כללי לקוח שבורח בגלל התנאים בחוזה?

• הוסף לסימניות
מעשה שהיה כך היה:

התקשרה לקוחה, ששמעה עליי המלצות מלקוחה מרוצה אחרת.
ביקשה לוגו לעצמה, וכן כרטיס ביקור וניירת בפורמט של קובץ word שבו מוטמע הלוגו.

לגבי הכרטיס והניירת, הדגישה שזה צריך להיות הכי פשוט ופורמלי שיש, ללא שום "התפרעות" בעיצוב, מכיוון שהיא עוסקת במקצוע רפואי וצריכה לשדר פורמליות ורצינות.

אמרתי לה בטלפון את סדר הגודל של המחיר, והדגשתי שאשלח הצעת מחיר מפורטת בכתב.

בהצעה נתתי מחיר סביר למדי שכולל הן את הלוגו והן את הכרטיס והניירת. בדרך כלל אני גובה מחיר נוסף עבור הפריטים הנוספים, אך הפעם אמרתי שמכיוון שמדובר בכרטיס וניירת מאוד מאוד נקיים ובלי שום גרפיקה מיוחדת, "נעשה ג'סטה" ונכניס את זה במחיר הלוגו.
למטה הוספתי, כהרגלי, באותיות קטנות, את תנאי העבודה (3 סקיצות, 2 סבבי תיקונים, תיווך מול בית הדפוס). תנאים סטנדרטיים לגמרי כמדומני. או שמא לא?

הבוקר אני מקבלת מייל כדלהלן:

"קראתי בעיון את הצעתך אך היא אינה מתאימה לי.
בעבור המחיר הגבוה (ממש לא!) שאת גובה, התנאים שלך קשוחים מדי.
התרשמתי מאוד ממקצועיותך וכו' וכו' וכו', אולי עוד ניפגש בעתיד וכו' וכו' וכו'."

:confused:

הבעיה אצלי? אצלה?
קרה לכם שתנאי ה"חוזה" או הצעת המחיר הבריחו את הלקוח? או אולי זו היתה דרכה האלגנטית (?) "לרדת מהעץ"?
זו פעם ראשונה שזה קורה לי.

• הוסף לסימניות
אולי תעלי את החוזה, ונוכל לראות אם זה סטנדרט או אכן 'קשוח' מדי, כדבריה?
בכל מקרה, נדמה לי שאם זו פעם ראשונה שזה קורה לך, ואני מבינה שקדמו לפעם זו פעמים רבות אחרות,
הבעיה היא בלקוחה, ואולי לא נכון לקרוא לזה בעיה - בשבילה זה מדי גבוה.
יבואו אחרים עם תקציבים גבוהים יותר, אל דאגה...

זו לא בעיה כשמישהו אומר לך - המחירים שלך גבוהים מדי בשבילי,
זו נקודה לבדוק אם מישהו אומר לך שאתה הכי גבוה בשוק (ולא התכוונת להיות כזה),
בכל אופן - לי קרה שמחיר הבריח, אבל חוזה לא.
אולי כדאי שתעלי אותו באמת.

• הוסף לסימניות
זה לא שאף פעם לא היו לי בעיות עם לקוחות, אבל בד"כ זה היה הפוך - הם הרגישו מרוצים מתנאי העבודה, ואני הרגשתי מנוצלת.. לכן, עם הזמן והניסיון, בניתי לי את הנוסח הבא לחוזה. אני מעתיקה רק את ה"אותיות הקטנות" שלמטה:

------------------------

כללי
תהליך העיצוב יחל לאחר קבלת שאלון לקוח, ובמידת הצורך שיחת תיאום ציפיות טלפונית עם הלקוחה.​
1.​
העבודה כוללת עיצוב של 3 סקיצות שונות ללוגו, בחירת אחת מהן ועיצובה לרמה מוגמרת.

2.​
לאחר בחירת סקיצה על ידי הלקוח ועיצובה לרמה מוגמרת, תוצג התוצאה הסופית בפני הלקוח,
ולאחר מכן יתאפשרו שני סבבי תיקונים.

2.1. "​
סבב תיקונים" = מקבץ הערות של הלקוח, הנוגעות לטקסט, צבע, אימג' וכדומה - אך
לא הערות הנוגעות לסגנון העיצוב הכללי (שנבחר בשלב הסקיצות). יש למסור את כל ההערות
במרוכז. (הערות שיימסרו לאחר ביצוע התיקונים, הריהן כסבב תיקונים נוסף)

3.​
מחיר סקיצה נוספת, באם תידרש מצד הלקוח - 40% מהצעת המחיר הכללית ("עיצוב לוגו").

לוח זמנים ואופן תשלום
4.​
שלושת הסקיצות יוגשו לכל היותר בתוך 5 ימי עבודה מיום אישור הצעת המחיר. העבודה הסופית תוגש לכל היותר בתוך שבוע מיום קבלת התיקונים מאת הלקוח (באם יהיו) או אישור הסקיצה. העבודה תימסר ללקוח בפורמט דיגיטלי איכותי. אין הסטודיו אחראי לתיווך מול בית הדפוס. תיווך כזה, באם יידרש, יעשה בתוספת תשלום.

5.​
תשלום אפשרי בצ'ק או במזומן בלבד, בצמוד להעברת הקובץ המוגמר ללקוח. קבלה תימסר ללקוח לאחר התשלום; [בהיותי עוסקת פטורה, איני גובה מע"מ].

• הוסף לסימניות
כבר למדנו כאן בפורום שחשוב לעשות חוזה.
אבל,
לפעמים חוזה מנוסח באופן מיירא, ולא מכבד. אני פעם ברחתי מקורס שרצו להחתים אותי על חוזה בן 3 עמודים בו נכתבו סעיפים על גבי סעיפים בהם אני מתחייבת שלא ללמד את החומר שלמדתי במשך תקופה ארוכה ומפורטים הקנסות באם אפסיק את הלימודים באמצע ועוד ועוד. בשל החוזה בלבד אמרתי שלום וחיפשתי מקום אדיב יותר שלא מקיף אותי בגדרות ורשתות ביטחון ושלא מקבל את פני באוירה חשדנית וכה חסרת אימון... החוזה ההוא "הדיף ניחוח של בג"ץ"
לתשומת לב.

• הוסף לסימניות
5 סעיפונים שאפילו לא מדברים על תנאי הפרת הסכם ושאר ירקות, לא אמורים להבריח לקוחה רצינית כאשר מכל השאר היא מרוצה. (הסעיפים ממש לא מנוסחים לענ"ד באופן מיירא)
חסכת לך כנראה עגמת נפש יותר גדולה. (אם היא חששה להתחייב לדוגמא אחת מתוך 3 , היא כנראה אחת שלא מספק אותה ,ולא מספק אותה, עד שהיא לא רואה 10 סוגי עבודה מ-10 גרפיקאים שונים ומקווה להשתדל להחליט עד שהיא נזכרת בעוד תיקונים ובעצם זה לא ממש מה שהיא חפשה אז היא רוצה רק עוד סקיצה אחת... אצלך היא הבינה שזה לא אפשרי ולכן ירדה מהעץ.
טוב, יתכן שהיא לא ממש כזו, אבל לעבודה צריך שתהיה מחויבות משני הצדדים והיא פוחדת להתחייב!)

• הוסף לסימניות
נעמה, את יכולה להעלות את "שאלון הלקוח" שהזכרת?

• הוסף לסימניות
אל תתרגשי.
ואל תתפתי להתחיל לעבוד כמו חאפרית רק בגלל שלקוח כלשהו לא מסוגל להתקשר התקשרות עסקית נורמטיבית.

התנאים שלך הם סבירים והוגנים לגמרי ומטילים גם עלייך אחריות רבה.

טיפ קטן:
אני ממליץ תמיד שלא לקרוא לזה "חוזה". למילה חוזה יש קונוטציות שליליות...
אני מציע להתייחס לעניין כאל "הזמנת עבודה". טופס, שבו יש שורות ריקות לצורך פירוט פרטי ההזמנה, באותו דף, בתחתיתו, יפורטו גם התנאים הנ"ל.
ועל הטופס הזה, חותם הלקוח ובכך מאשר את פרטי ההזמנה ואת תנאי העבודה בעת ובעונה אחת.

טופס כזה, לרוב מרתיע פחות לחתימה, מאחר והוא נראה יותר כמו הליך סטנדרטי, ולא מאיים כמו מעמד "חתימה על חוזה".

• הוסף לסימניות
שיה, אתה בהחלט צודק, ואני אכן לא קוראת לזה "חוזה". הכותרת המופיעה בראש הדף היא "הצעת מחיר".

• הוסף לסימניות
אני חושבת כמו מיג
יש אנשים שפשוט לא בטוחים לגמרי, ולכן הם נרתעים
יש אנשים חששנים שקשה להם לקבל החלטות ומוצאים תרוצים

החוזה שלך ממש לא מאיים
לי היה פעם חוזה של שני עמודים שהייתי שולחת, היה לקוח אחד שנבהל מזה וביטל ואז החלטתי לצמצם את ההסכם לממש כמה שורות קצרות בתוך ההצעת מחיר

אגב, היו לי גם מקרים של לקוחות שנבהלו ממחיר גבוה וכד', הצטערתי שאולי נתתי הצעת מחיר מוגזמת, ואח"כ ראיתי ש..... הם ויתרו לגמרי על העבודה ונשארו עם אותו לוגו מצ'וקמק, או אותו שלט דהוי וישן.
כך שהמחיר היה רק תירוץ, הרי יכלו למצוא מישהו מתחיל שיעשה להם את העבודה ברבע מחיר (וכנראה גם רבע איכות אבל בטח יותר טוב מהקיים)

• הוסף לסימניות
בבקשה - שאלון לקוח.
זה כמובן לא נשלח לכל לקוח קטנטן שרק רוצה שאחליף לו פונט בכרטיס ביקור, אלא לרמת עיצוב לוגו ומעלה.

זה בפורמט WORD כדי שהלקוח יוכל לענות על גבי הטופס ולשלוח לי בחזרה במייל.
אם אני לוקחת את זה איתי לפגישה פנים אל פנים אני מביאה עותק מודפס עם פונט מעוצב יותר.

• הוסף לסימניות
תודה נעמה: אהבתי, נהנתי והחכמתי. מוצלח מאוד (גם העיצוב...)

שוב תודה על השיתוף!

• הוסף לסימניות
אני אספר לך סיפור שקרה איתי וממילא תביני שנהגת כשורה.
נכנסו אלי זוג שותפים בעסק חדש להרזייה.
הגבר משדר כוחניות יתר והאשה - היפוכו המוחלט.
הסברתי להם שאני לוקח כך וכך עבור בניית לוגו, עבור אריזה למוצר, עבור מדבקה למוצר עצמו.
האיש נבהל (בכוחניות כמובן:) : מי צריך לוגו? מי ביקש לוגו? רק תכתוב את השם שלנו.
אמרתי לו: בסדר, תוריד את מחיר הלוגו אם אתה רק רוצה את השם של העסק שלך כתוב.
ואז אמרתי לו את המחיר לאריזת הבקבוק.
ומה התברר: שהאיש רוצה מסע פרסום שלם על האריזה. עפו שם סלוגנים וחצאי סלוגנים, הוא ביקש תמונה כזו על המוצר וממנה יוצא סלוגן.... בקיצור - בלבול ראש אחד שלם.
אז אמרתי לו, אם כך, אם אתה מכניס גם את שם המוצר, גם את מהות המוצר, גם את הפלייר של המוצר ואת כרטיס הביקור ואת מסע הפרסום כולו לתוך אריזת המוצר - המחיר משתנה והוא כזה וכזה.
הגשתי לו הצעת מחיר מסודרת כולל אפשרויות ההגהה (אצלי זה הגהה אחת ואישור סופי + תוספת מעטה יחסית לכל הגהה נוספת).
האיש מחזיר לי במייל: אני מוכן לשלם את הסכום המקורי עד לשביעות רצוני המלאה, בלי שום מחירי הגהה כלשהם.
כמובן שאיחלתי לו הצלחה בכל אשר יפנה - רק לא אצלי....

אז אין ברירה, יש גם לקוחות כאלה שרוצים לאכול את כל העוגה ולשלם רק על פרוסה.
ה"חוזה" שהגשת ממש אינו מפחיד מי שרציני ורוצה להוציא עבודה.
החוזה אולי מפחיד את מי שרוצה לנצל את הגרפיקאי עד תום.

• הוסף לסימניות
תשמעי, חסכת לעצמך צרות....
אם מה שהבריח אותה היה התנאים ולא המחיר, מי יודע לכמה סבבי תיקונים היא התכוונה.

היה לי לקוח שהריץ אותי על עימוד של חוברת משהו כמו 10 סבבי תיקונים כי לא סיכמנו, ה' ישמור.

• הוסף לסימניות
חוזה הוגן ופשוט.
הגברת כנראה עבדה עם נערות מזדמנות עד היום,
ולחתום, חוזה, התחיבות, היה נשמע לה כמו להתחייב על קניית דירה במרכז ירושלים...
בקיצור, טוב שהלכה.

• הוסף לסימניות
מזוית אחרת

אפשר לקנות חליפה בחנות, ואפשר אצל חייט.
אני מעריך את השקעתו של החייט ואת שנות נסיונו ולכן אני מוכן לשלם לו יותר.
אבל שלא יתחיל להרגיש עלי גדול ולהחתים אותי על תנאים וחוזים.
ישנם גרפיקאים מוצלחים שמחליקים את הענין (עממים), וישנם כאלו שמרגישים שלמדו אצל ש. והם יודעות הכול ומינימום מחיר זה...וכו' וכו', ואיתם הלוקוחות לא אוהבים לעבוד, ומוטב יעשו אם יברחו מיד לפני שמתחילים.
אומנם מהנסיון אנו למדים שאסור לסמוך, ובגלל זה ישנם חוזים, אבל הנסיון מלמד שהמוצלחים יודעים להסתדר גם עם זה וגובים את התשלום מראש וכדו', (ומרשים ללקוח לשגע את השכל יותר משלושה פעמים).

נכון, זה פורום לגרפיקאים ולא ללקוחות

• הוסף לסימניות
אז שתקנה לוגו ב"חנות", באחד האתרים שב-3 דולר אתה קונה לוגו ומכניס את שם החברה.
כמדומני שהיא כן רצתה להזמין לוגו אצל "חייט", כלומר מעצב שיעצב לה "לפי מידה".
גם חייט כמדומני לא מאפשר סבבי מדידות אינסופיים... לפני שהתחתנתי הלכתי לסלון כלות, שם היו 2 סבבי מדידות ודי. יש גבול לכמה אפשר לשגע את התופרת. ולא זכור לי, אגב, שהתלוננתי על זה... להפך, זה התקבל כמובן מאליו.

התחום שלנו משום מה שנתפס כשונה, מכיוון שהתוצר הוא "ערטילאי", קובץ דיגיטלי, ולא שמלה שאפשר למשש ביד...

אני חושבת שכן ראוי שהסטנדרט במקצוע שלנו יהיה הצעת מחיר חתומה, ששני הצדדים יודעים לכבד, ושני הצדדים מבינים שהאותיות הקטנות נועדו בעיקר למקרי קיצון, ושבמצב רגיל של לקוח נורמלי המעצב לא יעמוד עם סטופר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י copy;419111:
ישנם גרפיקאים מוצלחים שמחליקים את הענין (עממים), וישנם כאלו שמרגישים שלמדו אצל ש. והם יודעות הכול ומינימום מחיר זה...וכו' וכו', ואיתם הלוקוחות לא אוהבים לעבוד, ומוטב יעשו אם יברחו מיד לפני שמתחילים.
אומנם מהנסיון אנו למדים שאסור לסמוך, ובגלל זה ישנם חוזים, אבל הנסיון מלמד שהמוצלחים יודעים להסתדר גם עם זה וגובים את התשלום מראש וכדו', (ומרשים ללקוח לשגע את השכל יותר משלושה פעמים).

צר לי, דוגמא שגויה.
גם סלון מעצבים נורמלי מסכם ומחתים את הלקוח על הזמנה (חלילה לא חוזה התקשרות) הכוללת בתוכה אי אלו סעיפים מהסוג הנ"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י copy;419111:

חבל לעשות סלט מהעניינים.
כל המושגים הזרים שערבבת כאן ("מוצלחות"/"עממיות"/"להרגיש גדול"/"להסתדר")
לא קשורים לעובדה פשוטה:
כשלקוח משלם עבור שירות, יש צורך להגדיר מראש מה הוא מקבל בתמורה לכספו.
המטרה היא להימנע ממחלוקות בעתיד. הדבר נכון לגבי כל תחום. בין אם זה עבודת גרפיקה, תעודת אחריות, או חוזה שירות של מכשיר חשמלי.
בין אם זה שירותי תרגום, או שירותי ניקיון מקצועיים או כל דבר אחר.

אם הדברים לא סגורים מראש, עלולות לצוץ מחלוקות שיש להם משמעות כספית גדולה.

טיפש יקח עבודה מבלי להגדיר מראש את תנאיה, ואז הוא עלול למצוא את עצמו עובד שעות רבות לחינם במקרה הטוב, או מתגונן ועומד על שלו מול בית-דין, במקרה הפחות טוב.

• הוסף לסימניות
נעמה היקרה,
האם אפשר להשתמש ב"חוזה" שלך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosher2005;419232:
נעמה היקרה,
האם אפשר להשתמש ב"חוזה" שלך?

בהחלט שאלה במקום, מצטרף לבקשה!!(וכן לתנאים הנוקשים;) של טופס ההזמנה)
גם לי נמאס לסמוך על לקוחות שישעמדו במילה שלהם ופתאום ימציאו פנטזיות שהם חשבו שהם מקבלים כגון סוף שבוע בכינר עם הזמנת לוגו:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה