chaim המלך
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
תלוי אם יש חשמל זמיןמה עלות של סידור תאורה שם?
בערך
אם יש לא יותר מ כמה מאות ש''ח
תלוי אם יש חשמל זמיןמה עלות של סידור תאורה שם?
בערך
צריך להבין מבעלי המקום מה העלויות של חשמל סדיר וכומי פותח לקרן לתרומה
אני רוצה לתרום
אבל רק מי שגם ידאג לשיפוץ שם
תמונה קצת יותר ברורה למרות החושךהסיוט הכי גדול שגם אין שילוט נורמלי בשביל למצוא את הקבר
וכבר רמזתי מקודם שזו באמת ביורוקרטיה מאד מסורבלת ומסובכת (למרות שמדובר בהסכמה של אדם אחד)אלא צריך אישור של הנהלת ישיבת פוניבז שזה הבירוקרטיה המורכבת כרגע
האם 3 הסעיפים לא מלמדים אותנו שרצון קדשו היה שלא יהיה 'עסק' מסביב הציון?ה - לא לכתוב על המצבה שום תארים אלא "פה נקבר רבי אהרן יהודה לב בן נח צבי שטיינמן".
ו - המצבה תהיה הכי זולה ופשוטה, לא לבזבז כסף עבור קניית מקום בבית הקברות, אבל אם רוצים לתת צדקה שיתנו בלי קניית מקום.
ז - בימים שהמנהג ללכת אל הקבר, מכל מקום לא יבזבזו יותר מדי זמן בעבור זה, ויותר כדאי להתחזק ללמוד בסדר ומלדבר על דברים בטלים.
צודקלדעתי גם אם רצונו זיע"א לא היה שיהיה עסק מסביב למצבה, ודאי לא נראה שהוא התכוון לבוץ וכו'
צריך לשאול את תלמידיו או את אחד מבניו הגאונים שליט"א למה התכוון
www.prog.co.il
יכול להיות שככה ביקש?
ככה תמיד חשבתי
כי זה באמממת לא הגיוני.
כמה מתאים למי שגר כל חייו בדירה רעועה ומקולפת
לי מרגיש שזה כבודו
מי שהכיר את מרן הגראי"ל, יודע שלא רק שאין רצונו שיהיה עסק סביב הקבר אלא הוא לא אהב את כל הרעיון של הליכה לקברים וכשיטת הגר"א.צריך לשאול את תלמידיו או את אחד מבניו הגאונים שליט"א למה התכוון
באופן כללי לא יזיק שישקיעו קצת במקום הזה, בתשתיות ובתאורה וברזיה נורמלית כמו בכל בית קברות הגיוני."מקומי בבית החיים בין אנשים פשוטים" (מתוך צוואתו)
לא מופקע שלהפוך את הציון למקום מואר ונגיש קצת קצת סותר לרצונו
שאלת תם:בתור אחד שניסה להסדיר זאת כבר לפני קרוב לשנה, השטח הוא פרטי וכל תזוזה הכי קטנה שם חייבת אישור מהנהלת הבית קברות, בימי הקיץ באופן קבוע יש שם צידנית עם בקבוקי מים שיהודי יקר תורם כל יום, מעבר לזה תסתכלו על קברם של הרב מזוז והמקובל הרב ליבוביץ שקבוריםמ באזור שם, וכמה מאבקים הם רבו עד שהצליחו לשים הצללה, ובקבר של הרב ליבוביץ אני אומר מידיעה ובכאב שהנהלת הבית קברות כבר אין לה כח להתעסק עם הצעירים והחברה שיושבים שם כל לילה וזה הסיבה שלא מפרקים שם, ( מי שרוצה שילך לראות מה קורה שם ב12 ו1 בלילה יושבים ל"שיעור תורה" עם הררי אוכל סיגריות ושאר מרעין בישין,) הפתרון היחיד שיש זה פשוט להיות עבריינים מה שאני מקווה שאין בכוונת אף אחד לעשות, וזה גם לא עניין של כסף אני מכיר יהודי שהיה מוכן לשלם הרבה, הם פשוט לא רוצים שיתערבו להם שם..
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //