כללי לראשונה 'כדור דיסקו' בעיצוב החרדי

• הוסף לסימניות
היום בחינמון יתד נאמן, פרסומת ל 'ניו פארם' כאשר מעטר את המחירים של כל מוצר אובייקט 'כדור דיסקו' \מועדונים.

האובייקט עצמו נוצץ ויפה עיצובית גרידא, ולמי שמכיר את האובייקט זה גם נותן תחושה מקפיצה סוערת המתאימה למחירים זולים, כמו מסיבות סוערות,

משהוא רואה באובייקט כזה בעיה שלכן עד היום [עד כמה שזכור לי] זה לא הופיע,
[אפילו כדורי ביליארד [שאין להם משמעות עיצובית פרט למה שהם מסמלים]ואובייקטי קזינו הופיעו כבר...]

• הוסף לסימניות
לא מוצאת עם זה בעיה (מי שזה מעלה לו אסוציאציות הבעיה כבר בו...)

• הוסף לסימניות
לא ראיתי את הפרסומת, אבל מן הסתם אלמנטים מן הסוג הזה לא מהווים בעיה כיון שאף אחד (במערכת, או בוועדת הביקורת) לא ממש מודע להקשרים שעומדים מאחוריהם.
מה שבעיניך נראה 'כדור דיסקו', בעיניהם זה כדור נוצץ ומרשים ללא אסוציאציה מיוחדת.
;)

נ.ב.
ה'בורות' (אם אפשר לקרוא לזה ככה, לא מצאתי מילה אחרת) הזאת כבר הביאה בעבר לפאשלות רציניות הרבה יותר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Looooona;291422:
לא מוצאת עם זה בעיה (מי שזה מעלה לו אסוציאציות הבעיה כבר בו...)
גם אני חושב שבמקרה הזה, אין בזה בעיה...

אבל אני חולק שהבעיה היא במתבונן. אם יש תמונה שקשורה אסוצייטיבית באופן מובהק לדבר פסול רוחנית, אי אפשר להאשים את המתבונן על שאסוציאציות אלו עולות בראשו לנוכח התמונה.

• הוסף לסימניות
יש הרבה חוזרים בתשובה במגזר החרדי שהם כן רגישים לנושא הזה. ומי שלא רואה את החלק של החוזרים בתשובה כנתח נכבד וחשוב מספיק מכדי להתחשב בו בעניין זה, לוקה בחסר מצד "ואהבת לרעך" לדעתי.
ויש עוד דברים מהסוג הזה שחוזר בתשובה יהיה רגיש להם, למשל אני מכירה משפחה שצלצול הטלפון הביתי שלהם הוא לפי המנגינה של הchristmas והם כלל לא מודעים לזה. לי זה צורם כל פעם מחדש..

למרות שדוקא המוצר שאתה מציג, כדור דיסקו, עדיין גם למי שיש קונוטציה שלילית, היא לא מאד שלילית ומציקה. זה יכול לעבור..

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזה לא לענין. ממש כמו שלא לענין להשתמש בעץ חג המולד או קישוטי עץ חד המולד לקשט מודעות. זה וזה מוקצה מחמת מיאוס.

איילה - אני כנראה מהנתח הזה שלא חשוב למפרסמים. או אולי מי שעיצב לא ידע למה משמשים הכדורים האלה.

פעם כשעוד גרתי בבני ברק, נכנסתי לסופר שבו הייתי קונה ועל המדפים עם המפיונים, שמו מפיונים עם קישוטי חג המולד. הלכתי למנהל ואמרתי לו שאם ציבור בעלי התשובה של בני ברק לא חשוב לו כלקוחות, שישאיר על המדף.
למחרת המפיונים האלה נעלמו. פשוט מי שקנה, לא ידע מה הוא קונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;291467:
אני חושבת שזה לא לענין. ממש כמו שלא לענין להשתמש בעץ חג המולד או קישוטי עץ חד המולד לקשט מודעות. זה וזה מוקצה מחמת מיאוס.

גינגית,
יש הבדל בין כדור נוצץ וזוהר שמתקבל טוב בעיצוב.
ובין קישוט של חג המולד.

לדעתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י orli_dimri;291468:
גינגית,
יש הבדל בין כדור נוצץ וזוהר שמתקבל טוב בעיצוב.
ובין קישוט של חג המולד.

לדעתי.

מה ההבדל? אלה ואלה הם חיקוי של מנהגי גויים

• הוסף לסימניות
חגא המולד זה ממש עבודה זרה, וכדור דיסקו לא.

• הוסף לסימניות
החגא עצמו הוא עבודה זרה, אבל הקישוטים? לא משתחווים להם.

• הוסף לסימניות
יש מושג של "אביזרי עבודה זרה" שהם אסורים ג"כ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;291487:
החגא עצמו הוא עבודה זרה, אבל הקישוטים? לא משתחווים להם.

זה לא פשוט... יש דין של "תקרובת עבודה זרה" שייתכן שהוא חמור מע"ז עצמה.
הרמב"ם [בפי"א מהל' מאכלות אסורות הל' א] כתב שאיסור תקרובת נלמד מהפסוק: "ולא ידבק בידך מאומה מן החרם" [דברים יג, יח], ומן הפס' "ולא תביא תועבה אל ביתך והיית חרם כמוהו" [שם ז, כו].

אני לא יודע אם לקישוטי חג המולד יש דין תקרובת, אבל לא הייתי ממהר להקל ראש בזה.
כדור דיסקו לעומת זה אין לו שום משמעות דתית, עבודה-זרה...

• הוסף לסימניות
יש אמנם הבדל בין שני הדברים, אבל לא הכדור ולא האשוח הם ע"ז, וגם לא אביזרייהו.
מה דעתכם להחליט על פרה שהיא ע"ז או אביזרייהו? (הרבה יותר קרוב לע"ז מהנ"ל כי בהודו יש את "הפרה הקדושה" וכו')
לא יתכן שאם גוי בור יחליט על שימוש בסמל כלשהו למטרת ע"ז זה יאסור את השימוש בו לכל דבר אחר.
מה שכן - משהו שאכן עבדו איתו ע"ז, או שהקריבו אותו (כמו התגלחות של ההודים שנעשות לשם ע"ז, ומכאן סערת הפיאות דאשתקדיים) - הוא ואביזריו אסורים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברימי;291517:
לא יתכן שאם גוי בור יחליט על שימוש בסמל כלשהו למטרת ע"ז זה יאסור את השימוש בו לכל דבר אחר.

על צלב שמעת?

נכתב ע"י אברימי;291517:
מה שכן - משהו שאכן עבדו איתו ע"ז, או שהקריבו אותו (כמו התגלחות של ההודים שנעשות לשם ע"ז, ומכאן סערת הפיאות דאשתקדיים) - הוא ואביזריו אסורים.

מה לגבי קישוטים שנוצרו במיוחד לצורך חגיגות של עבודה זרה? אתה יודע שזה מותר בהנאה?
וגם אם זה מותר בהנאה, זה וודאי לא ראוי לשמש כמוטיב עיצובי בפרסומת לציבור יהודי דתי.

משא"כ כדור דיסקו שנושא עימו קונוטציות פחות כבדות משקל.

• הוסף לסימניות
אני לא רב מוסמך שיכולה לפסוק מה מותר ומה אסור, אבל צריך לזכור בכל זאת, שהכדור מזוהה ויש לו קונוטציות שליליות של פריצות, מסיבות מעורבות, זימה וכולי היות והוא בשימוש בעיקר במצבים אלו.

גם אם אין איסור, זה מעורר קונוטציות שליליות ולא הייתי רוצה לעשות זאת ללקוח שאולי לא יודע שזה מה שזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;291524:
על צלב שמעת?
כן, ואני משתמש עם אחד כזה כשיש לי תקר בגלגל.

נכתב ע"י Shia;291524:
מה לגבי קישוטים שנוצרו במיוחד לצורך חגיגות של עבודה זרה? אתה יודע שזה מותר בהנאה?
וגם אם זה מותר בהנאה, זה וודאי לא ראוי לשמש כמוטיב עיצובי בפרסומת לציבור יהודי דתי.
זה מותר בהנאה, ולמרבה ההנאה הצרופה אף משמש כ"נוי סוכה" אצל גדולי ישראל.

• הוסף לסימניות
לא אצלי.

• הוסף לסימניות
סליחה על הבורות

מה זה כדור דיסקו?

• הוסף לסימניות
דרך אגב, כדור דיסקו זה דבר שנמצא גם ב(חלק) מאולמות השמחות, זה לאו דווקא מייצג את כל הנ"ל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה