לתשומת לב צלמי האירועים

• הוסף לסימניות
בשעט"ומ התחתן הגיס.למרבה השמחה היה די זמן בצילומי הסטודיו לצלם גם את הצאצאים שלי, ובעיתוי נוח מאין כמוהו- לפני פורים. הילדים היו מצוחצחים ומגונדרים כיאות וחייכו מי יותר ומי פחות אל המצלמה. קיבלתי היום את הדיסק, ולמרבה האכזבה הצלם לא טרח כלל לשנות את רקע הצילומים, הוא כל הזמן היה חום/צהבהב. נקל לשער איך יצאו הבלונדינים שלי. (תמונות חדות בהחלט, אבל...:()
הכלה אמנם שחרחורת והרקע התאים, אבל הגידו נא, לא מקובל לשנות את מסך צילומי הסטודיו? -לתמונות הילדים שלי זה היה משנה לגמרי את התוצאה. לא חבל?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;541489:
בשעט"ומ התחתן הגיס.למרבה השמחה היה די זמן בצילומי הסטודיו לצלם גם את הצאצאים שלי, ובעיתוי נוח מאין כמוהו- לפני פורים. הילדים היו מצוחצחים ומגונדרים כיאות וחייכו מי יותר ומי פחות אל המצלמה. קיבלתי היום את הדיסק, ולמרבה האכזבה הצלם לא טרח כלל לשנות את רקע הצילומים, הוא כל הזמן היה חום/צהבהב. נקל לשער איך יצאו הבלונדינים שלי. (תמונות חדות בהחלט, אבל...:()
הכלה אמנם שחרחורת והרקע התאים, אבל הגידו נא, לא מקובל לשנות את מסך צילומי הסטודיו? -לתמונות הילדים שלי זה היה משנה לגמרי את התוצאה. לא חבל?

את כל זה היית צריכה לתאם עם הצלם לפני האירוע
אין כזה דבר מקובל
יש תאום ציפיות...

יש צלמים שעובדים עם 3-4 רקעים ויש כאלו שעובדים עם אחד
ואני מכיר גם לא מעט שלא עובדים עם רקעים

• הוסף לסימניות
אני לא מזמינת השרות...
מה, תוספת רקעים משנה במחיר? לא ידעתי.
בכל השמחות הקודמות שהייתי היו שינויים בצבעי הרקע (צלמים אחרים) ואף אחד לא גילה לי את הפרט הזה.
נראה לי בכל אופן שכבסיס צריך להביא שניים שלושה רקעים שונים. (ואם הכלה הייתה בלונדינית/בהירה? כל סט צילומי הסטודיו שלה היו יוצאים חוורים. לא נראה לי שהצלמים מוודאים בדיוק את מראה תארם של המצטלמים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;541541:
אני לא מזמינת השרות...
מה, תוספת רקעים משנה במחיר? לא ידעתי.
בכל השמחות הקודמות שהייתי היו שינויים בצבעי הרקע (צלמים אחרים) ואף אחד לא גילה לי את הפרט הזה.
נראה לי בכל אופן שכבסיס צריך להביא שניים שלושה רקעים שונים. (ואם הכלה הייתה בלונדינית/בהירה? כל סט צילומי הסטודיו שלה היו יוצאים חוורים. לא נראה לי שהצלמים מוודאים בדיוק את מראה תארם של המצטלמים)

כצופה מהצד יכולים להיראות לך המון דברים שאת לא יודעת....
אין כזה דבר בסיס. כל צלם והרגלי העבודה שלו
יש צלמים שעובדים עם רקע אחד ומאירים אותו בתאורות שונות
ובכך משיגים את אפקט הרקע המשתנה.

ואני מאמין שהצלם נפגש עם הזוג לפני
ורואה איך הזוג נראה
או לחילופין נותן לזוג לבחור את הרקע.

החלפת רקעים תו"כ צילומים זה לא דבר כזה פשוט...

• הוסף לסימניות
אני קצת המום.
הצלם מצלם את הכלה, צילומי חוץ +רקע שמתאים לכלה בפרט שהיא בשמלת כלה לבנה.
מגיעה הגיסה ותופסת טרמפ צילומי ועוד רוצה שהצלם ישנה את הרקע בשביל אחייני הכלה?!
בשביל לצלם ילדים צריך לגשת לסטודיו שמצלם בזמנו הרגוע תמונות של הילדים + החלפת מלתחה.

תמיר צודק בזה שדברים כמו אלו, צריך לסגור מראש עם הצלם.
נ.ב. יש לכם מושג כמה עולה רקע גדול? כמה זמן לוקח להרכיב /לחליף כזה רקע בזמן אירוע?

• הוסף לסימניות
כבודו, צר לי שגרמתי להלם. לא תפסתי טרמפ על אף אחד. הצלם עמד משועמם כי הכלה הגיעה באיחור ניכר. היחידים שהיו בשטח כאפשרות לצילום היו ילדי. (היו שם רק המנקה, ואם החתן מלבדינו) לא ציפיתי לכזה סט צילומים מורחב. אבל בחתונה נהוג לצלם גם את בני המשפחה. לא?
לענייננו, קבלתי על כך שבחירת הרקע לא התאימה למצולמים הספצפיים ותמהתי למה באמת משתמשים רק ברקע אחד.
הסברתם לי את העניין מצד הצלמים, הבנתי, תודה רבה, ופורים שמח לכולם!

• הוסף לסימניות
נוי יקרה, אני משתתפת בתסכולך,
אבל תני דעתך:
נושא החתונה היא הכלה.
שערי בנפשך שהצל היה מחליף את הרקע לכבודך, ובאותו רגע היתה נכנסת הכלה, ואז- הכלה ממתינה 10 דקות להחלפת רקע, נשמע לך הגיוני? לי לא.
הצלם הנחמד, במקום לצאת החוצה ולעשן, עשה לך טובה, את מודה שלא את הזמנת את העבודה והוא לא קיבל תוספת על צילום הילדים שלך.
תהני מהתוצאות, ותגידי תודה שהצלחת לצלם אותם (לפעמים אפילו תמונה אחת לא יוצאת נורמלית בחתונות מרובות משתתפים)
לגבי רקע- יתכן שהיה לו עוד, אבל הוא ממש לא חייב להחליף בשבילך את הרקע.

סליחה על ההתקפה, אני גם לא צלמת, אבל הרגשתי שיש כאן ציפיה ואכזבה מדבר שכלל לא היית אמורה לקבל...

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו לך, תלוי במשקל שהצלם והזוג נותנים לצלומי הסטודיו.

בעיני צלומי הסטודיו הם החלק (כמעט) הכי שולי בספור, אין בהם לא רגש, לא שמחה אמיתית, לא משהו שבעצם קשור לארוע.
"סתם" להוציא את האנשים יפים ביום שמחתם.

הרקע הוא מבחינתי אילוץ נוסף בשל חוסר בלוקיישנים יפים בתוך האולם.
בכל מקום שהדבר ניתן אני שמח לוותר על הרקעים.

מכאן ועד "צלם חייב להחליף 3 רקעים בזמן צלומים" הדרך ארוכה מאוד.

נ.ב.
כמו שכתבו לך, עם תאורה שונה את מקבלת תמונות אחרות לגמרי גם מאותו רקע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צל99;541594:
בעיני צלומי הסטודיו הם החלק (כמעט) הכי שולי בספור, אין בהם לא רגש, לא שמחה אמיתית, לא משהו שבעצם קשור לארוע.
"סתם" להוציא את האנשים יפים ביום שמחתם.

.
גם אני פעם חשבתי שהעמדת כל משפחה (מהאחים/ אחיות) בנפרד לצילום זה מיותר. הרי מצלמים את כולם ביחד, לא?
אבל אחרי שהאלבום שלנו נפתח כעשור אחרי ארוע החתונה שלנו, ראיתי כמה חוויה יש בתיעוד מסוג זה. לראות את החברה הבוגרים בימי עלומיהם.
והערת אגב לכוכב:לא בניתי בכלל על צילומי הסטודיו באולם. (צילמתי לפני כן בבית) פשוט התאכזבתי מהתוצאה, וחשבתי שהיא נבעה מחוסר תשומת לב של הצלם. אבל ייתכן כמו שצל הגיב שהצלם יכול היה לפתור את זה בתאורה, אבל לא טרח מידי בעניין. (כעת אני נזכרת כי בצילומי חתונתה של אחותי היה הצלם:"לף" -התוצאות של צילומי הסטודיו היו מגוונות בהחלט למרות שהיה רקע אחד או שניים)

• הוסף לסימניות
כלומר - התמונות האלה אחלה בתור תיעוד משפחתי תקופתי.

לו היו לך תמונות משפחתיות אחרות מאותה תקופה- התמונות האלה היו כמעט חסרות משמעות.
כמעט- כי כאן הייתם לבושים יפה יותר והילדים היו נקיים.

כל קשר בין זה לבין שמחת החתונה... די רחוק....
שוב-
אני מצלם סטודיו. אנשים רוצים את זה (כחתן לפני 8 שנים כמעט התחמקנו מזה במידת האפשר).
הרבה מהציוד שלי מוכתב לכיוון הזה.
אבל בעיני הקטנות- תמונה אחת של שמחה משתפכת ברקודים או אמא מוחה דמעת אושר בכסוי כלה שווה יותר מכל הסטודיו המצועצע והקיצ'י.

נ.ב
זה נכון גם לתמונות ילדים באופן כללי.
תמונה אחת של שמחה אמיתית של הילד, או תמונות הבעה אחרות שוות בעיני יותר מ10 תמונות "סטודיו עם אביזרים" או ילד בן 3 שמחזיק ספר תורה מספוג ושופר מפלסטיק.

אני ארד למחתרת בינתיים...

• הוסף לסימניות
למה לברוח?:) מותר לכל אחד להביע את דעתו וטעמו.
אני כאם אוהבת את תמונת הפעוט המרוח בגבינה. (יוצא חד ומצוין גם במצלמה הביתית) אבל שמחה לתמונה ייצוגית ונקייה ולא רואה בה משהו פלסטי וקפוא. צריך גם מזה וגם מזה.
(אחרת אלו תמונות יהיו לסבתות להעמיד על המזנון בסלון?)

• הוסף לסימניות
אצלנו לפני החתונות אמא שלי מבקשת מכולם להגיע מוקדם כדי להספיק לעשות תמונות סטודיו לכל משפחה ומשפחה.
כי אלה שלא ממש מתמצאים בצילום מעדיפים לראות את הקטעים המרגשים בהסרטה, ואת הקטעים המהוקצעים- הוי אומר: כל אחד וחיוכו המתחנחן על מיטב מחלצותיו בתמונות שלוש עשרה על שמונה עשרה.
אציין עוד, שכלה אחת שמעה שהתחזית ביום חתונתה אמורה להיות גשומה והתעגמה מאוד. הסברתי לה שגשם זה סימן ברכה, ולא אמור להיות שיטפון- רק טפטוף וכו',
"כן" היא נאנחה, "אבל אני רוצה שיהיו לי תמונות סטודיו גם בחוץ..."
(מעשה שהיה)

• הוסף לסימניות
אני לא יודע מה אתם מדברים.
החלפת רקע לוקח בין דקה ל2 דקות. (כשלצלם יש עוזר מבין עניין)
הבעיה היא שלפעמים הצלם משתמש ברקע צר לכלה ורחב למשפחות. ולהחליף את הצר ברחב בשביל הילדים וכשהכלה תבוא להחזיר את הרקע הקודם - אני לא הייתי עושה את זה בשביל כלה מאחרת..
ולמי ששאל כמה עולה רקע.. 1600 ש"ח (הגדול) - בערך 2.3% ממה שעלתה לי המצלמה. מה הקשר לעלות הרקע?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosale;541669:
הבעיה היא שלפעמים הצלם משתמש ברקע צר לכלה ורחב למשפחות. ולהחליף את הצר ברחב בשביל הילדים וכשהכלה תבוא להחזיר את הרקע הקודם - אני לא הייתי עושה את זה בשביל כלה מאחרת..
ולמי ששאל כמה עולה רקע.. 1600 ש"ח (הגדול) - בערך 2.3% ממה שעלתה לי המצלמה. מה הקשר לעלות הרקע?!

ראשית - העלות של רקע היא מאוד גבוהה. כן כן, 1600 ש"ח זה הרבה. הרבה.
נכון, בצילום אירועים יש הרבה פריטי ציוד, ותיק הצילום שאני מביאה לחתונה שווה המון אלפי שקלים (שלא לדבר על הציוד שנשאר בבית), אבל כל 100 ש"ח הם משמעותיים, ו-1600 ש"ח יכולים להיות מושקעים בפריטי ציוד חשובים הרבה יותר מרקע נוסף עבור צלם שלקוחותיו לא מחפשים זאת.

שנית - כידוע, צלמים נבדלים ביניהם בהמון פרמטרים, שאני אפילו לא אתחיל להסביר פה (ומי כמוני יכולה להסביר: בתור אחת מצלמות האירועים היחידות פה בפורום <ככל הידוע לי>, אני עובדת עם המון צלמים שונים ורואה המון סגנונות עבודה).
אחד מהפרמטרים הוא השימוש ברקעי בד בצילומים המשפחתיים למול השימוש ברקעים קיימים (כיסא כלה מעוצב יפה, חופה מוארת, ובקיץ גם גינות יפות בחוץ).
הנקודה החשובה היא שהלקוחות הם הזוג (או הוריהם. זה קצת משתנה מאירוע לאירוע). לא האחים שלהם, לא האחיינים ולא הסבתות.
אם הזוג בחר צלם שלא אוהב את העבודה עם רקעים כי בעיניו זה מלאכותי ומכוער, והוא מצלם תמיד תמונות משפחתיות על רקע קיים - הזוג יקבל תמונות משפחתיות על רקע קיים. ואף דודה לא תוכל לבוא ולהגיד שלילדים שלה מתאים דווקא רקע מצוייר של שדרה לונדונית, ואם לא קשה לצלם - בבקשה שירכיב רגע את הרקע בשבילה. (במידת הצורך - יתקשר רגע לאחים יוגנד ויבקש שיעשו לו משלוח בהול של רקע + חצובות, וגם עוזר צלם כי אולי הוא עובד בד"כ בלי עוזר.)

או, תאר לך את השיחה הבאה:
הזוג: "אהבנו מאוד את התמונות שלך, אבל רצינו לשאול אם יש לך רקע נוסף חוץ מהוורוד עם הנצנצים שראינו באתר שלך."
הצלם: "לא, אין לי. רוב הלקוחות שלי מצטלמים בלי רקע, וקניתי את הרקע הוורוד בשביל מעט הלקוחות שכן מחפשים רקע. בחרתי בכוונה בוורוד עם נצנצים, כי זה צבע שמאוד מחמיא לעור הפנים."
הזוג: "אה, חבל. דווקא רצינו ירקרק עם פסים תכולים. טוב, לא נורא, יותר חשוב לנו מי הצלם שלנו מאשר באיזה צבע הרקע. אנחנו רוצים לסגור איתך."

שיחה מאוד מתקבלת על הדעת, נכון? (טוב, חוץ מעניין הצבעים.) היא אפילו קרתה לי בעצמי (ואולי יותר מפעם אחת).
הזוג בדק לפני כן אם לצלם יש כמה רקעים להציע, הצלם ענה לא. זה לא מפתיע ולא "לא מקצועי" מצידו שאין לו כמה רקעים - זה פשוט מה שמתאים ללקוחות שלו. העניין של רקעים מקובל רק אצל חרדים. אצל דתיים בחורף משתמשים ברקעים לפעמים, אבל כמעט תמיד רק ברקע אחד. אצל חילונים זה לא קיים בכלל, ככל שראיתי (ולא כי אין להם כסף לזה, אלא כי הלקוחות לא מחפשים את זה. זה פחות יפה בעיניהם).
עכשיו אף אחד לא יכול להיות מופתע לרעה שלצלם אין עוד רקעים.

משל בכיוון הפוך:
זוג חילוני שיישכור לצילום חתונתו צלם דתי שמצלם עם פלאשים מפוזרים בכל האולם (סגנון שלא מקובל אצל חילונים. אצלם מצלמים כך שהתאורה הקיימת באה לידי ביטוי, ובד"כ עם פלאש רק על המצלמה), לא יוכל לבוא אחרי האירוע אל הצלם ולהתלונן שלא רואים את האורות הצבעוניים של הדיג'יי.
זוג ששוכר צלם אמור לבחור אותו לפי סגנון הצילומים שלו. אם זה לא מתאים לזוג - שלא ינסה לשנות את הצלם אלא שישנה את הבחירה שלו ויקח צלם אחר.
אם זה כן מתאים לזוג - איך האורחים (האחות שרוצה תמונות לאחייני הכלה) יכולים להתלונן על הבחירה?

נוי, אם לרגע חשבת - אני לא מתעצבנת עליך או משהו, רק מסבירה את הצד השני. וזה לא רק לך, אלא גם לקוראים האחרים (ובעיקר ליוסלה שהגיב תגובה שאני מאוד לא מסכימה איתה).

כתבתי ארוך, כרגיל. באסה לכם. :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosale;541669:

זה גם פחות מ2 דקות אם אני שם רקע על רקע עם קלמפים. והרקע עולה פחות מ1600.

זו לא הנקודה. תמיד ניתן לשאול "למה חסר X? מאוד רציתי שיהיה..."

אם הדבר סוכם - הדבר לא בסדר.
אם הדבר לא סוכם- הטענה "נראה לי שכבסיס צריך 2-3 רקעים" חסרת שחר.
אם הטענה בכלל לא באה מצד הזוג אלא מצד אם האחינים- זה כבר די הזוי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosale;541669:

אף אחד לא השווה את הרקע במחיר עלות כמו המצלמה וידאו.
מספיק שמצלמת סטילס עם עדשות עולה כ20.000 שלא לדבר על פלשים ומצלמת גיבוי.

רקע שעולה 1600 ש"ח לא מתחלף מהר, זה לא כמו להסיר מסנן ג'לטין מהמצלמה
בתור צלם וידאו קל לך לומר שלוקח עם עוזר דקה שתיים .
אצלי להסיר את הדבק בשביל למתוח את הבד ולשים חדש, בפרט כשיש עוד אנשים שמסתובבים בין הרגליים, לוקח קצת יותר.

הזכרתי את עלות הרקע, בשביל לתת לאנשים קצת פורפורציות על מחירי רקעים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה אריאל;541688:
ראשית - העלות של רקע היא מאוד גבוהה. כן כן, 1600 ש"ח זה הרבה. הרבה.

אחד מהפרמטרים הוא השימוש ברקעי בד בצילומים המשפחתיים למול השימוש ברקעים קיימים (כיסא כלה מעוצב יפה, חופה מוארת, ובקיץ גם גינות יפות בחוץ).

העניין של רקעים מקובל רק אצל חרדים. אצל דתיים בחורף משתמשים ברקעים לפעמים, אבל כמעט תמיד רק ברקע אחד. אצל חילונים זה לא קיים בכלל, ככל שראיתי (ולא כי אין להם כסף לזה, אלא כי הלקוחות לא מחפשים את זה. זה פחות יפה בעיניהם).
:)

יש הרבה דתיים שמצלמים בר מצוה או חתונה באיזה אולם שנראה יותר מחסן מאשר אולם אירועים.
באולמות אירועים הכלליים, יש בר מושקע, צמחייה יפה או סתם מקום יפה באולם.
לצילומי משפחה שוטפים, זה הרבה יותר יפה מכל רקע.

• הוסף לסימניות
תודה לכל הצלמים על ההסברה בטוב טעם בעניין הרקעים. אני ממש לא מבינה בזה. (בפוטושופ מוסיפים שכבה חדשה וחסל...;))
חשבתי שזה הפתרון שלי לבעית תוצאת הצילומים. טעיתי, תודה שהארתם את עיני.
הדבר היחיד שרציתי להבהיר לכל הקובלים על דרישתי ההזויה: שימו לב, בסך הכל קבלתי על שהצלם לא שם את ליבו להתאמה מספקת של המצטלמים לרקע. (אולי אפשר לשפר ע"י תאורה?- לא יודעת) והיה לי חבל על התוצאה, פשוט הייתי מצפה מצלם מקצועי שישים לב לזה. אבל אם אתם אומרים שרק את החתן/כלה צריך לצלם מקצועי? מה יש לי להגיד. חשבתי שצלמים משתדלים להוציא מקסימום איכות בכל מקרה - לא?
(וקצת הבהרה על רקע הצילומים: נחתנו לאולם חצי שעה אחרי תחילת הזמן שהייתה אמורה הכלה להצטלם. צוות הצלמים ועוזרם עטו עלינו בהתלהבות. כן, ממש כך שמענו :"הוווו! יופי הנה הם באו!" כנראה הצוות התייבש כהלכה. הם העמידו את הילדים בזה אחר זה ובהחלט ניכרת הייתה תשומת ליבם לפרטים כמו סידור עניבה, פרישת השמלמלות בחן וכיוצ"ב. לא דרשתי סט צילומים, לא תכננתי ובודאי הודיתי לחמותי שנכחה שם, והייתה מבסוטה בעצמה בהזדמנות לצילום טוב של הנכדים. -היא והמחותנים מזמיני השרות. בכל אופן הם המשלמים.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה