שוק ההון לסוחר המתחיל (לא המשקיע!!!)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שבהתחשב בגודל הפעילות קשה לקבוע שיש לו נזק אם אנשים יבחרו השקעות על פני מסחר
לא צריך להיות גאון כדי להבין שאם בן אדם עושה עשרות פעולות קניה ומכירה ביום או בשבוע, כשעל כל פעולה הוא משלם לפחות כמה שקלים, שמיטב תרוויח מזה הרבה יותר מאשר בערך 100 ש"ח לחודש באחד מהאפשרויות המנוהלות של מיטב. [בתיק גדול עם דמי ניהול יקרים]

• הוסף לסימניות
לא צריך להיות גאון כדי להבין שאם בן אדם עושה עשרות פעולות קניה ומכירה ביום או בשבוע, כשעל כל פעולה הוא משלם לפחות כמה שקלים, שמיטב תרוויח מזה הרבה יותר מאשר בערך 100 ש"ח לחודש באחד מהאפשרויות המנוהלות של מיטב. [בתיק גדול עם דמי ניהול יקרים]
אבל הבחירה היא לא רק בין לסחור כל יום עם 50 פעולות כנגד לקנות פעם בחודש את המדד
במקום להיות סוחרים הם יבואו ליעוץ לניהול למוצרים שונים

תגידי את מה יותר משתלם למיטב
לקוח עם מיליון שעושה פעילות מסחר כל יום או משאיר את הכסף ומשלם דמי ניהול ב-% מהנכסים?

• הוסף לסימניות
אבל הבחירה היא לא רק בין לסחור כל יום עם 50 פעולות כנגד לקנות פעם בחודש את המדד
בגדול דברתי על סוחרים יומיים, וזה מה שהבאתי ממנו.
וכאמור בזה הרווח למיטב הרבה יותר גבוה.
תגידי את מה יותר משתלם למיטב
לקוח עם מיליון שעושה פעילות מסחר כל יום או משאיר את הכסף ומשלם דמי ניהול ב-% מהנכסים?
אם הוא עושה נניח 20 פעולות קניה ומכירה ביום זה הרבה יותר ריווחי בשבילם.

• הוסף לסימניות
בגדול דברתי על סוחרים יומיים, וזה מה שהבאתי ממנו.
וכאמור בזה הרווח למיטב הרבה יותר גבוה.

אם הוא עושה נניח 20 פעולות קניה ומכירה ביום זה הרבה יותר ריווחי בשבילם.
אני לא בטוח שאת מבינה את העסק שלהם
חברה מהסוג הזה מעדיפה בהרבה פעילות של ניהול יעוץ וכד
יש לזה הרבה סיבות
הכנסה יציבה ומתוכננת
שימור לקוחות
שולי רווח יותר גבוהים וכו
זה לא אינטראקטיב שעמלות מסחר זה הרווח הגדול שלה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני לא בטוח שאת מבינה את העסק שלהם
חברה מהסוג הזה מעדיפה בהרבה פעילות של ניהול יעוץ וכד
יש לזה הרבה סיבות
הכנסה יציבה ומתוכננת
שימור לקוחות
שולי רווח יותר גבוהים וכו
זה לא אינטראקטיב שעמלות מסחר זה הרווח הגדול שלה
חברה מהסוג שלה כיום מתעסקת בכמה תחומים, ולא ידוע לי שהיא מעדיפה להרוויח דווקא בתחום מסוים.

• הוסף לסימניות
חברה מהסוג שלה כיום מתעסקת בכמה תחומים, ולא ידוע לי שהיא מעדיפה להרוויח דווקא בתחום מסוים.
ברור שעדיף להרויח מכל דבר מלהרויח על חלק.
אני רק אומר שלמיטב כחברת אם הרבה יותר משתלם דווקא אלא שלא סוחרים למרות שהיא מרויחה גם עליהם.
ולכן אני לא הייתי רואה אמירה שלו כהוכחה לכוונותיו הטהורות
(לא שבטוח לא, פשוט אין הוכחה)
ולאמיתו של דבר הרוב מפסידים הוויכוח שיכול להיות על אלה שמשקרים לדעתו

• הוסף לסימניות
אם הם כל כך מיליונרים ״המקצוענים״ האלה
למה הם כל היום משווקים קורסים למינהם?
מאות אם לא אלפי מחקרים הוכיחו שלמסחר יומי יש תוחלת שלילית והפסדים
בסווינג או בהשקעות ערך שיש היגיון מסוים גם אם זה אקטיבי
וכ״ש בהשקעות ארוכי טווח
זה תלוי בך אני דיברתי על מסחר לטווח קצר - יומי שבועי כלומר למבינים סווינג ולכן מי שרוצה להיות באמת רווחי במסחר יומי צריך להבין שזה לא דרך קלה כל מי שאני מכיר ואני מכיר הרבה מהטופ של התעשייה הזאת בארץ ובולם עברו דרך מאוד קשה עד שנהיו רווחיים ולכן כשכותבים לך ש90% (אפילו שלפי מחקרים עדכניים ונתוני ברוקרים של CFD וממונפים זה באיזור 82% לא יותר) מפסידים זה בגלל שכל טמבל יכול לפתוח שם תיק ולקרוא לעצמו סוחר יומי כי הוא ממנף את הכסף ויש פה כמה דברים ביחד קודם כל בן אדם בא עם הרגשה שהוא מבין ויודע אפילו שהוא לא יודע כלום ודבר שני הוא ממנף את הכסף בצורה מטורפת ולכן מפסידים הרבה ומהר ומה 15-20% הנותרים אז הרבה מתמקצעים עד שהם הופכים לרווחיים באופן סיסטמתי ומביאים הרבה כסף הביתה
1763042426875.png

1763042486950.png

1763042543507.png

• הוסף לסימניות
בל נשכח שהוא בעל אינטרס
לכן נעמיד את דעתו ביחד עם כל בעלי האינטרסים
גם מהצד השני יש אינטרסנטים...
לא בא חלילה לפגוע באף אחד, אבל רוב ככל הנלחמים פה נגד מסחר יומי - ואולי הם צודקים, אישית אני מאמין להם - הם גם מרוויחים כשפותחים ללקוחות ומדרבנים להשקיע (שזה מבורך בפני עצמו) ומקבלים אחוזים מהחברות השונות..

• הוסף לסימניות
גם מהצד השני יש אינטרסנטים...
לא בא חלילה לפגוע באף אחד, אבל רוב ככל הנלחמים פה נגד מסחר יומי - ואולי הם צודקים, אישית אני מאמין להם - הם גם מרוויחים כשפותחים ללקוחות ומדרבנים להשקיע (שזה מבורך בפני עצמו) ומקבלים אחוזים מהחברות השונות..
כתבתי את ההודעה למקצועי בלבד שמתימרת לכתוב שהיא אינה בעלת אינטרסים
ולכן לא הוגן שתביא דעות של בעלי אינטרסים
וכמו שעומק הסיכוי כתב שככל הנראה כן יש לו אינטרס לכתוב כך

• הוסף לסימניות
בחירה שלך איך לקחת את הדברים.

מעניין למה כל המוסדיים לא הצליחו למצוא איזה סוחר יומי מוצלח שינהל להם איזה מסלול השקעה או שניים, וככה הם יניבו למשקיעים שלהם רווחים יותר גבוהים...

• הוסף לסימניות
הם גם מרוויחים כשפותחים ללקוחות ומדרבנים להשקיע (שזה מבורך בפני עצמו) ומקבלים אחוזים מהחברות השונות..
אני לא יודעת למי כוונת דבריך, אבל אני אינני מרוויחה שום אחוזים מהחברות השונות.
[כמובן חוץ מהכסף האישי שלי שמושקע בחברות השונות, ואני מרוויחה מעצם ההשקעה דרכם]

• הוסף לסימניות
מסחר יומי נראה מפתה רווחים מהירים, שליטה מלאה, אקשן יומיומי. אבל המציאות שונה לגמרי.

זה תחום שדורש:

• מעקב צמוד אחרי השוק במשך שעות.
  • תגובה מיידית לכל שינוי, בלי להסס.
  • משמעת ברזל לעמוד בתוכנית גם כשהרגש משתולל.
  • ידע וניסיון מעמיק בניתוח טכני, ניהול סיכונים ופסיכולוגיית שוק.

מבחינה מנטלית, זו מלחמה יומיומית. הלחץ גבוה, התנודות חדות, והאדרנלין מטשטש החלטות. רוב האנשים נשחקים מהר, מתעייפים, או מקבלים החלטות רגשיות שמביאות להפסדים.

לכן חשוב להבין מסחר יומי זה לא השקעה, זו עבודה במשרה מלאה עם סיכון גבוה.
מי שאין לו זמן, עצבים חזקים או שליטה רגשית מוחלטת, עדיף שיתמקד באפיקים ארוכי טווח שבהם הכסף עובד – לא הלב.

• הוסף לסימניות
נראה לי שהתגובה שלך חורגת קצת מהדיון.
לדעתי, במקום להטיל ספק בכוונות של מקצועי בלבד, עדיף לומר תודה על הזמן וההשקעה שהיא משקיעה בלענות ולעזור כאן לכולם.
אם יש לך משהו אישי מולה, עדיף לסגור את זה בפרטי ולא בפורום.

• הוסף לסימניות
מי שאומר ש"‏המוסדיים לא מצאו סוחר יומי רווחי" כנראה לא ממש מכיר את העולם היחסית נסתר של קרנות גידור. הרבה מהקרנות היציבות בונות את עצמן על פיזור: חלק במסחר יומי, חלק באסטרטגיות אחרות, וככה הן מצליחות לייצר תשואות שעוקפות את השוק, לפעמים בעשרות אחוזים. אני לא מגזים.
אני לא התכוונתי שכל תגובה שלי תישמע כאילו אני "בעד" מסחר יומי, ממש לא. אבל כשאני רואה את הדיונים פה, חשוב לי פשוט לשים את המציאות על השולחן.
מסחר יומי ברוב המקרים יעשה לכם את הדברים הבאים:
להפסיד הרבה מאוד כסף,
לאבד אמונה בעצמכם,
ולקבל חוסר אמון מהסביבה שלכם,
לפחות עד הרגע שבו אולי תצליחו להחזיר את ההפסדים ולהיכנס לרווח.
עוד נקודה שאנשים אוהבים לדחוק הצידה זה נושא המשמעת. מסחר יומי זה לא "באתי לשחק בבורסה", זה משמעת ברמה צבאית. לדעת לחתוך הפסד גם כשכואב, לא לרדוף אחרי השוק, לא להכפיל הימורים כדי "להחזיר את מה שהלך", לעמוד בחוקי הסיכון גם כשהיום כבר עצבני ואתם "בטוחים" שהפעם זה יעבוד. מי שכבר היום יודע על עצמו שהוא מתקשה להתמיד בדברים בסיסיים, להחזיק מסגרת, לשמור על גבולות שהוא קובע לעצמו – שלא יצפה פתאום להיות מכונת משמעת מול גרף מהבהב. המסחר לא מתקן בעיות משמעת, הוא רק מגדיל אותן עם תג מחיר בדולרים.
מי שנכנס למסחר יומי או למסחר ממונף בכלל, בתקווה להתעשר ביום אחד, כמעט בטוח לא יצליח. מי שנכנס בתקווה להיות עשיר יום אחד, עם ראייה של תהליך ודרך, עם עבודה על משמעת ולא רק על "סטאפ", יש לו כבר יותר סיכוי.
את כל הנושא הזה פתחתי בעיקר בשביל להזהיר חבר'ה שעדיין לא נכנסו למסלול של מסחר יומי והפסדים, ולהגיד להם מראש למה הם הולכים. אם אחרי כל זה אתם עדיין רוצים ללכת על זה – באהבה. אין לי בעיה גם לשמוע אתכם אחר כך כשכואב. רק תזכרו: לבני המשפחה זה כבר לא יישמע מעניין או מצחיק. אין מה לעשות.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מי שאומר ש"‏המוסדיים לא מצאו סוחר יומי רווחי" כנראה לא ממש מכיר את העולם היחסית נסתר של קרנות גידור. הרבה מהקרנות היציבות בונות את עצמן על פיזור: חלק במסחר יומי, חלק באסטרטגיות אחרות, וככה הן מצליחות לייצר תשואות שעוקפות את השוק, לפעמים בעשרות אחוזים. אני לא מגזים.
בטווח ארוך אז הרוב המוחלט של קרנות הגידור מניב תשואות נמוכות יותר [ביחד עם דמי הניהול] מאשר השקעה פאסיבית במדדים.

• הוסף לסימניות
@מקצועי בלבד את לא מכירה את קרנות הגידור לצערי אני לא ארחיב על זה פה אבל הקרנות היציבות מרוויחות אחוזים יפים מאוד כל שנה אני לא מדבר על ניהול השקעות אלא על קרנות גידור מקצועיות שלא משקפות לציבור הרחב את הנתונים שלהם ומי שיכול להכניס את הכסף לשם זה רק אנשים מסויימים

• הוסף לסימניות
@מקצועי בלבד את לא מכירה את קרנות הגידור לצערי אני לא ארחיב על זה פה אבל הקרנות היציבות מרוויחות אחוזים יפים מאוד כל שנה אני לא מדבר על ניהול השקעות אלא על קרנות גידור מקצועיות שלא משקפות לציבור הרחב את הנתונים שלהם ומי שיכול להכניס את הכסף לשם זה רק אנשים מסויימים
לא צריך להכניס לשם כסף כדי לדעת מה הביצועים שלהם.
אפשר לשמוע את הנתונים פה -

• הוסף לסימניות
@שמעון34
בינתיים זה נראה שאתה הסוחר היחיד כאן
אז אולי במקום להתווכח תתחיל לשתף בתובנות שלך

• הוסף לסימניות
כל עוד מכל עשרות אלפי גולשי פרוג לא קם עדיין אפי' אחד! שיעיד על עצמו
שהוא מרויח יפה לאורך זמן! ממסחר יומי, הרי שהדעת נותנת שאין באמת אופציה להרויח בזה.
[רוב הניקים הרי מסתתרים תחת שם בדוי כך שאין חשש לעינא בישא]
[ואדרבה אם יש כאן ניק שעונה להגדרה הנ"ל בבקשה שיספר איך הגיע לשם]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה