למי יש מתכון ללחם כוסמין?

• הוסף לסימניות
למישהו יש מתכון טוב של לחם כוסמין לאופה לחם?
ניסיתי להשתמש במתכון של לחם מקמח מלא, ויצא לי משהו שלא ראוי לתואר לחם...

• הוסף לסימניות
אולי יש פה משהו ואם לא זה סתם טוב

קבצים מצורפים

• 17.doc
    KB 108 · צפיות: 47
  • הוסף לסימניות
אני עשיתי השבוע לחמניות מעולות,
התחלתי ממרשם לחלות רגילות שיש לי ורק הוספתי נוזלחים, הורדתי סוכר, הוספתי מלח וכל קשר בין התוצאה למקור הינו מקרי בהחלט :) בכל מקרה המרשם לפניך והתוצאות היו מעולות.

2 ק"ג קמח כוסמין 100%
2 כפות מלח,
3/4 כוס סוכר קנה גולמי
2 בייצים
1 כוס שמן
3 כפות שמרים יבשים
6(+) כוסות מים פושרים.

לערבב בקערת המקסר את הנוזלים,
מעל לשים את הקמח ובתוכו מעורבים השמרים,
ללוש, לתת לנוח 5 דקות ללוש שוב,

הבצק יוצא רך מאד ודביק.

להניח בקערה לתפיחה, להוריד את הבצק אחרי שעה ולהניח לתפיחה שעה נוספת.

לשמן את הידיים ולצור לחמניות עגולות,
להניח לתפיחה עד להכפלת הגודל ולהכניס תנור בחום בינוני עד למוכנות.

אני גיוונתי ועל חלק מהלחמניות מרחתי מלמעלה שמן זית עם אורגנו,
על חלק סתם שומשום מלא,
ועל חלק שמן זית עם פפריקה ושום (יצא מעדן)

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אני אנסה את הלחמניות. תודה. (מה הכוונה סוכר גולמי?)
אולי בכל אופן יש למישהו מתכון לאופה לחם?

• הוסף לסימניות
יכול להיות שיוצא טעים אבל לחמניות אין סיכוי שיוצא מזה כי הבצק מאוד נוזלי ונמרח על התבנית, זה יוצא כמו פיתות.

• הוסף לסימניות
מהרשת, לא ניסיתי
מכניסים לכלי של אופה הלחם:
1.5 כוסות מים
4 כפות חלב
3 כפות שמן זית או קנולה
3 כפות סוכר
1.5 כפיות מלח
1 כפית קינמון
3.5 כוסות קמח כוסמין מלא אורגני (ניתן לגוון עם סוגי קמחים שונים שנמצאים בסופר מחיטה מלאה, הקמח הזה קצת יקר -סביב 20 שקל, אך מספיק למספר כיכרות)
0.5 כוס קמח לבן
2 כפיות שמרים מהירי פעולה (אינסטנט)
כוס חמוציות (ניתן לגוון גם עם צימוקים)
וזהו- במכשיר שלי מכוונים על תוכנית 3, לחיטה מלאה, של 3 שעות וארבעים דקות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ip6;791079:
יכול להיות שיוצא טעים אבל לחמניות אין סיכוי שיוצא מזה כי הבצק מאוד נוזלי ונמרח על התבנית, זה יוצא כמו פיתות.

לפיתות יש מרקם אחר,
זה אומנם בצק מאד רך ודביק,
אך עם ידיים משומנות נוצרים כדורים שתופחים.

אבל לא משנה השם... העיקר הטעם.

קבצים מצורפים

• לחמניות כוסמין.jpg
    KB 85.3 · צפיות: 0

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה