דרוש מידע מגיע לי פיצויים?

• הוסף לסימניות
מתחשק לי לעשות לכן סדר, במיוחד לעובדות מתחילות בשוק העבודה:

כל עובד חדש זכאי (וחובה על פי חוק) להפרשות לקופת הפנסיה
*מי שיש לו כבר קופה פעילה, יקבל החל מהחודש הרביעי , ורטואקטיבית גם על ה3 חודשים הראשונים. (חשוב להעביר למעסיק בזמן אישור על קופה פעילה - תקבלו מקופת הפנסיה הקיימת שלכם)
*מי שאין לו קופה פעילה יקבל החל מהחודש השביעי בלבד.

לקופת הפנסיה מופרשים:
1. 6% על חשבון העובד - עבור פנסיה
2. 6.5% על חשבון המעסיק - עבור פנסיה
3. 6% על חשבון המעסיק - עבור פיצויים
יש מעסיקים המפרישים בסעיף 3 - 8.33% ואז אינם צריכים להשלים פיצוייים במקרה של פיטורים.
כל הכסף שנצבר בקופה, נשאר שלך עד גיל הפנסיה.

קופת הפנסיה:
הכסף המופרש מידי חודש מועבר לקופת פנסיה ברירת מחדל - או שאת בוחרת
זה הזמן להכיר את האפשרויות, את הקופות, את העמלות
וללמוד לעקוב שכל מה שרשום בתלוש אכן נכנס לקופה בצורה מסודרת (יש מעסיקים רמאים)

השלמת פיצויים
למי שעבדה מעל שנה במקום העבודה ופוטרה ע"י המעסיק
המעסיק מחויב לשלם לה השלמת דמי פיצויים (*אם לא שילם בסעיף הקודם 8.33%)
שווי ההשלמה 2.33% מהשכר האחרון * שנות העבודה.
יש מקרים חריגים בהם גם מי שמתפטרת מעצמה תהיה זכאית להשלמת פיצויים זו. (אחרי לידה לשם טיפול בילד, מעבר דירה וכו')

עוד פרטים לסיום העסקה
העובדת זכאית לפדיון ימי חופשה
העובדת זכאית לפדיון יתרת דמי הבראה
תשלום הודעה מראש - חובה לשלם על חודש הודעה מראש . (המפטר או המתפטר, מי שמודיע)

• הוסף לסימניות
אני מתכוונת ל6.5 אחוז האם מגיע לי אותם?
ידוע לי שיש כאלה שמפרישים 6 ויש כאלה 2.33 נוספים כלומר 8.33 את ה6% אני זכאית לקבל?.
זה 6% לא % 6.5
והם בכל מקרה שייכים לעובד ( יש מקומות שמפרישים מראש 8.33 ואז בין אם העובד פוטר ובין אם יתפטר מגיע לו מה שיש בקופה בלי השלמה לפי משכורת אחרונה כפול שנות וותק = סעיף 14 )
ואגב, ממליצה לך להתעסק ולהתמקצע גם בשכר אם השאיפה שלך לעבוד בחברה)

• הוסף לסימניות
יש גם מושג שעובדת שעבדה והגיע סוף שנת המס על המעסיק להקים קרן פנסיה גם אם לא חלפה חצי שנה
ועוד נקודה פנסיית חובה היא רק מגיל 21 וגם אם עבדת שנתיים ועדיין לא בגיל אין למעסיק חובה להפריש פנסיה

• הוסף לסימניות
יש גם מושג שעובדת שעבדה והגיע סוף שנת המס על המעסיק להקים קרן פנסיה גם אם לא חלפה חצי שנה
ועוד נקודה פנסיית חובה היא רק מגיל 21 וגם אם עבדת שנתיים ועדיין לא בגיל אין למעסיק חובה להפריש פנסיה
זה נכון רק לגבי עובד שהיה לו קופת גמל פעילה ובסוף שנת המס טרם עברו 3 חדשי עבודה, המעסיק חייב להפריש לו בסוף שנת המס לגמל רטרו מתחילת עבודתו ולא ולחכות 3 חודשי עבודה ואז להפריש רטרו.
פנסיית חובה לאשה - מגיל 20 ולגבר מגיל 21.

• הוסף לסימניות
גם התפטרות עקב מעבר דירה לעיירות פיתוח (כגון בית שמש :p)
מזכה בפיצויים, כמו אלה שמגיעים למי שמתפטרת אחרי לידה, לצורך הטיפול בילד.

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת, אם אני מתפטרת אחרי לידה, עבדתי שם שנה וחצי ולא הפרידו לי פנסיה ( אני בת 19.5)
האם אני זכאית לפיצויים?

• הוסף לסימניות
עוד פרטים לסיום העסקה
העובדת זכאית לפדיון ימי חופשה
העובדת זכאית לפדיון יתרת דמי הבראה
תשלום הודעה מראש - חובה לשלם על חודש הודעה מראש . (המפטר או המתפטר, מי שמודיע)
מה זה אומר פדיון ימי חופש והבראה?
זה על כל תקופת עבודה?

מה זה אומרתשלום הודעה מראש?

• הוסף לסימניות
מה זה אומר פדיון ימי חופש והבראה?
זה על כל תקופת עבודה?

מה זה אומרתשלום הודעה מראש?
במהלך תקופת העבודה נצברים ימי חופשה מידי חודש, אם עדין לא השתמשת בהם, כעת ישלמו אותם (ראי שורת ימי חופשה בתלוש)
דמי הבראה - לאחר שנת עבודה מקבלים דמי הבראה, ומקבלים פעם בשנה. מי שעוזב מקבל השלמה לפי התקופה.

הודעה מראש - אם מעסיק מפטר עובד שעבד מעל שנה, עליו להודיע לו חודש לפני הפיטורים, ולשלם על החודש הזה (והעובד ממשיך לעבוד)
אם העובד מתפטר - עליו להודיע למעסיק חודש מראש, ולעבוד בחודש זה (ולקבל משכורת)

וד"א תכירו את אתר "כל זכות" - נותן המון מידע על זכויות בעבודה, ביטוח לאומי , פנסיה וכ'ו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת