דרוש מידע מדד תשומות הבניה בעליה מטאורית (נזק של אלפי שקלים לרוכשי דירות מקבלן)

• הוסף לסימניות
זה בפרויקט מחיר למשתכן בבני ברק ואם הבנתי נכון החוזה הוא אחיד בכל הפרוייקטים של מחיר למשתכן

• הוסף לסימניות
בקיצור זוכי מחיר למשתכן אכלנו אותה?

• הוסף לסימניות
ההפך!
המחיר צמוד למדד רק מיום חתימת החוזה רגע לא לפני

• הוסף לסימניות
שאלה אחרת דחופה!
כמה זמן אחרי בחירת הדירה אני חייב לחתום חוזה?
בתקנון העדכני מפברואר 2021 באתר מחיר למשתכן כתוב: 10 ימים
(8.10 .לאחר בחירת הדירה, יופנה כל זוכה על ידי היזם לחתימה על הסכם מכר )להלן – "מועד החתימה על הסכם המכר"( בתוך 10 ימי עבודה, והזוכה לא יהיה רשאי לשנות את בחירתו.)
אבל יש את זה - לכבוד הקורונה 45 יום
https://www.gov.il/he/departments/news/news-22042020
ואני נבוך...

• הוסף לסימניות
וכבר מלא מלא אנשים שחתמו עשו חוזה...
זה הכי טוב שאפשר אלא א"כ המחיר אינו צמוד למדד
לפני שזכיתי כמעט חתמתי על חוזה לרכישת דירה שם הצמידו לי את המדד לחצי שנה לפני החתימה בעוד שעדיין לא רכשו את הקרקע(!!!)

• הוסף לסימניות
לנו יש בחוזה שאם מקדימים לשלם (מינימום 100000) אז צריך להוסיף 1 אחוז ,
האם כדאי לעשות את זה?

• הוסף לסימניות
אבל בדיור למשתכן אי אפשר לשלם א כל הסכום בבת אחת, לפעמים הם מאשרים עד 60 אחוז משווי הדירה לתקופה קצרה ועוצרים את זה, ואז זה באמת צמוד לממד ועולה...
אני גם קניתי דירה במחיר למשתכן ויש אפשרות לשלם את כל הסכום על היום הראשון של חתימת החוזה....
כמו שציינו כאן זה תלוי לפי הקבלן

• הוסף לסימניות
שאלה אחרת דחופה!
כמה זמן אחרי בחירת הדירה אני חייב לחתום חוזה?
בתקנון העדכני מפברואר 2021 באתר מחיר למשתכן כתוב: 10 ימים
(8.10 .לאחר בחירת הדירה, יופנה כל זוכה על ידי היזם לחתימה על הסכם מכר )להלן – "מועד החתימה על הסכם המכר"( בתוך 10 ימי עבודה, והזוכה לא יהיה רשאי לשנות את בחירתו.)
אבל יש את זה - לכבוד הקורונה 45 יום
https://www.gov.il/he/departments/news/news-22042020
ואני נבוך...
עדין יש 45 יום

רק מה זה נותן לחכות?
להחליף לדירה אחרת אחרי שבחרתם, אי אפשר

לענין המדד - זה יכול להיות משמעותי ביותר אם אתם על קו התפר של קבלת שוברים/היתר והמדד בסיס תלוי זה

המדד של מחיר הדירה עצמו, בד"כ גם ככה מתעדכן חודשי, ככה שאם חתמת לדוגמא ביוני אז מדד מחיר המכירה צמוד למדד יוני, ז"א המחיר שיציגו לך גבוה יותר מהמחיר שהיו מציגים אם היית בא במאי.
מצד שני המדד הבסיסי שלך גם הוא יותר קדימה, של יוני, ואז זה מתאפס.

אבל בקו התפר של קבלת שוברים/היתר, אתה יכול לפספס או להרויח מדד, ובשביל זה צריך לדעת טוב את התנאים ולאיזה מדד מוצמד המחיר המכירה עצמו.

• הוסף לסימניות
לענין המדד - זה יכול להיות משמעותי ביותר אם אתם על קו התפר של קבלת שוברים/היתר והמדד בסיס תלוי זה
אתה יכול להרחיב על זה יותר?
לא כל כך הבנתי על מה אתה מדבר...
אני פשוט לא סיימתי להוציא משכנתא ואני צריך מרווח נשימה אז אני רוצה לדחות כמה שיותר...
בגדול חשבתי שזה יעזור לי גם לענין המדד כי כמו שכתבתי -
אצלי בחוזה כתוב מפורש: )2 )אם בזמן פרעונו בפועל של סכום כלשהו מן התשלומים והסכומים הנ"ל יהיה המדד שהתפרסם לאחרונה לפני פרעונו בפועל של אותו סכום )להלן: "המדד החדש"( גבוה מהמדד הידוע ביום חתימת הסכם זה )להלן: "מדד החוזה"( ישלם הקונה את אותו סכום כשהוא מוגדל באותו שיעור בו עלה המדד החדש לעומד מדד החוזה. ירידה במדד לא תזכה את הקונה בהקטנת הסכום המשולם.
אבל בפועל היום ב"ה הלכתי לבחור דירה וכן הצמידו לי למדד מה23/2/21 (- יום קבלת ההיתר)
כשטענתי שזה לא מה שנאמר בחוזה
אז הם הראו לי שבהסכם המכרז עליו הם חתומים מול משרד השיכון כן כתוב שהמדד יוצמד ליום קבלת ההיתר...
מצד שני - הם החתימו אותי על המחיר הנוכחי שה תוספת של כ20,000 שח ואני מקווה שכרגע זה מחיר סופי עד חתימת החוזה אשמח עם מישהו יכול להחכים אותי בנידון...

• הוסף לסימניות
עדין יש 45 יום
גם בחברה וגם בחברת הבקרה טוענים שזה כבר לא נכון וזה עודכן ל30 יום
אגב מישהו יודע האם זה כולל את יום בחירת הדירה? אם חתמתי ב29/6 מתי המועד הסופי בו עלי לחתום חוזה? בחברה טענו שב27/7 אני לא מצליח להבין למה ואיך

• הוסף לסימניות
אתה יכול להרחיב על זה יותר?
לא כל כך הבנתי על מה אתה מדבר...
אני פשוט לא סיימתי להוציא משכנתא ואני צריך מרווח נשימה אז אני רוצה לדחות כמה שיותר...
בגדול חשבתי שזה יעזור לי גם לענין המדד כי כמו שכתבתי -

אבל בפועל היום ב"ה הלכתי לבחור דירה וכן הצמידו לי למדד מה23/2/21 (- יום קבלת ההיתר)
כשטענתי שזה לא מה שנאמר בחוזה
אז הם הראו לי שבהסכם המכרז עליו הם חתומים מול משרד השיכון כן כתוב שהמדד יוצמד ליום קבלת ההיתר...
מצד שני - הם החתימו אותי על המחיר הנוכחי שה תוספת של כ20,000 שח ואני מקווה שכרגע זה מחיר סופי עד חתימת החוזה אשמח עם מישהו יכול להחכים אותי בנידון...
הם לא יכולים לרשום לך בהסכם מדד פברואר, וגם להעלות את המחיר ב20,000
אם המדד הוא מדד היתר, והעלו את המחיר, אז מדד הבסיס בהסכם שלך צריך להיות מדד חתימת החוזה.

• הוסף לסימניות
אז סתם הלחיצו אותנו שהולך להיות עליה רצינית????

• הוסף לסימניות
זה מתעדכן ב 16:00 בצהריים.
בינתיים 15:56

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה