התייעצות לפתוח קרן השתלמות השנה או לחכות לשנה הבאה?

• הוסף לסימניות
יש לי עכשיו 20 K בחשבון, השאלה היא האם לפתוח עוסק פטור ולפתוח קרן השתלמות ולדחוף את זה עוד השנה [מסתמא כעצמאי אפשר להפקיד בפעם אחת, תתקנו אותי אם אני טועה..], או לחכות לשנה הבאה.
צדדי הספק, לכאו' אם סמוטריץ' יממש את איומיו למסות את קרן השתלמות לאחר 6 שנים [עוד לא ברור איך הוא יאכוף את זה שלא תמשוך ותפתח מחדש, ואכמ"ל], א"כ עדיף לחכות לשנה הבאה וכך לנצל את הטבת המס לשנה השישית, שבה יהיה כבר יותר כסף בחשבון ואפקט ריבית דריבית יפעל לטובתי. מאידך, אם הגזירה לא תתממש, ואני מתכוין להשקיע לטווח ארוך כך שאין בכוונתי למשוך לאחר שש שנים, א"כ עדיף להכניס את הכסף כבר היום לקרן השתלמות, וכך אוכל לנצל את התקרה של 20K+, ושנה הבאה להפקיד 20 נוספים, שהרי ככל שמכניסים את הכסף מוקדם יותר הוא מניב יותר
בקיצור, האם להמר ע"ז שהגזירה לא תצא לפועל ולדחוף את הכסף עכשיו, או לפתוח עם ה20K תיק השקעות פרטי ואת הקרן השתלמות להתחיל שנה הבאה?
[לכל הרוצים לציין את החזרי המס בתיק עצמאי, לכאו' לא יעזור לי, כיון שאני זכאי להחזר מס שלילי כך שלא ארויח מכך, והתרומות לא נראה לי כ"כ הרבה לצערי...]

• הוסף לסימניות
לפי מה שקבלתי במייל מחיים סלומון
היו צריכים לפתוח את העוסק פטור עד ה15/12
אז נראה לי שההתלבטות מיותרת

• הוסף לסימניות
יש לי עוסק פטור כעצמאית
אשמח לדעת מה הרווח שלי לפתיחת קרן השתלמות אם אכניס לשם כסף ומה פרוצדורה

תודה !

• הוסף לסימניות
יש לי עוסק פטור כעצמאית
אשמח לדעת מה הרווח שלי לפתיחת קרן השתלמות אם אכניס לשם כסף ומה פרוצדורה

תודה !
קרן השתלמות היא אפיק חיסכון לטווח בינוני המיועד לשכירים ועצמאים.
היתרון העיקרי והבלעדי של קרן השתלמות הוא הטבות מס על ההפקדות.
ובנוסף, ניתן לפדות את הסכום והרווחים שנצברו בה, מבלי לשלם על כך מס, בתום תקופה של 6 שנים.

---

• הוסף לסימניות
האם אפשר בקרן השתלמות להפקיד בשנה אחת 40000 ושנה אח"כ לא להפקיד ?
ולא לשלם מס במשיכה?

• הוסף לסימניות
יש לי עכשיו 20 K בחשבון, השאלה היא האם לפתוח עוסק פטור ולפתוח קרן השתלמות ולדחוף את זה עוד השנה [מסתמא כעצמאי אפשר להפקיד בפעם אחת, תתקנו אותי אם אני טועה..], או לחכות לשנה הבאה.
צדדי הספק, לכאו' אם סמוטריץ' יממש את איומיו למסות את קרן השתלמות לאחר 6 שנים [עוד לא ברור איך הוא יאכוף את זה שלא תמשוך ותפתח מחדש, ואכמ"ל], א"כ עדיף לחכות לשנה הבאה וכך לנצל את הטבת המס לשנה השישית, שבה יהיה כבר יותר כסף בחשבון ואפקט ריבית דריבית יפעל לטובתי. מאידך, אם הגזירה לא תתממש, ואני מתכוין להשקיע לטווח ארוך כך שאין בכוונתי למשוך לאחר שש שנים, א"כ עדיף להכניס את הכסף כבר היום לקרן השתלמות, וכך אוכל לנצל את התקרה של 20K+, ושנה הבאה להפקיד 20 נוספים, שהרי ככל שמכניסים את הכסף מוקדם יותר הוא מניב יותר
בקיצור, האם להמר ע"ז שהגזירה לא תצא לפועל ולדחוף את הכסף עכשיו, או לפתוח עם ה20K תיק השקעות פרטי ואת הקרן השתלמות להתחיל שנה הבאה?
[לכל הרוצים לציין את החזרי המס בתיק עצמאי, לכאו' לא יעזור לי, כיון שאני זכאי להחזר מס שלילי כך שלא ארויח מכך, והתרומות לא נראה לי כ"כ הרבה לצערי...]
סמוטריץ' כבר גנז מזמן את הרעיון הזה.
כך שאין צפי כרגע שבעתיד יהיה על זה מיסוי.

• הוסף לסימניות
האם אפשר בקרן השתלמות להפקיד בשנה אחת 40000 ושנה אח"כ לא להפקיד ?
אפשר גם להפקיד מיליון ש"ח, אבל את הפטור ממס על הרווחים יש רק עד לגובה התקרה השנתית.
ואת יכולה להפקיד עכשיו 20,000 ש"ח על 2024, ובעוד שבועיים עוד 20,000 ש"ח על 2025 וכל הרווחים מזה יהיו פטורים ממס.

• הוסף לסימניות
היתרון העיקרי והבלעדי של קרן השתלמות הוא הטבות מס על ההפקדות.
ובנוסף, ניתן לפדות את הסכום והרווחים שנצברו בה, מבלי לשלם על כך מס, בתום תקופה של 6 שנים.
היתרון העיקרי שלו הוא, שאין מס רווחי הון של 25 אחוז
שהוא בד"כ הרבה יותר כסף מאשר ההטבת מס על ההפקדה

• הוסף לסימניות
לפי מה שקבלתי במייל מחיים סלומון
מי זה חיים סלומון?
אגב, הפקדות לקרן השתלמות כמדומני עד ה15 לחודש הבא נחשב לחודש הקודם, כך שאם תאריך הדיווח על פתיחת העסק היה לפני סוף שנה יש עוד שבועיים בשנה הבאה להפקיד את הכסף

• הוסף לסימניות
אגב, הפקדות לקרן השתלמות כמדומני עד ה15 לחודש הבא נחשב לחודש הקודם, כך שאם תאריך הדיווח על פתיחת העסק היה לפני סוף שנה יש עוד שבועיים בשנה הבאה להפקיד את הכסף
זה לא נכון.
זה בטוח?
היה על זה התייחסות רשמית?
כן.
זה עדיין אפשרי.
אבל בהחלט כדאי להזדרז אם מעוניינים בכך.

• הוסף לסימניות
חיבים לפתוח עסק בשביל לפתוח קרן השתלמות? אי אפשר לפתוח קרן השתלמות כמו קופ"ג רק שאי אפשר למשוך 6 שנים את הכסף?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....