התייעצות למי נמאס ממוזיקה מוגזמת (בסגנון ובווליום) באירועים?

• הוסף לסימניות
תעשו תאום ציפיות לפני

סיפור שאני תמיד מספר

היה לי חתונה וכל שני דקות הגיעו לבקש לשיר ימים
כמובן שזה מציק גם לתזמורת גם לבחורים וכ"ש לכלה ולנשים
האמא הגיע להגיד שאם ממשיכים לשיר ימים עוד פעם אחת היא לא משלמת
אוקיי הבנו שהיא משלמת
אחרי שתי דקות בא איזה בחור בשם החתן שישירו ימים
אמרנו שהאמא לא מרשה
הוא אמר מה היא יודעת
אני משלם אני הזמנתי אתכם
אז הוא משלם אז כן שרנו
תוך שני דקות היא הופיעה בחמת זעם
עברו עוד מספר דקות
האבא מגיע שחשוב לו מאוד לשיר ימים על איזה ראש ישיבה
לולי זה זה ממש פגיעה
אמרנו לו שהאמא לא מסכימה
הוא אמר
מה היא יודעת
הרי בסוף הערב אני משלם

אז תיאום צפיות בין האבא והאמא והחתן לא ממש היו...

זה סיפור אמיתי התקיים באולם שירת ירושלים
בהיסטוריה שעדיין חיתנו באולמות......

• הוסף לסימניות
שאלת תם.
מישהו מכיר בחור ששילם בעצמו על התזמורת?
אני לא.
אבל זה עדיין לא אומר.
ואם כן,
כמה אחוזים זה מאוכלוסיית המתחתנים?

• הוסף לסימניות
אני רוצה להחזיר אותך לתקופת חתונות הרגילות דאז שאז כן היה חתונות באולמות וכו והיה את הכלל שאפשר מוזיקה עד 11 בלילה והיו קחים שהגיעו ועצרו חתונות ואפילו קנסו אותם.......
ואני שואלת למען ה למה זמר שסך הכל באסך הכל לשמח חתן וכלה עלול לספוג את הדוח??
כל הענין הזה של הווליום זה תלוי מאוד באולם......האלם צריך להיבנות בצורה שלא ישמעו את המוזיקה בחוץ..
אנשים צריכים להבין שזמר סך הכל מגיע לעשות את העבודה שלו בשביל לשמר את העבודה שלו הוא צריך לפנות לקהל יעד מסוים והם הצעירים יותר הבחורי ישיבות למיניהם......עכשיו אני אישית מכירה זמרים שפחות אוהבים את כל הטרנסים למינהם אבל יש חתונות ואני יכולה להגיד שהרבהם כן עושים טרנסים למה?כי הם מכירים את קהל היעד שלהם כלומר הם פונים לצעירים ומכירים טוב טוב את השטח הם יודעים שהציבור הצעיר חי את זה ונושם את זה את זה ואוהב את זה .....
אין להם שום ענין לעשות טרנסים שכולם לא אוהבים זה..... וסך הכל הם מבחינתם מגיעים לעשות את העבודה שלהם בשלמות.......
הציבור היותר מבוגר שלא אוהב את כל הטרנסים למיניהם יכול לבוא בשירים השקטים לכאורה
חתן וכלה שבאמת לא אוהבים אל כל האוירה הזאת הפיתרון הכי פשוט הוא פשוט להיפגש עם אותו זמר שהם בחרו לפני החתונה ופשוט לסכם על השירים שיתנגנו בחתונות וכך זה מונע גם החתן וגם מהמוזמנים וגם מהזמר לשחק את הווליום והשירים....
זמר בא לשרת את החתן והכלה(אני בטוחה שברגע שאנשים יעשו כך זמרים יגידו להם תודה)
מכאן לבוא ולהגיד שצריך להלשין למישטרה ביגלל כל הטרנסים למיניהם וביגלל שאתה חושב שהמוזיקה המיזרחית הכבדה לא יהודית שזה בודאי המישטרה לא מיתמצאת בזה וזה לא התחום של המישטרה לפסוק עם זה כן יהודי או לא יהודי(אני יכולה להגיד לך שעם אתה פונה למישטרה בכזה תירוץהמישטרה תגיד לך במאה אחוז שהם אוהבים את המוזיקה הזאת וכל יום יש להם חפלות למיניהם...זה אותו מוזיקה שהם שומעים)
סך הכל מי שיוצא מפסיד זה החתן והכלה(שזה נכון זה סוף ארוע אבל עדין זה הורס) וגם הזמר בעצמו שסופג את הקנס וכ זה שהוא רק בא לעשות את העבודה ולשמח חתן וכלה וכמה חברים.......
לגבי שכנים היתנהלות שלהם אמורה להיות מול האולם(ולא מול המישטרה)עם הם רואים שמשו לא זז אז פשוט לפנות למישטרה אבל לא בזמן ארוע...........
הבנת הנקרא. תקרא\י שוב את ההודעה עליה הגבת.

• הוסף לסימניות
אולי תתפלאו לשמוע.
יש אנשים שכל כך שומרים כל חייהם על עיניהם ואוזניהם.
שהן נשארו טהורים ורגישים לכל ניואנס של טומאה.
בשביל אנשים כאלה, המוזיקה המופרעת היא פשוט סבל בל יתואר.
לצערי אני לא בדרגה. אבל מכירה מקרוב.
אגב, מוזיקה מזרחית היא מדהימה לא פחות, לדעתי אף יותר. אבל גם פה תלוי איך ומה שרים.

לגבי הבחורים וההורים שניגשים לסירוגין. שוב. זה פשוט לגמרי שמי שמשלם לך על הסחורה הוא זה שבוחר אותה.
1. אשריהם ואשרי חלקם.
הם יכולים להסביר למשפחה שהם לא מגיעים לחתונה בגלל השמירה המיוחדת שלהם. אני בטוחה שיבינו אותם ולא יכריחו אותם להגיע למקום שיפגע בתומתם. מה שהם לא יכולים לעשות זה להכריח את כ-ל הציבור לשמוח בצורה ובדרך ובווליום שהם יכולים להרשות לעצמם בגדרי השמירה שלהם.
2. אם הם לא חלק מהמוזמנים אלא איתרע מזלם לגור ליד אולם שפועל כנגד החוק- הרי הדרך פתוחה בפניהם לעצור את הרעש בכל דרך אפשרית מול בעלי האולם. גם אם זה מוזיקה שקטה, טהורה ומרוממת נפש.

• הוסף לסימניות
1. אשריהם ואשרי חלקם.
הם יכולים להסביר למשפחה שהם לא מגיעים לחתונה בגלל השמירה המיוחדת שלהם. אני בטוחה שיבינו אותם ולא יכריחו אותם להגיע למקום שיפגע בתומתם. מה שהם לא יכולים לעשות זה להכריח את כ-ל הציבור לשמוח בצורה ובדרך ובווליום שהם יכולים להרשות לעצמם בגדרי השמירה שלהם.
כן? באמת? אז לא נלך לשום ארוע? גם לא של בני דודים? ושל חברות? ושל....
וכמובן, גם נתנתק מהמשפחה כולה באותה הזדמנות, כן?
ואגב, אחים שלנו מבינים אותנו, היטב, בדר"כ- זה חינוך מהבית שגם אם חלק כן שומעים- הם מכבדים את מי שלא.
ותאמינו לי שלא נעים לעמוד בחתונה של מישהו קרוב ולהרגיש (פיזית) בחילות וכאבי ראש רק כי לזמר התחשק עכשיו איזה שיר מופרע (ורק כדי שלא יתקיפו אותי- אני לא נותנת דוגמאות למה נחשב מבחינתי שיר כזה שגורם לי רק לרצות להתרחק).
אבל ביננו, זה לא מתחיל ולא נגמר בחתונות. זה גם במוזיקה באוטובוס בטיולים, בכיתה בהפסקות, בהרקדות בית ספריות (בית יעקב, כן, ועם כל כמה שמורות העריכו שדאגנו רק לשירים יהודיים אמיתיים, עוד לא ראיתי מורה שקמה לעצור את השירים המזויעים שהיו שם).כך שבסוף, זה עניין של חינוך, חתונות. לעניין זה, הן קצה הקרחון.
והריני להודיעך, שעל אף הציניות שלך- יש שירים יפים ומשמחים שאפשר לרקוד ולהיות מאושרים באמת ובתמים איתם גם בלי להשתמש בשירים\מקצבים גויים\חילוניים. גם חתונה שלמה. גם כל החיים.

• הוסף לסימניות
בלתק
אני לא בעד שירים כאלו ואחרים,
אבל בגדול - זה הדור היום. וזה השירים. לא נראה לי שאפשר לשנות את המצב הזה.
אז אם מישהו ירצה שירקדו בחתונה שלו - בד"כ אין לו ברירה אחרת.
(ואני לא מדברת על חתונות יחידות סגולה שבהן כול המשתתפים והרוקדים רוצים רק מוזיקה עדינה ובווליום נמוך).

• הוסף לסימניות
אגב ברעיון לא רע ביכלל לכל המיתלוננים על הווליום...........
לעשות חתונת אוזניות שבעצם כל הקונצפ הוא שמי שמפריע לו מוזיקה יכול להוריד את האוזניות ומי שכייף לו יכול לשמוע בפול ווליום אפילו פרטי וכך זה חוסך את כל הבעיות של השכנים והמבוגרים..........
לדעתי זה טרנד שעוד יעוף.....(זה רק התחיל לפני הקרונה והקרונה שיבשה את זה)
בענין המוזיקה המיזרחית אין עליה בעולם!!!ואני לא חושבת שיש להשוות אותה לכל הטרנסים למיניהם

• הוסף לסימניות
אגב ברעיון לא רע ביכלל לכל המיתלוננים על הווליום...........
לעשות חתונת אוזניות שבעצם כל הקונצפ הוא שמי שמפריע לו מוזיקה יכול להוריד את האוזניות ומי שכייף לו יכול לשמוע בפול ווליום אפילו פרטי וכך זה חוסך את כל הבעיות של השכנים והמבוגרים..........
לדעתי זה טרנד שעוד יעוף.....(זה רק התחיל לפני הקרונה והקרונה שיבשה את זה)
בענין המוזיקה המיזרחית אין עליה בעולם!!!ואני לא חושבת שיש להשוות אותה לכל הטרנסים למיניהם
עושים את זה כבר כמה שנים בהרקדות למינהם...
אבל אולי בחתונות זה יכנס גם...

• הוסף לסימניות
כן? באמת? אז לא נלך לשום ארוע? גם לא של בני דודים? ושל חברות? ושל....
וכמובן, גם נתנתק מהמשפחה כולה באותה הזדמנות, כן?
ואגב, אחים שלנו מבינים אותנו, היטב, בדר"כ- זה חינוך מהבית שגם אם חלק כן שומעים- הם מכבדים את מי שלא.
ותאמינו לי שלא נעים לעמוד בחתונה של מישהו קרוב ולהרגיש (פיזית) בחילות וכאבי ראש רק כי לזמר התחשק עכשיו איזה שיר מופרע (ורק כדי שלא יתקיפו אותי- אני לא נותנת דוגמאות למה נחשב מבחינתי שיר כזה שגורם לי רק לרצות להתרחק).
אבל ביננו, זה לא מתחיל ולא נגמר בחתונות. זה גם במוזיקה באוטובוס בטיולים, בכיתה בהפסקות, בהרקדות בית ספריות (בית יעקב, כן, ועם כל כמה שמורות העריכו שדאגנו רק לשירים יהודיים אמיתיים, עוד לא ראיתי מורה שקמה לעצור את השירים המזויעים שהיו שם).כך שבסוף, זה עניין של חינוך, חתונות. לעניין זה, הן קצה הקרחון.
והריני להודיעך, שעל אף הציניות שלך- יש שירים יפים ומשמחים שאפשר לרקוד ולהיות מאושרים באמת ובתמים איתם גם בלי להשתמש בשירים\מקצבים גויים\חילוניים. גם חתונה שלמה. גם כל החיים.
השאלה היא לא עם איזה מוזיקה אפשר לרקוד. מסכימה לגמרי שאפשר לרקוד גם עם ידיד נפש של סעודה שלישית.
השאלה היא איך אנשים שמאד שומרים על עצמם לא לשמוע צלילים לא נכונים, יגרמו לכך שלא ישמעו צלילים לא נכונים.
הפתרונות:
1. להכריח את כל הציבור להתיישר לפי הכללים שלהם, אולי באמצעות עצומה בפרוג.
2. לא ללכת לאירוע שיש בו מוסיקה לא לטעמם
3. אם הם לא אורחים אלא שכנים- לפנות לרשויות המתאימות שימנעו מטרד רעש.

אין שום מטרה ששאפשר להשיג באמצעות כפיה על הציבור, גם אם כל הרבנים וכל ראשי הישיבות והאדמורים יחד יחתמו על כללים.
יש הלכה, והציבור נשמע לה באופן מוגבל. מעבר לזה- הפתרון הוא רק להחליף את העם המוזר הזה שלא מבין לבד שהמוזיקה שהוא שומע בחתונות, אירועים, בתי ספר ובתוך הבתים היא לא טובה. מוזר בכלל שצריך לדבר על זה, לא? העם צריך להבין מעצמו.

• הוסף לסימניות
השאלה היא לא עם איזה מוזיקה אפשר לרקוד. מסכימה לגמרי שאפשר לרקוד גם עם ידיד נפש של סעודה שלישית.
השאלה היא איך אנשים שמאד שומרים על עצמם לא לשמוע צלילים לא נכונים, יגרמו לכך שלא ישמעו צלילים לא נכונים.
הפתרונות:

אין שום מטרה ששאפשר להשיג באמצעות כפיה על הציבור, גם אם כל הרבנים וכל ראשי הישיבות והאדמורים יחד יחתמו על כללים.
יש הלכה, והציבור נשמע לה באופן מוגבל. מעבר לזה- הפתרון הוא רק להחליף את העם המוזר הזה שלא מבין לבד שהמוזיקה שהוא שומע בחתונות, אירועים, בתי ספר ובתוך הבתים היא לא טובה. מוזר בכלל שצריך לדבר על זה, לא? העם צריך להבין מעצמו.
אנשים איבדו את זה
איפה הפורפורציה??!! הפכתם את החתונות כמין חתונות ערביות(עדין לא הגיעו למצב הזה)

• הוסף לסימניות

פתרון ביניים- ללכת לחתונה ואחרי החופה לחזור הביתה :) ככה אמרנו שלום למשפחה ולא שמענו מוזיקה שלא לטעמנו.

• הוסף לסימניות
הפתרונות:

פתרון ביניים- ללכת לחתונה ואחרי החופה לחזור הביתה :) ככה אמרנו שלום למשפחה ולא שמענו מוזיקה שלא לטעמנו.
וואו. כמה שטויות אנשים יכולים להגיד.
עשיתם ממנו חייזרים בערך...
וכיוון שלא ראיתי פה שום טענה עניינית, אין לי אלא לענות לכל הנ"ל, בין על הקנטור ובין על התגובות מחוסר הבנה איך זה נראה באמת- עד שלא תהיו שם- לא תבינו, ועד שלא תשמעו כמה חודשים ברצף הרבה מוזיקה אבל שכולה נקיה לחלוטין- לא תהיו שם.
זה הכל.
תנסו- תבינו לבד.
ותבינו גם שזה לא מופרך בכלל.
וכל זמן שלא ניסיתם- באיזו זכות אתם מקנטרים?!

• הוסף לסימניות
וכיוון שלא ראיתי פה שום טענה עניינית, אין לי אלא לענות לכל הנ"ל, בין על הקנטור ובין על התגובות מחוסר הבנה איך זה נראה באמת- עד שלא תהיו שם- לא תבינו, ועד שלא תשמעו כמה חודשים ברצף הרבה מוזיקה אבל שכולה נקיה לחלוטין- לא תהיו שם.
זה הכל.
תנסו- תבינו לבד.
אף אחד לא קינטר. וגם אין לך שום מושג איזה מוזיקה אני או אחרים שומעים. אני מאמינה באמונה שלמה שמי ששומר מאד על אוזניו מצלילים לא מתאימים יסבול מאד מלשמוע מוזיקה לא לטעמו.

הטענות הן אך ורק לגבי היכולת של הפרט לעצב את המרחב הציבורי לפי טעמו או ערכיו או הגבלותיו.

• הוסף לסימניות
אף אחד לא קינטר. וגם אין לך שום מושג איזה מוזיקה אני או אחרים שומעים. אני מאמינה באמונה שלמה שמי ששומר מאד על אוזניו מצלילים לא מתאימים יסבול מאד מלשמוע מוזיקה לא לטעמו.

הטענות הן אך ורק לגבי היכולת של הפרט לעצב את המרחב הציבורי לפי טעמו או ערכיו או הגבלותיו.
המלינים מרשים לעצמם להלין
בשם הצביון של העיר שהם גרים בה.
המקצבים האלו, גם אם הם חודרים לציבור החרדי
אינם באמת מתאימים ליהודים יראי שמים
ולכן בדיוק כמו שאנשים לא רוצים לראות מכוניות נוסעות בשבת בעירם- אפילו שלא הם נוהגים בהן,
או פריצות- אפילו שהם ומשפחתם לבושים ונוהגים בצניעות
בשם הצביון הזה מותר גם לבקש שמוזיקה עם אופי לא יהודי לא תושמע בקולי קולות.
ואם זה כל כך נפוץ, אז לכן צריך להרים ידיים?
אם היינו נוהגים כך בכל נושא- מזמן החרדים כבר לא היו חרדים.
ובמיוחד שלא מדובר כאן על מוסכמות סימליות אלא על דברים שבאמת חודרים לנשמה.

• הוסף לסימניות
ולכן בדיוק כמו שאנשים לא רוצים לראות מכוניות נוסעות בשבת בעירם- אפילו שלא הם נוהגים בהן,
ומי מחליט מה מתאים לצביון ומה לא? הרי מי שמבקש את המוזיקה הם תושבי העיר. או העיר החרדית הסמוכה והדומה שהגיעו לאירוע.
אנשים לא רוצים לראות רכבים או אנשים לא צנועים- לגיטימי. אנושי. בדיוק כמו שלא בא לי לראות פרסומות בעיר שלי כי הן מעודדות צריכה מיותרת. האם אפשר למנוע מאנשים כאלה לגור/ לעבוד/ לעבור בעירם? רק ברחובות סגורים שאפשר להשליט בהם טרור. לא ברמה ציבורית ועירונית.

הדיון הוא לא מה מתאים לך, לי או לשכנים. הדיון הוא האם אפשר להשליט קו מסוים במוזיקה ולחייב את כל הקהילה/ עיר/ ציבור לציית לו, למרות שיש כנראה דרישה ציבורית דווקא למוזיקה מהסוג האסור. אם לא היתה דרישה והסכמה, זה פשוט לא היה קורה. אדם סמית מפורש.

• הוסף לסימניות
זה הכל.
תנסו- תבינו לבד.

לא הבנת נכון.
ההבדל בינינו זה לא סוג המוזיקה שאנחנו שומעים, ההבדל זה העובדה שיש אנשים שמבינים שהם לא יכולים לכפות את הרמה הדתית שלהם על אחרים. פה נעוץ כל ההבדל.
אם את רוצה להכריח כל חתונה שאת הולכת אליה לתאם ציפיות מולך הבעיה היא בך.
מצטערת להגיד.
אירוע שלהם, המוזיקה לבחירתם. אם לא מתאים לך את יכולה להתקשר להגיד מזל טוב אני בטוחה שהם יבינו :)

• הוסף לסימניות
רק תיקון קטנטן- אני לא גרה בעיר חרדית.
גם כילדה-נערה-בחורה לא גרתי בעיר חרדית.
אז זו לא מחאה בשם צביון העיר, זו מחאה בשם נשמותיהם של ישראל.
גם בערים מעורבת, מה שנקרא, מפריע לנו לראות מראות לא צנועים, נכון?
אם תשבו בסוכה בחג ראשון ותשמעו את השכן מתניע את הרכב- זה יפריע לכם בין אם יש שכן חילוני אחד בשכונה ובין אם מאה, נכון?
כשהיה באחד הרחובות של עיר ילדותי חנות עם בשר לא כשר- כל הילדים שהכרתי השתדלו לעצור את הנשימה כשעברו לידה כדי לא להריח (אפילו שאין שום איסור להריח), אז כשזה מוזיקה שלכל הדעות משפיעה על הנפש- מה זה משנה אם הנפש הנ"ל נמצאת בבני ברק, אלעד או עפולה?! (הערים אקראיות לגמרי)

• הוסף לסימניות
רק תיקון קטנטן- אני לא גרה בעיר חרדית.
גם כילדה-נערה-בחורה לא גרתי בעיר חרדית.
אז זו לא מחאה בשם צביון העיר, זו מחאה בשם נשמותיהם של ישראל.
גם בערים מעורבת, מה שנקרא, מפריע לנו לראות מראות לא צנועים, נכון?
אם תשבו בסוכה בחג ראשון ותשמעו את השכן מתניע את הרכב- זה יפריע לכם בין אם יש שכן חילוני אחד בשכונה ובין אם מאה, נכון?
כשהיה באחד הרחובות של עיר ילדותי חנות עם בשר לא כשר- כל הילדים שהכרתי השתדלו לעצור את הנשימה כשעברו לידה כדי לא להריח (אפילו שאין שום איסור להריח), אז כשזה מוזיקה שלכל הדעות משפיעה על הנפש- מה זה משנה אם הנפש הנ"ל נמצאת בבני ברק, אלעד או עפולה?! (הערים אקראיות לגמרי)
מי אמר שמוזיקה שאת שמעת בעיר שלך שומעים את זה בעיר חרדית???
אנשים קצת פורפורציות

• הוסף לסימניות
לא הבנת נכון.
ההבדל בינינו זה לא סוג המוזיקה שאנחנו שומעים, ההבדל זה העובדה שיש אנשים שמבינים שהם לא יכולים לכפות את הרמה הדתית שלהם על אחרים. פה נעוץ כל ההבדל.
אם את רוצה להכריח כל חתונה שאת הולכת אליה לתאם ציפיות מולך הבעיה היא בך.
מצטערת להגיד.
אירוע שלהם, המוזיקה לבחירתם. אם לא מתאים לך את יכולה להתקשר להגיד מזל טוב אני בטוחה שהם יבינו :)
אני הבן אדם האחרון שכופה את דעתו.
עד השרשור הזה, הייתי בטחה שאני גם הבן אדם האחרון שזה מפריע לו.
ואני הולכת לכל החתונות, וכשלא- זה לא קשור למוזיקה.
לא התייחסתי לשאלה האם ללכת לחתונות.
התייחסתי לשאלה האם השירים שמשמעים שם, בין השאר, ראויים להשמע בארוע חרדי.
תיקון- בארוע של יראי ד'.

נ.ב. ותתפלאי, אמנם מעולם לא כפיתי את דעתי, אבל במשך כמה וכמה שנים, בכיתת הגבוהות של היסודי ובכל התיכון, הכיתה שלי בחרה לשמוע בציבור רק שירים שמתאימים לכולן, וראי זה פלא- עדיין היינו הכיתה הכי שמחה, שרוקדת הכי הרבה וכולן, גם אלו ששמעו שירים גויים, הסתובבו גאות שככיתה אנחנו שומעות ומשמיעות רק שירים ראויים. גם כשזה דרש, למשל, להחליף עשרה פלייבקים לשיר שרצינו לכתוב (והיה יותר משיר אחד כזה) עד שהגענו לפלייבק של שיר מספיק בסדר. ועד היום, שנים אחרי, כולן מאוד שמחות שהן עשו את זה. זה לא כ-ז-ה הזוי כמו שזה נשמע לך, כשיש כבוד הדדי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה