- הוסף לסימניות
אבל למה?
למה הם מקנאים?
היהודים כ"כ מושפלים ונרדפים. במה יש לקנאות?
ובכל זאת הם שורדים ומתפתחים...
אבל למה?
למה הם מקנאים?
היהודים כ"כ מושפלים ונרדפים. במה יש לקנאות?
ובכל זאת הם שורדים ומתפתחים...
מישהו אמר לי פעם שהמחבר האגדי האנגלי שייקספיר כתב על היהודי (בתרגום נוראי חח)יש לקנאות בערכיות ובצדקות - בחכמה ובמוסר
וכשיהודי מתנהג מתחת לכל ביקורת?יש לקנאות בערכיות ובצדקות - בחכמה ובמוסר
כי זה מעורר להם את המצפון...תשאלו אותם למה הרבה חילונים שונאים את החרדים
זה בגדול אותה תשובה.....
יש גם יהודים עניים, טפשים ומסכנים.חיפוש הסבר לוגי לשנאה הבלתי הגיונית.
ניתן בהחלט להביא איספור דוגמאות להצלחה של היהודים בכל תחומי החיים והקנאה שמעוררת הצלחה זו (הספר למה יהודים מצליחים של נחמיה רוטנברג מהווה סיכום נפלא בנושא)
ובהתחשב בכך השנאה יכולה להתקבל על הדעת במידת מה.
אז אולי ההתבוללות היא פתרון?הבנת האקסיומות העומדות בבסיס היותנו לעם והאמצעים השונים לשמירה על הקיום שלנו.
אחד האמצעים שנבראו לצורך כך הוא ה"שנאה"
בהר סיני, הר שירדה שנאה לאומות העולם עליו. שינוי שנעשה בזמן קבלת התורה.
כאן יש מקום להסביר מהו יהודי וכיצד השנאה של אומות העולם מסייעת בידינו להגשים את הייעוד שלנו. (הבדלות לעומת התבוללות. הבדלות המחויבות מתוקף תפקידינו בהפצת שם ה' בעולם)
דוקא ההיסטוריה מלמדת שגויים שלמדו תורה גרמו הרבה יותר נזק ליהודים.- נו, אז למה אתם שונאים אותנו?
- כי אתם לא מלמדים אותנו תורה.
אז בעצם תעלה השאלה-אפשר לחדד את הענין שמבמשך הגלויות ההתבוללות הייתה מעטה והיתה יותר הקפדה על המצוות. מאז האמנציפציה החלו תנועות שונות שמו ההשכלה וכד' ובגלות אמריקה ששם כמעט ואין גילויי אנטישמיות ההתבוללולת הולכת וגדלה
אין כאן בעצם שום תשובה...זהו, זוהי אנטישמיות מודרנית, אין הסבר לתופעה, רצה הרצל "ככל הגויים בית ישראל" בתכנון המקורי מבחינתו שמדינת היהודים תהייה באוגנדה, וזה מה שהוא קיבל, עדיין שונאים אותנו.
בהצלחה רבה וס"ד שתדעי לומר את המילים הנכונות.
אבל היום?עם ישראל במשך כל שנות ההיסטוריה, היה העם היחיד שהיה בו צדק ומוסר, דאגה לחלשים, וכו', כל העמים היו ברברים עובדי אלילים ורוצחים וכו'.
רובו של עם ישראל היה מלומד במידה זו או אחרת, ואילו כל שאר העמים היו נבערים ומגושמים, שרק מיעוט קטן מאד ידע קרוא וכתוב.
עוד דוגמא, ברוב התקופות היהודים גם היו נקיים והגייניים יותר, הרי כל אחד מתרחץ לפחות לשבת, ואילו הגוי האיכר המגושם (במיוחד באירופה הקרה) לא היה לו סיבה להתרחץ, כך גם נטילת ידיים בבוקר ולסעודה, ואחרי השירותים. אפשר לתאר איך הגוי לפני 300 שנה לא רוחץ ידיים כלל, והכל אצלו מזוהם, (הרי לא היה להם שירותים מסודרים ומים זורמים), לעומת היהודי שחייב להקפיד על נקיון ואפילו אם רק גירד בראש כבר שוטף ידיים.
במשך אלפי שנים שהיהודים בגלויות בין הגויים, לאט לאט התעדנו הגויים ולמדו מאיתנו. אבל כמובן שזה הכל שינוי חיצוני אבל בפנים נשארו אותם גויים מגושמים, כפי שראינו שזה התפרץ בחייתיות הנאצית, אצל העם לכאורה הכי מעודן. כי רק התורה יכולה לעדן את האדם מבפנים.
זה עומד בבסיס השנאה של הגוי ליהודי, שעצם קיום היהודי מחייב גם אותו להיות יותר טוב, מה שהוא לא רוצה באמת להיות. ואם אני לא טועה יש גם ציטוטים מפורשים מתועמלני הנאצים ימ"ש על שנאתם ליהודים בגלל המוסר היהודי.
כל אלו הדברים השטחיים. יש כמובן רבדים עמוקים עד בלי די בעניינים אלו.
נראה לי שיש היום מדי יותר הרבה יהודים שאוכלים גלידה רק כי זה טעים.אני לא יודעת האם זה מדויק.
היטלר ימ"ש
אמר שלא יוכל להנות מגלידה כל עוד שיש יהודי ששואל את עצמו בכל פעולה מה התכלית.
השאלה היא למה.שונאים אותנו כי אנחנו יהודים.
לא משנה למה, כי זה כל הזמן משתנה.
מצליחים, נכשלים, נבדלים או מתערבבים
יוצרים קידמה או עוצרים אותה,
קבלי פרס נובל, ממציאים את המוסריות,
חילוניים, מסורתיים, נאורים, נכשלים...
היהודי תמיד היה יותר מלומד מהגוי, תמיד.
תמיד ידע לפחות קרוא וכתוב...
אם הצלחנו אז לקחנו את כל הפרסים
אם נכשלנו אז זו סיבה לשנוא אותנו
אם אנחנו חולים אז הדבקנו את כולם
ואם אנחנו בריאים אז בטח אנחנו הפצנו את המחלות.
מתבולל חצי גוי מרגיש את עצמו שונה?שונאים אותנו כי אנחנו שונים, מרגישים את עצמינו שונים.
יש גם יהודים עניים, טפשים ומסכנים.
גם הם נרדפים.
אז אולי ההתבוללות היא פתרון?
(ח"ו חס ושלום. אבל אני מנסה להגיע לכל הפינות כדי שהן לא תגענה למסקנות מוטעות)
ושבכל מקרה זה ייגמר רע
איך אני מוצאת את זה?יש בערכים הרצאה של הרב אהרון לוי בשם "אנטישמיות על מה ולמה".
מאד מומלץ!
http://www.arachim.org/VideoDetail.asp?MediaID=679איך אני מוצאת את זה?
אכן,אבל היום?
במחילה אבל יש יהודים עם מוסר נמוך ביותר שהגיעו לדיוטא תחתונה...
גם אותם שונאים.
הם נותנים להוריד רק לרשומים.
בשמחההם נותנים להוריד רק לרשומים.
אני לא מצליחה להרשם כי נט פרי חוסמים לי את התמונה עם הקוד...
יש מצב להעלות לפה?
תודה!!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים