דיון מעניין וחשוב מאוד. תודה לכל מי שטורחים להאיר את עיני הציבור.
רוצה להוסיף כמה נקודות / הערות. בעיקר על ההכללה.
גילוי נאות, אשתי מטפלת, בוגרת קורס לא אקדמי.
1.
מדברים על נזק ממטפלים שעברו הכשרה לא מספקת (נושא קריטי), ומתעלמים ממקרים רבים של נזק ממטפלים שעברו מסלול אקדמי שלם. (מי שבעולם הטיפול מכיר ויודע).
אלא מה? תמיד יש תקלות או אנשים פחות מצליחים..
אבל פתאום כשזה יגיע למטפלים לא אקדמיים - אז ברור שזה בגלל חוסר ההכשרה ולא בגלל שום דבר אחר.. ואם יש 3 מכונים שאחד מהם מעולה והאחרים בינוניים - אז נכלול את כולם יחד..
בקיצור, המשוואה של אקדמיה=אין נזקים, מכונים=יש נזקים, זו הכללה. אפשר לפתוח אשכולות הפוכים על אנשים שניזוקו מאקדמאים וניצלו על ידי מטפלים לא-אקדמאים טובים. מי שבתחום מכיר בלי סוף.
(למרות שככלל, ללא ספק במחוזות האקדמיה יהיו פחות אחוזי נזקים).
2.
חלק גדול מהדיון הוא נסיבתי ולא לגופו של ענין. תגללו קצת אחורה, חצי מהטענות לא עוסקות ב"תכלס" אלא באלמנטים ספציפיים (אסטרטגיית פרסום, מודלי למידה, התנייה בקבלת טיפול), שאינם ליבת הלימודים וההכשרה.
הנושא האמיתי והיחיד הוא - אחוזי הצלחה וכישלון של המטפלים.
זה קל ונעים להסיט את הדיון לניתוח אסטרטגיות פרסום של מכון (שאינן מושלמות),
או אלמנטים לא מקובלים במודל הלמידה (שייתכן שהם בעייתיים ואפילו מאוד),
ולהנפיק תזות מפוארות ארוכות ומשכנעות,
אבל זו הסטת הדיון מהשאלה המרכזית. בעצם, להפוך גפרור למדורה.
3.
כוללים כאן את כל המכונים הלא אקדמיים בחדא מחתא, אבל ללא ספק יש פערים משמעותיים בין מסלולי ההכשרה.
זו סתם הכללה.
רוצים לדון על מקום ספציפי? תכתבו עליו כותרת ותדונו, אדרבה. אבל זה כבר לא "אקדמי/לא" אלא מקום X.
4.
בסוף, ובעצם הנקודה המרכזית שממש חסרה כאן, היא -
אמירה לא-מכלילה של "כל מטפל לגופו".
אני מכיר מקרוב הרבה מטפלים לא אקדמאיים, שמצליחים בקליניקה מאוד (קבלות בלי סוף). וגם אקדמאים שמקשקשים בשכל וכאלו שאיפשרו התדרדרות שנבלמה וטופלה אצל מטפלים לא-אקדמאים.
אמת שככלל השוק הלא אקדמי מוסדר יותר, אבל בסוף, בתכלס, כל מטפל לגופו.
[אז מי שיטען שדיבור על מכון ספציפי זה לשוה"ר, האם ההכללה החד-משמעית על כל המסלולים ה"לא אקדמאיים" וכל בוגריהם יחד, זה לא הלשוה"ר הכי גדול? ("פצצה מתקתקת", "בוגר אינו יוצא איש מקצוע אלא מאמין" וכו'..)
ואם לתועלת מותר ואף מצוה, אז תגידו לשם יחוד ותפתחו דיון על מקומות ספציפיים.]
5.
חלק גדול מהחיצים הופנה כלפי מכון מסוים, שאני מניח שרובנו מכירים גם בלי להזכיר את שמו. ובכן מהיכרות קרובה וארוכה עם המכון, הרבה טענות מבוססות על:
1. השערות.
2. ניתוחים לא מדוייקים, מחוסר הבנת הנקרא ועד תזות לא-קשורות למציאות.
אין לי זמן או כוח לפתוח דיון בכל אחת מהנקודות, אז רק אומר ככלל. פשוט תבדקו בעצמכם מכלי ראשון את כל הטענות שהועלו.
בנימה אישית,
חשוב לי לציין, אני מכיר את המעלות שבלימוד מסורתי ומוסדר, וגם לא בא לטעון שאין חסרונות במכונים (כל אחד לגופו וכו'), אבל חשוב לדייק ולתת את המשקל הנכון.
רוח השלילה והידענות העצמית בדיון פה, היתה מביאה אותי למסקנות מוטעות אם לא הייתי מכיר כמה שנים את תחום הטיפול הלא-אקדמי.
מצפה ממי שכותב על נושאים כאלה רגישים, וניכר שמתוך כוונות טובות, להיות יותר מדויק ואחראי.

Reactions: hyperactive, יאיר צ, משפחת רוט ועוד 7 משתמשים10 //