצינו בהתחלה.
אממה, עכשיו, חודש וחצי אחרי המחזור אני קולט שההצעה שחתמנו עליה שהייתה יקרה רק ב250 ש"ח לחודש, מההצעה של לאומי. כמו שההוא בפאגי אמר לנו.
והיה לנו שווה אותה יותר כי היא בלי הצמדה בכלל.
היא ל360 חודשים! ולא ל330 כמו שדיברנו. לא חשבתי לבדוק את זה בחתימה, כי האישור הראשון היה ל330, ובגלל העיכובים עד החתימה הוחלפו לנו שתי אישורים עקרוניים.
השתנו ביניהם הריביות, לא חשבתי שגם מספר החודשים.
הבו לי עזרה. אנה אני בא.
הצעה שעליה חתמתי
צפה בקובץ המצורף 1868212
הצעה שעליה התחיל התהליך
צפה בקובץ המצורף 1868214
ביטלת את ההצמדה.
אני לא כזה בטוח שבהצעה המקורית ההיתה משלם פחות.

• הוסף לסימניות
מה היה לך במשכנתא הקודמת???
שליש בקבועה 4.5 שני שליש בפריים + 0.5!
אבל הם הציעו מחזור על השני שליש לאג"ח, זה יצא 6,400-6,500 בחודש, וחשבתי שזה הרבה יותר יקר ממה שפאגי מציעים לנו, אם הייתי יודע, הייתי נשאר שם ולא עושה את כל הטררם של מחזור מלא

• הוסף לסימניות
אבל הם הציעו מחזור על השני שליש לאג"ח, זה יצא 6,400-6,500 בחודש, וחשבתי שזה הרבה יותר יקר ממה שפאגי מציעים לנו, אם הייתי יודע, הייתי נשאר שם ולא עושה את כל הטררם של מחזור מלא
כמה הציעו לך באגח..

• הוסף לסימניות
כמה הציעו לך באגח..
אני לא זוכר, זה הבעיה. (זה לא היה עם מסמך)
אבל לאומי הציעו לי הצעה ב6,300 ל28 שנים, כשההצעה של פאגי היא 6250 אבל ל30 שנה, ואת זה קלטתי רק אתמול.
:(

• הוסף לסימניות
אני לא זוכר, זה הבעיה. (זה לא היה עם מסמך)
אבל לאומי הציעו לי הצעה ב6,300 ל28 שנים, כשההצעה של פאגי היא 6250 אבל ל30 שנה, ואת זה קלטתי רק אתמול.
:(
אח יקר. הסכום פחות היסטרי אם הציעו לך ל28 שנה אבל עם הצמדה למדד למשל. זה יכול להיות הרבה יותר גרוע.

• הוסף לסימניות
כמה כסף וכמה שנים זה פרמטרים משמעותיים אבל לא יחידים בזירה.
חשוב לדעת גם באיזה מסלול מדובר.
מסלולים צמודי מדד, למשל, יכולים להראות משכנעים בהחזר החודשי אך לטווח ארוך הם מעלים את הקרן וגם את העלות החודשית.

• הוסף לסימניות
חבל...

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולם.
לא יודע מה הייתי עושה בלעדיכם.
לא מדבר על ההצעות עם הצמוד הם היו גם ל6000 ל27 שנה .

שאלה חדשה . אם אני רוצה לעשות היום מחזור חדש, שנייה אחרי שהמחזור נכנס לתוקפו (מחרתיים חיוב אמיתי ראשון) זה את כל התהליך מהתחלה ? שמאות, נוטריון וכו' או שאני רק מקבל מהם הצעה חדשה חותם וזהו.
(ההכנסות שלי טובות ב"ה, כי אני עם ערב משלם, נשאר אותו דבר, לא השתנה בחודשיים האלו)

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולם.
לא יודע מה הייתי עושה בלעדיכם.
לא מדבר על ההצעות עם הצמוד הם היו גם ל6000 ל27 שנה .

שאלה חדשה . אם אני רוצה לעשות היום מחזור חדש, שנייה אחרי שהמחזור נכנס לתוקפו (מחרתיים חיוב אמיתי ראשון) זה את כל התהליך מהתחלה ? שמאות, נוטריון וכו' או שאני רק מקבל מהם הצעה חדשה חותם וזהו.
(ההכנסות שלי טובות ב"ה, כי אני עם ערב משלם, נשאר אותו דבר, לא השתנה בחודשיים האלו)
במיחזור אין צורך בנוטריון, שמאות יתכן ואפשר להסתמך על השמאות שנעשתה,
מעבר לזה כל התהליך מהתחלה

• הוסף לסימניות
אג"ח כל שנה לא צמוד.
יש הרבה מה להגיד מה היה יכול להיות אילו... מאי דהוה הוה... והכל בהשגחה כולל כל הטירחה והעגמ"נ
מכאן ואילך... - תכלס' המשכנתה עכשיו לא גרועה (ודאי לא ברמה של לעבוד על מחזור חיצוני שוב).
זורק רעיון, יכול להיות שאינו ריאלי אך לא מפסידים מלנסות, תפנה לפאג"י ע"כ שרימו אותך ואתה דורש בקל"צ גם קיצור שנים רציני וגם הורדת ריבית רצינית כי אם לא אתה פשוט כבר מחר ממחזר שוב.
(כמובן לא יאמינו לך שאתה מוכן למחזר הרגע שוב, תשחק אותה כועס וחמום מוח שיבינו שאם לא אתה פשוט עוזב לחיצוני גם אם זה לא ישתלם לך... רק כנקמה על החוצפה...)

• הוסף לסימניות
יש הרבה מה להגיד מה היה יכול להיות אילו... מאי דהוה הוה... והכל בהשגחה כולל כל הטירחה והעגמ"נ
מכאן ואילך... - תכלס' המשכנתה עכשיו לא גרועה (ודאי לא ברמה של לעבוד על מחזור חיצוני שוב).
זורק רעיון, יכול להיות שאינו ריאלי אך לא מפסידים מלנסות, תפנה לפאג"י ע"כ שרימו אותך ואתה דורש בקל"צ גם קיצור שנים רציני וגם הורדת ריבית רצינית כי אם לא אתה פשוט כבר מחר ממחזר שוב.
(כמובן לא יאמינו לך שאתה מוכן למחזר הרגע שוב, תשחק אותה כועס וחמום מוח שיבינו שאם לא אתה פשוט עוזב לחיצוני גם אם זה לא ישתלם לך... רק כנקמה על החוצפה...)
כתבתי להם.
אגב , אני באמת מאד כועס שרימו אותי. אני לא צריך לשחק אותה חמום מוח.
יש לי מיילים שאני כתבתי להם במפורש שאני מדבר על 28 שנה, אולי אפילו אני יכול לתבוע אותם על זה (לא שיש לי כוח לזה...)

• הוסף לסימניות
כועס זה בסדר ומובן לחלוטין, חמום מוח זה כבר לא לשקול רציונלית אם שווה לעבוד מחדש, את זה תשחק...
אבל עזוב את המל"צ, תבקש רק על הקל"צ כך שתוכל להוריד ל25-26 שנים, גם ריבית לא לשכוח להוריד, שניהם יהיו משמעותיים לעתיד לגבי עמלות היוון.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה