דרוש מידע מבחן מדוייק למציאת מקצוע מתאים?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
זה פסיכולוגיה תעסוקתית.
תחום שעדיין לא מוכר במגזר שלנו.
יש שיראו בזה חסרון (לא רק את, אני מכירה עוד אנשים שזה ממש לא מתאים להם הכיוון. סוג - יאללה תקתקו ואל תחפרו לי.), ויש שיראו בזה יתרון עצום (למשל אלו שאוהבים אשכולות שהמילה 'פסיכולוגיה' מופיעה בכותרת שלהם ;)).
עדיין מחכה למייל ממך...

• הוסף לסימניות
אבל אני חושבת שתמיד צריך ללכת אחרי הלב והרצון:)
זה!
בתור אחת שעשתה כמה ייעוצים מקצועיים.
ושמעה כמה סוגי תשובות, כולם סביב אותה נקודה עם דקויות שונות.
החל בגרפולוגית מומחית, יעל פיסם, וייעוץ תעסוקתי במכון יקר (לא זוכרת את השם).

עד שלא הגעתי למאמנת תעסוקתית,
והיא שאלה אותי: מה את רוצה לעשות,
ועזרה לי לבנות מודל חלום מדויק -
לא ידעתי באמת מה אני רוצה.

מהניסיון שלי ממליצה לחשוב גם על כיוון כזה.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אוקי :mad:
בלוגו שלהם כתוב יעוץ תעסוקתי
אז מתברר שהם נותנים יעוץ רגשי
אני מאד כועסת ומאוכזבת
ורוצה רק להזהיר את המתענינים
שזה חפירות פסיכולוגיות מתסכלות:(
(מי שרוצה עוד פרטים מוזמן באישי)
באמת התכוננתי להתקשר אליהם..
אז זה לא שווה??
לא יתאימו לי מקצוע שמתאים לי?
אשמח לכל מידע...
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
באמת התכוננתי להתקשר אליהם..
אז זה לא שווה??
לא יתאימו לי מקצוע שמתאים לי?
אשמח לכל מידע...
תודה רבה!
אני חושבת ששווה ולא שווה זה שאלה מאד אינדיבידואלית.
מתחום אחר לגמרי:
אמא אחת סיפרה לי פעם ממש בכעס שניסו לדחוף לה שיחת ייעוץ עם עו"ס בקשר לילד שלה, עם צרכים מיוחדים,
ואמא אחרת סיפרה לי ממש בשמחה ובתודה שבגן של הבן שלה (חנ"מ) נתנו לה בחינם ליווי פסיכולוגי מלא שנה שלמה, ואיזו מתנה מדהימה שרק מי שבתחום יודע להעריך אותה.
מה ההבדל?
ההבדל הוא הגישה הבסיסית לפסיכולוגיה. יש אוהבים ויש מתעבים....
ומכאן השאלה מה את, לאיזה סוג אנשים את משתייכת.
את מעדיפה ייעוץ שיגיד לך מה לעשות, או שתשמחי למסע (קצר אך עמוק למדי) אל הנפש פנימה ומשם אל הרצון שלך.
אם את רוצה ייעוץ שיחתוך לך קצר עם שם של מקצוע ויאלה לכי עליו - אז פחות.
אם את תשמחי לשיחות עומק וברור עם עצמך - אז לגמרי כן.

• הוסף לסימניות
הציפיה שמישהו יגיד לי מה הכי מתאים וטוב היא לא ישימה.
אף יעוץ תעסוקתי לא אומר- זה המקצוע שלך, לכי תלמדי אותו.
ואם יש מישהו שאומר- הוא שרלטן.
יעוץ תיעסוקתי חותר לפרוש את המפה, לשאול את השאלות הנכונות ולעזור למתייעצת להבין את התמונה כולה כדי להקל עליה את הבחירה. ככל שה"חפירה" יותר מקצועית ויסודית, יש יותר מידע ויותר סיכוי להגיע למשהו מדויק יותר לתכונות הנפש.
זה לא אומר שהיועצת יכולה למצוא לך עבודה מושלמת שתואמת את חוסר הרצון ללמוד לתואר, עבודה קרובה לבית או בשעות נוחות לאמא ל10. זה אומר שהיועצת תמפה אותך באופן רחב ככל האפשר ומתוך ההיכרות שלה עם עולם העבודה והדרישות של כל תחום, כדי לעזור *לך* לקבל החלטה.

מי שמחכה לאורים ותומים- זה לא הכיוון.

• הוסף לסימניות
זה פסיכולוגיה תעסוקתית.
תחום שעדיין לא מוכר במגזר שלנו.
יש שיראו בזה חסרון, ויש שיראו בזה יתרון עצום.
אז תכל'ס,
עם מה אני יוצאת משם בסופו של תהליך?
עם: מתאים לך לעבוד כגננת וכמתכנתת, כשואבת מים או כחברת כנסת,
או עם: יש לך כושר ניתוח מעולה וגישה מקסימה לתינוקות ולשוקולדים, פחד קהל וילדות מקסימה?

• הוסף לסימניות
אז תכל'ס,
או עם: יש לך כושר ניתוח מעולה וגישה מקסימה לתינוקות ולשוקולדים, פחד קהל וילדות מקסימה?
להבנתי, לא עשיתי אצלם ייעוץ רק דיברתי עם כמה נועצים, את יוצאת עם שילוב: יש לך פחד קהל שנובע מ_____ ולכן את יותר מעדיפה תקשורת באחד על אחד עם אנשים. חוץ מזה שאת ממש שואבת סיפוק מ________ ולכן את עשויה מאד להנות מעבודה שעושים בה _____________. למשל, עבודה X ו Y ו Z. אבל גם נורא חשוב לך המסגרת של הלימודים בה תלמדי, ככה ש X ו Z את מורידה מהפרק, ולכאורה Y זאת האופציה הכי טובה.
ואת כל התשובת האלה את נותנת. לא הפסיכולוגית. היא שואלת שאלות שיעזרו לך לדעת בעצמך מה התשובות שלך.
ועדיין נראה לי שזה יצא לי רדוד מדי :)

• הוסף לסימניות
להבנתי, לא עשיתי אצלם ייעוץ רק דיברתי עם כמה נועצים, את יוצאת עם שילוב: יש לך פחד קהל שנובע מ_____ ולכן את יותר מעדיפה תקשורת באחד על אחד עם אנשים. חוץ מזה שאת ממש שואבת סיפוק מ________ ולכן את עשויה מאד להנות מעבודה שעושים בה _____________. למשל, עבודה X ו Y ו Z. אבל גם נורא חשוב לך המסגרת של הלימודים בה תלמדי, ככה ש X ו Z את מורידה מהפרק, ולכאורה Y זאת האופציה הכי טובה.
ואת כל התשובת האלה את נותנת. לא הפסיכולוגית. היא שואלת שאלות שיעזרו לך לדעת בעצמך מה התשובות שלך.
ועדיין נראה לי שזה יצא לי רדוד מדי :)
לא יתנו לי רשימה של מקצועות שמתאימים לי??

• הוסף לסימניות
אז תכל'ס,
את אמורה לצאת משם עם- יש לך כושר ניתוח טוב, אהבה לחקור וגישה מקסימה לתינוקות.
זה מתאים לקשת מקצועות של גננת, חינוך מיוחד לגיל הרך, אבחון דידקטי וגם אם תהיי קלינאית תקשורת ותעבדי עם הפרעות התפתחות של הגיל הרך את תהני מאד.
האם את יכולה להשקיע כמה שנים בלימודי תואר רציניים? אז את יכולה לבחור בכמה תארים בכיוון הזה. את צריכה להביא כסף הביתה מחר בבוקר? אז אולי תחשבי על סייעת שיקומית או גננת. את לא מסוגלת לקום לפני 9 בבוקר? בואי תחשבי על חוגים לפעוטות בצהרונים. כדאי להתיעץ על זה עם יועצת עסקית. רק שתדעי שאם בכל זאת את יכולה להתאמץ ולגרד את האפשרות להתמקצע, להיות מאבחנת דידקטית יגרום לך סיפוק רב.

היועצת לא אמורה להחליט בשבילך או להביא לך 2 מקצועות לבחירה על מגש. היא אמורה להכיר אותך ולנתח את היכולות. יועצים ממש טובים כמו שיש במכון מכ"ם גם מבינים מה חוסם את מי שמולם, למה עד היום לא מצאו את מקומם ואיזה תפיסות שגויות\ מעכבות תוקעות אותם ומנסים להציף גם אותם. למי שלא נעלב מחפירות.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ממליצה מאוד על מירי דייוויס מעובד חזק!
היא אלופה וגם ממקדת את הכוחות וגם מחדדת מקצועות...
יש לה טביעת עין ממש חדה והיא קולעת בול לאנשים. שמעתי עליה המון המלצות ומצטרפת אליהן בחום!
המספר של המשרד: 025095333

• הוסף לסימניות
דבורה קיסטר.
אני לא...
הייתי אצל אחת כזאת, איבון לנדא בירושלים.
מעולה.
אותי היא ממש מיקדה, עזרה לי לדייק את מה שרציתי, ולעשות צעד ראשון בדרך.
תודה
אשמח לקבל מספרים...
מה זה כולל? רק אבחון? כולל שיחות? כמה פגישות?
וכמה עולה.?
תודה רבה רבה!:)

• הוסף לסימניות
תודה
אשמח לקבל מספרים...
מה זה כולל? רק אבחון? כולל שיחות? כמה פגישות?
וכמה עולה.?
תודה רבה רבה!:)
אפשר פרטים ליצירת קשר?
איבון לנדא: 0526387000
מקווה שהמספר עדיין פעיל, אם לא יש לי מייל שלה.
וכמובן אין לי שום אחוזים....

זה לא אבחון, זה תהליך.
ביחד מגיעים לחלום התעסוקתי המדויק שלך, זה תהליך של בערך 12 פגישות.

ויש גם את מרים קטנוב, גם מאמנת מעולה בתחום.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.