- הוסף לסימניות
ב״ה לא מבואסת בכללליבי עלייך, זה באמת מבאס.
אבל כשעובדים מהבית כל ההסתכלות והגישה אחרים.
הבאתי את הילדים האלה ותפקידי לגדל אותם.
יש בונוס בימים רגילים שהגנים והחיידרים מסייעים בגידול ובחינוך.
אבל החובה היא עלי ועל בעלי.
ב״ה לא מבואסת בכללליבי עלייך, זה באמת מבאס.
אבל כשעובדים מהבית כל ההסתכלות והגישה אחרים.
מה הכוונה ישתנה משהו בחוק?
מי יוריד את המשרה? ומי ישלם את התוספת במשכורת?
המעסיק? מאיפה יהיה לו?
המדינה? אל תשכחי שהמדינה זו את ואני.
עריכה:
מאז שנפל לי האסימון לענין כלכלה ומדינה ההסתכלות שלי הרבה פחות ממורמרת, אני מבינה בצורה ברורה מאד שכשהמדינה נותנת מענקים לכוווולם, עוד מעט סביר להניח שהמע"מ יעלה או מס הכנסה או שיעור ההפרשה לביט"ל,
אנחנו, כלל האזרחים הם אילו שבדר"כ ממנים את הגוף הזה שנקרא מדינה.
המדינה היא רק "המזכירה" ששומרת על זה ומטפלת בזה (ואגב זה נוטלת סמכויות לא לה, אך זה נושא לדיון אחר)
זו בדיוק הנקודה.יש בונוס בימים רגילים שהגנים והחיידרים מסייעים בגידול ובחינוך.
אבל החובה היא עלי ועל בעלי.
אני אישית לא רוצה שישתנה משהו בחוק.
קיצור שבוע העבודה שבוצע אחרי הרבה תכנונים וקיצר את השבוע בחצי שעה - לא השפיע במיוחד...
החלום שלי הוא שהיה משתנה משהו באוירה במדינה.
שאנשים מעונינים לעבוד פחות שעות הגם שירוויחו פחות כסף.
כרגע בהרבה מקצועות - אפילו 8 שעות עבודה , זה אתגר למצוא .
וזה לא יעזור לי שאני מוכנה שהמעסיק לא ישלם תוספת במשכורת - אלא סתם להרוויח פחות ולהיות עם הילדים יותר.
המעסיקים דורשים את השעות... זה או לעבוד מינימום 8 שעות או כלום![]()
לגמרי נכוןכל אחד עם הקשיים שלו,
למי שיש רק ילד אחד בבית.
מי שעובדת
מי שבעלה עובד.
מי ששניהם מובטלים שלא מבינים מאיפה קונים אוכל ומשלמים משכנתא.
מי שיש להם בית פיצפון
למי שיש חצר ענקית.
והרשימה ארוכה.
אישית מרוצים כרגע מאוד מהמצב, וכן, עובדים מהבית.
יש הרבה עבודות שאפשר לעבוד 5-6 שעות,
אם מספיק לך 3000 שח בחודש...
זו בדיוק הנקודה.
אם היית עובדת עם ילדים מהבית היית מבינה מה קשה לי ולאחרות שכתבו שזה מורכב.
כשצריך למלא 8-9 שעות עבודה ביום ללא הנחות ולהביא תפוקה הולמת - המסגרות אינן בונוס אלא צורך הכרחי.
רק בניגוד אלי אולי הן כתבו שהן לא מחכות שהמצב יגמר?הנשים שאת כותבת עליהן שיכולות להיות עם ילדיהן -
לא יודעות אולי מאיפה לתת להם אוכל בחודש הבא.
אני דווקא כן עובדת עם 3 ילדים קטנים קשה אומנם אבל הם פורחיםולא עובדת![]()
כל מילה!!@קצרה
החיים הם שלנו ולאן שאדם רוצה להגיע יש הרבה שבילים שמובילים לשם
הערכים שלנו הם בית של עבודת ד' וחיי תורה וילדים שמחים ונינוחים וקרובים- הורות וקשר
החיים בכבודם ובעצמם!
וממש לא מוסכמות חברתיות, שלמענם כל העבודת פרך וההשתעבדות
אם תרצו-
אפשר לגור בפריפריה
אפשר לעבוד בקילוף תפוחי אדמה
אפשר ללבוש פשוט ולשמוח בזריחת קרני שמש בריח של אבקת כביסה ובקול צחוק של ילד
ועדיין זה נשאר אתגר ואף אחד לא חייב לעזור לי בו
בית של תורה בדורו של החזו"א משמעו בחירה בדברים האמיתיים וויתור
כלומר ויתור
על הרבה דברים של עולם הזה שעולים כסף
האקסיומה שדעת החזו"א היא השתעבדות לכל פסי היצור האנושיים של היום, המכאניים עד להבהיל, מופרכת.
רק בניגוד אלי אולי הן כתבו שהן לא מחכות שהמצב יגמר?
אני מסבירה כאן למה לאלפי או יותר אימהות המצב הנתון כרגע לא הגיוני, זה הכל.
@קצרה
החיים הם שלנו ולאן שאדם רוצה להגיע יש הרבה שבילים שמובילים לשם
הערכים שלנו הם בית של עבודת ד' וחיי תורה וילדים שמחים ונינוחים וקרובים- הורות וקשר
החיים בכבודם ובעצמם!
וממש לא מוסכמות חברתיות, שלמענם כל העבודת פרך וההשתעבדות
אם תרצו-
אפשר לגור בפריפריה
אפשר לעבוד בקילוף תפוחי אדמה
אפשר ללבוש פשוט ולשמוח בזריחת קרני שמש בריח של אבקת כביסה ובקול צחוק של ילד
ועדיין זה נשאר אתגר ואף אחד לא חייב לעזור לי בו
בית של תורה בדורו של החזו"א משמעו בחירה בדברים האמיתיים וויתור
כלומר ויתור
על הרבה דברים של עולם הזה שעולים כסף
האקסיומה שדעת החזו"א היא השתעבדות לכל פסי היצור האנושיים של היום, המכאניים עד להבהיל, מופרכת.
ומי שלא מתאים לה להיות גננת או מורה??
שתצא מדעתה אם יושיבו אותה 5-6 שעות עם קבוצת ילדות גדולה?? ואין לה שום סבלנות לענין?
אם רק ציינת את זה, מה פשר האימוג'י ההמום שהוספת:אפשר בהחלט לבחור להחליף רב ודרך חיים - רק ציינתי שההצעה (לא שלך, של מי שהציעה) היתה הצעה להחליף רב.
???את מציעה לנו אם כן לעשות בעצם "חשיבה מחודשת" על הרב שלנו??![]()
מסכימה לפרט איך ראית את זה?ברצינות, איך אפשר להסביר את הדבר ההזוי הזה, שבחופש הזה הם חזרו- הבנות בעיקר- לחשוב(!) ???
(כנראה שגם במהות הלמידה נראה שיש צורך בשינוי מעמיק. יותר התבוננות ולמידה ופחות שינון וזכירה, לא?)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים