כללי למומחי אינדיזיין תודה רבה על עזרתכם עד כה, חידוד נוסף

• הוסף לסימניות
האם ידוע לכם על גרפ מסוים שבוחר רק את השורה הראשונה בפיסקה?

• הוסף לסימניות
אם את רוצה לתת לה עיצוב מסויים, אפשר בהגדרות הפיסקה להגדיר סגנון מקונן לפי שורות

• הוסף לסימניות
מה שקרה זה שהפעלתי סקריפט שמייצר חלונות בשורה שניה אבל ברגע שסידרתי את הספר כדי שלא יהיה שורות יתומות או אלמנות והבאתי לדינג שונה לפיסקה זה העלה לי את האות פתיח מהשורה או הוריד (תלוי אם עשיתי לדינג גדול יותר או קטן יותר) לכן אני רוצה לתת הוראה שכל שורה ראשונה בפיסקה תחזור להיות בלדינג של 15.5 כמו שהיתה קודם כדי שזה יסדר לי את האות פתיח.
תודה רבה. (אם הייתי יודעת זאת מראש הייתי בוחרת ידנית רק את המשך הפיסקה ללא השורה הראשונה ומביאה לה לדינג שונה.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רינת;n5086911:
מה שקרה זה שהפעלתי סקריפט שמייצר חלונות בשורה שניה אבל ברגע שסידרתי את הספר כדי שלא יהיה שורות יתומות או אלמנות והבאתי לדינג שונה לפיסקה זה העלה לי את האות פתיח מהשורה או הוריד (תלוי אם עשיתי לדינג גדול יותר או קטן יותר) לכן אני רוצה לתת הוראה שכל שורה ראשונה בפיסקה תחזור להיות בלדינג של 15.5 כמו שהיתה קודם כדי שזה יסדר לי את האות פתיח.
תודה רבה. (אם הייתי יודעת זאת מראש הייתי בוחרת ידנית רק את המשך הפיסקה ללא השורה הראשונה ומביאה לה לדינג שונה.)

לידינג נכלל בהגדרות של סגנון תו, ולכן לכאורה אפשר להשתמש במה שכתבתי

• הוסף לסימניות
ואני צריך גרפ שימצא את הרווח שאחרי המילה הראשונה בפסקה.

הגרפ שהייתי צריך לכאורה הוא:

(?<= ^.+)
ורווח אחרי הסוגריים.

אך משום מה זה לא מוצא עבורי.
יש למישהו פתרון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמד לעזור;n5086963:
ואני צריך גרפ שימצא את הרווח שאחרי המילה הראשונה בפסקה.

הגרפ שהייתי צריך לכאורה הוא:

(?<= ^.+)
ורווח אחרי הסוגריים.

אך משום מה זה לא מוצא עבורי.
יש למישהו פתרון?

לא חושב שיש אפשרות למצוא את הרווח הזה (בעיקרון הקוד שכתבת הוא נכון, אבל אי אפשר להשתמש בזה ב look behind.
מה אתה רוצה לעשות עם הרווח הזה? מן הסתם אפשר למצוא פתרון לתוצאה הרצויה שלך בדרך אחרת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;n5086947:
לידינג נכלל בהגדרות של סגנון תו, ולכן לכאורה אפשר להשתמש במה שכתבתי

הבעיה היא שעכשיו זה לא ישנה לי כי ברגע ששיניתי את הרווח זה כבר נהיה סגנון פיסקה עם + לא עשיתי כמה סגנונות פיסקה עם לידינג שונה עשיתי זאת ידנית ברגע שהגעתי לפיסקה כזו שיניתי את הלידינג אם עכשיו אני אשנה בסגנון פיסקה זה לא נראה לי יגיב לי להכל
לידע כללי היכן מגדירים סגנון מקונן לשורה ראשונה בפיסקה?

• הוסף לסימניות
בהגדרות סגנון פסקה, drop caps and nested styles בתחתית החלון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;n5087223:
בהגדרות סגנון פסקה, drop caps and nested styles בתחתית החלון

תודה רבה על העשרת הידע, אומנם שיניתי אבל זה לא מבטל כבר את השינויים שעשיתי, לכן אני חייבת גרפ גורף שבוחר לי את כל השורות הראשונות שבפיסקה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;n5087008:
לא חושב שיש אפשרות למצוא את הרווח הזה (בעיקרון הקוד שכתבת הוא נכון, אבל אי אפשר להשתמש בזה ב look behind.
מה אתה רוצה לעשות עם הרווח הזה? מן הסתם אפשר למצוא פתרון לתוצאה הרצויה שלך בדרך אחרת

א- תודה רבה על תגובתך

ב- לא הבנתי מדוע אי אפשר להשתמש בקוד שכתבתי.

וג - המטרה שלי במציאת הרווח הזה הוא לשפץ את חלון הפתיח, נשוא האשכול. מכיון שאני מייצר את חלון הפתיח באמצעות סגנון תו והסקריפט הידוע, אך החסרון של דרך זו היא שבחלון הסטנדרטי (של בני דודנו מתג) ישנו רווח גדול יחסית בין מילת הפתיח לזו שלאחריה. לכן חשבתי שאם אמצא גרפ המחליף את הרווח הראשון ברווח מלא או חצי או רווח רגיל כפול אוכל לשפץ את החלון. כמובן שלא אטרח לעשות זאת ידנית.

• הוסף לסימניות
כדי לסדר את הרווח לאחר מילת פתיח אריאל וו נתן דרך לפיתרון אתה עושה בחפש והחלף
חפש רווח (מקליד רווח בשורה של find what בסגנון תו שהכנת למילת הפתיח find format והחלף אותו ב change format תשנה את הערכים של horizontal scale ך- 200 או 150 לפי הצורך כמו בתמונה המצורפת
אל תשכח להקליד רווח ב-find what

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רינת;n5087259:
תודה רבה על העשרת הידע, אומנם שיניתי אבל זה לא מבטל כבר את השינויים שעשיתי, לכן אני חייבת גרפ גורף שבוחר לי את כל השורות הראשונות שבפיסקה.

איזה כיף לקבל שאלות מאתגרות!
הפתרון מאוד פשוט ומבוסס בחלקו על מה שכבר כתבו לך. תני לשורה הראשונה סגנון תו שאינו מכיל כלום מלבד שמו, באמצעות .nested line styles
לאחר מכן פשוט לעשות חיפוש איפה יש את סגנון התו הזה, וכך תקבלי את כל השורה הראשונה בכל פסקה מסומנת, ומכאן השמיים הם הגבול!!!!

אפשר כמובן לכתוב סקריפט פשוט שימצא כל שורה ראשונה, זה ממש קל. אבל בעצם אין צורך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמד לעזור;n5087529:
א- תודה רבה על תגובתך

ב- לא הבנתי מדוע אי אפשר להשתמש בקוד שכתבתי.

וג - המטרה שלי במציאת הרווח הזה הוא לשפץ את חלון הפתיח, נשוא האשכול. מכיון שאני מייצר את חלון הפתיח באמצעות סגנון תו והסקריפט הידוע, אך החסרון של דרך זו היא שבחלון הסטנדרטי (של בני דודנו מתג) ישנו רווח גדול יחסית בין מילת הפתיח לזו שלאחריה. לכן חשבתי שאם אמצא גרפ המחליף את הרווח הראשון ברווח מלא או חצי או רווח רגיל כפול אוכל לשפץ את החלון. כמובן שלא אטרח לעשות זאת ידנית.

ב. לא זוכר מה הסיבה אבל יש קודים שלא עובדים ב lookbehind ו-lookahead. אחד מהם זה הקוד הזה.

ג. אפשר בקלות לחפש ולהחליף, כך:
חפש: (^.+?)( ) (סדר ההקלדה: סוגריים, סימן חזקה, נקודה, פלוס, סימן שאלה, סגור סוגריים, פתח סוגריים, רווח, סגור סוגריים)
החלף: $1~m (סדר ההקלדה: דולר, אחד, טילדה, m)
כך תחליף את הרווח הראשון ברווח EM למשל.

• הוסף לסימניות
גם לגבי שינוי הרווח בשורה ראשונה אריאל וו נתן הפתרון בעצם זה שהאות פתיח עלתה זה בגלל ששיניתי את צפיפות השורות אבל גובה האות פתיח לא משתנה אוטומוטית אז פשוט עשיתי חיפוש שימצא כל לידינג שהוא למשל 14.5 ושם ישנה את הbesline shift גם ל-14.5 וכן הלאה

goldring דרך הפיתרון שלך יעיל ביותר, תודה רבה
אבל נראה לי כשאני אעשה שינוי בהגדרה הזו במיוחד בספר מרובה טקסט לאחר שסידרתי שורות יתומות יתכן וישובו לי חלק משורות אלו כיון שאני מגדילה את הלידינג של חלק מהשורות הראשונות של הפסקות ואם יש לי הרבה פיסקות כאלה אזי אני מאמינה שבאיזשהו שלב תרד לי שורה א״כ נדרש לעבור על הספר שוב, או לעשות את הדרך שכתבתי שאם יש לידינג פחות או יותר קבוע ולא שיניתי הרבה לידינג זה קל יותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה