מאשדוד לא נוסעים למירון?

• הוסף לסימניות
חברה, בבקשה להרגע!!!!!!!!!!!!!!

ל ה ר ג ע ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

מי שחושב שמתאים לו יותר להשאר בבית בל"ג בעומר - אשריו. מי שעולה למירון - אשריו. רבי שמעון שמח במי שעושה את הדבר הנכון במקום הנכון כי כך נכון לו, ולא במי שנגרר אחרי העדר 'כי כולם עושים'.

(ואגב, אני חסידית…)

השאלה המקורית שלי היתה לקנטר את משרד התחבורה. בפירוש זו היתה המטרה, ולא לעורר ויכוח אם צריך או לא צריך לעלות לקברי צדיקים. וכמו שיש צדיקים ואדמו"רים שלא עולים למירון בל"ג בעומר, כך יש צדיקים ואדמו"רים שכן עולים למירון בל"ג בעומר. כל אחד - לפי מנהגו יעשה.

ועכשיו - קיטורים על משרד התחבורה ודומיו… כאן המקום.

• הוסף לסימניות
לא סותר :D

• הוסף לסימניות
ילידת ירושלים.
חסידית (אחרת לא היה לי מה לחפש באשדוד, בה הרוב הוא גור/ויז'ניץ/בעלזא. אני שייכת לאחד מהם).
והיום - אשדודית.

נענתה התמיהה? ;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;1264325:
ילידת ירושלים.
חסידית (אחרת לא היה לי מה לחפש באשדוד, בה הרוב הוא גור/ויז'ניץ/בעלזא. אני שייכת לאחד מהם).
והיום - אשדודית.

נענתה התמיהה? ;)

קודם כל את לא מיישכת לגור. או ויזניץ או בעלז ;););)
והשאלה הייתה סתם בצחוק :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1264347:
קודם כל את לא מיישכת לגור. או ויזניץ או בעלז ;););)
והשאלה הייתה סתם בצחוק :)

או שכן או שלא.
מה שבטוח, שאולי.
וגם זה בספק גדול.

מנין לך? ;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1264371:
אין גוריות שמדברות אידיש :)

לגלות לך שבאשדוד יש בית ספר 'גור אידיש'? :D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;1264390:
לגלות לך שבאשדוד יש בית ספר 'גור אידיש'? :D

נכון שיש גור באידיש גם בעוד מקומות, אבל בעיקרון לא לומדות שם גוריות בכלל. וגם אם כן, לפני 20 שנה לא הייתה גור באידיש.
ואם אני טועה אני מבקשת סליחה מראש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;1264279:
ועכשיו - קיטורים על משרד התחבורה ודומיו… כאן המקום.

הטענה העיקרית היא כלפי מי שהחליט שבל"ג בעומר כולם עולים למירון. ואותם אלו שהחליטו להשאר בעירם בשלווה ושפיות, לא זקוקים לאוטובוסים בכלל. מעניין מתי יעשו כתבת תחקיר על קריסת התחבורה בירושלים/ב"ב בל"ג בעומר. אם כל האוטובוסים בצפון אולי באמת נלך ברגל...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1264413:
נכון שיש גור באידיש גם בעוד מקומות, אבל בעיקרון לא לומדות שם גוריות בכלל. וגם אם כן, לפני 20 שנה לא הייתה גור באידיש.

פגשתי בחיי כמה גוריות דוברות אידיש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרפר;1264422:
הטענה העיקרית היא כלפי מי שהחליט שבל"ג בעומר כולם עולים למירון. .... אולי באמת נלך ברגל...

ההמוניות זה מודה חדשה אך העליה למירון בל"ג בעומר ידועה מדורי דורות.

(על סמך העליה למירון נקבעה יום ההילולה של רבי מאיר בעל הנס, שלא ידוע התאריך. ומכיון שפעם עלו בתחבורה שלא תוך כמה שעות מגיעים אלא לוקח לפחות כמה ימים והיו עוצרים בטבריה, קבעו שזה זמן טוב לעשות את הילולת רבי מאיר גם כן. וזה היום.)

כאחת טברינית גם מהדרום :rolleyes:

• הוסף לסימניות
שמתם לב כמה נושאים האשכול הזה החליף???
פותחת האשכול שאלה אם יש אוטובוסים מאשדוד, מכאן זה הפך לפולמוס של לנסוע או לא מתי ההילולא, ומשם לאידיש ועברית ואיזה חסידויות יש באשדוד וכו'
לא פעם נמחקו כאן אשכולות שימושיים כשגלשו מהנושא וזה הפך לויכוח שנוגד את רוח הפורום, לא חבל???
חכמים הזהרו בדבריכם!!!

קבצים מצורפים

• 1.PNG
    KB 11.6 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
אגב, האר"י ז"ל עלה שנה אחת למירון בל"ג בעומר, (מתארים עליה אחת שעלה הארי ועל סמך זה יש את העליה הגדולה).והארי גר בצפת.
זאת אומרת שהוא חצה את היער בין מירון לצפת והגיע למירון.
הוא לא עשה עליה מירושלים.
והחתם סופר התנגד לעליה ההמונית למירון.
כלומר, חכמים היזהרו בדבריכם, מדובר רק כלפי מי שסובר בדעה שונה, לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1264578:
חכמים היזהרו בדבריכם, מדובר רק כלפי מי שסובר בדעה שונה, לא?
אני התכוונתי שיזהרו בדיבורים ולא לגלוש מהנושא של פתיחת האשכול, לא כאן ולא באף אשכול אחר

• הוסף לסימניות
למרות שאני פותחת האשכול, אני מרשה לגלוש לאן שתחפץ נפשכם…

כבר יש פרסומות ומידע על הדרכים לעליה למירון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1264413:

מכירה מקרוב:
את טועה.
לומדות שם רק גוריות.
דוברות אידיש אחרות לומדות בבעלזא או בויזניץ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה