רה"י מדוע הקבר של הגרא''ל שטיינמן זצ''ל חשוך עם תשתיות רעועות?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שאלת תם:
אם השטח שייך להם, והם, מכל סיבה שהיא לא מעוניינים שישימו שם תאורה/הצללה/נגישות וכדו'.
אם אבוא ואשים שםבניגו לדעתם, זה יגרום עילוי נשמה לנפטר או להפך??????????
חד משמעית זה מה שבאתי לומר..

• הוסף לסימניות
הנהלת הבית קברות כבר אין לה כח להתעסק עם הצעירים והחברה שיושבים שם כל לילה וזה הסיבה שלא מפרקים שם, ( מי שרוצה שילך לראות מה קורה שם ב12 ו1 בלילה יושבים ל"שיעור תורה" עם הררי אוכל סיגריות ושאר מרעין בישין,)
הסברת באר היטב למה הם לא מסכימים לבנות הצללה ולהשקיע בתשתיות

• הוסף לסימניות
חד משמעית זה מה שבאתי לומר..
אחד מן הדברים הכואבים ביותר זה לראות את המבנה שהקימו מעל קברו של הרב שך זיע"א
לא רק שזה נגד חוקי המקום אלא שבשביל זה גנבו שם 4 קברים והכל לעילוי נשמתו הטהורה של רשבכה"ג וכו'.
כל מי שלמד קצת את הנושא, יודע שזה אחד מהדברים שהכי יכולים לצער נשמה ולגרום לו לייסורים בעוה"ב.

האמת היא, שאם היה לי אומץ, הייתי הולך ומפרק את זה לעילוי נשמתו, מצד שני, למחרת כל החדשות יהיו על "חילול קיברו של מרן האבי עזרי"

• הוסף לסימניות
הרב שטיינמן לא אהב שהולכים לקברים
גם לקבר של אשתו אמר שלא היה הולך לולי שאז אנשים היו מתחילים לדבר סתם.

גם במשפחה לא מבינים מי פתח את הקמפיין הזה ולמי הוא חסר.

• הוסף לסימניות
מעניין שאף אחד לא כתב את זה
אבל למיטב ידיעתי השטח של קברו של מרן הוא של ויזניץ' ולא של פוניבז'

שערו בנפשכם את ענוותנותו של מרן הוא אפילו לא נטמן בביה"ח פוניבז'

• הוסף לסימניות
אחד מן הדברים הכואבים ביותר זה לראות את המבנה שהקימו מעל קברו של הרב שך זיע"א
לא רק שזה נגד חוקי המקום אלא שבשביל זה גנבו שם 4 קברים והכל לעילוי נשמתו הטהורה של רשבכה"ג וכו'.
כל מי שלמד קצת את הנושא, יודע שזה אחד מהדברים שהכי יכולים לצער נשמה ולגרום לו לייסורים בעוה"ב.

האמת היא, שאם היה לי אומץ, הייתי הולך ומפרק את זה לעילוי נשמתו, מצד שני, למחרת כל החדשות יהיו על "חילול קיברו של מרן האבי עזרי"
רק בשביל הפרופורציה אזכיר שמרן הרב שך היה ראש ישיבת פוניבז' - הבעלים של בית הקברות.

• הוסף לסימניות
חברים חקרים תודה לכם על כל התגובות
לא יודע מאיפה להתחיל להגיב
חלקם נכון חלקם לא
חלקם לא מדוייקות
לפי המידע שבידי
ויש לי......
תיכף ברשותכם נתחיל לנסות לצטט ולהסביר ולענות כמיטב ידיעתי מהרבה מידע על שהמקום שהצלחתי לאסוף

• הוסף לסימניות
מעניין שאף אחד לא כתב את זה
אבל למיטב ידיעתי השטח של קברו של מרן הוא של ויזניץ' ולא של פוניבז'

שערו בנפשכם את ענוותנותו של מרן הוא אפילו לא נטמן בביה"ח פוניבז'
זה לא נכון!!!!
השטח שם עדיין בבעלות ישיבת פוניבז!!!!
רק בהחלט חלקה צדדית
לבקשת מרן זיע"א

• הוסף לסימניות
הרב שטיינמן לא אהב שהולכים לקברים
גם לקבר של אשתו אמר שלא היה הולך לולי שאז אנשים היו מתחילים לדבר סתם.

גם במשפחה לא מבינים מי פתח את הקמפיין הזה ולמי הוא חסר.
דיברת עם מישהו במשפחה?
אני במקרה כן

• הוסף לסימניות
שאלת תם:
אם השטח שייך להם, והם, מכל סיבה שהיא לא מעוניינים שישימו שם תאורה/הצללה/נגישות וכדו'.
אם אבוא ואשים שםבניגו לדעתם, זה יגרום עילוי נשמה לנפטר או להפך??????????
לגבי אוהל חוץ מהבעיה של השטתלות וכד
יש גם בעיה הלכתית לפי מה שידוע לי
שזה מוסיף טומאה מסביב לקבר

• הוסף לסימניות
בתור אחד שניסה להסדיר זאת כבר לפני קרוב לשנה, השטח הוא פרטי וכל תזוזה הכי קטנה שם חייבת אישור מהנהלת הבית קברות, בימי הקיץ באופן קבוע יש שם צידנית עם בקבוקי מים שיהודי יקר תורם כל יום, מעבר לזה תסתכלו על קברם של הרב מזוז והמקובל הרב ליבוביץ שקבוריםמ באזור שם, וכמה מאבקים הם רבו עד שהצליחו לשים הצללה, ובקבר של הרב ליבוביץ אני אומר מידיעה ובכאב שהנהלת הבית קברות כבר אין לה כח להתעסק עם הצעירים והחברה שיושבים שם כל לילה וזה הסיבה שלא מפרקים שם, ( מי שרוצה שילך לראות מה קורה שם ב12 ו1 בלילה יושבים ל"שיעור תורה" עם הררי אוכל סיגריות ושאר מרעין בישין,) הפתרון היחיד שיש זה פשוט להיות עבריינים מה שאני מקווה שאין בכוונת אף אחד לעשות, וזה גם לא עניין של כסף אני מכיר יהודי שהיה מוכן לשלם הרבה, הם פשוט לא רוצים שיתערבו להם שם..
אתה צודק בגדול מה שכתבת
זה נכון
אבל
בא נתמקד בעיקר
לא ביקשנו אוהל פרטזקטורים
רק תאורה בסיסית לפתוח לקרוא תהילים
וזה נראלי ממחשבה שלי
הכרח בסיסי לדאוגמ לכבוד המועט הזה
לרבן של ישראל זיע"א

לגבי הרב מזוז זצוקל זה משהו אחר לא נראלי שלא הכל היה בתיאום וד"ל

• הוסף לסימניות
אתה צודק בגדול מה שכתבת
זה נכון
אבל
בא נתמקד בעיקר
לא ביקשנו אוהל פרטזקטורים
רק תאורה בסיסית לפתוח לקרוא תהילים
וזה נראלי ממחשבה שלי
הכרח בסיסי לדאוגמ לכבוד המועט הזה
לרבן של ישראל זיע"א

לגבי הרב מזוז זצוקל זה משהו אחר לא נראלי שלא הכל היה בתיאום וד"ל
אתה צודק לגבי הרב מזוז כיום בהתחלה פירקו להם פעמיים את הגג

• הוסף לסימניות
והדברים ארוכים.....
הנידון היום לא קשור להרב שך כמלוא נימה
הרב שך לא היה בעלים על שום דבר בישיבה בדיוק כמו שר' שמואל רוזובסקי לא היה בעלים וכן כל ראשי הישיבה לדורותיה.
הנושא היום לא קשור לזה בכלל ואין כאן מקומו.

• הוסף לסימניות
יש עניין לענות על זה ?
בעלים???
ראש ישיבה!!!!! כן בהחלט
הנידון היום לא קשור להרב שך כמלוא נימה
הרב שך לא היה בעלים על שום דבר בישיבה בדיוק כמו שר' שמואל רוזובסקי לא היה בעלים וכן כל ראשי הישיבה לדורותיה.
הנושא היום לא קשור לזה בכלל ואין כאן מקומו.
רק בשביל הפרופורציה אזכיר שמרן הרב שך היה ראש ישיבת פוניבז' - שהיא הבעלים של בית הקברות.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
מבלי להמעיט ולו בערך הקטן בערכו של הרב שך
הרב שך לא הבעלים של הבית החיים
כמו שרב דוד כהן לא הבעלים על החברון וכן רב בערל בפוניז וכן הרב שך וכו'
יש חילוק בין רה"י שאחראי על הרוחניות והנהגת הישיבה לבין מנהל הישיבה שאחראי על עניני הממון

• הוסף לסימניות
רק בשביל הפרופורציה אזכיר שמרן הרב שך היה ראש ישיבת פוניבז' - שהיא הבעלים של בית הקברות.
אין טעם לגרור את הדיון המעניין למחוזות אלו.
אני מבין שאתה לא מכיר את הנושא, אף אחד לא כועס אבל אין טעם להתעקש.

הרב מפוניבז', הקים את הישיבה בצורה שבה לראש הישיבה לא יהיה שום עול כלכלי וכספי על ראשו כדי שיוכל להיות פנוי כל כולו למען הלימוד והחינוך בישיבה, בשונה משאר הישיבות בהם לרוב ראש הישיבה הוא הבעלים שלו.
ולכן הרב מפוניבז', בנו ר' אברהם לא היו ראשי ישיבה אלא מוגדרים כנשיא הישיבה.

בשביל המושגים, למרן הרב שך, ואח"כ למרן הגרי"ג ויבלט"א הגרב"ד לא היה/אין סמכות לקבל בחורים לישיבה.
אני חוזר שוב, לראשי ישיבת פוניבז' לדורותיה לא היה סמכות לקבל בחורים לישיבה.
כמובן, התחשבו בדעותיהם, היה להם מילה חזקה בנושא, אבל הסמכות הייתה לבעלי הישיבה בלבד!! הרב מפוניבז', ולאחר מכן לצאצאיו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה