לצלמות בלבד!

• הוסף לסימניות
כדאי שגם תשימו לב איך אתן מגיבות בעצמכן לדברים שלא נראים לכן.
כך שגם אם תחליטו לפתוח פורום סגור, יהיה לכן נעים בו.

אני לא באה להלהיט את הרוחות או להרגיז, באמת רק להזכיר שיש צד שני שנפגע מתגובות שלכן.

אני מעריכה מאוד את רוב הצלמות כאן בפורום ואני בין הראשונות שמצלצלת בהנאה.
אבל השיפור צריך להגיע בשני הכיוונים.

וכמו שכבר נאמר רבות, אתן מרוויחות מהחשיפה, הרבה יותר מההנאה שנגרמת לצופים.
והאמת והשלום אהבו..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1553142:
אני לא מנסה לקבוע חוקים - אני מתאר מצב.
כיום רוב העבודות שעולות ל"פורום צילום מקצועי"- אינן מקצועיות. נקודה.

מי שחושב אחרת לא מבין מה זה צילום מקצועי.

יש כאלה שלא יראו בזה בכלל בעיה וממילא אין פה צורך בפתרון או בקביעת גבולות. יש פה קהילה נחמדה וחובבת צילום וכל אחד משתף מיצירותיו.

יש כאלה שזה הפריע להם עד שהם עזבו את המקום.

תעשו עם זה מה שאתם רוצים.

השאלה היא מאיזה שלב הצלם מתחיל להיות מספיק "מקצועי"?
נמצאים כאן גם סטודנטים לצילום וכאלו שזה עכשיו סיימו קורס, לא מגיע להם להתלמד? ולהתקדם בעזרת הפורום, ולזכות להיות מקצועיים כמוך? לדעתי הבעיה היא בתגובות, לא בעבודות המועלות, נחמד שמפרגנים על ילדים חמודים אבל לא זו מטרת הפורום- אתם הצלמים המנוסים- מזהים בשניה שמדובר במתלמד או צלם מתחיל- תנו לו הערות וטיפים ברמה שלו- איפה שהוא אוחז- זה לא מוריד מהכבוד של אף צלם מנוסה שנותן הערה קטנה לצלם מתלמד שעושה את צעדיו הראשונים. לא כך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;1553142:
אני לא מנסה לקבוע חוקים - אני מתאר מצב.
כיום רוב העבודות שעולות ל"פורום צילום מקצועי"- אינן מקצועיות. נקודה.

מי שחושב אחרת לא מבין מה זה צילום מקצועי.

יש כאלה שלא יראו בזה בכלל בעיה וממילא אין פה צורך בפתרון או בקביעת גבולות. יש פה קהילה נחמדה וחובבת צילום וכל אחד משתף מיצירותיו.

יש כאלה שזה הפריע להם עד שהם עזבו את המקום.

תעשו עם זה מה שאתם רוצים.

אולי אני לא יודעת מה זה מקצועי, מה שאני רואה כרגע שלי אישית מפריע הוא לא הרמה הטכנית של רוב העבודות כי הרמה הטכנית של הרבה עבודות היא טובה, אלא המסחריות של הפורום הזה, מחסור בעבודות עם עניין ואמירה או ייחודיות שאפשר לקבל מהן השראה. לא יודעת אם זה מה שהפריע לאלה שעזבו או רק החלק הטכני.
מה שכן אם העבודות המסחריות יותר(כולל שלי) יעברו דירה לפורום הוואו, אז בפורום הזה יהיה יותר עניין להתקדם לכיוון מקצועי, אומנותי וכדומה. ואם מישהו רוצה להעלות תמונה מהפלאפון וכך גם תמונה לא איכותית או בנאלית ממרק 3- יקבל ביקורת ויחליט אם להתקדם ממנה או פשוט לא להעלות יותר.

• הוסף לסימניות
בכל אופן רק לומר כמה הכל לא מקצועי זה ודאי לא יעיל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1553171:
בכל אופן רק לומר כמה הכל לא מקצועי זה ודאי לא יעיל.
נכון אבל תכלס לא נראה לי שיש למישהו כח לעשות משהו אחר בנידון :D

• הוסף לסימניות
אפשר ל'העיז' לענות?
לא מתערבת בדר"כ בפורום, הוא באמת לא התחום שלי (דווקא לפני שנים למדתי איזה חצי שנה קורס צילום מקצועי :/ , אולי אני אתחיל להעלות תמונות ממנו...)
אבל באמת, באנה נסתכל למציאות בעיניים, אתן מעלות גם כי אתן רוצות ביקורת. ולא פחות מזה, כי אתן רוצות חשיפה עצמית וגם נחמד לקבל המוןןן צלצולים....
ומתוך 100+- צלצולים וודאי שרובן לא צלמות, לא? אבל עדיין זה נעים...
ואם באה אליכן לקוחה בעקבות התמונות שהיא ראתה שאתן מעלות אז זה מקסים נכון? (אני למשל, כבר רשמתי לעצמי בראש כמה שמות לפנות אליהם להצעת מחיר לחלאקה של הבן שלי, ובטוח כמוני יש הרבה)
אז לא להיסחף,
אתן יכולות בהחלט לסגור את הפורום לעצמכן, מי שיפסיד לדעתי זה לא יהיו תושבי הפורומים השכנים...
וסליחה שהגבתי אפילו שאני לא צלמת, מקווה שלא הכעסתי מישהו בתגובתי. (יעל, לא אישית, התמונות שלך מקסימות)

• הוסף לסימניות
אורסט, את האמת....
אני נמנעתי ונמנעת מלעלות תמונות דווקא בגלל שזה פורום פתוח ולכן כל עוד תמונה היא לא 100% מושלמת בעיני (גם טכנית וגם אומנותית) אני חוששת שזה יפגע לי בתדמית...

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שיש מושג של שלמות בתמונה (ובכל נושא אחר שהוא לא נוסחא מדויקת)
ברגע שתמונה תראה בעיני מושלמת מכל הבחינות
אני דקה אחרי זה יחפש להשתדרג עוד ועוד והשאיפה לשלמות היא אין סופית
והקריטריונים משתנים לכל אחד בהתאם לרמתו הנוכחית למה הוא רוצה להגיע
לדעתי בכל אופן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1553264:
אורסט, את האמת....
אני נמנעתי ונמנעת מלעלות תמונות דווקא בגלל שזה פורום פתוח ולכן כל עוד תמונה היא לא 100% מושלמת בעיני (גם טכנית וגם אומנותית) אני חוששת שזה יפגע לי בתדמית...

נחמי את משהו אחר...
לענייננו, אם אני אראה תמונה שלך היא תיראה לי דווקא מושלמת ומקסימה, כי מה אני מבינה (למשל התמונות שצילמת את האחיין החשוב, יצאו בובתיות ממש, ובטח הסט של אלי :)) חוצמיזה שאת בהחלט מקצועית לא פחות מהתמונות של הצלמות שמעלות כאן כל הזמן
במקרה כזה התדמית שלך לא תיפגע אלא תעלה ויכירו אותך וכו'... כמו שעושות פה כל הצלמות. (שלא כולן אפילו מתייחסות להערות שאומרים להם)
ובפורום סגור, דווקא שם, מול הצלמים הבולדוזרים שהסף שלהם הוא מאד גבוה וקשה, דווקא מהם את צריכה לחשוש שזה יפגע לך בתדמית, לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sm05276;1553225:
אפשר ל'העיז' לענות?
לא מתערבת בדר"כ בפורום, הוא באמת לא התחום שלי (דווקא לפני שנים למדתי איזה חצי שנה קורס צילום מקצועי :/ , אולי אני אתחיל להעלות תמונות ממנו...)
אבל באמת, באנה נסתכל למציאות בעיניים, אתן מעלות גם כי אתן רוצות ביקורת. ולא פחות מזה, כי אתן רוצות חשיפה עצמית וגם נחמד לקבל המוןןן צלצולים....
ומתוך 100+- צלצולים וודאי שרובן לא צלמות, לא? אבל עדיין זה נעים...
ואם באה אליכן לקוחה בעקבות התמונות שהיא ראתה שאתן מעלות אז זה מקסים נכון? (אני למשל, כבר רשמתי לעצמי בראש כמה שמות לפנות אליהם להצעת מחיר לחלאקה של הבן שלי, ובטוח כמוני יש הרבה)
אז לא להיסחף,
אתן יכולות בהחלט לסגור את הפורום לעצמכן, מי שיפסיד לדעתי זה לא יהיו תושבי הפורומים השכנים...
וסליחה שהגבתי אפילו שאני לא צלמת, מקווה שלא הכעסתי מישהו בתגובתי. (יעל, לא אישית, התמונות שלך מקסימות)

זה נכון שהצלמות מרויחות מהחשיפה. ובגדול, אבל תראי כמה ניקים צלצלו שהם מעונינים בפורום הזה!

אצלי הפרסום הוא מטרה משנית לקידום שהוא המטרה העיקרית ולכן אני לא מהססת להעלות תמונות, כי לא הבישן למד.

אבל-
לא בכל מחיר.

אני מאמינה שיש צלמות שמסוגלות שיגידו שהן חסרות יר"ש, חסרות רגישות, חנפניות, לא צנועות, (ואחסוך מכם את הדברים הגרועים יותר שנאמרו לי) ולהשאר שווות נפש.
לא אעשה שקר בנפשי-אני לא!
לא אסבול סגנונות תגובה איומים רק כדי להתפרסם. ואפילו לא כדי ללמוד שזה הכי חשוב לי
ולכן, בפרוש, לא בכל מחיר אשאר.

• הוסף לסימניות
לי נראה שצריכה להיות חלוקה פשוטה בין שיתוף לבין חוות דעת (זה נושא שדובר גם בפורום עיצוב גרפי)
או ע"י חלוקה לשתי פורומים נפרדים או ע"י תגיות.
לפותח/ת השרשור יש מטרה ברורה והיא צריכה להיות מוגדרת. ביקורת או חוו"ד.
זה הגיוני שצלמת שמשתמשת בפורום (גם) לצורך פרסום עצמי לא תרצה הערות על התמונה בפומבי. ומאידך, בהחלט הגיוני שכאלו בתחילת דרכם או צלמות שירצו להתייעץ על נושאים מתקדמים יותר כן ירצו ביקורת.
דעתי שאם לא הולכת להתווסף התגית שיתוף, אפשר לחלק לפורום טכני - שבו יועלו תמונות שיהיה מותר להעלות עליהן ביקורת, (וגם כאן כדאי לקבוע כללים)+ דיונים כלליים, ולפורום שייועד לפרסום תמונות - שכאן הכלל יהיה שביקורת שלילית תאמר רק בפרטי.
לדעתי כ"א מהצלמות תמצא באופן הזה את הדרך להתקדם.

• הוסף לסימניות
אשכול זה לא מדבר על בקורת מקצועית על התמונה שהיא רצויה! והכרחית!!!!!!!!!1

אלא על... המבין יבין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1553293:
זה נכון שהצלמות מרויחות מהחשיפה. ובגדול, אבל תראי כמה ניקים צלצלו שהם מעונינים בפורום הזה!
לא יודעת, אני רואה ש24 צלצולים תומכים ברעיון ולמעלה מ80 לא תומכים ברעיון - כאשר צלצולים מאלו שלא תומכות ברעיון אלוצלמות שצלצלו לך גם בהודעה הראשונה,
אז לא הבנתי כ"כ מה רוצים יותר.
טוב, לא זוכרת מתי הייתה הפעם שהגבתי כ"כ הרבה בפורום צילום ;)...
בכל מקרה, המון הצלחה, בכל מה שתחלטנה / תשתוקנה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sm05276;1553268:
חוצמיזה שאת בהחלט מקצועית לא פחות מהתמונות של הצלמות שמעלות כאן כל הזמן
במקרה כזה התדמית שלך לא תיפגע אלא תעלה ויכירו אותך וכו'... כמו שעושות פה כל הצלמות. (שלא כולן אפילו מתייחסות להערות שאומרים להם)
ובפורום סגור, דווקא שם, מול הצלמים הבולדוזרים שהסף שלהם הוא מאד גבוה וקשה, דווקא מהם את צריכה לחשוש שזה יפגע לך בתדמית, לא?

לא נכון,
בפורום סגור אני אוכל לקבל כל ביקורת בלי שהלקוחות שלי שומעים שאני עדיין לא מושלמת...
אין לי בעיה לחטוף על הראש, יש לי בעיה לחטוף על הראש מול הלקוח ובתחום של צילומי מוצר זה אפילו עוד יותר חשוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sm05276;1553327:
לא יודעת, אני רואה ש24 צלצולים תומכים ברעיון ולמעלה מ80 לא תומכים ברעיון - כאשר צלצולים מאלו שלא תומכות ברעיון אלוצלמות שצלצלו לך גם בהודעה הראשונה,
אז לא הבנתי כ"כ מה רוצים יותר.
טוב, לא זוכרת מתי הייתה הפעם שהגבתי כ"כ הרבה בפורום צילום ;)...
בכל מקרה, המון הצלחה, בכל מה שתחלטנה / תשתוקנה...

תקראי שוב, כל אלו מעונינים שהפורום יישאר במתכונתו:
וכן אבקש לצלצל כאן מכל ניק שלא מעונין שהצלמות יעלו את התמונות בפורום סגור אלא רוצה שיתאפשר לו לראות את התמונות ולהגיב.

86 המשתמשים הבאים מודים לך יעל א על הודעתך השימושית, חן חן!
0405 שירה (היום), ariels (היום), azsx (היום), chayasl (היום), elisheva18 (היום), free (היום), gg (היום), kleer (היום), lizi (היום), michal (היום), nיה (היום), PBיסטית (היום), present (היום), profession (היום), RacheliM (היום), revrut (היום), rr31 (היום), shiran a (היום), shיפי (היום), Sigalit (היום), SSL (היום), sth (היום), topo (היום), tzipi.w (היום), veredb (היום), wald (היום), YG&K (היום), אונקי (היום), איטה מרמורש (היום), איי בי מדיה (היום), אפרת 10 (היום), ארבע (היום), ביקי (היום), ג פלג (היום), גלגלים (היום), גלריה (היום), גרנולה (היום), גרפיקהil (היום), חביבה (היום), חנוש- (היום), חני דובדבני (היום), טאמטאם (היום), טובהלה (היום), יאיר (היום), יעל (היום), יעל זפרני (היום), לו יצוייר (היום), לנדא (היום), מאסטר (היום), מגה (היום), מיכל+ (היום), מירי456 (היום), מרים אדריכל (היום), מרקר מצגות (היום), משבצת 2 (היום), משל (היום), נאסד (היום), נוי (היום), נחמי052 (היום), סביונים (היום), סטודנטית (היום), סתם (היום), פודינג וניל (היום), פולי (היום), פרוזה (היום), צחוקים (היום), צילומנציה (היום), קלרינט (היום), קקטוס (היום), קראנצול (היום), קריאייטיבית (היום), קריצה (היום), רותי בן שימול (היום), רחלים (היום), רחלית (היום), רחלשקרקה (היום), רמה פלוס (היום), רקורדית (היום), שולמיתג (היום), שושי א. (היום), שמואל גרינשטיין (היום), שרה אמת (היום), שרה סגל (היום), שרה רבקה (היום), תות בננה 2 (היום), תחפושת (היום)
ואלו מעונינים בפורום סגור לצלמות:
אם כ"כ קשה לכן עם תגובות הקהל,
למה שלא תיצורנה לעצמכן פורום סגור?

אלימות מילולית אסורה בכל פורום שהוא, על כל הניקים לא הבדל עיסוק ועבודה.

9 המשתמשים הבאים מודים לך mig על הודעתך השימושית, חן חן!
GRN (היום), געפילטע פיש (היום), ח-מ (היום), חויד (היום), לנדא (היום), מלפפון (היום), קולות (היום), רותי בן שימול (היום), שרה אמת (היום)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1553317:
אשכול זה לא מדבר על בקורת מקצועית על התמונה שהיא רצויה! והכרחית!!!!!!!!!1

אלא על... המבין יבין.

בואי נאמר שהוא כן מדבר עליה...

הערות מהסוג האחר קשורות לכל הפורומים בכללי, יש גם שאלות באיש את רעהו שהופכות למסע השקפה נרעש ונרגש...

וצילום זה תחום הכי גשמי ומותרותי שיכול להיות (שלא לדבר שאם מדברים על אמנות זה לפעמים להפוך גשם לרוח....) ולכן הכי קל לצעוק שם....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1553336:

צודקת, חשבתי שאת מתכוונת הפוך, כמה צלמות רוצות את הסגור דווקא.
נכון, זה בהחלט נחמד לראות את זה ובמפורש גם אני נהנית ומצלצלת למי שמגיע. אבל גם אם תסגרו מבטיחה לך שכולן תסתדרנה גם בל זה. בהתחלה יהיה אולי חבל, אבל אח"כ יגלו שדווקא התפנתה להם חצי שעה מאז שפורום צילום סגר את שעריו, וזה יהיה להן נחמד, בטוח.

זו דעתי האישית, מרשה לחלוק עלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sm05276;1553347:
צודקת, חשבתי שאת מתכוונת הפוך, כמה צלמות רוצות את הסגור דווקא.
נכון, זה בהחלט נחמד לראות את זה ובמפורש גם אני נהנית ומצלצלת למי שמגיע. אבל גם אם תסגרו מבטיחה לך שכולן תסתדרנה גם בל זה. בהתחלה יהיה אולי חבל, אבל אח"כ יגלו שדווקא התפנתה להם חצי שעה מאד שפורום צילום סגר את שעריו, וזה יהיה להן נחמד, בטוח.

זו דעתי האישית
זו כבר ספקולציה לא רלוונטית.
אני מנסה לשקף מה שהציבור אומר שהוא רוצה.
ולא להתעמק מה יועיל להם לחינוך, ניצול זמן, ועוד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1553336:

את משווה בין צלצול לסתם הודעה שכתבה מישהי, לבין הודעות שנכתבו כדי שיצלצלו להם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה