מידע שימושי למה שונאים אותנו?

• הוסף לסימניות
יש לי פעילות מול קבוצת בנות מרקע דתי חלש ביותר.
היום עלתה השאלה למה שונאים אותנו, היהודים,
למה יש כ"כ הרבה גזירות, צרות ורדיפות כנגדינו.
(אהה... וגם למה ישראל אף פעם לא מנצחת במונדיאל)
הבטחתי תשובה לשבוע הבא.

איפה אני יכולה למצוא חומר תורני מקיף בנושא?
לא משנה מה- טקסט, הרצאות וכו'
כל מידע יעזור.

תודה ענקית!

• הוסף לסימניות
תיקון טעות , חיפשתי בגוגל וזה היה התוצאה: מבואר במדרש לקח טוב: " שירדה ממנו שנאה לעובדי כוכבים- שהן מקנאין את ישראל בתורתן" ומוסיף על כך בדרשות הר"ן: " שמהר סיני ירדה שנאה לאומות העולם עלינו,

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תיקון טעות , חיפשתי בגוגל וזה היה התוצאה: מבואר במדרש לקח טוב: " שירדה ממנו שנאה לעובדי כוכבים- שהן מקנאין את ישראל בתורתן" ומוסיף על כך בדרשות הר"ן: " שמהר סיני ירדה שנאה לאומות העולם עלינו,
כי עשיו שונא ליעקב...
אבל למה?
למה הם מקנאים?
היהודים כ"כ מושפלים ונרדפים. במה יש לקנאות?

אני צריכה מאסות של חומר ולחקור את הנושא היטב
כי יהיו ים של שאלות ואסור לי להישאר עם פה פתוח...

• הוסף לסימניות
יש לי פעילות מול קבוצת בנות מרקע דתי חלש ביותר.
היום עלתה השאלה למה שונאים אותנו, היהודים,
למה יש כ"כ הרבה גזירות, צרות ורדיפות כנגדינו.
(אהה... וגם למה ישראל אף פעם לא מנצחת במונדיאל)
הבטחתי תשובה לשבוע הבא.

איפה אני יכולה למצוא חומר תורני מקיף בנושא?
לא משנה מה- טקסט, הרצאות וכו'
כל מידע יעזור.

תודה ענקית!
תשאלו אותם למה הרבה חילונים שונאים את החרדים
זה בגדול אותה תשובה.....

• הוסף לסימניות
אבל למה?
למה הם מקנאים?
היהודים כ"כ מושפלים ונרדפים. במה יש לקנאות?

אני צריכה מאסות של חומר ולחקור את הנושא היטב
כי יהיו ים של שאלות ואסור לי להישאר עם פה פתוח...

אפשר לפרק ולהסביר את הנושא בהבטים שונים

- חיפוש הסבר לוגי לשנאה הבלתי הגיונית.
ניתן בהחלט להביא איספור דוגמאות להצלחה של היהודים בכל תחומי החיים והקנאה שמעוררת הצלחה זו (הספר למה יהודים מצליחים של נחמיה רוטנברג מהווה סיכום נפלא בנושא)
ובהתחשב בכך השנאה יכולה להתקבל על הדעת במידת מה.

- הבנת האקסיומות העומדות בבסיס היותנו לעם והאמצעים השונים לשמירה על הקיום שלנו.
אחד האמצעים שנבראו לצורך כך הוא ה"שנאה"
בהר סיני, הר שירדה שנאה לאומות העולם עליו. שינוי שנעשה בזמן קבלת התורה.
כאן יש מקום להסביר מהו יהודי וכיצד השנאה של אומות העולם מסייעת בידינו להגשים את הייעוד שלנו. (הבדלות לעומת התבוללות. הבדלות המחויבות מתוקף תפקידינו בהפצת שם ה' בעולם)

• הוסף לסימניות
למה שונאים אותנו, כי זה מה ששומר עלינו.
כמו שאומרת האמרה: כשהיהודי לא עושה קידוש, הגוי עושה הבדלה.
כמה שננסה לדמות לגויים לא נצליח, גם אם חשבנו שנצליח אז מתעוררת השנאה המבדילה, וכך עם ישראל לא התבולל ונמחק כמו אומות עתיקות אחרות, כך אנחנו שורדים 2000 שנה בגלות.

• הוסף לסימניות
הרמב"ם אומר, שהלכה פסוקה היא שהגויים שונאים אותנו ורודפים אותנו. קראתי בספר 'מגד גבעות עולם': "וסיפר לי ר' בעריש ז"ל אח של גיסי... אשר היה איש טוב לב ונודע במידותיו המיוחדות והנעלות.... שכשהיה בצבא ארה"ב במלחמת העולם השניה, ניגש אליו חייל נכרי מהפלוגה שלו, וכך סח לו, 'בוריס' (כך היה שמו באנגלית) אינני מבין את עצמי הלא אתה איש כל כך טוב ומצוין, ומדוע אני כ"כ שונא אותך, ולא ידע אותו גוי מההלכה שעשיו שונא ליעקב..." (עד כאן ציטוט)

• הוסף לסימניות
במצבים כאלו, אני בד"כ מפנה את השאלה לקבוצה.

הם מנסים לענות תשובות שלא תואמות למציאות כידוע.

אז, בלית ברירה, אנחנו מגיעים למסקנה יחד, שזה משהו עמוק,ובשלב זה עדיין מוקדם להסביר את הסיבה. נסתפק בזה שהבנו שיש רובד נסתר לכל העניין.

כעת נפתח דיון על 'מהו יהודי' בשונה מהדיון של 'מיהו יהודי'. זה דיון מאד אמוציונלי, בפרט אם יש מישהו מהמשתתפים ממשפחות עולי חבר העמים/אתיופיה.

אחרי שנגיע למסקנה שישנה נשמה שעושה את ההבדל, נדבר בקצרה על התפקיד ההיסטורי של עם ישראל, מאברהם העברי ועד ימינו.
אחר כך, נושא ההתבדלות ביהדות, אמניציפציה וכו'.

ובסוף נגיד גם את 'הלכה בידוע עשו שונא ליעקב'.
נכון, צריך שישמעו את זה בהתחלה. אבל קודם צריך לנקות את האוזניים מהלכלוך התורשתי שהצטבר שם איזה מאתיים שנה.

• הוסף לסימניות
בעזהי"ת

הרב אליהו אזרד מחשמונאים פעם העביר סדרת הרצאות לגוים בדרום אמריקה. בסיום הסדרה הוא עלה על מטוס חזרה לארץ, וכשהגיע למקומו את מי הוא רואה במושב לידו? (לא, לא אשה...) כומר אחד שהשתתף בהרצאות.

אומר לו הכומר "ידעתי שתשב לידי". שואל אותו הרב "איך ידעת?" עונה הכומר "כי ראיתי מחלון המטוס שאתה מתקרב, והתפללתי לה' שתשב לידי. ועכשיו, אני רוצה לשאול אותך שאלה".
מה הוא שואל אותו, לא פחות ולא יותר?

"אתה יודע למה אנחנו, הגוים, שונאים אתכם, היהודים?"

עונה לו הרב: בודאי, אנחנו חכמים; ישראל מהמדינות המפותחות בעולם, ממציאים המצאות טכנולוגיות, ממציא ה-usb הוא יהודי, ממציא המצאה פלונית הוא יהודי; רבע מזוכי פרס נובל הם יהודים!

אומר לו הכומר: תשובה יפה, אבל לא נכון.

- נו, אז למה אתם שונאים אותנו?
- כי אתם לא מלמדים אותנו תורה.

כך שמעתי מפי בעל המעשה.
תשאלו אותם למה הרבה חילונים שונאים את החרדים
זה בגדול אותה תשובה.....
תשאלו למה הרבה חרדים שונאים חרדים אחרים, זה בגדול אותה תשובה...

• הוסף לסימניות
מרן החזו"א היה אומר,
אני לא פוחד שישנאו אותנו -
שרדנו כך בגלות אלפיים שנה.
אני פוחד שיאהבו אותנו,
שיהיה לנו כאן טוב...
היום רואים כמה הוא צדק !!!
כאשר טוב לנו כחרדיים במדינה,
החומות נפרצו,
לצערנו הרב.
שה' יגדור פרצותינו,
ונזכה לשמור את בננו ובנותינו,
ולראותם אוהבי ה' יראי אלהים ות"ח.
ונחת רוח לכולנו.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
מרן החזו"א היה אומר,
אני לא פוחד שישנאו אותנו -
שרדנו כך בגלות אלפיים שנה.
אני פוחד שיאהבו אותנו,
שיהיה לנו כאן טוב...
היום רואים כמה הוא צדק !!!
ממש כך!
והרי מה היה בשואה,
זה התחיל כאשר הגרמנים נתנו לנו - היהודים ואנחנו ניסינו להידמות אליהם וכו'

• הוסף לסימניות
בעזהי"ת

הרב אליהו אזרד מחשמונאים פעם העביר סדרת הרצאות לגוים בדרום אמריקה. בסיום הסדרה הוא עלה על מטוס חזרה לארץ, וכשהגיע למקומו את מי הוא רואה במושב לידו? (לא, לא אשה...) כומר אחד שהשתתף בהרצאות.

אומר לו הכומר "ידעתי שתשב לידי". שואל אותו הרב "איך ידעת?" עונה הכומר "כי ראיתי מחלון המטוס שאתה מתקרב, והתפללתי לה' שתשב לידי. ועכשיו, אני רוצה לשאול אותך שאלה".
מה הוא שואל אותו, לא פחות ולא יותר?

"אתה יודע למה אנחנו, הגוים, שונאים אתכם, היהודים?"

עונה לו הרב: בודאי, אנחנו חכמים; ישראל מהמדינות המפותחות בעולם, ממציאים המצאות טכנולוגיות, ממציא ה-usb הוא יהודי, ממציא המצאה פלונית הוא יהודי; רבע מזוכי פרס נובל הם יהודים!

אומר לו הכומר: תשובה יפה, אבל לא נכון.

- נו, אז למה אתם שונאים אותנו?
- כי אתם לא מלמדים אותנו תורה.

כך שמעתי מפי בעל המעשה.

תשאלו למה הרבה חרדים שונאים חרדים אחרים, זה בגדול אותה תשובה...
ממש ככה
צודק במאה אחוז

• הוסף לסימניות
כל מה שכתבו פה נכון מאוד
ויש להוסיף ע''כ שזה ממש שווה ללמה החילונים שונאים אותנו
וזה בגלל שאנחנו עומדים להם כמראה איך צריך בן אדם להראות ואת זה שמישהו מטיף להם מוסר הם לא מסוגלים לראות ולכן הם שונאים אותנו. ודו''ק.

• הוסף לסימניות
אפשר לחדד את הענין שמבמשך הגלויות ההתבוללות הייתה מעטה והיתה יותר הקפדה על המצוות. מאז האמנציפציה החלו תנועות שונות שמו ההשכלה וכד' ובגלות אמריקה ששם כמעט ואין גילויי אנטישמיות ההתבוללולת הולכת וגדלה

• הוסף לסימניות
ננסה להבין את הכותר: "אנטישמיות מודרניות" לעומת "אנטישמיות עתיקה"
ההבדל העקרוני הוא שבעבר היהודי לא שתה את יין הגוי ולא אכל איתו את לחמו ולא טעם מתבשיליו, לא משתתף במשחקיו בשטויותיו ובהגיגיו, אז היה מובן מדוע הגוי שונא את היהודי. אבל היום, כמעט ואין הבדל בין יהודים לגויים. כלומר, אורח חייהם של יהודים רבים זהה לחלוטין לאורח חייהם של הגויים, החל באוכל מסעדה בבעלות יהודי מוכרת בפרהסיה שקצים ורמשים, וכלה במונדיאל המרגש.
זהו, זוהי אנטישמיות מודרנית, אין הסבר לתופעה, רצה הרצל "ככל הגויים בית ישראל" בתכנון המקורי מבחינתו שמדינת היהודים תהייה באוגנדה, וזה מה שהוא קיבל, עדיין שונאים אותנו.
בהצלחה רבה וס"ד שתדעי לומר את המילים הנכונות.

ולקינוח - "אם היהודי לא עושה את הקידוש, הגוי יעשה את ההבדלה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה