כללי למי שייך הזכויות יוצרים?

• הוסף לסימניות
אני עיצבתי ספר טלפונים עם הרבה פרסומות למישהו,
הלקוח רוצה את כל הקבצים פתוח,
זה שייך לו? והוא יכול להשתמש עם הפרסומות גם בשנה הבא רק לעשות לבד שינוים?
או זה שייך לי ואני צריכה לעשות את התיקונים?
מה אני צריכה לעשות?

• הוסף לסימניות
לא הייתי אומרת בכזה אופן גורף - PDF, יש כאן בעיה. מצד אחד, הוא בעל הבית ואם לא סיכמתם ביניכם מראש מה דין העבודה - יש כאן שאלה שנראה לי הזכויות כאן הן לצד בעל הבית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י R.Design;496244:
לא הייתי אומרת בכזה אופן גורף - PDF, יש כאן בעיה. מצד אחד, הוא בעל הבית ואם לא סיכמתם ביניכם מראש מה דין העבודה - יש כאן שאלה שנראה לי הזכויות כאן הן לצד בעל הבית.
אבל אם הוא שילם לי רק לפי שעה, זה שייך לו?

• הוסף לסימניות
כן. והסיבה פשוטה. כאשר ידידי שילם לגרפיקאים על פרסומת בעיתון לענין הוא גם פרסם את זה בתכל׳ס. מאי נפק״מ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הלל נאה;496331:
כן. והסיבה פשוטה. כאשר ידידי שילם לגרפיקאים על פרסומת בעיתון לענין הוא גם פרסם את זה בתכל׳ס. מאי נפק״מ

לא דומה לא כמעט. הוא רוצה לקחת את הקבצים הפתוחים ולהשתמש בהם בשנים הבאות.
לפרסם בשני עיתונים אפשר בפי די אף.
נטיית הלב שלי היא לתת קובץ סגור בלבד.

• הוסף לסימניות
אין כאן ענין של נטיית הלב, צריך לשאול עו"ד מומחה. יש כללים.

• הוסף לסימניות
יש כאן הרבה פרטים:
באיזה מחשב זה נעשה?
לפי מה חושב התשלום ועוד.

זו שאלה למורה הוראה

• הוסף לסימניות
אם את לא שכירה את לא צריכה לתת קובץ פתוח.
ואם הוא מתעקש - שישלם יותר! נקודה.

• הוסף לסימניות
אצלנו בעבודה מקובל לומר, שלבקש קובץ פתוח זה כמו לבקש מהמסעדה את המתכון... למה שאחר כך נבוא שוב לאכול?

• הוסף לסימניות
עבדתי במחשב שלי, והשקתי המון זמן ושעות, למה זה מגיע לו? כי הוא שילם לי על השעות?
זה עדיין לא אומר שזה שייך לו והוא יכול להשתמש עם הקבצים מתי שמתחשק לו,:(:(

• הוסף לסימניות
הוא בפירוש לא יכול, אלא אם כן סוכם מראש על קבצים פתוחים.
מה שמקובל בתחום - לקוח מקבל רק קובץ סגור, PDF

• הוסף לסימניות
זה בערך כמו לבקש מהנגר את כל כלי העבודה שלו.
הוזמנה יצירה - התקבלה יצירה. מושלמת. הכוונה למוצר מוגמר, בגרפיקה - PDF, במוסיקה - רצועת קול ולא סדרת ערוצים, וכן על זה הדרך. בכל עבודה שהיא מקבלים מוצר מוגמר, ולא מערכת רכיבים שמהם ניתן להרכיב בקלות מוצר שונה. ובמילים אחרות: אין לתת ללקוח קבצים פתוחים לשימוש ממוחזר (שימוש חוזר כן, ממוחזר לא).
אלא אם כן סוכם מראש כך, והענין מתומחר בהרבה יותר.

• הוסף לסימניות
אין צורך לעשות אנלוגיות והשוואות שונות ומשונות מעולם המטבח והשרברבות. ישנו חוק במדינת ישראל והחוק הזה קובע באופן ברור למדי שזכויות הקנין הרוחני על יצירה הן בבעלות היוצר.
כפי שאומר החוק:
35. (א) ביצירה שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה, כולה או חלקה, הוא היוצר, אלא אם כן הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר, במפורש או במשתמע.

אמנם במקרה שבו היוצר הינו עובד של אדם אחר והיצירה נעשתה במסגרת העסקתו, אזי זכויות היוצרים שייכות למעסיק (בהתקיים מספר תנאים).

כמובן שפרילנסר (עצמאי) אינו נחשב כעובד של המזמין. ובהתאם לכך, הוא בעל זכויות היוצרים על העבודה ואין למזמין זכות על העבודה מעבר לזכויות השימוש שהוא שילם עבורן.

לסיכום:
הלקוח הזמין עיצוב פרסומות, וקיבל פרסומות מעוצבות ומוכנות להדפסה.
כאן תמה ההתקשרות העסקית בין המעצב למזמין.

• הוסף לסימניות
אני חייבת לציין פה, שאין אין אין כמו פרוג!
לפני שנים מספר, בעודי עצמאית מתחילה, התחבטתי רבות בנושא הזה של זכויות יוצרים,
בפרט מול לקוחה מסויימת שעשיתי לה לוח שנה מאוד ייחודי, והיא רצתה שיהיה רשום שם כל הזכויות שמורות למי? לה....
הסברתי את זכויותי בהססנות רבה, בעיקר בגלל שלא היה לי את הידע המספיק, רק ידעתי שהזכויות הן שלי, ולכן התעקשתי בלי פשרות. אבל בגלל חוסר הבטחון שלי זה לא יצא טוב...

והנה פה, ק"ק דפרוגא, אנשים נחלצים להסביר, מביאים ציטוטים מחוק זכויות יוצרים, וכולם תומכים ומעודדים.

• הוסף לסימניות
ההבדל הוא בין עובד שכיר, לפרילאנסר שנותן עבודה מוגמרת.
אופן התשלום בצורה גלובאלית או לפי שעות, נמדדת רק בתמחור אך לא בבעלות.

הזמנתי מהמאפייה לחם מיוחד, אני אקבל את המרשם?
הזמנתי אצל תופרת בגד חגיגי, אני אקבל את השבלונה?

עבור קובץ פתוח, יש לשלם בצ'ק פתוח!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה