נכתב ע"י yosale;541669:
אני לא יודע מה אתם מדברים.
החלפת רקע לוקח בין דקה ל2 דקות. (כשלצלם יש עוזר מבין עניין)
הבעיה היא שלפעמים הצלם משתמש ברקע צר לכלה ורחב למשפחות. ולהחליף את הצר ברחב בשביל הילדים וכשהכלה תבוא להחזיר את הרקע הקודם - אני לא הייתי עושה את זה בשביל כלה מאחרת..
ולמי ששאל כמה עולה רקע.. 1600 ש"ח (הגדול) - בערך 2.3% ממה שעלתה לי המצלמה. מה הקשר לעלות הרקע?!
ראשית - העלות של רקע היא מאוד גבוהה. כן כן, 1600 ש"ח זה הרבה. הרבה.
נכון, בצילום אירועים יש הרבה פריטי ציוד, ותיק הצילום שאני מביאה לחתונה שווה המון אלפי שקלים (שלא לדבר על הציוד שנשאר בבית), אבל כל 100 ש"ח הם משמעותיים, ו-1600 ש"ח יכולים להיות מושקעים בפריטי ציוד חשובים הרבה יותר מרקע נוסף עבור צלם שלקוחותיו לא מחפשים זאת.
שנית - כידוע, צלמים נבדלים ביניהם בהמון פרמטרים, שאני אפילו לא אתחיל להסביר פה (ומי כמוני יכולה להסביר: בתור אחת מצלמ
ות האירועים היחידות פה בפורום <ככל הידוע לי>, אני עובדת עם המון צלמים שונים ורואה המון סגנונות עבודה).
אחד מהפרמטרים הוא השימוש ברקעי בד בצילומים המשפחתיים למול השימוש ברקעים קיימים (כיסא כלה מעוצב יפה, חופה מוארת, ובקיץ גם גינות יפות בחוץ).
הנקודה החשובה היא ש
הלקוחות הם הזוג (או הוריהם. זה קצת משתנה מאירוע לאירוע). לא האחים שלהם, לא האחיינים ולא הסבתות.
אם הזוג בחר צלם שלא אוהב את העבודה עם רקעים כי בעיניו זה מלאכותי ומכוער, והוא מצלם תמיד תמונות משפחתיות על רקע קיים - הזוג יקבל תמונות משפחתיות על רקע קיים. ואף דודה לא תוכל לבוא ולהגיד שלילדים שלה מתאים דווקא רקע מצוייר של שדרה לונדונית, ואם לא קשה לצלם - בבקשה שירכיב רגע את הרקע בשבילה. (במידת הצורך - יתקשר רגע לאחים יוגנד ויבקש שיעשו לו משלוח בהול של רקע + חצובות, וגם עוזר צלם כי אולי הוא עובד בד"כ בלי עוזר.)
או, תאר לך את השיחה הבאה:
הזוג: "אהבנו מאוד את התמונות שלך, אבל רצינו לשאול אם יש לך רקע נוסף חוץ מהוורוד עם הנצנצים שראינו באתר שלך."
הצלם: "לא, אין לי. רוב הלקוחות שלי מצטלמים בלי רקע, וקניתי את הרקע הוורוד בשביל מעט הלקוחות שכן מחפשים רקע. בחרתי בכוונה בוורוד עם נצנצים, כי זה צבע שמאוד מחמיא לעור הפנים."
הזוג: "אה, חבל. דווקא רצינו ירקרק עם פסים תכולים. טוב, לא נורא, יותר חשוב לנו מי הצלם שלנו מאשר באיזה צבע הרקע. אנחנו רוצים לסגור איתך."
שיחה מאוד מתקבלת על הדעת, נכון? (טוב, חוץ מעניין הצבעים.) היא אפילו קרתה לי בעצמי (ואולי יותר מפעם אחת).
הזוג בדק לפני כן אם לצלם יש כמה רקעים להציע, הצלם ענה לא. זה לא מפתיע ולא "לא מקצועי" מצידו שאין לו כמה רקעים - זה פשוט מה שמתאים ללקוחות שלו. העניין של רקעים מקובל רק אצל חרדים. אצל דתיים בחורף משתמשים ברקעים לפעמים, אבל כמעט תמיד רק ברקע אחד. אצל חילונים זה לא קיים בכלל, ככל שראיתי (ולא כי אין להם כסף לזה, אלא כי הלקוחות לא מחפשים את זה. זה פחות יפה בעיניהם).
עכשיו אף אחד לא יכול להיות מופתע לרעה שלצלם אין עוד רקעים.
משל בכיוון הפוך:
זוג חילוני שיישכור לצילום חתונתו צלם דתי שמצלם עם פלאשים מפוזרים בכל האולם (סגנון שלא מקובל אצל חילונים. אצלם מצלמים כך שהתאורה הקיימת באה לידי ביטוי, ובד"כ עם פלאש רק על המצלמה), לא יוכל לבוא אחרי האירוע אל הצלם ולהתלונן שלא רואים את האורות הצבעוניים של הדיג'יי.
זוג ששוכר צלם אמור לבחור אותו לפי סגנון הצילומים שלו. אם זה לא מתאים לזוג - שלא ינסה לשנות את הצלם אלא שישנה את הבחירה שלו ויקח צלם אחר.
אם זה כן מתאים לזוג - איך האורחים (האחות שרוצה תמונות לאחייני הכלה) יכולים להתלונן על הבחירה?
נוי, אם לרגע חשבת - אני לא מתעצבנת עליך או משהו, רק מסבירה את הצד השני. וזה לא רק לך, אלא גם לקוראים האחרים (ובעיקר ליוסלה שהגיב תגובה שאני מאוד לא מסכימה איתה).
כתבתי ארוך, כרגיל. באסה לכם.