דרוש מידע למי הייתם פונים לטיפול? והאם התמודדתם עם בעיה דומה?

• הוסף לסימניות
נשמע כמו קשב וריכוז
אבל!!!!!!!!!!!!!!!!
אי אפשר לאבחן דרך פרום וגם בטח את מבולבלת מכל ההמלצות

עצתי מניסיון רב שנים לא לרוץ ישר למאבחן דגול ויקר
אפשר לפנות לעזר מציון-מחלקת קשב וריכוז הם מאוד יודעים לכוון והיעוץ בחינם , עלות נמוכה במקרה שצריך אבחון דרכם
וגם יודעים להפנות לנוירולוג/פסיכיאטר

אפשר בינתיים לקבוע תור בקופ"ח על רופא ששמעתם המלצות
והכי חשוב לשבת עם עצמכם ולהעלות על הכתב ברור את כל הנקודות שאתם רואים (תשאירו דף כזה ותעדכנו כשקורה אחרת מגיעים למאבחן או לייעוץ והכל פתאום מבולבל)
אפשר ורצוי לבקש מכתב מרבה בחיידר שמתאר את המצב (אם יש תלונות או שרואים את זה שם)

בהצלחה רבה

• הוסף לסימניות
אם זה מה שתיארטתם זה דומה למה שאני חושב וזה כלום.
עובר עם הזמן.
הייתי ככה. הבן שלי ככה.
זה מגיע מריכוז עמוק וגם קצת ניסיון לבדוק מחדש את מה שכולם טוענים אוטומטית שזה אכן כך וכדו'
עם הזמן מתבגרים.
רחמנות על הילד.
הולכים ל"ייצר" לו בכח בעיה.

• הוסף לסימניות
@userit ישר כח על התגובה המפורטת,
בקופ''ח טופל בריפוי בעיסוק.
התחברתי לתיאור שלך, אציין לשאלתך שהילד אינו מאבד ענין במהירות אך מסיים כל ענין במהירות, לא מאיבוד ענין אלא מה שכל אחד יעשה ברבע שעה הוא יעשה בשתי דקות, אבל מסוגל לשקוע במשחק למשל זמן לדוגמא אבל אם ישב לצייר עם אחיו הוא יגיע לאותה תוצאה ברבע זמן.
פחות נתקלתי בו בפיזור ואיבוד חפצים.

האם יש לך המלצה על נוירולוג או פסיכיאטר שאינם להוטים דוקא על מרשמים כמו שאת מתארת? (כמובן שאם תרופה כן תהיה הפתרון - ניתן) אשמח לשמוע.

תודה רבה!
ריפוי בעיסוק לא עזר בתכנון תנועה?

טוב, כמובן שאני לא יכולה להבין את הסיפור בהתכתבות, אבל נשמע שהקשיים שלו מאד ספציפיים ויתכן שבאמת מפריעים בעיקר להורים ולא לילד. מה שמחזק אצלי את הכיוון של ייעוץ פסיכולוגי ולא בירור קשבי.
בכל מקרה מקווה שתגיעו לעזרה נכונה.

איפה בארץ?
אם תהיה לי המלצה אנסה לעזור.

• הוסף לסימניות
קצת קשה להגדיר, אבל אסביר בפירוט.

ילד, קטן, בערך בן 7
חכם ופיקח מאד! מצליח בלימודים ב''ה
אוהב ללמוד ובא לו בס''ד בקלות.
ילד לענין, זריז, תמיד מסים ראשון, יודע ואוהב לסדר, מבין ענין, מתמצא במרחב.
ילד טוב!!!
אז מה הבעיה?
כאן אני נתקעת בהגדרה, אולי 'שלימזל'? אולי רחפן? אולי ואולי ואולי
איפה זה בא לידי ביטוי?
-קוראים בשמו 4 פעמים ואם המזל טוב בפעם החמישית הוא שומע, בד''כ זה מאוחר מדי....
-אומרים לו 'אל תעשה כך וכך' והוא גם עושה (לא מחוצפה!!) ואז בד''כ קורה מה שההורים חזו מראש- נשבר, נשפך, נופל, וכו' והוא מסכן, כי הוא לא מתכוון!! אז הוא נבוך ומתנצל עד הדקה הבאה.
-כל דבר שזז ושלא זז הוא צריך לבדוק, למשש, להרגיש, ובד''כ זה לא נגמר טוב..
-כל הליכה שלו מסתיימת בד''כ לפחות בנפילה אחת בדרך אל היעד, כביכול לא רואה מצד שני לא מפספס שום פרט בדרך.
-יודע לקרוא מצוין כשהוא נבחן מילה במילה מצד שני בקריאת קטע לפחות חצי מהמילים לא נקראות במדויק כי הוא ממהר והתוצאה- יודע לספר מה שקרא!!!!

יש לי עוד המון דוגמאות אבל זו התמונה בגדול

התפתחות שלו היתה מוקדמת קיצונית, עמידה בעריסה בגיל 5 חודשים, הליכה בגיל 9חודש.

הילד משדר שטוב לו והוא שמח, זורם, חברותי ומפרגן.

אבל עם כל הכבוד זה חייב התיחסות אלא א''כ יהיה איש מקצוע שיגיד, זה מצוי ויעבור לו עם השנים.

אז למי פונים??
התפתחות הילד - אחרי משא ומתן (כי באבחון סתמי אין אפשרות לראות את הבעיה) הקופה אישרה לו סדרת טיפולים, הוא טופל וללא שינוי.
בדיקת ראיה - תקינה
בדיקת שמיעה- תקינה
מה הלאה?

אולי יהיה לכם רעיון מניסיון למי לפנות .
בלת"ק
קושי בוויסות חושי בדקתם?

• הוסף לסימניות
מאבחנת דידקטית או פסיכודידקטי?
אפשר פרטי התקשרות?
היא עושה גם וגם.
מקצועית ברמה מאד גבוהה!
לגבי הפרטים שלה, אני אכתוב לך מאוחר יותר כי הנייד ההוא לא עליי כרגע..
בסדר?

אופס..
עכשיו אני רואה את הגיל של הילד..
אי אפשר לעשות אבחון פסיכו דידקטי לילד לפני גיל 9...
אולי אבחון פסיכולוגי.

• הוסף לסימניות
מאבחנת דידקטית או פסיכודידקטי?
אפשר פרטי התקשרות?
לא מכירה את המומלצת הנ"ל (מניחה ששמה דלפין- שם צרפתי, ולא דולפין)
רק למען הסדר הטוב:

אבחון דידקטי הוא אבחון הביצועים הלימודים של הילד (הישגים), ויכול להתבצע על ידי מאבחן דידקטי או פסיכולוג חינוכי.
מטרת האבחון הדידקטי לאתר את מוקד הקושי בכדי להתאים את ההוראה המתקנת.

אבחון פסיכודידקטי כולל את רכיב ה'פסיכו' שזו הערכת האינטליגנציה של הילד (מנת המשכל, הIQ) וכן רכיבים רגשיים. מבוצע אך ורק על ידי פסיכולוג חינוכי.
מטרתו לבחון פערים בין יכולות להישגים, לזהות לקויות למידה/ חריגות במנת המשכל/ קשיים בתפקודים ניהוליים / קשיים רגשים ועוד.
כמו כן, מבוצע לצרכים פורמליים של וועדות.

על פי התיאור הקצר שלך כאן, לא רואה סיבה לבצע אף אחד מהם כרגע.

• הוסף לסימניות
ניסית במקביל לבקשה שלך, לקרא לעברו :
" ש ו ק ו ל ד ".. !!!

מניסיון יש להם איזו סלקטיביות מה לשמוע, ומה לא, גם בתוך הריחוף,
ברגע שתיראי שהוא מסוגל לשמוע את המילה:
סוכריה...
הוא ממש שומע, גם תוך כדי משחק או קריאה של ספר מרתק,
תצייני שאת מבקשת שינווט את השמיעה שלו, כך שישמע גם בקשות שלך!

זה יילך!

זה העלאה למודעות !

מוכר :) הוא גאון המתוק הזה...
כי יש לו כפיל אצלי בבית :) :)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כמובן שכל העצות פה בגדר המלצה, אני לא מכירה את הילד אבל לפי התיאורים שלך כן הייתי בודקת את הכיוון של קשב וריכוז (הפרעת קשב לא מגיעה תמיד יחד עם היפראקטיביות)
גם אני
קשב וריכוז הייתי בודקת
מהיכרות עם כמה מקרים כמו שאת מתארת בול.

• הוסף לסימניות
זה קשב ברור ללא איפרקטיביות מידיעה על אחיין שלי

• הוסף לסימניות
נשמע תיאור אופייני לילד עם בעיות תחושה - ויתכן גם קשב וריכוז
לפעמים זה פשוט השלכה של התחושתיות

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי אי אפשר.
כי לילד עד גיל 9 אין את כלל הכישורים הנדרשים במוח כדי לעמוד מול הגרף.
ובנוסף בגיל הזה יש חשיבות גדולה יותר להפרעות סביבה מה שבגיל 9 ניתן יותר לדרוש מילד לעמוד בהם.
" ש ו ק ו ל ד ".. !!!

סוכריה...
תציינו שאת מבקשת שינווט את השמיעה שלו, כך שישמע גם בקשות שלך!

זה יילך!

זה העלאה למודעות !

וואוו כמה שזה מוכר!!!

דווקא בילדים שהשכל שלהם נשפך בלי סוף..
לא מכירה את המומלצת הנ"ל (מניחה ששמה דלפין- שם צרפתי, ולא דולפין)
צודקת.
אני תמיד טועה בזה והיא מתקנת אותי...:p
אבחון דידקטי הוא אבחון הביצועים הלימודים של הילד (הישגים), ויכול להתבצע על ידי מאבחן דידקטי או פסיכולוג חינוכי.
מטרת האבחון הדידקטי לאתר את מוקד הקושי בכדי להתאים את ההוראה המתקנת.

אבחון פסיכודידקטי כולל את רכיב ה'פסיכו' שזו הערכת האינטליגנציה של הילד (מנת המשכל, הIQ) וכן רכיבים רגשיים. מבוצע אך ורק על ידי פסיכולוג חינוכי.
מטרתו לבחון פערים בין יכולות להישגים, לזהות לקויות למידה/ חריגות במנת המשכל/ קשיים בתפקודים ניהוליים / קשיים רגשים ועוד.
כמו כן, מבוצע לצרכים פורמליים של וועדות.

על פי התיאור הקצר שלך כאן, לא רואה סיבה לבצע אף אחד מהם כרגע
לא המלצתי על אף אחד מהנ''ל, כיוון שאני באמת לא ראיתי ממש קשר.
אבל כיון שהוזכרו כאן נושא האבחונים וכד' ראיתי לנכון להמליץ כי לדעתי היא באמת אישיות מומלצת מאד גם ברמה האישית וכמובן ברמה המקצועית.

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי אי אפשר.
כי לילד עד גיל 9 את כלל הכישורים הנדרשים במוח כדי לעמוד מול הגרף.
ובנוסף בגיל הזה יש חשיבות גדולה יותר להפרעות סביבה מה שבגיל 9 ניתן יותר לדרוש מילד לעמוד בהם.
ב"ה זו העבודה שלי, כך שאני יודעת שאפשר לערוך אבחון פסיכודידקטי בערך מגיל 7.
את המבחנים המסוימים בסוללה מתאימים לגיל וליכולת, כמו גם למטרות האבחון.

• הוסף לסימניות
ב"ה זו העבודה שלי, כך שאני יודעת שאפשר לערוך אבחון פסיכודידקטי בערך מגיל 7.
את המבחנים המסוימים בסוללה מתאימים לגיל וליכולת, כמו גם למטרות האבחון.
את מבצעת אבחון דידקטי לילד לפני גיל 9???

• הוסף לסימניות
קצת קשה להגדיר, אבל אסביר בפירוט.

ילד, קטן, בערך בן 7
חכם ופיקח מאד! מצליח בלימודים ב''ה
אוהב ללמוד ובא לו בס''ד בקלות.
ילד לענין, זריז, תמיד מסים ראשון, יודע ואוהב לסדר, מבין ענין, מתמצא במרחב.
ילד טוב!!!
אז מה הבעיה?
כאן אני נתקעת בהגדרה, אולי 'שלימזל'? אולי רחפן? אולי ואולי ואולי
איפה זה בא לידי ביטוי?
-קוראים בשמו 4 פעמים ואם המזל טוב בפעם החמישית הוא שומע, בד''כ זה מאוחר מדי....
-אומרים לו 'אל תעשה כך וכך' והוא גם עושה (לא מחוצפה!!) ואז בד''כ קורה מה שההורים חזו מראש- נשבר, נשפך, נופל, וכו' והוא מסכן, כי הוא לא מתכוון!! אז הוא נבוך ומתנצל עד הדקה הבאה.
-כל דבר שזז ושלא זז הוא צריך לבדוק, למשש, להרגיש, ובד''כ זה לא נגמר טוב..
-כל הליכה שלו מסתיימת בד''כ לפחות בנפילה אחת בדרך אל היעד, כביכול לא רואה מצד שני לא מפספס שום פרט בדרך.
-יודע לקרוא מצוין כשהוא נבחן מילה במילה מצד שני בקריאת קטע לפחות חצי מהמילים לא נקראות במדויק כי הוא ממהר והתוצאה- יודע לספר מה שקרא!!!!

יש לי עוד המון דוגמאות אבל זו התמונה בגדול

התפתחות שלו היתה מוקדמת קיצונית, עמידה בעריסה בגיל 5 חודשים, הליכה בגיל 9חודש.

הילד משדר שטוב לו והוא שמח, זורם, חברותי ומפרגן.

אבל עם כל הכבוד זה חייב התיחסות אלא א''כ יהיה איש מקצוע שיגיד, זה מצוי ויעבור לו עם השנים.

אז למי פונים??
התפתחות הילד - אחרי משא ומתן (כי באבחון סתמי אין אפשרות לראות את הבעיה) הקופה אישרה לו סדרת טיפולים, הוא טופל וללא שינוי.
בדיקת ראיה - תקינה
בדיקת שמיעה- תקינה
מה הלאה?

אולי יהיה לכם רעיון מניסיון למי לפנות .

זה יכול להיות בעיה של ויסות חושי. שבגללה הוא מחזיק דברים חזק מידי או חלש מידי ולכן זה נופל ונשבר (מפריע לו טיקטים? הוא סלקטיבי באוכל - זקוק למרקמים/טעמים מסויימים? מפריע לו רעש? אור? הוא מחבק חזק מידי?). עד כמה שידוע לי תרופות כמו ריטלין - מסייעות לבעית קשב וריכוז, אבל לא כל כך עוזרות לויסות חושי (שהוא הרבה פעמים תסמין נוסף של הקשב והריכוז)... בכל אופן כדאי לבדוק עם איש מקצוע. עצם המודעות לבעיה מאפשרת להגיב בסלחנות...

• הוסף לסימניות
את מבצעת אבחון דידקטי לילד לפני גיל 9???
אבחון פסיכודידקטי. כן.
אני וגם עמיתי בשירות הפסיכולוגי.
ילד שלומד קריאה מגיל 5, אין סיבה לבדוק את יכולות הקריאה שלו רק בגיל 9.
ילדה שהתחילה ללמוד קריאה רק בכיתה א', רצוי להמתין שנתיים לפני שבודקים את ההישגים שלה (קרי: קריאה, כתיבה, חשבון, בגילאים גדולים יותר גם אנגלית) אבל יש נורמות של גיל 8 ו7, תלוי במבחנים.
כך או כך- תמיד אפשר לבדוק את הביצועים, גם אם עדין מוקדם להחליט לגבי לקות למידה (שפירושה פער בין יכולות להישגים).

בכל מקרה, הטענה לגבי כישורים במח וכו' היא לא רלוונטית- בכל גיל בודקים בהשוואה לבני הגיל.
ובנוסף, החלק הדידקטי בודק את ההישגים של הילד. זאת אומרת- את ההצלחה שלו בתחומי הלימוד. ברור שילד לומד בבית הספר את מה שהמח שלו יכול להשיג. לא?
מה שבוחן את היכולות המוחיות (היינו, אינטליגנציה) הוא החלק הפסיכולוגי שבאבחון, שאפשר עקרונית לבצע כבר בגיל 3.
(יש גם אבחון מוקדם יותר שבוחן אינטליגציה תפקודית ללא צורך בתקשורת מילולית)

• הוסף לסימניות
אבחון פסיכודידקטי. כן.
אני וגם עמיתי בשירות הפסיכולוגי.
ילד שלומד קריאה מגיל 5, אין סיבה לבדוק את יכולות הקריאה שלו רק בגיל 9.
ילדה שהתחילה ללמוד קריאה רק בכיתה א', רצוי להמתין שנתיים לפני שבודקים את ההישגים שלה (קרי: קריאה, כתיבה, חשבון, בגילאים גדולים יותר גם אנגלית) אבל יש נורמות של גיל 8 ו7, תלוי במבחנים.
כך או כך- תמיד אפשר לבדוק את הביצועים, גם אם עדין מוקדם להחליט לגבי לקות למידה (שפירושה פער בין יכולות להישגים).

בכל מקרה, הטענה לגבי כישורים במח וכו' היא לא רלוונטית- בכל גיל בודקים בהשוואה לבני הגיל.
ובנוסף, החלק הדידקטי בודק את ההישגים של הילד. זאת אומרת- את ההצלחה שלו בתחומי הלימוד. ברור שילד לומד בבית הספר את מה שהמח שלו יכול להשיג. לא?
מה שבוחן את היכולות המוחיות (היינו, אינטליגנציה) הוא החלק הפסיכולוגי שבאבחון, שאפשר עקרונית לבצע כבר בגיל 3.
(יש גם אבחון מוקדם יותר שבוחן אינטליגציה תפקודית ללא צורך בתקשורת מילולית)
יש מישהי אמריקאית מוכרת מאד בתחום בשם חני חוקת. (מאמינה שאת מכירה)
למדתי ממנה המון, והיא תמיד חזרה ואמרה לנו שאבחון דידקטי אי אפשר לבצע לפני גיל 9 ולכן גם פסיכו דידקטי שהדידקטי הוא חלק בלתי נפרד ממנו אי אפשר לבצע בגיל כזה.
אבחון הוא אף פעם לא מדויק ב100% כי אנחנו לא באמת יכולים לדעת בצורה מושלמת מה קורה ובראש של הילד,
אבל בגיל הזה זה פי כמה וכמה, כי המוח עדיין לא בשל במאה אחוז לקראת למידה, יש המון תאים שכן הבשילו והמון כאלו שאנחנו עובדים עליהם בפועל בגן ובכיתה א' לעידוד הבשלה מהיר יותר כגון קריאה, אבחנות למיניהן וכ' זו גם הסיבה שהלמידה הרצינית והדרישה העקבית יותר מתחילה בבתי הספר רק בכיתות ג' והלאה..
זה מה שאני יודעת, אבל אני ממש לא פסיכולוגית ואפילו לא בדרך להיות..
מאמינה שיש לך בסיס טוב למה שכתבת-ולכן שמחתי להחכים, שיש כאלו שאכן מבצעים זאת.
סקרנת אותי לבדוק במה מדובר בפועל..

• הוסף לסימניות
יש מישהי אמריקאית מוכרת מאד בתחום בשם חני חוקת. (מאמינה שאת מכירה)
למדתי ממנה המון, והיא תמיד חזרה ואמרה לנו שאבחון דידקטי אי אפשר לבצע לפני גיל 9 ולכן גם פסיכו דידקטי שהדידקטי הוא חלק בלתי נפרד ממנו אי אפשר לבצע בגיל כזה.
אבחון הוא אף פעם לא מדויק ב100% כי אנחנו לא באמת יכולים לדעת בצורה מושלמת מה קורה ובראש של הילד,
אבל בגיל הזה זה פי כמה וכמה, כי המוח עדיין לא בשל במאה אחוז לקראת למידה, יש המון תאים שכן הבשילו והמון כאלו שאנחנו עובדים עליהם בפועל בגן ובכיתה א' לעידוד הבשלה מהיר יותר כגון קריאה, אבחנות למיניהן וכ' זו גם הסיבה שהלמידה הרצינית והדרישה העקבית יותר מתחילה בבתי הספר רק בכיתות ג' והלאה..
זה מה שאני יודעת, אבל אני ממש לא פסיכולוגית ואפילו לא בדרך להיות..
מאמינה שיש לך בסיס טוב למה שכתבת-ולכן שמחתי להחכים, שיש כאלו שאכן מבצעים זאת.
סקרנת אותי לבדוק במה מדובר בפועל..
מודה ומתוודה שאין לי מושג מי זו.
מה המקצוע שלה?

מודה גם שלא התחברתי להסברים, אבל אולי זה דיון שבאמת לא אמור להתקיים כאן ודינו צפוי מראש- להיות דיון חרשים.

• הוסף לסימניות
" ש ו ק ו ל ד ".. !!!

סוכריה...
תצייני שאת מבקשת שינווט את השמיעה שלו, כך שישמע גם בקשות שלך!

זה יילך!

זה העלאה למודעות !

אהבתי
מדויק חחח

• הוסף לסימניות
בלת"ק
מנסיון עם ילדה כזו
מה שעזר מאוד מאוד
התעמלות טיפולית
יש במכון דילוגים
מאוד עוזר
ומטפלים לפי הקושי של הילד
ראיתי שינוי מאוד לטובה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה