כללי לקוח רוצה קובץ פתוח במחיר רגיל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיטובים;1174066:
כמו שנגר לא נותן את המשור עם השולחן, כך גרפיקאי לא נותן קובץ מקורי עם ה-PDF או ה-JPG. הקובץ המקורי הוא כלי העבודה של הגרפיקאי.
ואם הלקוח רוצה את המשור - שישלם עליו בנפרד.
עדי רביד אמר לי שהמחיר המקובל הוא תוספת 50 עד 100 אחוז.
אני לא מבין פעם אחרי פעם את הטיעונים מהסוג הזה.
אפשר להקצין ולומר שאתה לא מקבל את המונית אם תשלם פי 1000 ממחיר הנסיעה ואתה לא מקבל את תנור הפיצה כתוספת למגש שהוזמן.
והכי מוזר לי למה בתוספת מחיר אתה מוכן למכור את המקצועיות שלך לאחר?
צריך לומר את האמת ללקוח, אני מעצב לך ואני רוצה שתישאר כבול עם העבודה הזאת אצלי לנצח, נקודה.
תן לו להחליט מראש אם השיטה מתאימה לו.
נכתב ע"י ari;1174389:
צריך לקחת בחשבון שכשמעבירים קובץ פתוח זה גם להעביר שיטת עבודה....
זה הכי לא ברור לי, אתה מוכר בעד כסף את שיטות העבודה שלך??
חברות משקיעות הון עתק בהגנה על שיטות העבודה שלהם בכל תחום וברור שבתחום העיצוב ואתם ממליצים למכור מקצועיות בתוספת מחיר??

• הוסף לסימניות
אני לא מוכר את המקצועיות אלא את כלי העבודה, והם בהחלט שווים כסף. אתה מצפה שאתן אותם בחינם?
מה שאני מוכר ללקוח הוא קובץ מוכן ותו לא. אם לקוח מעוניין בהוראות העיצוב ובשיטות, אני מוכן לתת לו בתשלום גבוה. ויש דברים שאינני מוכן לתת בכלל.
אני בהחלט נותן להחליט מראש, כיון שיש על כך סעיף מפורש בטופס הזמנת העבודה.

• הוסף לסימניות
כנראה שההבדל בין אלו המוכנים לתת עבודה בקובץ פתוח לבין אלו שאינם מוכנים, הוא המקצועיות שיש לגרפיקאי בתחום. בלי חלילה לפגוע באף אחד.
כי דיברתי על זה פעם עם קרוב משפחה שנמצא המון שנים בתחום עמוק עמוק, והוא לא הבין איך אפשר להוציא קובץ פתוח..
הוא טען לי שישנם עבודות ולדוגמא כרזות ענק למינהם, שהרקע בנוי מאין ספור שכבות, שילובי צבע, שילובי כלים בפוטו' ועוד, וכשאתה נותן את הקובץ פתוח, אתה פשוט נותן לו על מגש של זהב את שיטת העבודה שלך.. וזה עולה המון!
אתה רוצה שיעור פרטי, בבקשה, אתן לך, אבל בלי קשר לעבודה שביצעת אצלי.

וזה ההסבר לנגר/משור וכו' שכתבו כאן, למי שלא הבין את הקשר.. כי זה באמת לתת את כלי העבודה..

ותבדקו את המגיבים/מצלצלים לכאן ולכאן, ותראו בעצמכם.

• הוסף לסימניות
ומה אתם אומרים על הקלדות? האם נותנים דפים מודפסים או את הקובץ מוקלד?
לדוגמא הקלדתי דפי קשר במשך כל השנה ובסוף השנה אני אמורה להביא לגננת את הקבצים?

• הוסף לסימניות
סתם הערה
אני לא חושבת שקובץ פתוח הוא בגדר כלי עבודה
כלי העבודה זה התוכנה
ותמיד אפשר לשטח שכבות בכל תוכנה ואף אחד לא יכול לזהות את דרך העבודה.

אני לא מביאה קובץ פתוח משום שהוא שווה יותר.
אבל אם מתעקשים אז משלמים את השווי שלו ומקבלים, אני לא רואה צורך לסרב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיטובים;1174932:
אני לא מוכר את המקצועיות אלא את כלי העבודה, והם בהחלט שווים כסף. אתה מצפה שאתן אותם בחינם?
מה שאני מוכר ללקוח הוא קובץ מוכן ותו לא. אם לקוח מעוניין בהוראות העיצוב ובשיטות, אני מוכן לתת לו בתשלום גבוה. ויש דברים שאינני מוכן לתת בכלל.
אני בהחלט נותן להחליט מראש, כיון שיש על כך סעיף מפורש בטופס הזמנת העבודה.

לא אמרתי חינם!! פשוט מוזר לי שבעל מקצוע מציעה את כלי העבודה שלו למכירה..תזכיר לי איזה בעל מקצוע נוסף עושה זאת? אני לא מכיר.

את הלקוח שנינו יודעים לא מעניין ההוראות והשיטות מה הוא בקטע של ריגול תעשייתי? הוא בד"כ גם לא מבין בזה כלום.

הלקוח רוצה להיות חופשי בפעם הבא ללכת לגרפיקאי/מעצב של 25 ש"ח לשעה ולעשות שינוים בקובץ, זה הכל.

מצד שני, אם זה דבר שמסוכם ונחתם מראש, אין לי שום בעיה מי שרוצה שילך לגרפיראית שממול, היא נותנת קובץ פתוח..

• הוסף לסימניות
אין לי בעיה עם הדיון הזה, אדרבה שידונו בו ואולי תגיעו לאיזשהי תובנה, אבל לענ"ד לא תגיעו לאף מקום.
כי יש שאוחזים כך שנים רבות ולא תצליחו לשכנעם, ויש שאוחזים כך שנים רבות ולא תצליחו לשכנעם..
הצדק עם מי? מה זה משנה. כל אחד שיעשה מה שהוא מרגיש/מחליט/נראה לו.
והלקוח מראש צריך לוודאות אם מתאים לו לקבל קובץ פתוח במחיר יקר יותר/לא לקבל בכלל, או ללכת לגרפיקי אחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tirza10;1174939:
ומה אתם אומרים על הקלדות? האם נותנים דפים מודפסים או את הקובץ מוקלד?
לדוגמא הקלדתי דפי קשר במשך כל השנה ובסוף השנה אני אמורה להביא לגננת את הקבצים?

זה לא דומה בכלל לדיון על קובץ פתוח.
כל הרעיון שנותנים קובץ להקלדה הוא בכדי שיהיה אפשר להשתמש בטקסט שלו במחשב, להבדיל מקובץ מודפס ומקובץ בכתב יד.
קובץ מוקלד תמיד צריך לתת פתוח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל 100;1174888:
עוד יותר פשוט:
לפתוח קובץ אינדיזיין בגודל הקובץ שנבנה באילוסטרייטור, לשם לזרוק את ה-pdf שנשמר באילוסטרייטור, ולשמור שוב כ-pdf.
זהו,
עכשיו גם אם תרצי מאוד - זה לא יפתח לאף אחד.

ויייי תודה!!! אין מילים! :):):):)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י judi2525;1174950:
לא אמרתי חינם!! פשוט מוזר לי שבעל מקצוע מציעה את כלי העבודה שלו למכירה..תזכיר לי איזה בעל מקצוע נוסף עושה זאת? אני לא מכיר.

שוב אתה נגרר לדמגוגיה. אני (ואחרים) לא מציעים לאף לקוח לקנות את הקבצים הפתוחים. אנחנו מוכנים לעשות זאת אם הוא ישלם מחיר גבוה. זו טובה שאני מוכן לעשות - לא תמיד.

נכתב ע"י judi2525;1174950:
הלקוח רוצה להיות חופשי בפעם הבא ללכת לגרפיקאי/מעצב של 25 ש"ח לשעה ולעשות שינוים בקובץ, זה הכל.

אני מאוד מבין את הלקוח. מצד שני, כבר הסברתי ללקוחות כמה פעמים שבקובץ הסגור יש גם את היצירה שלו - הטקסט, וגם יצירה שלי - העיצוב.
אם הלקוח מעוניין בטקסט לצורכי עריכה, הוא יקבל קובץ RTF חינם. אך לא את הקובץ המקורי שיש בו גם משלי.
זה נראה לי הוגן לגמרי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיטובים;1175355:
שוב אתה נגרר לדמגוגיה

"כמו שנגר לא נותן את המשור עם השולחן"

ההשוואה הזאת היא שלך, לא שלי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה