כמה שיותר גדולים הבעיות יותר גדולותנכתב ע"י RacheliArt;1380401:למי פה יש מתבגרים שהחדר שלהם נראה כמו הצרות שלנו????
כולם מדברים פה על הקטנים, אבל בגילאי העשרה זה יותר גרוע...
ואחרי שהבנתי את זה וניסיתי לעזור לעצמי, חלקתי את סוגי הבלגנים ל-2:
1. פעולות קצרות וממוקדות שלוקחות זמן קצר ומסתיימות (כגון: החלפת טיטול / הכנת קפה / בדיקת כינים לילדים / וכו').
2. פעולות ארוכות ומתמשכות, שאורכות זמן רב (כגון: משחק של הילדים / ציור / שטיפת כלים רבים וכו').
הפעולות הקצרות והממוקדות - כדי להשלים אותן - חייבים לסדר. הסדר הוא סיום הפעולה. סגירת הפינות.
החלפתי טיטול - עדיין לא סיימתי את פעולת ההחלפה אם לא הכנסתי את המשחה והמגבונים לתיק ההחתלה, סגרתי אותו, והחזרתי למקום.
הכנתי קפה - לא סיימתי את הפעולה עד שלא הכנסתי את הקפב והסוכר לארון, ואת החלב למקרר.
הסדר הוא מעין השלמת הפעולה, סגירת כל הקצוות, בלי להשאיר שום דבר פתוח.
נכתב ע"י RacheliArt;1380401:למי פה יש מתבגרים שהחדר שלהם נראה כמו הצרות שלנו????
כולם מדברים פה על הקטנים, אבל בגילאי העשרה זה יותר גרוע...
נכתב ע"י pr;1382279:פוסטר, העיניים שלהם כל כך זוהרות ושמחות - שלא הצלחתי להתרכז בלרחם עליך.![]()
יש לי עצה ששמעתי ממישהי, שאני מתפלאת שעוד לא רשמו אותה:
הבית לא צריך להיות באמת מסודר, הוא רק צריך להראות מסודר!
כיוון חשיבה חדשני בשבילי. תודהנכתב ע"י sunshine;1382521:יש לי עצה ששמעתי ממישהי, שאני מתפלאת שעוד לא רשמו אותה:
הבית לא צריך להיות באמת מסודר, הוא רק צריך להראות מסודר!
הרי הבעיה היא שזה גורם לך תיסכול לראות את כל הבלאגן, אז פשוט ברגע שהבית נראה מסודר, גם אם הוא לא, לפחות תחושת התיסכול יורדת, ונעים להיות בבית.
למשל, במקום לסדר את כל המשחקים המפוזרים על הרצפה, לוקחים שקית (או אשפתון, תלוי בכמות...), ומכניסים הכל לבפנים, ומניחים בחדר ילדים בפינה, ואח"כ כשיש יותר פנאי ממיינים מהשקית כל משחק למקום שלו.
ברגע שאין משחקים על הרצפה, מעבירים טאטוא קל, וכבר הבית נראה מצוין.
או למשל, אם יש ערימה ענקית של כלים על השיש, אפשר לסדר אותם בצורה מסודרת בכיור, ואז כשהשיש מפונה כבר יש יותר יישוב הדעת.
תמיד לחשוב מה אפשר לעשות שיתן מראה מסודר לבית. לרוב אלו פעולות קצרות מאוד לביצוע, אך המוטיבציה שזה נותן אח"כ היא גדולה! כשהשיש נקי ורק הכיור מלא, יש יותר מוטיבציה לעשות כלים, מאשר אם הם נערמים על השיש.
ובכלל, אני לא חושבת שאפשרי עם ילדים קטנים לסדר את הבית באמצע היום, אלא אם כן עושים מזה משחק, אבל לא כדאי לבנות על זה כי זה משעמם אותם. הכי טוב להשאיר את משימת הסדר לערב לאחר שהם הלכו לישון, או בבוקר לאחר שהם יצאו לגנים.
ועוד הערה חשובה, בעקבות מה ש-KR כתבה על ההשלמה שלה עם המצב. רציתי לחזק את דבריה.. לפעמים את במצב שאת לא יכולה לסדר או למנוע את הבלגן, ואת רואה מול עיניך איך השובבים עושים קטסטרופה בבית ואת לא יכולה למנוע אותם (עייפות לפני/אחרי לידה, זמן האכלת התינוק וכו'), אז לפחות לקבל את זה ברוגע ובשלווה. זה לא יעזור לצעוק עליהם, זה רק ירגיז אותך ויפגע בבריאותך... הרי הם רק ילדים, וזה בטבע שלהם להנות מבלגן! בטבע שלהם! זה חלק מהלמידה שלהם את העולם. ככה הם חשים את החומר ולומדים אותו... צעקות של אמא לא בונות כלום, רק הורסות. אני מכירה מישהי בלגניסטית מאוד, שקיבלה הרבה צעקות מאמא שלה על סידור החדר, וזה פשוט יצר לה ריאקציה שהיא נרתעת מלסדר, ונהנית לראות הכל זרוק ברחבי החדר, בארון שלה הבגדים דחוסים ללא קיפול וכו'. היא פשוט לא מסוגלת לסדר...
לסיכום, להשקיע מינימום זמן בארגון הבית כך שיראה מסודר במבט מלמעלה, וגם זה לא כל היום אלא, פעם/פעמיים לפי הצורך. זה נותן הרגשה טובה ומוטיבציה לסדר.
וגם, לקבל בשלווה את הבלגן, ולא לכעוס על הילדים, כי זה הטבע הנורמלי של ילדים.
ועוד הערה חשובה, אחת הבעיות היא שאת בטוחה שרק אצלך זה כך וכל השכנות מסודרות כמו מוזיאון. אז תדעי לך שרוב הנשים מרגישות כך, ואלו שבאמת הבית שלהן מוזיאון זה או נשים עם ילדים בגילאים הרבה יותר גדולים, או נשים מהזן הזה שעובד על בטריה לא נגמרת, שכל הזמן מתקתקות דברים, ולא מסוגלות לשבת דקה. רוב הנשים לא כך.
בהצלחה!
נכתב ע"י קוביה;1381348:כמה שיותר גדולים הבעיות יותר גדולות
וגם אצלך יש את הקטע עם הנעלים?
מטאטאת את המטבח ואז מסתובבות לי מתחת לרגלים נעלי שבת ונעלי יום חול קורקס ונעלים ישנות כי לא מצאו את הנעלים החדשות...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים