ביקורת מהו מודל חתונות הילדים האולטימטיבי? והאם השינוי הוא בר ביצוע?!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מעניין שבארה"ב ואולי בעוד מקומות
אנשים גרים שנים או כל החיים בשכירות! ולא מרגישים שחסרה להם דירה.
אולי זה ישראלי לחשוב מיד על דירה אחרי החתונה
שם מקובל לחתום על חוזה לשנים ארוכות
לא כל פעם להסתפק אם המחירים עולים וצריך לעבור
יש משהו בלחיות בתודעה שאפילו הבית שלך לא יציב
יתכן שאם אנשים יתחילו לשנות לחוזים ארוכים יהיה את ההרגשה של הבטחון גם כאן וזה יתחיל להיות הגיוני לחיות בשכירות

• הוסף לסימניות
יש קצת הבדל בין חובות של אלפים לחובות של מאות אלפים
ככה שהדוגמא קצת דמגוגית.
כתבתי שיש הבדל בין השתיים. גודל החובות.

אבל אין פה שום דמגוגיה.
התופעה אותה תופעה. סיבת השורש אותה סיבה.
כאן זה "בקטן" וכאן זה "בענק".

ב-2 המקרים אף אחד לא "נאלץ" אלא "בוחר"
לא להיות שונה ולזרום עם הזרם והמקובלות בסביבתו הקרובה
גם אם אין לו.

אה, ומי שלא יודע לעצור כשזה בקטן. (מאות אלפים במצטבר לאורך כל שנות גידול הילדים. בגדים באלפי שקלים (בחורות סמינר, חייבות. + כמה סטים לכל עונה. חייבים לקנות בתחילת עונה אחרת לא נשאר) , והשמחות עצמן (40 אלף לבר מצווה כולל ביגוד בסטייל, צלם , קייטרינג בשרי יוקרתי ואולם ...) אירוסין באולם, הפאות , הצלם, הזמר , הרכב.. ועוד היד נטויה)
""נאלץ"" גם כשזה בענק .

• הוסף לסימניות
לטעמי זה לא מדויק.
אבל איך שלא יהיה
עצם השיח הזה שמדברים על כסף בתחילת הצעה שידוך
מראה את עומק הסילוף.
משפטים כמו "אני עכשיו מתחיל אני שומע רק הצעות מ600 ומעלה, בעתיד אם לא אתארס אולי אתפשר"...
ועוד משפטים הזויים בסגנון כזה
שלא יאמן שנאמרים בלי להתבייש
אמירות המושתתות על תהום תפיסתי שקשה לאמוד את עומקו.
אמירות שעוצמות עיניים מכך שהורים אוהבים את ילדיהם ורוצים לתת להם כל מה שהם יכולים. אין צורך להכריח אותם ואין צורך להסביר להם כמה זה חשוב.
ובעיקר זה עוצם עיניים מההבנה שנישואין זה לא כסף וכסף הוא לא תחליף לנישואין.
אלו הבנות פשוטות שכל מי שיש לו ילד מבין אותם וכל מי שנשוי מבין אותם
ולא יאומן שבכל זאת כשמגיעים לשידוכים אנשים מדברים על כסף כאילו זה המהות.
ועוד קוראים לזה "דרישות"
כסף, זה הדבר שמוצג כדרישה.
אמר לי אב: הבן שלי דורש 500,000 ש"ח!
שאלתי אותו: אתה בטוח שאמרת את זה?
והוא לא הבין מה הבעייה
לטעמי זה חושך גדול!

פעם הם היו מגלגלים עיניים,
"צריך שהבחור המתמיד יוכל להמשיך לשבת וללמוד בלי טרדות".
היום שמחירי הדירות עלו וגם מיליון לא פותר את טרדת הדירה,
התגלה שהמלך עירום.
מקובל עליך שבחור יאמר
אני מתחיל רק מהצעות של בחורות עם ייחוס רבני / אדמור"י - בעתיד אם לא אתארס אולי אתפשר?!
מקובל עליך שבחור יאמר
אני מתחיל רק מהצעות של בחורות מוכשרות בקבוצה א' גם באנגלית וגם במתמטיקה - בעתיד אם לא אתארס אולי אתפשר?!

כל אחד כשהוא מתחיל שידוכים יכול לחלום על כל מיני דברים.
לחלום להתחתן עם בת של גביר - היה ועודנו מקובל בהרבה מגזרים ( גם אם לא מקובל לתת דירה , שידוך "אמיד" הוא חלום שבחורים חולמים עליו הרבה פעמים)
אז לכן הגיוני שבחור בתחילת דרכו בשידוכים לפני שרואה נכוחה מה מצבו - חולם לקבל בחורה שאבא שלה נותן "יותר" כסף המקבילה של בחור שחולם על שידוך עם משפחה מיוחסת/אמידה.

הבעיה היא בהורים של הבחורות - שלא גורמים לו להתפשר.
יותר מדי אנשים מציעים לו את ה500 אלף - ואז הוא לא חולם להתפשר.
אם הרבה אנשים היו אומרים "על הבחור הכי טוב בישיבת חברון שדן גרטלר ישלם מיליון. אני נותן נדוניה במקסימום של המקסימום 400 אלף" - הם היו מוצאים הרבה בחורים שמתפשרים על הסכום.
יש סגנונות של משפחות ליטאיות פחות "יוקרתיות" שמזמן גלגלו את המצב לשם - ובחורים ששייכים לברנז'ה הזו לא מקבלים סכומים מטורפים.
הגלגל הוא אך ורק מהידיים של ה"נאלצים". הם אלו שמשמנים אותו בעצמם.

אין שום פגם בבחור שמציעים לו כמה הצעות ומכולם הוא בוחר את אלו שמשלמים יותר או בבחור שמעדיף לחכות לראות אם יש לו הצעות טובות יותר - במיוחד כשהקרן קרי הבחורה דומה בסיגנון.. הוא בסך הכל הגיוני ולא טהרן צטדקן.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
המצב הנוכחי לענ"ד מעוות, אך חוששני שאין דרך לשנות אותו.
לפעמים החתנים אח"כ עוזרים לפרוע את החוב שנלקח בשביל "קנייתם" כמובן מהמעשרות מההכנסה של נשותיהם מהמקצוע שהן למדו במימון הוריהן.
אגב אני מכיר בחור מישיבה מהשורה הראשונה שהלך על שידוך שנתן כמה מאות אלפים פחות משידוכים אחרים שהוצעו לו, בגלל שהיה נראה שיש יותר התאמה. וב"ה הקב"ה מצא דרכים אחרות לסדר לו דירה בעיר חרדית שאינה בפריפריה ופרנסה ברווח בלי שחמיו נכנס לחוב על כך. (מה שהוא נתן, זה ממה שהיה לו.)

• הוסף לסימניות
אנשים פה מביאים את הדוגמא הזאת שזה קיים בציבור החסידי לעומת
מאות אלפים שנותנים בציבור הליטאי לחתנים אז רק רציתי
לשים בפרופורציה מה הלחץ החברתי בכל קבוצה.
אז בוגבו
או פיאות יקרות
או צילומי סמאש/חלאקה

העיקרון נשאר

• הוסף לסימניות
ממש לא.
זו אותה דרך חיים חיצונית ומוחצנת בדיוק.
נובע מאותו דחף ומאותם יצרים (רעים).
כל דוגמה בהתאמה לשלב בחיים
לא להיות שונה ולזרום עם הזרם והמקובלות בסביבתו הקרובה
לדעתי זה לא נכון להשוות בין הדברים, לא בגלל ההבדל בסכומים אלא בגלל ההבדל המהותי.

אתן באמת משוות בין מישהי שרוצה להיות כמו כולם, לבין מישהי שרוצה שהבת שלה תתארס עם בחור שמתאים לרמה השכלית/האישיותית שלה?

איך אפשר להשוות בין משהו שנראה באותו רגע כאילו זה מאוד משפיע על החיים, אבל בפועל אחרי כמה זמן אף אחד לא זוכר את זה בכלל, לבין משהו שאכן עתיד להימשך לאורך כל החיים בעז"ה?

החשיבה ששידוך זאת קניה, רק יקרה יותר, היא טעות ביסודה. אולי מוטב להשוות את זה לזוג שמשלם הון עבור טיפולים לילדים נוספים? גם אז תגידו שמדובר במשהו שמגיע רק מהרצון להיות כמו כולם? ושצריך להתאים את עצמם לרמה הכלכלית שלהם? או שתבינו שמדובר פה בחיים?

אולי בפועל בסוף הם ימצאו אבל השאלה אם באמת תתאים הרמה ובאיזה גיל, וגם אף אחד לא מבטיח להם שהם ימצאו... אז אני מאוד מבינה הורים שנמצאים בלחץ כזה ועושים מעל ליכולתם כדי שהילדים שלהם יינשאו בזמן למי שמתאים להם.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לדעתי זה לא נכון להשוות בין הדברים, לא בגלל ההבדל בסכומים אלא בגלל ההבדל המהותי. אתן באמת משוות בין מישהי שרוצה להיות כמו כולם, לבין מישהי שרוצה שהבת שלה תתארס עם בחור שמתאים לרמה השכלית/האישיותית שלה? איך אפשר להשוות בין משהו שנראה באותו רגע כאילו זה מאוד משפיע על החיים, אבל בפועל אחרי כמה זמן אף אחד לא זוכר את זה בכלל, לבין משהו שאכן עתיד להימשך לאורך כל החיים בעז"ה? החשיבה ששידוך זאת קניה, רק יקרה יותר, היא טעות ביסודה. אולי מוטב להשוות את זה לזוג שמשלם הון עבור טיפולים לילדים נוספים? גם אז תגידו שמדובר במשהו שמגיע רק מהרצון להיות כמו כולם? ושצריך להתאים את עצמם לרמה הכלכלית שלהם? או שתבינו שמדובר פה בחיים? אולי בפועל בסוף הם ימצאו אבל השאלה אם באמת תתאים הרמה ובאיזה גיל, וגם אף אחד לא מבטיח להם שהם ימצאו... אז אני מאוד מבינה הורים שנמצאים בלחץ כזה ועושים מעל ליכולתם כדי שהילדים שלהם יינשאו בזמן למי שמתאים להם.

קודם כל יש בחורים ברמה ההשכלתית והאישיותית של הבחורות
והם בכל זאת לומדים בישיבה פחות נחשבת. או שמכל מיני סיבות לא תפסו מקום של שפיץ
ולרוב האבא הוא זה שמחפש את היוקרה והכבוד יותר מהבת.
מנסיוני - יש בחורים ממש טובים ברמה השכלתית ואישיותית מעולה והם עדיין לא דורשים 800 אלף.

אז אם מאוד הרבה אנשים יגידו אנחנו לא עולים מעל 500 אלף או 400 אלף כהתחלה
וב500 או 400 לכולי עלמא אפשר למצוא בחור ברמה ההשכלתית של הבחורה שיהיה בעל טוב
ופשוט "פחות יוקרתי"
זה ימשוך כלפי מטה הרבה מאלו שרוצים 700 וממילא מהר מאד ירדו הסכומים ומי שקיבל קודם 500 יקבל הצעות רק של 300.

אבל בגלל תרבות היוקרתיות ושם השידוך. (והבוגבו והצלם יוקרה...)שאכפת להורים יותר מלבת
הם משכנעים את עצמם שהבת שלהם חייבת בחור נחשב וצריך לשלם על זה 700 כי אחרת בטח לא ברמה.
ושומרים על רמת המחירים גבוהה.

אין שום הסבר אחר לתופעה הזו
והתירוץ של ההורים שזה הדבר הכי חשוב. ומי שלא הכי שפיץ הוא לא ברמה של הבת (כולן ברמה גבוהה ממש בשביל עילוי ולא סתם בחור ברמה שכלית טובה?!? או שבנות פשוט רובן קל יותר לומר שהן ברמה גבוהה. הן לא נמדדות באותה רמת תחרותיות של בחורים) . ובכלל אם כבר מוציאים 400 אז נקבל יותר יוקרה ב600...
זה בדיוק מה שגורם לזה שהגלגל לא נעצר.

• הוסף לסימניות
קודם כל יש בחורים ברמה ההשכלתית והאישיותית של הבחורות
והם בכל זאת לומדים בישיבה פחות נחשבת. או שמכל מיני סיבות לא תפסו מקום של שפיץ
ולרוב האבא הוא זה שמחפש את היוקרה והכבוד יותר מהבת.
מנסיוני - יש בחורים ממש טובים ברמה השכלתית ואישיותית מעולה והם עדיין לא דורשים 800 אלף.

ופשוט "פחות יוקרתי"
זה ימשוך כלפי מטה הרבה מאלו שרוצים 700 וממילא מהר מאד ירדו הסכומים ומי שקיבל קודם 500 יקבל הצעות רק של 300.

אבל בגלל תרבות היוקרתיות ושם השידוך. (והבוגבו והצלם יוקרה...)שאכפת להורים יותר מלבת
הם משכנעים את עצמם שהבת שלהם חייבת בחור נחשב וצריך לשלם על זה 700 כי אחרת בטח לא ברמה.
ושומרים על רמת המחירים גבוהה.

אין שום הסבר אחר לתופעה הזו
והתירוץ של ההורים שזה הדבר הכי חשוב. ומי שלא הכי שפיץ הוא לא ברמה של הבת (כולן ברמה גבוהה ממש בשביל עילוי ולא סתם בחור ברמה שכלית טובה?!? או שבנות פשוט רובן קל יותר לומר שהן ברמה גבוהה. הן לא נמדדות באותה רמת תחרותיות של בחורים) . ובכלל אם כבר מוציאים 400 אז נקבל יותר יוקרה ב600...
זה בדיוק מה שגורם לזה שהגלגל לא נעצר.
אני מקוה שירדתי לסוף דעתך.
מהיכרותי עם השטח,
כשמגיעים לשידוך כבר אין כ"כ בחירה.

בחורה שההורים שלה לא נותנים, עלולה למצוא את עצמה ללא הצעות,
או עם הצעות לא רלוונטיות בעליל. ואני מדברת על בחורות סטנדרטיות. ולא כאלה שמחפשות עילוי.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ופשוט "פחות יוקרתי"
"אם הרבה מאוד אנשים" - כלומר לא מספיק שכמה יחליטו שזה לא מתאים להם, אז בעצם נשארנו לאותו מצב - שזה לא שאנשים רק רוצים להיות "יוקרתיים", אלא שאין להם אפשרות בכוחות עצמם להוריד את המחירים.
אם מישהו יחליט שהעקרון שלו שלו זה שהוא לא משלם מעל מיליון לדירה במרכז, הוא יכול לעמוד על שלו אבל הוא יישאר בלי דירה.

בנוסף, המחירים שעפים בהודעה אינם הגיוניים. גם לדברייך צריך 400-500 אלף בשביל בחור מתאים. מאיפה למשפחה ברמת חיים ממוצעת אמור להיות חצי מיליון שח בצד? וזה כמובן כפול מס' הבנות...

• הוסף לסימניות
"אם הרבה מאוד אנשים" - כלומר לא מספיק שכמה יחליטו שזה לא מתאים להם, אז בעצם נשארנו לאותו מצב - שזה לא שאנשים רק רוצים להיות "יוקרתיים", אלא שאין להם אפשרות בכוחות עצמם להוריד את המחירים.
אם מישהו יחליט שהעקרון שלו שלו זה שהוא לא משלם מעל מיליון לדירה במרכז, הוא יכול לעמוד על שלו אבל הוא יישאר בלי דירה.

בנוסף, המחירים שעפים בהודעה אינם הגיוניים. גם לדברייך צריך 400-500 אלף בשביל בחור מתאים. מאיפה למשפחה ברמת חיים ממוצעת אמור להיות חצי מיליון שח בצד? וזה כמובן כפול מס' הבנות...
אין דרך אחרת לגרום לעוד אנשים לרצות חוץ מלהתחיל בענין.
חוץ מלהניע את הגלגל באמצעות ראשונים.

ועדיין ההשוואה זהה -
בי זה כמו שקשה לגרום למישהי שכל השכנות שלה והאחיות והגיסות - כולן מוציאות בשנה למעלה מ20 אלף על ביגוד תואם וסטי - להיות הראשונה שקופצת למים.
ואולי אף אחד לא יבוא אחריה? והיא תהיה המוזנחת היחידה שקנתה בגדים חמודים בלי סטים בחנויות מוזלות ופושטיות?

יש בחורים טובים גם בפחות מ400-500. התכוונתי לבחורים ברמה ממש גבוהה שמתאימים לבחורות ברמה ממש גבוהה.
העובדה שבחורות לא נמדדות באותה רמת לחץ של הבחורים - גורמת להמון הורים להיות בטוחים שהבת שלהם לא מתאים לה בחור טוב ומעולה לא שפיץ
אם בסמינרים היו 10 הקבצות ובהקבצה א היו רק 10 בנות מתוך 500 - הורים היו מקבלים פרופורציות לגבי הבנות שלהן.

וכאמור האמירה של למה שאני אתחיל. לא יכול לראות שהחברים שלי לקחו בחור שפיץ מהקבצה א ואני לקחתי בחור טוב ומעולה מהקבצה א2 (מתוך 10 ... בערך איפה שיתכן שהבת היתה אם היו 10 הקבצות בסמינר.) . אני גם רוצה הכי "בוגבו". היא זו שגורמת לגלגל שלא להתגלגל.
אני חושבת שזה אפשרי מידיעה שבמשפחות פחות נחשבות ופחות מהמרכז - הנוהג לתת כל כך הרבה התחסל בצורה הזו. ובחורות מוכשרות ומוצלחות - מתחתנות בפחות מ400 אלף - עם בחורים ברמתם - שלא חולמים לבקש יותר כי אין בהיצע הסגנון שלהם בחורות שנותנות יותר.
זה גם קרה עם ראשונים שהתחילו ועבדו יותר קשה - ואחרים שראו שהדבר אפשרי ונסחפו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מהיכרותי עם השטח,

או עם הצעות לא רלוונטיות בעליל. ואני מדברת על בחורות סטנדרטיות. ולא כאלה שמחפשות עילוי.
מי שההורים לא נותנים כלום - אולי נכון.
גם בחורים לא מתחתנים בכלום כסף.
ומקובל שהן הורי החתן והן הורי הכלה - נותנים בסיס לזוג
וזה לא רק בחוגים ליטאיים.

זה ממש לא נכון לגבי בחורות שההורים נותנים סכום פחות מהרף הגבוה.
הן תקבלנה בחורים טובים מאוד שלמדו בישיבה פחות נוצצת והם בחורים סטנדרטיים לחלוטין ברמה מספיק בשביל בחורה סטנדרטית. או בחורים שלהורים שלהם יש פחות יומרות - ויש מספיק כאלו - מירידה לשטח.

• הוסף לסימניות
או עם הצעות לא רלוונטיות בעליל. ואני מדברת על בחורות סטנדרטיות. ולא כאלה שמחפשות עילוי
ומה עושים ההורים שלהן כשהם מחתנים בן?
דורשים 500 אלף?

אם הם לא נותנים, שלא ידרשו אצל הבנים.
ואלו ישתדכו עם אלו.

• הוסף לסימניות
מהיכרותי עם השטח,

אני אתן למשל דוגמה אמיתית מהשטח לבחור מעולה ברמה גבוהה של ממש - בלשלם עד 400 אלף

בחור שניסה להתקבל לאחת מישיבות הצמרת - ונדחה
הישיבות הנחשבות שבאות אחרי כבר סגרו רישום - ולא מתעסקות עם בחורים שנדחים מישיבות צמרת.
הלך לישיבה מדרגה שלישית. הוא כמובן ברמה שכלית גבוהה בשביל בחורה סטנדרטית.
בישיבה שלו הוא היה בחור נחשב של ממש
האם הוא ברמת לימוד של ישיבות צמרת? לא. האם הוא ברמת לימוד של ישיבות נחשבות ? מתקרב.
הוא למד בישיבה ברמה פחות גבוהה וכמה שהיכולות שלו גבוהות והיה לו קשר חזק עם הרמים שנהנו ממנו והעלו את רמתו - זה לא אותו הדבר.
אם הבחורה לא מדברת בלימוד אלא בנושאים יומיומיים - אין לה דרך להרגיש את ההבדל.

אבל באמת כל מי ששומע איפה הבחור למד - חושב שהיא עשתה שידוך ברמה נמוכה
ואומר לעצמו - רואים? חייבים להוציא לפחות 500 אלף אם לא יותר. הנה מי שלא נותן מתחתן עם הצעות לא רלוונטיות בעליל.

יש עוד הרבה דוגמאות מציאותיות כל אחת בסיגנונה.
בחורים טובים שלא כל כך השקיעו בלימוד בגיל צעיר (טיפש עשרה) - והתקדמו והתפתחו בגיל מאוחר מדי.
בחורים טובים שמסתובבים בישיבות טובות ואפעס לא כל כך רציניים בלימוד כרגע. והמכירים סוברים שהם ייתרצנו אחרי החתונה... (במיוחד אם האישה תדרבן)
בחורים שעברו מישיבה נחשבת לפחות כי לא הצליחו לתפוס גובה בישיבה ענקית... לא היו להם את המרפקים והברק הנדרש.(מכירה אחד כזה שהיום הוא ר"מ בישיבה טובה)
בחורים מעולים בנים להורים שמה שנותנים יהיה טוב. (אפשר אם רוצים לומר שההצעה לא רלוונטית... הם מן הסתם הורים תמימים יותר ופחות מרשימים ובעלי יומרות).

כל הרעיונות הללו לא יוקרתיים במיוחד בלשון המעטה. קשה לבלוע אותם.
ממש כמו שקשה להיות היחידה בכל המשפחה שמלבישה בגדי בזאר בלי סטים.
ובכל זאת לבת יהיה בעל טוב. ברמתה.
ואפילו בכל הרעיונות - מדובר בבעל אברך שיקים בית של תורה תורני בעליל.

וככל שיותר אנשים יחפשו כאלו שידוכים . נשמע שגם בחורים יותר טובים ויותר נוצצים
מתקשים להשיג שידוך טוב בחורה ברמתם - בסכומים דמיוניים.
ומתפשרים על פחות.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני לא מבין למה מתגוללים על הבחורים
(אולי המילה "דורש" מקפיצה)
אבל מאד הגיוני שם יש הרבה הצעות- שנבחר את הטובה מביניהן
גם אם אני מוכר אוטו, נגיד אני דורש מעל המחירון, זכותי, לא?
אם יתקשרו 2 לקוחות, אחד נותן מחירון ואחד יותר, יש ממני תביעה מוסרית לסגור עם מי שנותן פחות?
אם יש לי הצעה של בחורה טובה בלי כסף (נותנת גרושים, מאות אלפים בודדים :))
ומולה הצעה של בחורה טובה שנותנת 800 אלף, יש סיבה שאלך על ההצעה הראשונה?
לדעתי כשבחור מקבל 2 הצעות שנראות מתאימות ואחת מציעה סכום גבוה יותר
זה מובן לגמרי שהוא יבדוק קודם את ההצעה שמציעה סכום גבוה, ורק אם זה לא יתאים הוא יפנה לשמוע הצעות אחרות
אני לא חושב שמישהו מתגולל על בחורים במצב כזה

אגב, במקרים רבים הדרישה בכלל לא באה מהבחורים, אלא מהורי הבחורים. לפעמים מדובר בהורים ששילמו סכומי עתק על בנותיהם, וכשמגיעים להשיא את בניהם הם מצפים שישלמו להם לא פחות ממה שהם שילמו (אולי אפשר גם להבין אותם).

אבל הבעיה היא בזה:
אז בחורים ממתינים ל"מציאה", בחורה טובה ועשירה
יש כלל שאומר שמציאות מוצאים אי אפשר לחפש אותם וודאי שלא לחכות להם.

• הוסף לסימניות
יש כלל שאומר שמציאות מוצאים אי אפשר לחפש אותם וודאי שלא לחכות להם.
ועדיין,
זו זכותם
וכל עוד יש הרבה שמתחייבים סכומים מטורפים זה נהיה יותר הגיוני כי זו לא מציאה נדירה
אם רק דן גרטלר ורכניץ היו נותנים דירות- אף אחד לא היה מחכה להצעה כזו
המציאות היא שיש הרבה הצעות כאלה

כמו שתראה מוכרי דירות בירושלים מקפיצים מחירים כי מחכים למשקיע מחו"ל
תופעה שלא קורית בביתר/עמנואל :)

• הוסף לסימניות
מעניין שבארה"ב ואולי בעוד מקומות
אנשים גרים שנים או כל החיים בשכירות! ולא מרגישים שחסרה להם דירה.
אולי זה ישראלי לחשוב מיד על דירה אחרי החתונה
השאלה היא אם גם שם מחיר השכירות הוא כמו התשלום על המשכנתא?

בלי קשר נקודה למחשבה האם זה שההורים מתחייבים לשלם לזוג סכומים גבוהים לא גורם לפעמים לזוג לחכות עם קניית הדירה כי לא נעים לו לדרוש מהשווער את הכסף שהתחייב
ופעם שמעתי על אחד שהתחייבו עליו רק 200 והוא אמר לשווער שלו מילא אתה לא מתכנן לשלם לי אבל לפחות היית מתחייב עלי יותר כדי שלפחות יהיה לי כבוד בישיבה שהתחייבו עלי הרבה

• הוסף לסימניות
ושוב עם כל הרגישות,
אבל הנושא הוא לא רק האם הבחור יהיה טרוד הרבה קצת או לא בכלל, אלא האם הוא יוכל להמשיך לשבת וללמוד או יצא לעבוד.
כלומר, בחור שלא יהיה לו אפילו את השקל הראשון לדירה, הסיכוי שהוא יצא לעבוד גדול מאוד, אני לא רוצה להיכנס לעצם הדיון של לצאת לעבוד כן/לא ואולי בגיל יותר גדול וכו', זה לא הנושא.
אבל אבא/בחור/שווער שהחלום שלהם כל החיים לשבת ללמוד, זה חסר סיכוי בלי שקל אחד, ואני אומר את זה גם מהיכרות אישית עם כמה שזה מה שהם אמרו לי, אם אני לא יצא לעבוד בחיים לא יהיה לי דירה. אולי אם ישנו את התפיסה של קניית דירה, ויהיה מקובל בציבור החרדי לחיות בשכירות כל החיים גם זה ישתנה, אבל זה דיון לעצמו האם באמת יש מעלות (לאו דווקא כלכליות, אלא רוחניות/ויציבות בחיים) לקניה על שכירות שמצדיקה את כל השאר, אבל שוב זה גם דיון נפרד, כיון שכרגע מקובל בציבור החרדי וודאי הליטאי לקנות דירה
איך הבחור יוכל לשבת וללמוד אם הוא צריך להתחיל לדאוג איך הוא נותן מספר דירות לילדיו?

• הוסף לסימניות
@קצרה
אפשרות נוספת לתשלום מופחת הוא "בלעטאלאך" במשפחת הבחור
אמא ספרדייה (השם ישמור!) הורים חזבתים (איכה אשא פני?) חוצניקים (מה???)

וכד'

• הוסף לסימניות
תכלס הפתרון קורה לפני 8.9 שנים בחור טוב בפונביז' חברון היה יוצא היה דורש 800אל"ש היום זה נא יותר באזור ה600.700אל"ש זה קורא כי הציבור גדל יוקר המחיה גדול יותר ומחירי לא מעוררים אמביציה להתאמץ לתת יותר
בישיבות שורה שניה זה כבר בין 600.350אל"ש וגם את ההתחייבויות האלו רובם לא מקבלים והשינוי קורה זה ימשיך וירד
כי מה לעשות בפונביז' וחברון שנה הבאה יש באזור 750 בחורים שיעור א ואין 750 בחורות שהוריים שלהם יכולים לשלם סכומים כגון אלו זה עוד לפני שחשבנתי את תפרח אור ישראל וולפסון תפארתה בית מתתיהו קפלן וסליחה מכל ישיבה שחושבת שהיא אמורה להימנות ביין ישיבות אלו
לכן אני חושב שהשינוי לא צריך לעשות אותו כי הוא קורה הוא חי צריך רק לשמור עלו שלא ילך לכיוונים לא רצויים
רק נשאר לי להכיר תודה לדור המחתן על כל המאמץ והטרחה ולכל אותם אברכים צעירים שהרגע קיבלו את הכסף תדעו להעריך השבוע סח לי איזה אברך צעיר
"לא יודע מה הוא רוצה ממני כולה נתן500 זה מה שכולם נותנים"
אז לכל הצעירים שחושבים כך אני אומר בעז"ה שאתם תגיעו לשלב הזה אנחנו ניהיה במקום הרבה יותר טוב והלוואי בירושלים עיר הקודש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה