רה"י מדוע הקבר של הגרא''ל שטיינמן זצ''ל חשוך עם תשתיות רעועות?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כמה מתאים למי שגר כל חייו בדירה רעועה ומקולפת
לי מרגיש שזה כבודו

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אז ככה
היות ואני קצת התעניינתי בנושא
הבעיה היא כרגע לא תקציבית
אלא צריך אישור של הנהלת ישיבת פוניבז שזה הבירוקרטיה המורכבת כרגע

תודה למי שהציע להירתם תקציבית (אם נצטרך נדבר)

לגבי נקודת תאורה למי שמכיר את המקום יש עמוד תאורה שאפשר להתקין עליו

אגב לגבי רצונו של הגראי"ל זיע"א
אני לא יכול לדבר בשמו אם זה רצונו או שלא

אבל כרגע הבקשה לא פרוז'קטורים בהיקף של מגרש כדורגל

אלא תאורה ממוקדת
שלפחות יכבד אותו ואת המתפללים שיכולו לעמוד עם ספר תהילים ולקרוא

לגבי התשתיות הרעועות זה נושא יותר רחב ומורכב

ניסיתי לענות בקצרה על כמה הודעות ושאלות שעלו פה
תודה רבה

• הוסף לסימניות
התמונות מעכשיו לא מזמן הערב בחורים פוקדים את הקבר גם בשעות אלו....(בחשכה)

(התמונה באישור הבחורים
)
IMG-20260210-WA0030.jpeg
IMG-20260210-WA0035.jpeg

• הוסף לסימניות
הסיוט הכי גדול שגם אין שילוט נורמלי בשביל למצוא את הקבר
תמונה קצת יותר ברורה למרות החושך
מהשילוט ליד הקבר
והעמוד תאורה ליד הקבר
אגב אם תשימו לב בצד שמאל יש תאורה סולארית שמישהו תרם וכנראה עשתה את העבודה
כבר לא מאירה
בתמונה זה רק נראה
בהצלחה
נודה למי שיוכל לקדם את הנושא...
IMG-20260210-WA0024.jpg

• הוסף לסימניות
מקור: הידברות
כך מבקש מרן זצוק"ל:
א - אבקש מאוד לא להספידני, לא בפניי, ולא שלא בפניי, ולא לעשות עצרת התעוררות או עצרת אבל, או כל מיני שמות שבודים והכוונה ימי הספד.
ב - לא לכתוב שום מאמר עלי בעיתונים יומיים שבועיים, חודשיים.
ג - לא להדפיס מודעות על הלוויה, לא להודיע ברמקול או ברדיו, מספיק שיהיו רק עשרה אנשים בהלוויה.
ד- להשתדל שלא לשהות בין מיתה לקבורה, רק לברר שתהיה קבורה הכי סמוך למיתה.

ה - לא לכתוב על המצבה שום תארים אלא "פה נקבר רבי אהרן יהודה לב בן נח צבי שטיינמן".
ו - המצבה תהיה הכי זולה ופשוטה, לא לבזבז כסף עבור קניית מקום בבית הקברות, אבל אם רוצים לתת צדקה שיתנו בלי קניית מקום.
ז - בימים שהמנהג ללכת אל הקבר, מכל מקום לא יבזבזו יותר מדי זמן בעבור זה, ויותר כדאי להתחזק ללמוד בסדר ומלדבר על דברים בטלים.
ח - אם על ידי החיפוש למצוא מקום להתפלל לפני העמוד יגרום הרבה ביטול תורה יותר כדאי ללמוד לשם שמים בזמן הזה.
ט - אבקש מכל מי שרוצה בטובתי ללמוד פרק אחד משניות עד גמר י"ב חודש והבנות יאמרו כל יום עשרה פרקי תהילים גם בשבת וביום טוב.
י - אבקש שלא להזכירני בשם צדיק או ירא שמים כדי שלא אתבזה על ידי זה בעולם האמת.
יא - אבקש מאד מחילה מכל מי שפגעתי בכבודו וכן מי שאני חייב לו כסף ולא ידוע ובמציאות לא יגבה היינו שיכל לגבות על פי דין, נא למחול לי.
יב - כל יוצא חלציי לא ילכו אחר המיטה כמנהג ירושלים.
יג - היות והרבה טועים בי, לכן מצידי אני מייעץ שלא לקבוע ילדים על שמי אבל איני אוסר את זה.

צוואתו של הרב שטיינמן
צוואתו של הרב שטיינמן

https://www.tiktok.com/@hidabroot.org

• הוסף לסימניות
אלא צריך אישור של הנהלת ישיבת פוניבז שזה הבירוקרטיה המורכבת כרגע
וכבר רמזתי מקודם שזו באמת ביורוקרטיה מאד מסורבלת ומסובכת (למרות שמדובר בהסכמה של אדם אחד)
אבל אחרי שהתבוננתי שוב בצוואה נראה שבאמת יש כאן סתירה לרוח הצוואה אע''פ שאין משהו מפורש בנושא.
ה - לא לכתוב על המצבה שום תארים אלא "פה נקבר רבי אהרן יהודה לב בן נח צבי שטיינמן".
ו - המצבה תהיה הכי זולה ופשוטה, לא לבזבז כסף עבור קניית מקום בבית הקברות, אבל אם רוצים לתת צדקה שיתנו בלי קניית מקום.
ז - בימים שהמנהג ללכת אל הקבר, מכל מקום לא יבזבזו יותר מדי זמן בעבור זה, ויותר כדאי להתחזק ללמוד בסדר ומלדבר על דברים בטלים.
האם 3 הסעיפים לא מלמדים אותנו שרצון קדשו היה שלא יהיה 'עסק' מסביב הציון?

• הוסף לסימניות
לדעתי גם אם רצונו זיע"א לא היה שיהיה עסק מסביב למצבה, ודאי לא נראה שהוא התכוון לבוץ וכו'

צריך לשאול את תלמידיו או את אחד מבניו הגאונים שליט"א למה התכוון

• הוסף לסימניות
לדעתי גם אם רצונו זיע"א לא היה שיהיה עסק מסביב למצבה, ודאי לא נראה שהוא התכוון לבוץ וכו'

צודק
צריך שמישהו באמת ייגש למישהו ממשפחתו
או לבנו הגר"ש שליט"א
ויישאל לדעתו בעניין

והעיקר זה לדבר עם אנשי המפתח בישיבת פוניבז!!!!!!

בכו"א נודה לכם מאד
אם תמשיכו לשתף ולהציף את הנושא הזה
או את הקישור של השירשור הזה

תודה רבה בשם מתפללים רבים שם בתדירות חושך

• הוסף לסימניות
יכול להיות שככה ביקש?
ככה תמיד חשבתי
כי זה באמממת לא הגיוני.

כמה מתאים למי שגר כל חייו בדירה רעועה ומקולפת
לי מרגיש שזה כבודו

מי שהכיר את מרן הגראי"ל, יודע שלא רק שאין רצונו שיהיה עסק סביב הקבר אלא הוא לא אהב את כל הרעיון של הליכה לקברים וכשיטת הגר"א.
ולכן, לא נראה לי שהמיזם, שמגיע מרצון לכבדו (גם את זה הוא לא אהב.....) יהיה לרצונו מכל צורה שבו נסתכל עליו.

• הוסף לסימניות
"מקומי בבית החיים בין אנשים פשוטים" (מתוך צוואתו)
לא מופקע שלהפוך את הציון למקום מואר ונגיש קצת קצת סותר לרצונו
באופן כללי לא יזיק שישקיעו קצת במקום הזה, בתשתיות ובתאורה וברזיה נורמלית כמו בכל בית קברות הגיוני.
הקברים שם יקרים מאד והמקום נראה פח.

• הוסף לסימניות
בתור אחד שניסה להסדיר זאת כבר לפני קרוב לשנה, השטח הוא פרטי וכל תזוזה הכי קטנה שם חייבת אישור מהנהלת הבית קברות, בימי הקיץ באופן קבוע יש שם צידנית עם בקבוקי מים שיהודי יקר תורם כל יום, מעבר לזה תסתכלו על קברם של הרב מזוז והמקובל הרב ליבוביץ שקבוריםמ באזור שם, וכמה מאבקים הם רבו עד שהצליחו לשים הצללה, ובקבר של הרב ליבוביץ אני אומר מידיעה ובכאב שהנהלת הבית קברות כבר אין לה כח להתעסק עם הצעירים והחברה שיושבים שם כל לילה וזה הסיבה שלא מפרקים שם, ( מי שרוצה שילך לראות מה קורה שם ב12 ו1 בלילה יושבים ל"שיעור תורה" עם הררי אוכל סיגריות ושאר מרעין בישין,) הפתרון היחיד שיש זה פשוט להיות עבריינים מה שאני מקווה שאין בכוונת אף אחד לעשות, וזה גם לא עניין של כסף אני מכיר יהודי שהיה מוכן לשלם הרבה, הם פשוט לא רוצים שיתערבו להם שם..

• הוסף לסימניות
בתור אחד שניסה להסדיר זאת כבר לפני קרוב לשנה, השטח הוא פרטי וכל תזוזה הכי קטנה שם חייבת אישור מהנהלת הבית קברות, בימי הקיץ באופן קבוע יש שם צידנית עם בקבוקי מים שיהודי יקר תורם כל יום, מעבר לזה תסתכלו על קברם של הרב מזוז והמקובל הרב ליבוביץ שקבוריםמ באזור שם, וכמה מאבקים הם רבו עד שהצליחו לשים הצללה, ובקבר של הרב ליבוביץ אני אומר מידיעה ובכאב שהנהלת הבית קברות כבר אין לה כח להתעסק עם הצעירים והחברה שיושבים שם כל לילה וזה הסיבה שלא מפרקים שם, ( מי שרוצה שילך לראות מה קורה שם ב12 ו1 בלילה יושבים ל"שיעור תורה" עם הררי אוכל סיגריות ושאר מרעין בישין,) הפתרון היחיד שיש זה פשוט להיות עבריינים מה שאני מקווה שאין בכוונת אף אחד לעשות, וזה גם לא עניין של כסף אני מכיר יהודי שהיה מוכן לשלם הרבה, הם פשוט לא רוצים שיתערבו להם שם..
שאלת תם:
אם השטח שייך להם, והם, מכל סיבה שהיא לא מעוניינים שישימו שם תאורה/הצללה/נגישות וכדו'.
אם אבוא ואשים שםבניגו לדעתם, זה יגרום עילוי נשמה לנפטר או להפך??????????

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה